rtgui telepítés Debianra

 ( tovis | 2012. július 10., kedd - 16:31 )

Már régen szerettem volna valami WEB -es felületű vezérlést a torrentezéshez. Végül próbaképpen feltelepítettem. Eddig olyan "bakikat" találtam, hogy míg a saját home/tovis/.rtorrent.rc fájl szereti és kezeli az ugyancsak a /homt/tovis/Torrnets című könyvtár struktúrához a
"directory = ~/Torrents"
bejegyzést addig az /etc/rtgui/config.php abszolút, teljes path -t igényel, azaz
$downloaddir="/home/tovis/Torrents";
bejegyzést igényel különben folyamatosan hibát generál és nem tudja a rendelkezésre álló diszk méretet.
A követrkező amit nem igazán értek, az rtorrent.rc -ben, alapból (ami egy a doc/rtgui/exmaples -ben található minta alapján készült):
scgi_port = 127.0.0.1:5000
Mire ha elindítom az rtorrent -et kiírja, hogy "The SCGI socket is bound to a specific network device yet may still pose a security risk, consider using 'scgi_local'. A /usr/share/doc/README.Debian is emléegeti, hogy ennek a hibaüzenetnek az elkerüléséhez, használjuk a "scgi_local = 127:0.0.1[:port]" konfigurációt. OK átírtam erre, ekkor viszont nem tud a PHP csatlakozni - olyan üzenetet dob, hogy NEM látja az rtorrent -et :(
Az /etc/rtgui/config.php -ban ezt a sort találtam, ami a
"Connect string for your local RPC/rTorrent connection:
$rpc_connect="http://localhost/RPC2";
Sajnos én ezt nem igazán értem, http protokollal kapcsolódunk a localhost (127.0.0.1 -re) de mi az az RPC2, és hol is kellene jeleznem a socket számát? Az 5000 -es socket, amit használnék semmilyen ismert szolgáltatáshoz nem kapcsolódik (/etc/services fájl szerint) szóval mi a különbség az scgi_port 127.0.0.1:5000 és a scgi_local = 127.0.0.1:5000 között?
Másik kérdés. Arra gondoltam, hogy az rtorrent -et a háttérbe kéne futtatnom "$rtorrent &" de ekkor megint nem tud a PHP kapcsolódni!? Hogy lehet az rtorrentet elküldeni a háttérbe, daemonként futtani?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én 10 perc olvasás és magam szivatása után meguntam és leváltottam az egészet Transmission-re. Milliószor használhatóbb. Nekem bevállt.
--
zsebHUP-ot használok!

+1

+1

szerk.: Ha már rtorrent: Crontabba rakd be az rtorrentet, hogy induláskor induljon, akár egy külön felhasználóval.

scgi_port = egy portot adsz meg, ha kívülről látható, akkor lehet probléma, ezért nem szereti, de nem feltétlen kell változtatni rajta.

scgi_local = egy állományt adsz meg, nem IP+portot és ezen keresztül kezeli, szerinte biztonságosabb. Hasonlóan áll a kérdéshez a mysql is, már ha jól emlékszem.

Milyen webszervert használsz? Én ruTorrentet használok nginx webszerverrel, fényévekkel veri a Transmissiont. rtgui-t nem ismerem, de nem lehet ördöngösség beállítani.

Amikor belépsz, akkor a felhasználói nevedhez tartozó HOME a ~, a php más felhasználó alatt fut (gondolom), így a ~ nem a Te, hanem a php-t futtató felhasználó HOME könyvtárára mutat, így teljes path kell, hogy lássa, ez normális.

Én apache2 -őt használok - de ez nem hiszem hogy gondot okozhat.

