Rendszergazda 8 órás munkaviszonyban

Fórumok

Cégünk a U'n'IT Network KFT, Budapesten rendszergazda kihelyezéssel/rendszerfelügyelettel foglalkozó cég, rendszergazda munkatársat keres 8 órás munkaviszonyban.

A rendszerek jellemzően Debian alapú Linuxok (általában ubuntu LTS), illetve kevés Windows.A felügyelt rendszerek a Samba alapú kis irodai hálózattól a kisméretű broadcast eszközök felügyeletéig terjednek. Előfordul Windows DC felügyelete is. Postfix+cyrus alapú levelezőrendszer található ügyfeleink többségénél. Alapvetően opensource+Linux alapokon nyugvó megoldások vannak túlsúlyban.

Feladat:

  • Rendszergazdai feladatok ellátása, felhasználók támogatása, Debian/Ubuntu/Windows rendszerek felügyelete, karbantartása, új szolgáltatások megvalósítása. L1 support. Mindez 8 órás munkaviszonyban, minden alkalommal személyes megjelenéssel.

Elvárások:

  • Linux rendszerek magas szintű ismerete
  • Hálózati (TCP/IP) ismeretek
  • MS Windows, MS Office ismerete

Előny:

  • Active Directory ismeretek
  • VOIP ismeretek
  • Saját gépkocsi

A fényképes jelentkezéseket a job@unit-network.hu e-mail címre kérjük megküldeni, 2011.március 31-ig a bérigény megjelölésével.

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólások

És mit kínál a munkáltató?

--
Wir sind erfaßt, sind infiziert,
Jedes Gespräch wird kontrolliert.

Postfix+cyrus bukó benne... a többi menne, jelenleg is ezt csinálom, csak éppen nem fizetnek érte....

2 hónapja nem kaptam bért....

--------------------------------------------------------
„Az Univerzum már elég nagy és öreg ahhoz, hogy egy fél óráig vigyázzon magára.”

A windows az bármire képes, akár még mûködni is....
--------------------------------------------------------

privi ment pár kérdéssel

--------------------------------------------------------
„Az Univerzum már elég nagy és öreg ahhoz, hogy egy fél óráig vigyázzon magára.”

A windows az bármire képes, akár még mûködni is....
--------------------------------------------------------

Ha van saját kocsi, akkor azzal kell mászkálni? Mennyi ktg.térítést fizettek ezért?

BKV általában elég szokott lenni a napközbeni járkálásra. Az pedig térítést élvez. Ha nem (ez tényleg ritka), APEH norma + 9 HUF, kiküldetési rendelvénnyel. Minden megbeszélés kérdése. Dobjatok CV-t akit érdekel a munka.
--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

Egesz erdekesnek hangzik, de alapbol nem jelentkezem oda, ahol fenykepes cvt kernek.

Lehet kotekedni, szep gyerek vagyok. :)
Egyszeruen ezt diszkriminativnak gondolom, es ennyi.

Kedves Whiteangel,

Pusztan csak a kivancsisag kedveert erdekelne, hogy mi szukseg van a fizetesi igeny megjelolesere? Az kisse durva szelekcionak tunik szamomra, h esetleges jelolteket a tul magasnak titulalt osszeg megjelolese miatt rogton dobjatok, es csak olyanoknak adtok eselyt, akik ezen a rostan atmennek. Ezen a ponton szerintem nagyon sok szakmailag megfelelo ember kiesik, aki nem hajlando a tudasat gombokra es uveggyongyokre cserelni, igy egy esetlegesen kepzetlenebb ember kaphatja meg a poziciot, ami a kesobbiekben akar tobbe is kerulhet a cegnek, mintha megfizettek volna egy megfelelo embert. Neha ugy erezem, h ez ilyen magyar modi, mint a 3+ koros interjuztatas, ami kulfoldon vezetoi poziciok eseteben divat csak, nem pedig rendszergazdakent.

