Richard M. Stallman és a GNU projekt

 ( trey | 2019. október 8., kedd - 7:59 )

Ugyan nyomás hatására Richard M. Stallman (RMS) nemrég lemondott az FSF elnöki és az igazgatótanácsban betöltött tisztségéről, továbbra is a GNU projekt vezetője, s így, továbbra is szoros együttműködésben van az FSF-fel. Erről RMS tegnap levélben tájékoztatta az érintetteket és a széles nyilvánosságot, illetve a GNU projekt is megerősítette ezt.

Mindeközben GNU szoftverek karbantartóinak egy csoportja közös állásfoglalást adott ki, amelyben RMS elmozdítását és új GNU vezetőséget sürget:

We believe that Richard Stallman cannot represent all of GNU. We think it is now time for GNU maintainers to collectively decide about the organization of the project. The GNU Project we want to build is one that everyone can trust to defend their freedom

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Abban egyetértek, hogy a GNU-nak át kellene alakulnia, de csak azért mert eddig a GNU arca RMS volt, viszont azért tegyük hozzá, hogy a GNU már kinőtte magát abból, hogy egy fővel azonosítsák az egészet.

RMS szerintem maradjon, de kell mellé még egy-két ember, akik a GNU-t személyesítik meg. Lehet nem lennének (kezdetben) olyan húzónevek, mint RMS, de valahol el kell kezdeni.

Csak a jelenlegi nyomás hatására ne SJW bérencek legyenek.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

"Csak a jelenlegi nyomás hatására ne SJW bérencek legyenek."

Pedig biztos azok lesznek. Szakmai alapon RMS-t nehéz lenne eltávolítani, úgyhogy marad az SJW vonal.

Ja. Csak azt felejtik ki, hogy a liberalizmus nem ez. Amikor elnyomnak velemenyeket, azt fasizmusnak hivjak. A liberalizmus egyik alappillere a szolasszabadsag. A nemi egyenloseg is, de a szolasszabadsag is. Azt, hogy embereket szo szerint bully-znak, mert elmondjak a velemenyuket, es emiatt megbuntetik (=levaltjak ebben az esetben) oket, az egyszeru fasizmus, kicsinyesseg es leginkabb a "tyranny of the majority" - effekt.

Csak a mai vilagban ez valahogy elmosodott. Sok a hulye ember nagy hatalommal, sajnos, es ez ezzel (is) jar.

Mi koti ossze a liberalizmust az sjw-seggel? Ez a lepes nekem kimaradt.
Amennyire en eszrevettem, a sjw-k a liberalizmus ellen szoktak ervelni.

Az koti ossze leginkabb, hogy a legtobb SJW nem SJW-nak mondja magat, sokszor meg nem is "progressziv"nek, hanem liberalisnak. Mikozben az eredeti liberalizmussal szembe mennek.

Ez nyugaton jobban megfigyelheto (pl. Rebecca Watson), de nalunk is az SzDSz liberalisnak vallotta magat, mikozben ok probaltak a szolasszabadsagot a legkemenyebben tiltani a rendszervaltas utani eraban.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

"Az koti ossze leginkabb, hogy a legtobb SJW nem SJW-nak mondja magat, sokszor meg nem is "progressziv"nek, hanem liberalisnak."

Valahol azt olvastam, hogy az európai parlamentben meg a liberális frakció nevéből makronék kérésére maradt ki, hogy liberális, mert a franciáknál negatív a kicsengése.

"Az koti ossze leginkabb, hogy a legtobb SJW nem SJW-nak mondja magat, sokszor meg nem is "progressziv"nek, hanem liberalisnak. "

Ez szvsz nagyon teves. Jartam mar olyan forumon, ahol leginkabb ez az iranyultsag, es talan meg hevesebben szidjak a liberalisokat mint errefele :) Szezon vs fazon.

https://moly.hu/konyvek/jonah-goldberg-liberalfasizmus

----
„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”

"A liberalizmus egyik alappillere a szolasszabadsag."
... ébredj fel! A liberális világban az van definiálva, hogy mit szabad mondani, a diktatórikus világban meg az, hogy mit nem szabad mondani. Szólásszabadság meg sose lesz.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Hányok az olyan ötletektől, hogy valaki létrehozott valamit, felépítette, évtizedeket tett bele, majd jönnek faszkalapok, betalálják és félre akarják állítani.

