FSF/GNU/GPL

Hogyan működik az FSF e-mail rendszere?

Címkék
Email is a key service we provide. Besides it being one of the FSF campaigns and licensing teams' most important ways of communicating, we also support thousands of mailing lists for other free software projects, which send millions of emails per year. [...] At the heart of the FSF's email servers is a mail transfer agent called Exim. One of Exim's key functions is to send email to and receive email from other email servers on the Internet. Exim is licensed under the GNU GPL version 2 or any later version. Over many years, the Exim project has done a wonderful job of advancing its capabilities and maintaining superb documentation. The email domains the FSF tech team spends the most time administering are fsf.org, gnu.org, nongnu.org, and libreplanet.org.

Itt olvashatók további részletek arról, hogy az FSF hogyan kezeli ezt az óriási mennyiségű levelet.

[Videó] Az FSF arról, hogy miért érdemes harcolni a javításhoz való jogért

Címkék

Fight to Repair" is an animated video from the Free Software Foundation (FSF) about two free software engineers rushing to fix a life-threatening problem in a vehicle's autopilot code.

Coming up with a fix for the bug is only the first step in their journey, which has them facing off against the malicious proprietary software corporation DeceptiCor, and culminates in a high-speed motorcycle chase.

Részletek a témában itt.

GPL sértési pert indított az SFC a Vizio nevű TV készülék gyártó ellen

Címkék

A Software Freedom Conservancy bejelentette, hogy GPL sértési pert indított a Vizio Inc. nevű TV készülék gyártó ellen. A SFC szerint a nevezett cég ismétlődően nem tartotta be a GPL még legalapvetőbb követelményeit sem. A szervezet a problémát már 2018 augusztusában jelezte a Vizio felé, de 2020 januárja óta a TV gyártó nem reagál a megkeresésekre.

Részletek a bejelentésben.

John Sullivan távozik az FSF éléről

Címkék

18 év után leköszönt a Free Software Foundation ügyvezető igazgatója, John Sullivan. További információkat az elkövetkező napokra ígért. Az FSF elkezdte keresni megfelelő utódját.

Állásfoglalást adott ki az FSF Richard M. Stallman visszatérésével kapcsolatban

Címkék

RMS nemrég bejelentette visszatérését a FSF kötelékébe. Visszatérése megosztotta a szabad szoftveres közösséget. Az FSF igyekezett bejelentésében megmagyarázni döntését:

Richard M. Stallman visszatért az FSF igazgatótanácsába

Címkék

RMS 2019-ben mondott le az FSF elnöki és az igazgatótanácsban betöltött tisztségéről. Akkor nem jelölt meg okokat. A Twitteren található reakciók és kommentek azt sejtették, hogy az Epstein-botránnyal kapcsolatos nézetei nyomán kialakult nyomás miatt döntött a távozás mellett.

Most a fenti videóban jelentette be, hogy visszatér a FSF igazgatótanácsába.