Ezt nem azert irom, mert kotekedni van kedvem, pusztan ez az en meglatasom, es kivancsi vagyok, h masok, h latjak ezt a kialakult helyzetet.

Tovabbi szep napot!
jd3

Én speciel úgy, hogy ahol a fizetési igényen van a hangsúly, ott bizonyára versenyképes lesz a fizetés. Ráadásul saját autót használjon az ember, amiért kegyeskednek APEH normatívát fizetni. Az ilyen munkáltatókról jut eszembe, hogy "Elmentek ti ám a jó kur vaany átokba!"
De ilyent itt a topikban nem mondok, mert akkor mindjárt én vagyok a troll, aki fikázik csak.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Félreértés ne essék, ebben nem lehet általánosítani, de tapasztalatom szerint a fizetési igény bekérése arra szolgál, hogy a legolcsóbbat válasszák ki a valamilyen szinten megfelelő jelentkezők közül (értsd: "nem baj ha nem profi"). Minden szakma pontosan annyit ér, amennyiért hajlandóak benne dolgozni - ez viszont már általános. Ha találnak embert br. 100-ért, akkor bizony annyit is fognak fizetni.

Ez elég messze vezet, de nem ártana, ha végre a munkavállalók is igényeket támasztanának, nem csak a munkáltatók.

Na ez az. Hiaba tamasztasz igenyeket, amig a piaci szereplok tulnyomo tobbsege az altalad felvazolt semat koveti. Viszont amig a piacot az befolyasolja, h mi a legolcsobb, addig ez szamomra ugy tunik, h egyenes ut a minosegi romlas fele. Roviden, amig vki elvallalja a munkat brutto 100.000-ert, amiert mas 300.000-at ker, az magaval hozza, hogy vagy nincs kello szakertelme az illetonek v nem tudja beloni a munka sulyat, ami szinten szakertelem hianyra vezetheto vissza, illetve azt se felejtsuk el, h aki 100.000-ert csinalja, annak a hozzaallas is olyan, mert ugye ennek az osszegnek a vasarloerteke erosen kozelit a nullahoz, igy az illeto kedve, moralja stb... sem lesz olyan, mint annak, akit rendesen megfizetnek.

Bar kisse elter a tematol, de felvetodik bennem, hogy sok ceg cafeteriaval es egyeb jutatasi csomaggal probalja kedvezobbe tenni az altala kintalt felteteleket, ami szamomra, es itt jegyzem meg megint, h szimplan sajat velemeny, egyfajta sporolasi folyamat, amivel ismetelten a munkavallalo van megroviditve alapvetoen, hiszen ezt az osszeget nem biztos, h arra koltene a munkavallalo, amilyen lehetoseget kozul valaszthat ebben az esetben. Viszont a ceg ezt vmifele nagylelkusegnek allitja be, ami persze igy nem teljesen igaz.

Ismetelten hangsulyozom, h az itt leirtak szimplan csak az en velemenyem, semmi koze az adott hirdeteshez, csak eppen kivancsi vagyok, h ti hogy gondolkodtok errol.

A hirdetonek pedig egy UP, h ne sullyedjen a melybe a hirdetese...

cefeteriat azert szoktak adni a cegek, mert az nekik "olcso", mondjuk fele annyiba kerul mint ha kp-t adna.

a hulye paraszt munkas meg ugye csak eszik, meg nyaral, (tobbnyire melegetel utalvany, utazasi lofasz, stb...) tehat el is fogja hasznalni.

kp-t adni mondjuk 1,5x annyi, ilyen szarokat meg 0,5x annyi, de ez a kedves magyar adozasi rendszernek koszonheto, hogy abszolut ne erje meg legalisan fizetni a munkaeronek..

(a szamok nem pontosak csak megkozelitolegesek es az is lehet tevedek nem neztem utana, igy remlik:) )

Egyébként szerintem a cafetéria egy win-win szituáció. Van egy keret amit a munkáltató rászán, ebből aztán választhat a felnőtt ember dolgozó, hogy ő cash-t akar vagy valami utalványt. Aztán az adószabályok majd kiadják, hogy miből mennyit kap a végén. Nem értem, hogyan lehet ezt utálni...