Nem tudok akkora léptékben beszélni mint a GNU és RMS, de a nekem is jöttek már ilyen aspergeres meg egyéb szindórmás okostóbiások, hogy ők átvennék a HUP-ot, majd álljak félre, ne féljek, majd ők csinálnák.

Hát persze! :D A palimadarak a másik oldalon laknak :D :D

RMS helyében semmiről sem mondtam volna le, ezek a hülyegyerekek meg menjenek ahova akarnak.

--
trey @ gépház

+1

+1 az Ian Murdock féle "b" verzió valószínűleg nem volt vonzó alternatíva, maradnak a faszkalapok.

-s-

RMS-t a Gnome-osok megzsarolták. Mérlegelnie kellett, hogy az FSF-nek jó-e, ha ő marad.
Kb. ugyanez történt az említett Mozillás faszival is. A szervezet érdekeit nézte, és muszáj volt mennie.

Nem követtem a szappanoperát ennyire mélyen. Mivel tudták megzsarolni? Mivel fenyegették? Mi lesz, ha nem megy az FSF éléről? Rituális csoportos öngyilkosságot követnek el? :D

--
trey @ gépház

Az FSF munkajaban sokat szamit a megitelese, mivel ettol fugg, hogy mennyire hallgatnak rajuk, mennyire figyelnek arra, amit papolnak.

Ha az altalanos megitelese az, hogy "egy elnyomo diktator vezeti", akkor hogy-hogy nem, hirtelen nem fogjak keynote-okra invitalni oket, nem fognak konferenciakon beszelni, sot, meg a ceges tamogatok is eltunnek.

Ha csak a fenti fele megvalosul, az mar regen rossz, es kenytelen lesz valaki mas atvenni a kormanyrudat.

Es itt ragadnam meg ujbol az alkalmat, hogy miert is van az, hogy a kinyilatkoztatasa miatt hirtelen az emberek fele "elnyomo diktator"-nak nezi. Mert itt van az igazi baj. A tobbi mar csak normalis kovetkezmeny.

Régen rossz, ha a működésére kívülről nyomást tudnak gyakorolni. Onnantól kezdve bármilyen érdekcsoport a saját érdekeinek megfelelően befolyásolni tudná. Ezt a csírájában el kellene fojtani.

--
trey @ gépház

Marmint azt, hogy ha kivulrol rossz a megitelesuk, akkor az emberek ne akarjanak veluk dolgozni?
Ezt csirajaban elfojtani? Erdekes gondolat.

Tehát, nem fordul a GCC, nem készít patchet a diff, ha RMS az FSF feje. Értem.

--
trey @ gépház

Ennyire nem tetszik nekik a GNU mert RMS ott van, akkor ahogy már más is megfogalmazta, akkor ne használják azokat a termékeket, amihez köze van a GNU-nak. Állítsanak össze egy listát, hogy ezeket a termékeket kerülni kell, mert egy elnyomó zsarnok keze munkája kapcsolódik hozzá és kínáljanak mellé alternatívát, hogy akkor mit is kellene használni... Jaaa, hogy az munka és idő befektetésével járna a részükről? Akkor inkább szájhősködnek tovább. Konkrétan nehezen lehetne egy ilyen listát összeszedni, mert kb mindenhol van használva olyan szoftver vagy modul, aminek valamilyen köze van a GNU-nak. Elég csak arra gondolni, hogy mennyi szoftver használja a GCC-t fordításra, vagy mennyi szoftver használja a GPL licencet, hiszen azt is RMS írta.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

De ne használjon ám OpenBSD terméket se, mert Theo-nak pont akkora a szája, mint RMS-nek, Theo véleménye sem szalonképes ezekben a körökben. Lásd: amikor az OpenBSD elesett a DARPA szponzorációtól, mert Theo nyilatkozatai nem tetszettek az USA-nak:

https://en.wikipedia.org/wiki/Theo_de_Raadt#DARPA_funding_cancellation

--
trey @ gépház

"Marmint azt, hogy ha kivulrol rossz a megitelesuk, akkor az emberek ne akarjanak veluk dolgozni?
Ezt csirajaban elfojtani? Erdekes gondolat."

