Megoldva: Szórólap, névjegykártya készítés Linuxon - mivel?

Fórumok

Hello!

Szeretnék szórólapot és névjegykártyát tervezni. Windows alatt ugye leginkább Corel használatos erre, de Linux alatt szeretném mindezt, ha egy mód van rá, akkor szabadszoftverrel. Nem kell semmi hiper-szuper, csak tudjak egy normális névjegyet ill. szórólapot csinálni, amit beállíthatok, hogy többet nyomtasson egy lapra (10 db névjegy ill. 4db A6-os szórólap egy A4-es lapra) és el tudjam menteni olyan formátumban, ami ált. támogatott. Ugyanis itthon csak megtervezném, de valószínű egy fénymásolós boltban nyomtatnám ki.

Inkscape-el próbálkoztam, de azzal jóformán csak SVG-ben tudok menteni, amit nem hiszem, hogy "megesznek" a fénymásolós boltok.

Van ötletetek?

Hozzászólások

Hello,

Szerintem GIMP + SCRIBUS a barátod (GIMP ~ Photoshop, SCRIBUS ~ Indesign). Én ezekkel az eszközökkel állnék neki a feladatnak.

Üdv

Én pont egy ilyen fénymásoló boltos vagyok és én az inkscapet is használom a libreoffice mellett :-)
De javaslom, hogy pdf-ben vidd el a nyomtatás helyére (Fájl->Nomtatás->Nyomtatás fájlba->*.pdf)

Inkscape: Mentés másként -> .pdf
LibreOffice -> .pdf
Bármi, ami pdf-be tud menteni.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Köszi a válaszokat!

Most Inkscape-pel csináltam egyet. Rájöttem, hogy bár közvetlenül nem tudok négy A6-ost egy A4-re nyomni, PDF-be nyomtatva 4 példányt viszont már ki tudok tenni egy lapra, szóval a kérdés megoldva.

Viszont megnéztem a Scribus-t és át fogom tanulmányozni, mert jónak tűnik.

Még egyszer kösz mindenkinek!

Szabadúszóknak egy kis pénz: Freelancer.com!

Gimp + Separate+ plugin (a CYMK kimenethez, van ahol ezt kérik). Én névjegykártyát terveztem vele, a Separate plugin csak amiatt kellett, mert a cég aki nyomtatta, ilyen formában kérte. Ill. beadhattam volna simán RGB + bármilyen formában, de akkor még plussz költséget számolnak fel, az utómunka miatt.

Inkscape-et használok, scribussal meg cmyk-sítom.