--
Gábriel Ákos

"Roviden, amig vki elvallalja a munkat brutto 100.000-ert, amiert mas 300.000-at ker, az magaval hozza, hogy vagy nincs kello szakertelme az illetonek v nem tudja beloni a munka sulyat, ami szinten szakertelem hianyra vezetheto vissza, illetve azt se felejtsuk el, h aki 100.000-ert csinalja, annak a hozzaallas is olyan, mert ugye ennek az osszegnek a vasarloerteke erosen kozelit a nullahoz, igy az illeto kedve, moralja stb... sem lesz olyan, mint annak, akit rendesen megfizetnek."

Pontosan, sok esetben a túl alacsony fizetési igény is ok a kiszórásra, tehát ha van egy munka, amire a piacon reálisan bruttó 300 körüli fizetésért találsz embert, akkor a jelentkezők közül ki fogod szórni azt is, aki 1 milliót kér (mert nincs rá annyi, akármilyen tapasztalt szuperember is), meg azt is, aki bruttó 110.000-et (mert valszeg hülye, alkalmatlan, tapasztalatlan, akármi, röviden használhatatlan).

"Bar kisse elter a tematol, de felvetodik bennem, hogy sok ceg cafeteriaval es egyeb jutatasi csomaggal probalja kedvezobbe tenni az altala kintalt felteteleket, ami szamomra, es itt jegyzem meg megint, h szimplan sajat velemeny, egyfajta sporolasi folyamat, amivel ismetelten a munkavallalo van megroviditve alapvetoen, hiszen ezt az osszeget nem biztos, h arra koltene a munkavallalo, amilyen lehetoseget kozul valaszthat ebben az esetben. Viszont a ceg ezt vmifele nagylelkusegnek allitja be, ami persze igy nem teljesen igaz."

A nagylelkűsködés tényleg gáz, de a cafeteria annyira nem. Pl. a cég tud adni neked 30k értékben pénzt (céges bruttó, tehát minden közterhekkel együtt), és akkor kaphatsz belőle 10k értékben pénzt, vagy 25k értékben valami pénzként használhatót, pl. egészségkártya, kajajegy, netutalvány, akármi. Ha nem lenne ekkora iszonyat adóterhelés, akkor szerintem senki se szórakozna ilyesmivel, de így win-win helyzet szerintem.

Ezert is szeretem az itteni kozosseget... :)

Ha a munkaado megad bert, az a flame targya, ha nem ad meg bert, akkor az.

A magyar divatrol csak annyit, hogy mindannyiunk kedvenc Facebook-ja 5+ korben felveteliztet rendszergazdat, es akkor meg nem ajanl penzt, csak igenyt kerdez.

nem értem én ezt a cv,motivácios levelet butaságot....

fizetési igény meg titkolása..itt van lent olvassátok el nem titok :)

Unom a szitázását,irodai melót keresek nettó180 K-tól,iroasztalal,csinos titkárnők közelében...
Hejesirásom köztársosági elnök támogatásával jött létre.
De keresek helyeseniró billentüzetet ís akár.

Sokaknak nem tetszik, a fizetési igény megjelölés, de arra nem gondoltok, hogy van ennek egy olyan oldala is amivel ki lehet szűrni az:

- elmebetegeket,
- az őrült nagy szakembereket, akik már 75-éve a "szakmában" vannak, és 2-300K-ért "ki se kelek az ágyból",
- a kis "hülyéket",
- stb, stb, stb.