Az a baj az ilyen megoldásokkal, hogy előbb utóbb a "forradalom elpusztítja gyermekeit", mert alkalmazásuk idővel szélesedik és nem csak az eredetinek gondolt irányban lesz használva. Elég csak egy-két közelmúltam történt eseményt megnézni:

- Trudeau kanadai miniszterelnök aladinos sztorija
- NBA-s honkongi tüntetésekkel kapcsolatos ügy

Másrészről ott van a McCarthy féle listázás az ötevenes években, bár más szempontok miatt (vélt vagy valós szimpátia a kommunistákkal), de hasonlóan működött az is. Akinek rossz lett a megítélése könnyen elveszthetne egzisztenciáját.

+1
Színtiszta puccs. És még van pofájuk azt mondani a puccsitáknak, hogy:
The GNU Project we want to build is one that everyone can trust to defend their freedom.

Persze. Bízhatsz a szabadságod védelmében, hogy ha NEM fehér férfi vagy. Ha sajnálatos módon a saját hibádból fehér férfinak születtél, akkor erőszakos úton eltávolítanak.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

"NEM fehér férfi vagy"

Itthon kevés még a néger, így ilyen alapon mondjuk én személy szerint még támadást nem kaptam. De nincsenek illúzióim. dr. Gyurcsányné Mittudomén Milyen Klára majd intézkedik.

--
trey @ gépház

A forradalom felfalja gyermekeit: egy idő után a fehér nők is célkeresztbe kerülnek. Aztán a heteroszexuálisok bőrszíntől függetlenül. Végül a nem transz homoszexuálisok. Azután nem tudom kik kerülnek célkeresztbe, de talán senki, mert addigra összeomlik a társadalom és visszatérünk a jól bevált patriarkátusunkhoz.

...de az is lehet, hogy csak az oly büszke nyugati civilizáció omlik össze.

+1

+1

"If you want a picture of the future, imagine a boot stomping on the human face, forever".

Nagyjából ez jut eszembe erről a gennyes történetről...

Én szomorú vagyok azért, hogy eljött az idő, amikor már nem szoftvermérnökök vezetik a szabad szoftverek világát, hanem sokkal inkább politikai aktivisták. Ez már nem az a szabadság, amibe én beleszerettem.
Nem vagyok nagy rajongó, de Brendan Eich-re még emlékszem. És sajnos teljesen világos, hogy nem RMS lesz az utolsó.

> már nem szoftvermérnökök vezetik a szabad szoftverek világát, hanem sokkal inkább politikai aktivisták

Mindig is politikai aktivistak vezettek, lasd RMS. :)

Aki nem mellesleg, értett a szakmájához.

--
trey @ gépház

Ezt nem is vonom ketsegbe, csak annyit mondtam, hogy naivitas azt gondolni, hogy eddig nem igy volt.

Én a kommentjét úgy értettem, hogy a politikai aktivisták alatt a full idiótákra gondol, akiket csak a balhé hajt. Nem szakemberekre, akik nem mellesleg egy ideológiát is képviselnek (jelen esetben megalkottak).

--
trey @ gépház

Attól, hogy valaki politikus, még nem full idióta. Sőt, tulajdonképp valahol elég figyelemreméltó, hogy egyes akasztófa-szökevények milyen hatalmat tudnak szerezni maguknak és/vagy mennyi ideig tudnak praktizálni sokadszori bukás után is.

Full idióta a szoftverfejlesztéshez és a projektvezetéshez. Így értettem. Az idióta szó jelentése itt:

Eredet [idióta < latin: idiota (tudatlan, képzetlen) < görög: idiotesz (laikus, tanulatlan < magánzó) < idiosz (egyéni, magán)]

--
trey @ gépház

Mókás, hogy egyszerre van említve általatok az idióta szó és a politika, mert az idióta szót a Görögök legelőször az olyan emberekre mondták, akik szándékosan nem vettek részt a politikában, vagyis tojtak az államügyekre. Akik nem vettek részt a vitákon, a szavazásokon, és csak a saját kis magán emberi vagy üzleti problémáikkal foglalkoztak, a közösséget és a hosszú távú terveket meg letojták magasról.

Jelenleg talán az apolitikus szó áll a legközelebb az idióta szó eredeti jelentéséhez.

Ja, no offense, ezt nem azért írtam mert vitába szállnék bármelyikőtökkel, egyszerűen csak meg akartam mutatni, hogy milyen hihetetlenül okos vagyok. :-)

Ismertem a szó ezen eredetét, de köszi!

