Változások az "Állást kínál" fórumszekció működésében 2010. szeptember 1-től

Címkék

2010. szeptember 1-től az "Állást kínál" fórumszekciót üzleti alapokra helyezzük, hirdetések kihelyezési rendje a következőképpen változik:

  • Szeptember 1-től az "Állást kínál" fórumszekcióba kizárólag az álláshirdetésekre szakosodott Profession.hu-n keresztül lehet álláshirdetést kihelyezni. Elérhetőség: ugyfelszolgalat@profession.hu
  • A HUP közösségének aktív tagjai évente egy alkalommal ingyenesen helyezhetnek ki álláshirdetést, mely maximum egy nyitott pozíciót tartalmazhat

Technikai részletek:

  • a szeptember elsején életbelépő változások az "Állást keres" szekciót nem érintik, az továbbra is ingyenesen vehető igénybe
  • az "Állást kínál" szekcióban a kommentelés nyitott, továbbra is lehetőség van a hirdető és az érdeklődők közötti direkt kapcsolatfelvételre, ezenkívül a Profession.hu minden új ügyfelet biztatni fog a hirdetése melletti aktív részvételre, illetve a hirdetések szövegezésében megpróbál megfelelni a közösség igényeinek
  • Az évente egy alkalommal igénybe vehető ingyenes lehetőséggel, ún. HUP-Profession szabadkártyával minden olyan felhasználó élhet, aki 1 évnél régebbi regisztrációval rendelkezik és a HUP közösség aktív tagja, azaz:
    • a kérés befutásától számítva 1 hónapon belül van értelmes hozzászólása, szavazása, blogbejegyzése
    • az elmúlt 12 hónapban legalább 12 értelmes aktivitása volt
  • Ugyanaz a cég nem hirdethet egynél több alkalommal egy éven belül. A hirdetés kihelyezését minden esetben egyeztetni kell a megjelenés előtt az oldal üzemeltetőjével, a hirdetés szövegének pedig minden esetben tartalmaznia kell a munkát kínáló cég nevét. A szabadkártyás hirdetések hozzászólásai 5 hét után "csak olvasható" állapotba kerülnek.
  • Kizárólag magyar nyelven megfogalmazott álláshirdetéseket fogadunk el közzététel céljából.

Hozzászólások

sokkal szimpatikusabb, mint a korábbi verzió.
köszönjük.

örülünk, hogy ez mondod. nyilván az előző olvasói komment roham mellett nem lehetett elmenni, jó tapasztalatszerzés volt, sok álmatlan éjszakát okozott. az gondoljuk ez egy egészséges kompromisszum.

talán egy dolog szorul még magyaráztra, az aktív user fogalma, ami amolyan gumicsont. nyilván az alvó nickek és csak az állás szekció spamelésére létrehozott nickek nem ez a kategória.

A hirdetők csoportba az a tag kerülhet be, aki aktív. Ez könnyen ellenőrizhető a felhasználó követés fülén. Aki csak azért regisztrált és lépett be eddig, hogy sorozatban keményen for profit álláshirdetéseket adjon fel, de sose volt egy kommentje, blogbejegyzése vagy hasonló aktivitása, az nem fog ezzel a lehetőséggel élni. Abban egyet érthetünk, hogy ez a tag sosem volt az oldal valódi tagja, csak kihasználója.

--
trey @ gépház

E? Szerintem Trey tokeletesen objektiven hatarozta meg ezt a fogalmat. Mutass olyan, aktiv felhasznalot, aki nem kommentel, nem ir blogot, forumot, egyaltalan nulla aktivitasa van neki. Mar maga a kerdes is paradox. A read-only felhasznalok nyilvanvaloan elesnek ettol a lehetosegtol, de tekintve, hogy ok sokszor be sem lepnek, nem igazan tekinthetoek aktiv felhasznalonak, es egyebkent is, tartok tole, ugyancsak kevesen akarnak kozuluk pont itt allast hirdetni.
--


Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

"tartok tole, ugyancsak kevesen akarnak kozuluk pont itt allast hirdetni.": nagy hirtelen elvégzett, nem reprezentatív közvéleménykutatás cáfolja ezt a gondolatot.