Szóval minden munkának van egy reál értéke. Sokan nincsenek ezzel tisztában, őket lehet szűrni ezzel, mert velük úgy sem érdemes foglalkozni.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Hármas........alá............kettes.........................egyest írtam be.

szerintem ez egyszerűen egy kib....szás azzal, aki munkába szeretne állni
miért is? hát mert ezzel nem állapítanak meg úgysem semmit...merthogy akinek fogalma sincs
a dolgokról, 80 nettóért behazudja, hogy van, aki meg tényleg ért hozzá, 300 nettó alatt úgysem megy el oda dolgozni...az interjúk után meg kiderül, hogy többe került azt a 70 embert behívni/kiszórni, mintha odaírtam volna a fizetési nagyságrendet

Meg kellene fordítani ezt a dolgot Magyarországon, mifelénk a munkáltató kerek perec megmondja hogy ennyi és ennyi lesz a fizetés az adott pozícióra. Vagy pl. Csehországban is, ahol szintén előre megmondják hogy mondjuk 30-50 ezer cseh koronával meg kell elégedned havonta.

-
Debian Squeeze

Gondolom ahogy a te bemondásod is rugalmas, az ő ajánlatuk is változhat ha megéri nekik.. De nagyon nem mindegy, hogy kiírják-e a minimumot amit adnak, vagy csak a 3. kör után b.sszák eléd (mert ugye te ne kérdezz rá, mert akkor pénzéhes vagy, fujj)

--
Ha nem tudsz úszni, attól még nem a víz a hülye.

Ahogy anno kedvenc ismerosom mondta volt: "itt van vmi elasva a kutyaban" :)

Nem tudom, h miert gondolja barki is, h azert megyunk dolgozni, h jol erezzuk megunkat, es eltoltsuk az eletunk kozel 1/3at egy olyan feladattal, ami helyett barki tudna jobbat. Teny viszont, h egy jo munkahely olyan lehet, mint a masodik otthon, bar ez nem mindenkinek adatik meg. Szoval csak arra celzok, h igenis a "matek a lenyeg". Nem szeretem ha pazaroljak az idomet, majd a vegen kiderul, h ok messze allnak attol, amit en megceloztam fizeteskent, de ugy gondoltak, h lefutatjak velem a x kort, majd a pedig megalkuszunk.
Szerintem fontos lenne, h egy meghirdetett munkakor eseten igenis legyen feltuntetve, h mettol meddig tart az az osszeg, amit a ceg kifizet. Azt meg mindannyian tudjuk, h az elore betervezett osszegtol csak nagyon kiveteles esetben ternek el a ceges, igy az ilyesfajta magyarazkodasnak semmi ertelme.
Ha ez az osszeg mar a hirdetesben szerepel, akkor siman el tudom donteni, h belemegyek a jatekba es futok tobb kort, ami esetleg felesleges v mar ott tovagorgetek.

Volt már erről többször is szó.
Mindenképpen kell egy tól - ig, ahogy ez jellemző is olyan országokban, ahol emberszámba veszik a munkaerőt. Ez szerintem mindenkinek hasznos, csak ezt fel kellene fogni. Jelenleg sajnos hazánk nem egy ilyen hely, és nem is errefelé halad.

Ezt ne hidd. Kulfoldon is egyre kevesbe divat kiirni a lehetosegeket. Ez foleg azert szivas, mert ha az ember kulfoldon akar munkat vallalni, akkor nehez beloni, hogy mik az ottani atlagfizetesek. Az itthoni arany ugye hasznalhatatlan, tehat nagyjabol csak az mukod, hogy az ember egy hetet kint tolt, es megprobal kialakitani egy kepet.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Fizetési igény megjelölése. És akkor mi van? Megadom. Mi is történhet?

1).- Nem kellek, mert sok. Le van sz*rva, ennél olcsóbban úgy sem vállaltam volna el, na bumm. Nem vesztek vele semmit.
2).-Behívnak, mert az igényem nem esik annyira messze az ő elképzelésüktől, így megnézik, mit tudok, és érdemes e alkudozniuk velem. Nem vesztek vele semmit, mert még mindig mondhatok én is és ők is nemet.
3).-Tetszik az igényem, sőt, keveslik is, behívnak, hogy tényleg ennyire hülye vagyok e és esetleg ennek ellenére értek a dologhoz, vagy ilyen rendes vagyok, és elvállalom ennyiért, mert lesz*rom a pénzt - fejlődni akarok, de fizetni nem tudok érte, így fejlődök is, és még pénzt is kapok érte. De nem vesztek vele semmit.