(a "Görögök" helyesen "görögök", ha már szőrszálazunk ;)

--
trey @ gépház

Értem, tehát hogy tudnak mégiscsak hatalomra kerülni idióták? Lehet, hogy mégiscsak tudnak valamit? :)

Persze, nem feltétlen azt, amit te szeretnél, hogy tudjon.

"Értem, tehát hogy tudnak mégiscsak hatalomra kerülni idióták? Lehet, hogy mégiscsak tudnak valamit? :)"

Ó, nekem nincs ellenemre, hogy magukat valamire képesnek tartókat odaengedjünk a lehetőséghez. Szeretem látni a nagy pofára eséseket :D

--
trey @ gépház

Ez nem így működik. Ha valamit akar egy lobby, hatalom (például CIA így működik), akkor csak meg kell keresni azokat a bolondokat, akik hisznek abban amit akarnak. Mindig találni ilyen lunaticokat minden közösségben. Ezután ezt a csoportot támogatni pénzzel, szerepléssel, újságokkal, stb.. (legyenek azok kommunisták, feministák, akármi..) A másik csoportról pedig minél több negatív dolgot gyűjteni. Ha végképp nincs semmi, akkor is jön a "bolond" keresése: találni valakit a múltból, aki maga is hisz valami marhaságot, ami rosszul érinti ezt a személyt vagy csoportot. Például megerőszakolta (azzal, hogy rosszul nézett rá) vagy vele volt (homoszexuális) miközben családapa. Annyi idióta van, hogy szinte mindenki múltjából előszedhetnek ilyet. Például rámmászott egy lány régen, aki később mutatott egy füzetet, amibe újságokból kivágott képek voltak ragasztgatva, amiben a jövőjét képzelte el (nyaralások, esküvő, munka, még a férj is több emberből volt összevágva). És ez a lány több műsorban is szerepelt a TV-ben.

lunatic helyett van erre magyar megfelő szó: holdkóros (úgy mint: "..Te holdkóros barom..")
--

Én úgy tudom a lunatic angolul sokkal durvább, mint a magyar "holdkóros".
Például: https://www.youtube.com/watch?v=lD5KWKgYIoA&feature=youtu.be&t=230

lunatic (fn)
elmebajos
elmebeteg
őrült
lunatic (mn)
bolond
holdkoros (<- ez így van írva a SZTAKI szótárban, komolyan)

A probléma, hogy bár a politikusok és a politikában utazók többsége idióta, mégsem teljesen az érdemük a dolog. A gond az idióta emberekkel van, akiket meg bírnak vezetni, hogy márpedig csak is nekik van igazuk.

Mindig mindenhol lesznek idióták. Bármelyik szakmai oldalon nézel ilyen híreket minden hozzáértő elmondja, hogy amit az SJW majmok csinálnak az nem pozitív és csak romboló hatása van. Csak hát ezt mindenki kultúrált környezetben mondja el, míg az SJW-k világnak kiáltva mondják a saját baromságukat és gyakran az emberek inkább a hangosabb mellé állnak, mert azt hiszik az az igaz, pedig akinek van egy kis agya az tudja, hogy nem mindig a hangos az igaz.

Hasonló példa erre, most pontos nevet nem tudok mondani, de van egy talán 16 éves lány, akit a média most nagyon felkapott, mert hát ő milyen környezetvédő aktivista és különböző műsorokba hívják, ahol Fideszeseket megszégyenítő módon hurrog le minden olyan dolgot, ami nem az ő világképével egyező. Például szakmabeliek mondták el, hogy azok a "tervek" amiket ő felvetett a környezet megvédésére nagyobb kárt okoznának az ökológiai rendszernek, mint a jelenlegi állapot, de még ezt sem volt hajlandó elfogadni.
Mindemellett meg van egy talán 24-25-26 éves srác, aki kifejlesztett egy környezetbarát módszert az óceánok/tengerek megtisztítására és saját csapatával már arra készülnek, hogy élesben be is vessék. Őt viszont valamiért a média még csak meg sem említi, vagy csak nagyon elszórtan.

Szerk.: Közben megtaláltam Greta Thunberg az aktivista és Boyan Slat az óceán tisztító

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Tehát ezek az idióták mégsem oylan idióták, hiszen tudják, hogy hogyan manipulálják a tömegeket. TADA.WAV.

Azt hiszed idióták az SJW-k? Lófaszt, pontosan tudják, hogy hogyan manipuláljanak dolgokat. Hogy idiótaságot akarnak elérni? Na az más kérdés.