Én életszerűnek tartom, hogy egy cégvezető vagy felelős vezető csak akkor ugrik be ide, ha hirdetést akar feladni, mert egyébként nem ér rá és/vagy nem is esik a hup a szakmájába. megtalálja az emberét és megint diszaktív lesz. Őket ez a rendszer diszkriminálja, pedig reális azt képzelni, hogy jó hirdetéseket adnak fel és nem cicóznak a felvétellel.

Ez teny. Egyetertek en szivesen, nem vitatom. Csak a lentebbi "szubjektiv"-re gondoltam, hogy nekem az sem faj, ha valaki sose szol hozza, csak evente felad egy hirdetest. Ha van olyan idiota, hoyg egy evet varjon ezert...
Szoval ez tenylegesen megszuri a spammer hirdetoket.

--
http://www.micros~1

… és akkor mindjárt inkább létrehoz 500 felhasználót, hogy többet is feladhasson. Így, hogy az aktivitás feltétel, nehezebb dolga van az efféle huncutnak – egy aktív logint még „karban lehet tartani”, de többel már nehezebb a dolga.

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

A reg. egyenlore kezzel mukodik. Amikor Treynek van ra ideje. Nem hiszem, hoyg ne tunne fel Neki, ha egyszerre beesne otszaz level reg. kerelemmel. Plusz ha hirtelen megjelenik 100 allashirdetes, es mindegyik user "egyidos"., akkor lehet sejteni valamit.

Persze az aktivitas-figyeles sem rossz. Csak idorablo.

--
http://www.micros~1

Szerintem rosszul látod. Mivel a hup segített - gondolom - több munkaadónak megtalálni a megfelelő embert ezért ide szoktak azok akiknek ilyen igényük volt és ebből a hup közösség az elnyert állások által profitált. Az ilyen hírdetők aztán elszaporodtak és szerintem ez joggal zavarhatja treyt. A mostani rendszer szerintem korrekt a közösséggel szemben, ugyanakkor aki megfelelő képzettségű munkaerőt akar az áldozzon erre.

Sejtettem. És ugyanezt sejtem a többi, "itt találtam jó munkahelyet" kollégáddal kapcsolatban is.
vagyis a hupperek azon részhalmazának, akinek ténylegesen fájt az előző verzió, az újabbtól nem lett jobb.

Ergo az újabb verzió semmivel nem jobb az előzőhöz képest. Leült pár manager és kitaláltak valami jól kommunikálható überkamu megoldást.

Nem látom itt a hozzászólások között az elsöprő erejű kritikát, gondolom valahol valami fórumban vannak Sőt, így hirtelen ezt az oldalt végigolvasva jellemzően pozitív fogadtatást látok, de valójában az, hogy egy ötletet hogy fogad a tömeg, nincs összefüggésben annak sikerével. Például meggyőződésem, hogy az általános szavazati jog szűkítésre szorul, de valószínűleg leszavaznának… :D

A forgalom csökkenése nem jó, de az ingyenebéd osztogatása sem volt jó feltétlenül. Annak, hogy fizetős lett, örülök – annak, hogy egy helyről jönnek a hirdetések, úgy sejtem, hogy vannak pozitív és negatív hatásai is.

Igen? Mi történt? A másik topicban a profession.hu sok bírálatot kapott. Maradt a profession.hu? Maradt. (egyébként meg aki ilyen szándékosan túlhangosított, ócska reklámokkal pakolja tele az indavideót, az megérdemli a kritikát.) Kifogás merült fel, hogy akik eddig itt találtak munkahelyet, azok nem fognak, mert nem tudnak majd hirdetni a leendő munkaadók. A módosítással tudnak majd hirdetni a leendő munkaadók? Nem tudnak. Kifogás volt, hogy a közösség meghallgatása nélkül történt változás. Most meghallgatták a közösséget? Szerintem nem, mert a valós problémák orvoslása helyett kaptak egy használhatatlan látszatkedvezményt, hogy fogják be a szájukat.

Tehát mi történt? Miért is az a beszélgetés ugrik be nekem, amikor Safranek Mr. Tájfellel beszél, hogy szúrják ki a szakszervezeti vezető szemét valamivel...

Az előző megállapodás engem nem zavart, ez zavar.