Nem érzem bsztatsnak. Beadnám a CV-t, mert most "épp ráérek", de nekem Pest nem jó, messze van. Család és a hálózatom itthon.:)).
Hajrá!

4, Mivel tömegesen mennek el rendszergazdának a tisztelt kollegák szarért-hugyért, ezért az, aki korrekt fizetést merne kérni, be se kerül a kiválasztási folyamatba. Az a munkáltató, amelyiknek ilyen a hozzáállása, az egyéb ötletekkel is rendelkezik annak érdekében, hogy ne a rendszergazdája legyen elégedett a munkakörülményeivel. Mi is veszthetek? Feleslegesen kurtam el időt a pályázattal. Ha olyan peches vagyok, hogy felvesznek, mert részegen aláírtam a szerződést, akkor ótvar körülmények között dolgozhatok annyiért, amiből nem hogy pihenésre, de életben maradásra sem jut. Mit is veszíthetek? Használhatom a saját autómat, ami pénzbe kerül. Pénzbe kerül a fenntartása és esetleg még törlesztő is van rá. Nyilvánavó, hogy a topiknyitó munkahely esetén nem fognak ezért annyi pénzt adni pluszban, hogy ez megérje. Mit is veszíthetek? Értéktelenebb, lestrapáltabb autóm lesz és nem leszek érte kárpótolva anyagilag. Mit is veszíthetek? Pénzt. Nyugalmat.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Nálam részegen nem írsz alá semmit, ez az egyik biztos.

Én nem akarnék olyan munkahelyre menni dolgozni, ahol a fizetési igényem alapján nem kerülök be a kiválasztási folyamatba. Hiszen olyan fizetési igényt jelölök meg (tól-ig) amivel jól érezném magam. Azért mennék máshova, hogy ott szarul érezzem magam? Az interjú arra való, hogy meggyőzd a munkaadót, hogy megéri téged alkalmazni.

Jah, interjún a munkavállaló is tanulhat, pl. azért, hogy ha egyszer eljut álmai munkahelyére, akkor ott jól fog tudni szerepelni.

Egy dolog mondjuk biztos: ha nagyon sablon-munkáról van szó (a rendszergazda szerintem nem olyan) akkor az egyformán alkalmas jelöltek közül nyilván a legolcsóbbat veszi fel a cég.

--
Gábriel Ákos

ez mekkora marhasag mar bocs.
persze az idealis az lenne ha mindenhol kint lenne egy tol-ig, de ha a ceg ker fizetesi igenyt meg az is jobb, mint tenyleg total vakon tapogatozni. Az pedig hogy biztos a brutto 100 ezret fogjak valasztani csak mert az a legkevesebb tomeny rosszindulat, mert honnan tudod?

Senkinek sem tűnik fel, hogy ez már egy rég nem aktuális hirdetés? :-)

"Attól, hogy kinyomtatták, még nem szentírás..."

Mivel itt nem lathato, h ez a hirdetes mar nem aktualis, igy nekem pl nem tunt fel :) (vszinuleg figyelmetlen vagyok) Azonban a hirdetes temaja, es formaja okot ad arra, h folyamatos bejegyzesek kovessek egymast, ahol mindenki hangot adhat sajat velemenyenek, tapasztalatanak az ilyen, es ehhez hasonlo allasajanlatok kapcsan. Ez vmelyest epito jellegu, hiszen megoszthatjuk egymassal velemenyunket, tapasztalatainkat, ami bar az eredeti temat mar csak erintolegesen erinti, megis egyfajta kepet alkot a hazai allaspiaci helyzetrol.

Sziasztok!

Elnézéseteket kérem, hogy nem követtük itt ezt a szálat, lehet jobb lett volna.