Lehet hogy az MS marketingeseit képezik ki ejtőernyősnek a GNU/Libre/etc. projektekhez SJW-knek :D

> Őt viszont valamiért a média még csak meg sem említi, vagy csak nagyon elszórtan.

#define media

A magyar bulvar-/szennylapok valoban nem, de mondjuk a Bloomberg tavaly szeptemberben irt eloszor a projektrol.

nemtom index minek szamit, de a mult heten olvastam ott errol egy cikket

Lazán kapcsolódik:

https://packagingeurope.com/coca-cola-unveils-first-marine-plastics-sample-bottle/

(Végre valami értelmes a szivárványkampány után)

--
trey @ gépház

Ez a hülye cukrosvíz lónyálelőállító vállalat miért nem ámérikában az anyaországban próbálja helyrehozni azt a kárt amit őmaga okozott az elmúlt 50 évben?
--

Újra aktuális, ezért újra linkelem mindenkinek aki még nem olvasta, és mindenkinek aki újra belenézne ismétlésképpen:

Eric S. Raymonds: Why Hackers Must Eject the SJWs

http://esr.ibiblio.org/?p=6918

A helyes megoldás most is az lenne, ha kidobnának a GNU-ból mindenkit, aki RMS kirakását követeli. Utána egy darabig rend lenne és lehetne dolgozni.

+1

--
trey @ gépház

Az a gond, hogy ezek az SJW-k pont erre mennek. Ha most egy olyan nagyobb nevű projekt, mint a GNU azt mondaná, hogy akkor minden SJW-t, vagy legalább azokat, akik RMS ellen vannak, kirakná soraiból, akkor a projekt egy nagyobb támadási felületet adna az ő kezükbe.

Hamisan vádolták meg RMS-t, de a média felkapta. Ha a projekt RMS mellé áll ilyen nyíltan, akkor azt amit RMS-re húztak rá, azt a teljes GNU projektre fogják vetíteni, hogy csak védik, meg mindenkinek az a véleménye, mint neki.

Ha ez megtörténne, akkor hidd el, minden GNU tag addig kapná a rágalmazásokat és támadásokat, amíg inkább elege lenne az egészből és önként távoznának a GNU-tól, aztán meg jönnének az SJW-k akik majd rendbe raknak mindent...

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Az SJW-k elleni egyetlen fegyver ha leszarjuk őket. Rágalmaznak? Nem baj. Ennyi. Másképp nem megy. Nem tudom hány ember dolgozik összesen a GNU-ban, és ebből hány SJW, de érzésre olyan tömeg a nem-SJW GNU, hogy ezeket már nem lehetne egykönnyen kicsinálni rágalmazással. Pláne, hogy a hacker közösség normális része szintén ismeri ESR írását és mellettük áll. Ugye, mellettük állunk?

Ha berosálunk és engedünk minden ilyen esetben, illetve hagyjuk, hogy éket verjenek közénk - az informatikához ortogonális témákban eltérő vélemények miatt - akkor nem kell csodálkoznunk, hogy végül szétverik az egészet. Ezért nem szabad hagyni _semmilyen_ SJW marhaságot. Ha valakinek SJW jellegű problémája van, akkor azt magánúton rendezze, a szakmát meg hagyja ki belőle!

Sajnos nem ennyire egyszerű a helyzet -- szerintem.

Azzal egyetértek, hogy nem szabad megijedni a nagyhangú, agresszív idiótáktól. De lehetséges-e teljesen ignorálni és elhallgattatni őket? Szerintem nem, mert a méltóságában sértett SJW talál más publikus fórumot, ahol rögtön mártírként tetszeleghet és kedvére rágalmazhat, bármilyen torz vádakkal. Ezzel az a baj, hogy ha elindul a "most, hogy abbahagyta az elvonókúrát, veri-e még a kiskorú homoszexuális szeretőjét?"-jellegű álhír-hadjárat, erre sokan felfigyelnek, de csak kevesen derítik fel a valódi tényeket. A kellően sokszor ismétlődő hazugság pedig gyakorlatilag igazsággá válik, bármennyire is szomorú ez.