Ugyanúgy, ahogy az előző rendszernek, ennek is ki fognak jönni a vélt vagy valós gyengéi/erősségei közül a valósak – addig kár ezen szájkaratézni, mert szerintem kevés tapasztalaton alapulnak a negatív és a pozitív prekoncepciók egyaránt.

az ilyen profession.hu oldal és társaival kapcsolatban, soha a büdös életbe nem találtam munkát, ellenben, hup.hu, prog.hu és egyéb ilyen tipikus szűkített réteghez szóló oldalon többször is (egészen konkrétan, mikor állást kerestem csak ilyen oldalakon találtam, vagyis közösségi site-ok <-> profession.hu, 4:0).

Fifty-fifty, a jelenlegi munkamat itt talaltam, de az elozo cegnel is hirdettek a HUP-on amikor en kerestem allast, csak akkor, ott nem lattam meg azt a hirdetest. Talan a profession-on keresztul, talan mashogy kerultem oda, ahova, mar nem remlik, csak tudom, hogy utolag tudtam meg, hogy itt is hirdettek azt az allast.
--


Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

a náluk hirdető informatikai cégek 80%-a vállalja a nevét. nyilván a maradék 20%-ban van az ügyletben egy köztes réteg, nem a cég hirdet hanem személyzeti tanácsadó vagy egyéb, ezek viszont nem szokták kiírni. direkt megnéztem az utolsó 7-8 hirdetésük, 1 van név nélkül. ezzel sajnos nem tudunk mit kezdeni.

A kommentekre fogtok (vagy a hirdetok fognak) reagalni?
Mert ha teljesen mas rendszeren keresztul jelenik meg itt a hirdetes, akkor gyanitom, nem. (nyilvan nem a flame-re, hanem az esetleges kerdesekre gondoltam)
Azert is gyanitom, hogy nem, mert nem hogy a kommentet, de a sajat hirdetes linkjet sem neztek meg. (nekem legalabbis a http://hup.hu/node/92210 alatti jelentkezes link 403-at ad, vagy jogosultsag miatt nem mukodik vagy mi)

--
Always remember - correlation does not imply causation.
Since realising this, my life has been so much better.

igyekszünk a professionnel abban az iranyba terelni az ugyfeleket, hogy legyen interakcio, valaszoljanak a kerdesekre, kezeljek a hup-ot, mint megjelenest kulon, ahol a sikerhez sokat hozzaad, ha aktivan jelen vannak. nem arulok el titkot, ez sok munkat igenyel, nem lesz egyik pillanatrol a masikra atuto valtozas.

valoban 403, ciki, szolunk nekik.

Azert a hirdetesben megadott linkek ellenorzese nem hiszem, hogy bonyolult lenne, csak annyit ellenorizni, hogy jo helyre visz-e. Mar csak azert is, mert a typo reme mindig, mindenki felett ott lebeg, izgatottan varva, hogy lecsaphasson, felrevive az ember ujjait.

Cserebe sokszoros minosegi javulast lehetne elkonyvelni.

A masik, amit nem nagyon szerettem, hogy volt par hirdetes a Profession-on, ami egy masik hasonlo hirdetesszolgaltato generalt oldalara vitt. Mar nincsenek meg a linkjeim, de bosszanto volt, hogy ahelyett, hogy valami erdemi informaciohoz jutottam volna, megint csak falba utkoztem.
--


Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

szerintem ez igy gáz, de ez legyen az en problemam

akkor legyen egy olyan funkcio pls hogy allashirdetesek megjelenesenek letiltasa

Ha nem banod az offtopic es az adas-vetel-csere szureset, akkor van ilyen:
sajat adatok->szerkesztes->blokk beallitasok->
Fórum center blokk - pipa ki
szakmai - pipa
Bekuldes.

(oldalrol meg HUPper extension leszedi a tobbi hulyeseggel egyutt)

--
Always remember - correlation does not imply causation.
Since realising this, my life has been so much better.

Szuper, koszi!

(+1)

Annyit lehetne-e meg csinalni, hogy ezek a premium hirdetesek valami topicjelzest kapjanak?

Pl. cimben egy [Premium] vagy ha a professionoket cimezzuk akkor [Profession] (esetleg, pofatlan, de rovid: [HUP])?