A hírdetés még mindig aktuális. Nagyon kérem a jelentkezőket gondolják azt át mielőtt jelentkeznek, van-e releváns Linux környezetben elért üzemeltetési tapasztalatuk. Nem kell feltétlenül 10+ év (persze jó ha van), de legalább 1-2 éves RELEVÁNS tapasztalat, így ne adja be jelentkezését vicceskedvű brókerügynök meg helpdesk kisasszony.

Látom problémát okozott a fizetési igény megjelölése. A jelenlegi üres pozíció nem kíván meg olyan szakembert aki full expert 15-20 dologban és nem is a senior kategória felső szintjét keressük (lehet még az alsót sem). Az új kolléga feladata, 2 ügyfélnél 25-30 (windows) kliens gép és az ehhez tartozó userek "pesztrálása" illetve a hálózathoz tartozó javarészt linux gépek karbantartása amik sz@rrá vannak scriptelve különböző feladatok elvégzéséhez, amit meg KELL érteni és kezelni KELL tudni.

Munkaidő rendszerint 11-18 óráig tart, ritka a túlóra, ha van csúsztatjuk.
Jár céges laptop, céges mobil, céges póló és pulóver, céges BKV bérlet, céges sör, ha szükséges céges kocsi.
Elengedünk nyáron akár 2 hét szabadságra is.
Éjszaka ritkán (szerintem egyáltalán nem) zaklatunk.

Fizetési ajánlatunk kb.: nettó 150-200 ezer HUF. Munkavégzés helye: III. kerület és XI. kerület felváltva.

--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

eredetiben

"A rendszerek jellemzően Debian alapú Linuxok (általában ubuntu LTS), illetve kevés Windows"

most meg

"Az új kolléga feladata, 2 ügyfélnél 25-30 (windows) kliens gép és az ehhez tartozó userek "pesztrálása" illetve a hálózathoz tartozó javarészt linux gépek karbantartása"

most akkor Windows vagy Linux a főirány...:?

A szerver oldalon jellemzően Debian alapú Linuxok (jelen esetben cca.10-12, ebbe benne vannak a virtualizáltak is, általában ubuntu LTS), illetve van kevés Windows kiszolgáló (jelen esetben 3). Kliens oldalon Windows van mindenhol.

--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

Es itt szurnam kozbe, ha meg mindig senki nem vette volna eszre, hogy az Ubuntu az NEM Debian alapu Linux. Az Ubuntu az Ubuntu alapu. Nagyon-nagyon regen, meg az elso irott szovegek idejeben valoban az volt, de ma mar a Canonicalnak es a kozossegnek is az a hivatalos allaspontja, hogy az Ubuntunak nincs tul sok koze a Debianhoz. Annyi orokseguk maradt, hogy dpkg-t es apt-t hasznalnak, mint csomagkezelot, valamint par standard kozos a ket rendszerben.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Ohm... :fejvakar: Ezek szerint az Arch meg Gentoo alapu, mert forrasbol forgat? Vagy BSD alapu, mert /etc/rc.conf -ot hasznal?
Sot, ezek szerint a Mandriva CentOS alapu, hiszen RPM csomagkezelovel dolgozik.

Miert erzem azt, hogy nem sikerult ertelmezni, amit irtam?
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Igy nagyon hosszu ido utan erdekelne, hogy varhato-e valamilyen valasz toletek? Mert eddig se bu, se ba. En megertem, ha nem voltam alkalmas a poziciora, de egy jobb ceg legalabb annyit ir, hogy "bocs, nem nyert". Ma a bulk email szoftverek koraban ez egyaltalan nem problema.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Sziasztok,

Elnézést a késői válaszért, baromi havazás van itt a november eleje/közepe környékén, az ügyfelek közül senki nem akar már dolgozni decemberben... Mivel ebben a körben minden jelentkezőt innen fogadtunk, így megragadnám az alkalmat, hogy közöljem:

Köszönjük minden jelentkező idejét és a megjelenésüket azoknak akiket behívtunk!

Az 5 lehetséges jelölt közül sikerült kiválasztani egyet, aki jelenleg a próbaidejét tölti nálunk.

--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!