Akik egy GNU projekt léptékű vállalkozásban építő szándékkal vesznek részt, általában nem érdekeltek a szardobálásban, és emiatt teljesen gyakorlatlanok a védekezésben is, és sokan lesznek, akiket elkedvetlenít, hogy a számukra értelmes feladatok helyett kellemetlen pletykákkal szembesülnek.

Nem tudom, mi volna a helyes megoldás. Talán egyszerűen arról van szó, hogy a mai kommunikációs lehetőségek mellett már nem lehet ignorálni a "társadalmi problémákat". Lehet, hogy egyszerűen elmúlt az emberiségnek az a "gyermekkora", amikor még maradt lehetőség az önkéntes remetéskedésre. Talán annak mintájára, ahogyan az őskori társadalmakban kialakultak a specialisták, az IT-ban is szükség lehet olyan propagandista specialistákra, akik kommunikációs védőkört működtetnek, hogy "odabent" zavartalanul tevékenykedhessenek a fejlesztők -- vagy, még a legkockább kockának is fel kell készülnie a propaganda-támadások kezelésére.

Az ignoráció tényleg nem a legjobb megoldás, ahogy ki is fejted.

Viszont olyan probléma is van, hogy ha az ember megpróbál a felmerült hamis vádakra értelmes választ adni, megcáfolva azok koholmányait, akkor is előfordulhat, hogy véletlen nem úgy fogalmaz meg valamit az illető, mint ahogy gondolja és ezeket a dolgokat nagyon szépen kiforgatják. Sajnos senki nem tud úgy fogalmazni, hogy az mindenki számára ugyanúgy érthető legyen.

Ha meg valaki belekeveredik egy ilyen szituációba, ahol jönnek az SJW-k és emberünk érvekkel támasztja alá miért is baromság amit állítanak a sárdobálás addig folytatódik, amíg elpattannak a húrok és már egy idő után képtelenség normális hangnemben "kommunikálni" az SJW fanatikusokkal.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Szerintem igen, mert a mi életünkre *valójában* milyen hatása van annak, hogy valaki az USA-ban, vagy akárhol máshol picsog? Szerintem kb. semmi. Aki meg ilyen vádaskodást tol, azt szépen bíróság elé kell citálni, és leszedni róla a sápot.

Nagyobb a gond mint sejtettem, ez az SJW dolog nekem új de találtam egy jó kis összefoglalót: https://sjwriporter.blog.hu
Illetve még ezek jutottak eszembe:
1. Kurt Vonegut: A Titán szirénjei c. könyve
Ebben szerepel, hogy a normális egészséges és szép embereknek büntetés terhe mellett különböző nehezékeket és álarcot kénytelenek viselni az egyenlőség jegyében.
2. A világszerte ismert pszichiáterellenes szekta előszeretettel használja elnyomásra azt a módszert, hogy elnyomónak bélyegez valakit.
3. Thomas Greshamnek, a londoni tőzsde megalapítójának elve érvényesül, miszerint a névértékénél alacsonyabb értékű fizetőeszköz mindig kiszorítja a közel névértékkel bírót.

-s-

> 2. A világszerte ismert pszichiáterellenes szekta előszeretettel használja elnyomásra azt a módszert, hogy elnyomónak bélyegez valakit.

offtopik, de ott nem ugy ertik, koze nincs a dolognak az sjw movementhez

Én úgy értem hatalomszerzésre jó eszköz mások felett. Ők hogy értik?

-s-

Nem vagyok akkora expert, de tudomasom szerint arrafele ez a banhammer kb.

+1

Én ellene vagyok mindenféle megkülönböztetésnek, de azért egy munkában kb. teljesen lényegtelen, kinek mi a nézete a világról. Mi közöm hozzá, hogy ki szereti a jobb vagy a bal oldalt, vagy kiskutyákkal szeret hetyegni? Majd ha nem tetszik, akkor lelépek onnan, de amíg együtt tudok dolgozni ilyen emberekkel, addig le se szarom. Ez nem egy házasság, vagy barátság. Ez egy "munka". El kell végezni. Ha meg nem akarom, mert "megcsalt" a "szerelmem", mert már a "jobbosokkal" kávézik, hát az én dolgom. Csomagolhatok, ha akarok.

A sok GNU huszárnak, akik RMS ellen vannak csak fel kellene állniuk és forkolni az egészet egy másik hárombetűs projekt égisze alatt.

Ne már a farok csóválja a kutyát!!!!