Ez nyilvanvaloan vitaalap, csak a kozosseg lassa, hogy mi az, ami kozossegi cucc.

Van egy-két nyitott kérdés.
Az évi egy ingyenes hirdetésen kívül lesz-e lehetőség fizetős hirdetésre a Profession-t kihagyva?
Az egy ingyenes hirdetés meddig lehet kinn (pl. 2 hét, 1 hónap, 1 év, bármeddig)?

>Az évi egy ingyenes hirdetésen kívül lesz-e lehetőség fizetős hirdetésre a Profession-t kihagyva?

szoveg ertesi gondjaid vannak? "Szeptember 1-től az "Állást kínál" fórumszekcióba kizárólag az álláshirdetésekre szakosodott Profession.hu-n keresztül lehet álláshirdetést kihelyezni."

egyszoval: nem

Azt hiszem neked van szövegértési problémád. Ez az új bejelentés épp arról szól, hogy nem csak a Profession-ön keresztül lehet álláshirdetést feladni.
Ha csak egy mondattal tovább olvastad volna, amit idéztél, akkor tán megértetted volna a kérdésem lényegét:
"A HUP közösségének aktív tagjai évente egy alkalommal ingyenesen helyezhetnek ki álláshirdetést."

Ezt a kérdést az üzemeltetők tudják megválaszolni:
pl.
1. igen, minden további hirdetés XeFt
2. nem, csak és kizárólag egyet lehet

Tetszik, csak legyen külön topik a HUP-os hírdetéseknek. Ez megoldható?

Látod, ezért szeretünk trey! (Na nem úgy... :) )
A kompromisszumkészség az egyik legfontosabb erény, jó kompromisszumot keresni, és találni meg egyenesen művészet.

Akkor találkozunk még a profession.hu jóvoltából. :))

Köszönjük, ez sokkal szimpatikusabb megoldás, mint az előző volt, nagyon jó kompromisszum.

Teljesen korrekt; köszönjük (bár engem ez a szekció egyelőre nem érint, de így maximálisan jó lesz szerintem)

'lekene sslje'

azenoldalamponthu

Mi történik ha valaki egy meglevő, korábban feladott hirdetéshez ír új postot?
Ez megengedett, vagy szankciót von maga után?

szerk.: ill. mi van akkor ha a delikvens talál egy feladandó hirdetéshez hasonló topikot, és azt folytatja, csak saját nick-el?

Nem kell hozzá érettségi sem, h ezt bárki belássa. Itt a kérdés az üzemeltetők várható reakciója. Ezt jó lenne tisztázni, és utána a felesleges flame áradatot elkerülni.
Viszont ha nincs szabályozva (nem csak "jogilag", hanem technikailag sem), akkor (túl azon h hibásan hozta meg a döntést az üzemeltető, tehát nem gondolta át) mit akar számon kérni? (no offense, csak szeretnék tisztán látni)

Véleményem szerint ez semmi más csak porhintés..
A magam részéről a héten foglaltam le egy nagyon jó "hu"-s domain nevet, amin a jövőév első negyedévében egy hup.hu alternatívát fogok indítani, ugyanis ez a bejelentés engem csak arról győz meg, hogy mennyire alkalmatlan a hup.hu mögött álló kompánia (hwsw, profession | trey és társai (nevezük nevén a gyereket: azaz a bábuk)) egy szakmai, de egyben közösségi oldal üzemeltetésére. A szakmaiság már fényévekre van a hup-tól, közösségi oldalról meg nem beszélhetünk, mert "mi" csak max. megpróbálhatunk nem tetszésünket hangot adni egy döntés után, a háttérben álló (full profitorientált) cég döntései ellenében, amit aztán az vagy figyelembe vesz valamilyen szinten vagy nem. Mindezt lehetne még ragozni.. de nem érdemes.

