Linuxdesktop és hitelteológia

Hétvégén hív egyik cimborám, hogy irgalmatlangyorsandeiziben kell neki egy antennaerősítő, pontosabban nem is egy, hanem annyi amennyi egy A4-es lapra kifér. Mondtam neki, szerencséd, hogy rusnya, büdös, dögevőnek szólítottál, mert nemrég fejeztem be egy ilyen erősítő tervezését, úgyhogy gyorsan megsokasítom a layoutot, a'la Jézus, és már küldöm is a gerbert.
KiCAD bepöcc, pcbnew, kijelöl, mondom kijelöl, MONDOM kijelöl, MONDOM KIJELÖL, ... WTF? Pedig ez a laptopon ment.
Laptop bepöcc, KiCAD, pcbnew, itt bizony megyen. Csak nem a Debianos srácok alkottak megint? Úgy tűnt, hogy nem, mert mindkét verziószám stimmelt. De akkor ki a hunyó?
A laptopon Openbox van az mindenes gépen meg Fluxbox, de mindkettő szabványos, kőbevésett, stb. ablakkezelő. Vagy mégsem?
Ablakkezelő váltás az asztali gépen, TWM és megy a kijelölés, Openbox és megy a kijelölés, KDE és megy a kijelölés, Blackbox nem megy a kijelölés.
IGEN! 2012-ben arra nem képesek, hogy egy primitív, egygombos egérművelet ne vessen fel kompatibilitási problémákat...

A hétvége másik hozadéka, hogy ügyfélkapcsolati okok miatt, kénytelen voltam az szokásos, minimalizált szociális interakcióimat kicsit szélesebb verbális kommunikációra cserélni. Értsd, az egyszerű torokhangok és morgások helyett összetett mondatokban kifejezni magam.
Ennek a következménye az lett, hogy négy helyen hallgathattam végig, hogy jön a végtörlesztés határideje, mekkora szemétség a devizahitel, és milyen sok pííínz. Első kettőre még vicces volt, aztán az egyik szentfazék ügyfelemnél leesett a gépszíj és megkérdeztem, hogy miképp tudja összeegyeztetni a hitelt a vallásával? Erre jött a pislogás és a hogymizés.
Mondom, csak mert a kettes főbűn épp erről szól. Újabb pislogás, izé, de az a fösvénység. Pontosan, de a magyarázatban ott van, hogy beletartozik a kapzsiság, az anyagi javak, dolgok iránt való sóvárság is. Mert végül is, miért fordultak a hitelért? Hogy megkaphassanak olyan dolgokat melyet nem tudnak elérni.
Látszott amint elkezdenek forogni a fogaskerekek és elindult felfelé a pumpa, gondoltam csavarok egyet a szelepen.
Mert ugye ott van a mértékletesség is, fejből nem megy, de ha van egy Biblia szívesen kikeresem a megfelelő passzusokat.
Itt aztán voltam minden csak épp úriember nem. A legszebb az volt, hogy sikerült olyan dolgokat felszínre hoznom a divathívők oly jellemző bigottságára. Elvakultság, übermenstudat, képmutatás egyben. Bónuszpont, hogy mindezt klerikális személynél sikerült kiváltanom.
Úgy tűnik, ezzel egy darabig megmenekült a lelkem tömjénfüsttől. Attól nem félek, hogy nem fog keresni, mert nem lesz nyugta míg a megtépázott felsőbbrendűség-érzését helyre nem tudja állítani, vagy az ingyenes nagymamapornó oldalakról bekapott vírusokat valaki le nem takarítja a gépéről.

Stay tooned...

Hozzászólások

Noha nem olvastam a Biblia minden szavát, ugyanakkor elég sokat igen, s nem emlékszem benne mindenféle főbűnökre.

Mózes II. könyve 20. rész

1. És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván:
2. Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
3. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
4. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
6. De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják.
7. Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi.
8. Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt.
9. Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat;
10. De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belől van;
11. Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.
12. Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, a melyet az Úr a te Istened ád te néked.
13. Ne ölj.
14. Ne paráználkodjál.
15. Ne lopj.
16. Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot.
17. Ne kívánd a te felebarátodnak házát. Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, a mi a te felebarátodé.
18. Az egész nép pedig látja vala a mennydörgéseket, a villámlásokat, a kürt zengését és a hegy füstölgését. És látja vala a nép, és megrémüle, és hátrább álla.
19. És mondának Mózesnek: Te beszélj velünk, és mi hallgatunk; de az Isten ne beszéljen velünk, hogy meg ne haljunk.
20. Mózes pedig monda a népnek: Ne féljetek; mert azért jött az Isten, hogy titeket megkísértsen, és hogy az ő félelme legyen előttetek, hogy ne vétkezzetek.
21. Távol álla azért a nép, Mózes pedig közelebb méne a felhőhöz, melyben az Isten vala.
22. És monda az Úr Mózesnek: Ezt mondd az Izráel fiainak: Magatok láttátok, hogy az égből beszéltem veletek.
23. Ne csináljatok én mellém ezüst isteneket, és arany isteneket se csináljatok magatoknak.
24. Földből csinálj nékem oltárt, és azon áldozd a te égő- és hálaáldozatodat, juhaidat és ökreidet. Valamely helyen akarom, hogy az én nevemről megemlékezzetek, elmegyek tehozzád és megáldalak téged.
25. Ha pedig kövekből csinálsz nékem oltárt, ne építsd azt faragott kőből: mert a mint faragó vasadat rávetetted, megfertőztetted azt.
26. Lépcsőkön se menj fel az én oltáromhoz, hogy a te szemérmed fel ne fedeztessék azon.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

4. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.

A katolikus vallásban: kereszt, Jézus a kereszten, Mária-szobrok, rózsafüzér

androbit.org - Informatikai portál és könyvtár

A 7 főbűn a katolikus egyház tanítása, ilyen a VI százaban jelent meg. Kiindulási alapja Szent János I. levele, 2,16
"mivel minden, ami a világban van: a test kívánsága, a szem kívánsága és az élet kevélysége, nem az Atyától van, hanem a világból."
Én sem ezzel kapcsolatosan hivatkoztam Bibliára.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

jól értem, hogy itt most levezetted teológiailag, hogy a hitelfelvétel fösvénység?

Miért? Hányan vannak akik jótékony célból vettek fel hitelt? Kevgesen, nagyon kevesen.
Az átlag hitelfelvevő azért vett fel hitelt, mert meg akart valamit szerezni. Autót, lakást, lapostévét, stb. Ez nem a megszerzés rendetlen vágya?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Az, hogy valamit meg akarsz szerezni, szerintem még nem kapzsiság. Kérdés az, hogy mi a rendetlen. Ezen nem vitatkoznék.

Szerintem az, hogy a hitelfelvétel kapzsiság-e, teljesen eseti. Ugyanúgy, mint a megtakarítás, befektetés, kereskedés, stb. is lehet az, meg nem; tisztán az egyén motivációitól és módszereitől függ.

Tehát: Nem szeretnék naplopó lenni, ezért munkát vállalok, de ez a pillanatnyi lakhelyemtől távol van, ezért szükségessé válik a munkahely közelében lakhatást intéznem, ezért veszek egy lakást, de ehhez szükséges egy hitel felvétele, és ez a fösvénység bűne?
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Nyilván. Kicsiny lelkének jólesik, hogy rúghat egyet a hívőkön, mert azok másképp látják a világot, mint ő. Ezeknek a csúnya rossz hívőknek nem a pénz az istenük, s ez egyre kellemetlenebb azoknak, akik maguk is látják, hogy az a rendszer, amelyben feltétel nélkül hisznek, fenntarthatatlan, s a végnapjait éli. Persze előbb sok áldozata lesz annak, hogy mégis megpróbálják fenntartani.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem.
A vallás olyan az embereknek, mint a férfiaknak a pénisz. Minden férfinak van, és minden férfi büszke rá. Csakhogy:
A buzik kivételével, egyik férfi sem kíváncsi a másikéra.
Ciki ha nyilvánosan lóbálja valaki.
Attól, hogy van, még nem jelenti azt, hogy bárkit az akarata ellenére meg is dughatsz azzal.
Az meg végképp gáz ha más, ne adj isten, egy gyereknek a torkán akarja letolni azt.
De erről már csináltak nálam okosabbak és ügyesebbek képregényt.

Azt nem szeretem, amikor valaki úgy lóbálja, hogy valójában nincs is neki, hanem egy méretes műpélót lenget és csapkodja vele a másik arcát.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

a hitelfelvetel oka minden embernel mas es mas lehet. Aki pedig fosveny, az meglehetosen ostoba is, ha hitelt vesz fel, ugyhogy szerintem mas lehet a hatterben.

A Biblia egyebkent nem tiltja a hitel felvetelt, olyannyira nem, hogy a zsidoknal ez egy megszokott tranzakcio volt. Mondjuk visszaelesbol is boven volt, es azt is jo tudni, hogy a Biblia nem is ajanlja a hitel/kolcson felvetelt (a kezesseget meg kulonosen nem), mert Salamon szerint a hitel felvevoje a hitelezo rabszolgaja (... lesz, ha nem tud fizetni), amint erre az orok igazsagra manapsag sokan keservesen jonnek ra.

Ami pedig a fobunok koncepciojat illeti, ez emberi takolmany, amit a Biblia nem ismer (noha azt tanitja, hogy nem minden bun egyforman sulyos), mert az Iras csak egyetlen olyan bunt ismer, amire nincs bocsanat (en ezt neveznem foben jaro bunnek), es az eppen nem az anyagiakkal kapcsolatos. Ettol fuggetlenul nyilvan aggalyosak.

Palgium