Mindenki monnyon le, aki nekem nem tetszik!!!! :D

+1

hozzátenném hogy ez a mai túltolt polkorrektség néha konkrétan egészségtelen munkakörülményeket teremt, lévén a nőktől is elvárja a nem kihívó, szolíd megjelenést.
Pedig ha lengébb ruhában (vagy legalább melltartó nélkül) sétafikálnának a környezetemben, akkor egy csomó kávét kiváltana az, hogy végigstírölöm őket, ami sokkal egészségesebb módja a vérnyomás és a pulzus emelésének (ami segíti a munkámat) mint a koffein.

Ki akar lobbizni velem a dögös nőszemélyek jogaiért?

Uraim, előbb-utóbb el kell kezdeni, mert amikor a globális felmelegedés miatt a kávécserjék túlnyomó része kihal, akkor ha nem lesz céges amfetamin, akkor csak a csajok maradnak nekünk mint legális drogok. :-)

https://www.nytimes.com/2018/04/24/business/china-women-technology.html

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Annyira tudtam, hogy nem vagyok egyedül! :-D

Amikor a felmelegedés miatt a kávécserjék túlnyomó része kipusztul, akkor lesz olyan meleg, hogy a dögös nőszemélyek is lengén fognak öltözni a túlélésért. :-)
Igaz, a kevésbé dögösek is - de hogy kit ki kit néz meg, az ugye már egyéni választás.

Amilyen rusnya nők az ITmunkahelyeken megfordulnak, inkább nem bánom ha nincs 1 nő se az egész épületben.
--

De aki nem az, az viszont nagyon nem az :-)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

We think it is now time for GNU maintainers to collectively decide about the organization of the project.

Én nem értem, a GNU szoftverek szabad szoftverek nem? Ha valakinek nem tetszik ami van, szabadon forkolhatnak és csinálhatnak sajátot. Legyen mondjuk SJWGNU vagy GNUvegan. Volt már hasonló, volt, hogy a fork jobb lett, mint az eredeti, meg volt sokszor, hogy a fork érdeklődés hiányában meghalt. Persze szoftverprojektek forkolásához és továbbviteléhez kevés lesz a szájtépés meg a helyezkedés, ottan bizony a meló piszkos részében is részt kell majd venni... Uff.
--
Csaba

ha ez megtörténik, akkor a következő majd Linus Torvalds lesz, akit "eltüntetnek"?

Ő már érezte ennek az előszelét és azért ment el etika órákat venni, bár amennyi korábbi megnyilvánulása volt találnak majd fogást rajta. :D

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

igen, voltak már próbálkozások, de azok egyelőre nem jöttek össze. viszont ezek után? egyáltalán nem lennék biztos a kimenetelben, ha egy hasonló lejáratási kampány indulna ellene is.

Plusz o meg Pence elott elkezdte hasznalni a Pence rule-t, pont emiatt.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

The left ruins everything it touches.

Szerintem vegye át a Microsoft... Úgyis már az Azure hozza nekik a pénzt, nem a Windows, szóval jó az nekik, ha fejlődik a szabadszoftver.

Még viccnek is túl durva lenne, hogy ilyen Microsoft, Apple, Adobe szintű profitmulti vegye át.

Amúgy én is kiadnék egy közös állásfoglalást a GNU szoftverek nevezett karbantartói tömörülésének: elmehetnek a Petőfi Csarnokba, Stallmant hagyják szépen békén, így is elég kárt okoztak neki a polkorrektkedő kretének. Ha nem tetszik nekik Stallman személye, lépjenek ki ők a GNU-ból. Stallmannak értelmetlen lemondania a GNU-ból, ő maga az egész GNU.


“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Akkor készülj a túl durva röhögésre, mert borítékolható, hogy valami ilyesmi lesz a vége. A szélsőségesen idealista, megélhetési open-source huszárokból álló GNOME Foundation már egy jóideje fontos bástyája multiéknak (nevezetesen a Red Hatnak) az open-source világon belül. Részben a systemdt, a PulseAudiot is azon keresztül sikerült beerőltetni a többi disztróba, a csiligány GTK3-bloatot pedig egészben. Az ő fejlesztőik azok, akik szakmailag asszisztálnak a klasszikus Linux-világ felforgatásához, a FOSS/KISS direktívák és általános értékrend szembeköpésétől a desktop alkalmazások eltabletesítéséig, a korporatokrata idealizmusok és az Apple, a Google és a Microsoft által kitalált, silány lebutított felhasználói felületek majmolásáig. Jelen állás szerint pedig a Gnome Project éllovasai intéztek támadást a korporatokrata érdekektől még mentes (és azzal ellentétes érdekű) GNU ellen, a vezetőség aktív támogatásával. Idézem...