Idézet:
scgi_local = egy állományt adsz meg, nem IP+portot

azt mondod, hogy UNIX domain socket? Vagyis scgi_local=/tmp/rtorrent
A README.Debian IP+port -ot ír ehhez is :(
Az igazság az, hogy a házi szerveremre szeretnék ilyesmit az rtorrent - screen kombó helyett. Még épp csak belenéztem ruTorrent lapjára, képes ez több felhasználót megkülönböztetni, valami logint adni?
A fennálló "furcsaságok" mellet ha tudja a több felhasználó kezelést akkor érdemes megpróbálni.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Igen, domain socket. Itt van leírás az XMLRPC részéről:
http://libtorrent.rakshasa.no/wiki/RTorrentXMLRPCGuide

"You may also use "scgi_local = /foo/bar" to create a local domain socket, which supports file permissions. Set the rw permissions of the directory the socket will reside in to only allow the necessary processes. This is the recommended way of using XMLRPC with rtorrent, though not all http servers support local domain sockets for scgi."

Indításhoz:
http://libtorrent.rakshasa.no/wiki/RTorrentCommonTasks#StartingrTorrentonSystemStartup

A rutorrent tud több felhasználót, én htaccess-nek megfelelő módszert használok nginx alatt és a bejelentkezett felhasználónak megfelelő könyvtárt használ. Részletek itt:

http://code.google.com/p/rutorrent/wiki/Config

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Akkor ezek szerint több rtorrent is fut egyszerre, gondolom.
Ezt kipróbálom!

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Nem, csak egy rtorrent fut nálam, ráadásul én nem használom a több felhasználós részét a rutorrentnek, csak látom, hogy kezelné. Azt például most, hogy írtad, nem tudom mi alapján mutatja más-más felhasználó esetén a torrent listát. Egyáltalán tud-e olyat, hogy minden felhasználónak más listát mutat, azt, amit ő adott hozzá és kezdett el letölteni. Úgyhogy elnézést, de ezt nem tudom, ezt ki kell próbálnod.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Annak idején én ezt egy apró shellscript-tel oldottam meg, ami a .torrent file stat-tel meghatározott owner-e usernevét írta be a custom mezők egyikébe úgy, hogy torrent hozzáadásánál az rtorrent automatikusan meghívta; majd írattam egy új comparison operatort megvalósító patch-et az akkori rtorrent-hez, ami képessé tette egy string ellenőrzésére nevezett mezőből - aztán ezzel hoztam létre új view-kat az rc-ben definiált filterekkel a felhasználók számára az egyetlen futó rtorrent-ben. Természetesen a megfelelő helyen fel kellett venni ezeket nevesítve az rtgui-ba, de gyönyörűen ment elég sokáig. Takony-kategóriás megoldás, de nem tudtam jobbat :) Talán valahol meg is van még minden hozzá.

/etc/lib/lu/plugins/lupi_bebasic

Hát ez az scgi érdekes állatka - az apache 2.2 manual semmit nem ír róla. Némi keresgélés után Találtam néhány szót a mod_proxy_scgi (vagy valami ilyesmiről) de itt sem erőltették meg magukat. Több helyen említik, hogy ez nem "nativ" az apache számára!? Akkor viszont kiírta hozzá a modult, mert az ott csücsül a többi között.
Az rtgui (így gondolom a rutorrent) "apache.conf" fájlban ott van egy sor:
SCGIMount /RPC2 172.0.0.1:5000
Kipróbáltam, hogy az .rtorrent.rc :
scgi_local = /tmp/rtorrent-tovis
Illetve az /etc/rtgui/apache.conf :
SCGIMount /RPC2 /tmp/rtorrent-tovis
Sajnos nem működik :( a php/apache nem látja az rtorrent scgi socketet? /var/log/apache/error.log :
[client 127.0.0.1] (EAI 2)Name or service not know: apr_sockaddr_info_get() error
Ha jól látom, rutorrent is hasonlóan nem működne ... mivel akkor az apache nem támogatzja ezt, vagy az "ötletelt" szintakszisom nem ok :(
Megpróbáltam, beemelni a saját felhasználói profilomba a php kódot, így még a normál 172.0.0.1:5000 beállítással sem működik - nincs kapcsolat!?
Miért ilyen macerás ez :(

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Am az a 172.x az elgepeles ?
Mert 2 helyen is igy irtad.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.