Igazad van, valójában arról van szó, hogy trey belőlünk, szegény naïv hupperekből akar meggazdagodni. Először még csak a mailcímeinket adta el spammereknek, viszont már jó ideje be van töltve a locateIP és a generateUserProfile modul, amelyekkel logolja, hogy honnan jelentkezünk be, és követi a viselkedésünket. Az ezekből elkészített profilokatzsíros összegekért a Google-nek, az NSA-nak és az FBI-nak továbbítja. Persze az új médiatörvény értelmében a Kormánynak mindenképpen tovább kell adnia, ez nem vitás.
Mostantól a nem megfelelő megnyilvánulás börtönt von maga után, feltéve, hogy nem a maffiának ad el minket, mert akkor valamelyik gépeléshez használt ujjadat vágják le inkább.
De valójában mindez mellékes, mert ténylegesen az a lényeg, hogy tr€y, a prof€$$ion és a hw$w piszkosul meggazdagodjon!!!negy

…nőjünk már fel…

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Azert az mar eleg szanalmas, hogy a fooldalon a 20 db temabol 6 db nem az allas kinal rovathoz tartozik.

Csatlakozom... elég szánalmas, hogy az "Állást kínál" rovat ezek után is szerepel a Top 20 között. Ugyanis ha állásokat szeretnék böngészni, akkor olvasgatom az erre "szakosodott" oldalakat, ha meg a Unix/Linux témával kapcsolatban olvasnék fórumot, akkor meg azokat az oldalakat keresem fel. Ezek után azért nehéz eldönteni, hogy ez egy állásközvetítő oldal vagy Unix/Linux portál. Mert jelenleg a Top20-ban a szakmai rész a zaj szintet sem éri el.

+1
'lájkolom'

teljesen korrekt!

--------------------------------------------------------
„Az Univerzum már elég nagy és öreg ahhoz, hogy egy fél óráig vigyázzon magára.”

A windows az bármire képes, akár még mûködni is....
--------------------------------------------------------

:) Meglepődtem. Bár még nem adtam fel itt hirdetést, most szerettem volna.
Akkor ez bukta, mert nektek még fizetnék szívesen, de a professionnak tuti nem fogok.
Igaz, hogy leginkább read-only user vagyok itt, de mondjuk az 7 éve, napi rendszerességgel.
Tényleg mosoly....

Akinek a harom ev alatti ketto darab postja kimerul egy up-ban, az nem szamit aktivitasnak. Ellenben, ha tenylegesen, temaba vagoan kommentel egy felhasznalo, azt mar fel lehet fogni aktivitasnak. Nyilvan ez egy kis tobbletmunkat igenyel az adminisztrator reszerol, de nem tul sokat.

Szerintem ez egyebkent magatol ertetodo, ha valaki veszi maganak a faradsagot, es belegondol.
--


Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Kár.
Érthetetlen (nem teljesen, dehát...)
A sok kommentelő közül van valaki, aki tudja, hgoy valójában hogy működik a HR szakma? (direkt nem a pejoratív fejvadászatot írtam, mert az már kiderült, hogy nem sokan ismerik ezt az ágazatot)...
Mind1, én nem értem, miért jó az olvasóknak = az esetleges munkakeresőknek, hogy kevesebb ajánlatot látnak itt...?

Annak is megvan az oka, hogy miért itt hirdettem (nem csak az 'ár' az indok, mielőtt elszólnád magad - egy 200M eurós háttér van a CCG mögött), viszont egyetértek valakivel, aki fentebb szólt: míg itt meggondoltam volna egy reális kompenzációt, hogy egy értékes közönséghez szóljak, nem csinálok szórólapot egyes ajánlatainkból más portálokon keresztül.

Ha állás kell, megtaláltok, egyébként a hup a legjobb szakportál, amit valaha olvastam, úgyhogy további jó kommentelést -bár inkább más fórumban.

Üdv,
Reimann Eszter
Coberon Chronos Consulting
ereimann@chronosconsulting.com

Komolyan hiszek benne, hogy az ide kommentelők többségének van tapasztalata arról, hogyan *nem* működik ma Magyarországon a hr szakma.

Nekem volt tananyag egyetemen a hr, meg egyéb tapasztalataim is vannak, talán több rálátásom van, mint az utca emberének, mégha papírom nincs is róla.

-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

Grat Trey. Nokiás doboz? Mennyi fér bele?
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

Alkalmi munka esetén mi a teendő? Szintén Profession? Ha jól látom, az aktív hirdetések mind főállásról szólnak, de mi csak egy részmunkaidős segítőt keresnénk.