Neil McGovern, a GNOME Foundation ügyvezetője írta:
I have now reached the point of concluding that the greatest service to the mission of software freedom is for Richard to step down from FSF and GNU and let others continue in his stead.

Amint a régi, szigorú elveket és értékrendet képviselők (Linus, Stallman stb.) kiesnek a szakmából (márpedig egyszer úgyis kiesnek), a Linuxod is csak egy lesz a sok kommersz majomoprendszer közül, cloud-függőséggel, telemetriával és alkalmazásbolttal. Kinézetre már most is itt tartunk, elég egy GNOME desktopra ránézni.

Igen, vannak erre tendenciák sajnos. Szerintem Stallmant is azért akarják félreállítani, mert régi vonalas szabadságharcos, nem lenne hajlandó belemenni a multik hülyeségeibe, és pont ez a személye mellett szóló legjelentősebb érv. Eleve a GNU-t, FSF-et is ezért alapította. Most ez kiváló alkalom volt, hogy egy nem nyilvános levlistán közzétett írása jogtalanul nyilvánosságra hozva botrányt kavart, végre meglett az ürügy, hogy a riválisai félreállítsák, és eltávolítassák mindenhonnan.

Ha a Linux is annyira elmegy kommersz irányokba, váltok BSD-re. Bár még a Linux hanyatlása odébb van, előbb még jobban mainstreammé kell válnia, ahhoz, hogy a Google, Red Hat, stb. a jövő Windowsává le tudja sikeresen zülleszteni. Ma még bőven összeállíthatsz és használhatsz minimalista disztrót, ahol se systemd, se pulseauido, se GTK3, se Qt, se semmi nincs, akár még a X.org is kihagyható a Wayland javára, és csak minimalista WM-et, terminált, terminálos alkalmazásokat használsz, esetleg GUI-s programból csak 1-2 legszükségesebbet (böngésző, képszerkesztő, stb., igaz ezek be is töltik a GTK3-as és társait sajnos). Meg a játékok, azoknak, akik játszanak is, ott még elkerülhetetlen jó néhány sallang, ami függőségnek kell nekik.


“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

"Amint a régi, szigorú elveket és értékrendet képviselők"

:D

Aha... azért valahogy Linus a nagy régi, szigorú elveket (akármi is legyen az) vallva valahogy mégiscsak elfogadta a Linux világ felforgatását végző Red Hat részvényeket :P

Szerintem Torvalds nem annyira régi vonalas, mint Stallman. Egy sokkal fiatalabb, modernebb generáció, emiatt azért nyitottabb az új dolgokra. Meg kevésbé csinál dolgokból elvi kérdést. Persze félre ne érts, Linus is elég konok, nagyon a saját feje után megy, meg elég antiszociális, ebben valóban megegyeznek.


“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Ezt bedobom ide, hátha másnak is felvidítja a napját:
http://www.americanafmindy.com/instantly-become-a-social-justice-warrior-in-5-easy-steps/

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Nem lennék meglepve, ha valójában emögött is valami korporatokrata hátterű puccs húzódna, ami a GNU beolvasztását célozza a szoftvermultik által felforgatott kirakat-open-source világba.

Hmmm, van ebben valami. RMS kb az egyetlen aki szigorúan kitart amellett az álláspont mellett, hogy csakis szabad szoftvereket kellene használni. És ezt rendszeresen kendőzetlenül elő is adja.

Kiváncsi leszek, hogy ha leváltották a lilahajú SJW-k, akkor nekik marad-e idejük a szabad licenszeken gondolkodni, vagy inkább ilyen változásokat vezetnek be:

12. No Surrender of Others' Freedom. -> "Except when those others are fascists, nazis, transphoebics or cishetero normative family fathers. Or people you do not like for any reason whatsoever"

Azon morfondíroztam, hogy a kóder szakma is elér-e valaha arra a szintre, mint a stylist, ruhatervező amiben szinte kötelező homoknak, deviánsnak lenni, mert különben nem vesznek komolyan.

--
trey @ gépház

Miért, nem ért meg el oda máris? :D


“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