Bendgate Pro

 ( trey | 2018. november 17., szombat - 13:28 )

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Úgy tört ketté mint egy kibaszott száraz kétszersült.

--
trey @ gépház

Jé. Valaki széttört valamit, ami széttört.

--
robyboy

A mondat helyesen:

Valaki széttört valamit, ami tervezési hibás.

(Emlékszünk még az iPhone-ra, amit pont az ilyen probléma után újraterveztek. A "nem tudtuk" hazugság után...)

--
trey @ gépház

Első nézésre simán kimeríti a "nem rendeltetésszerű" használat fogalmát.
Sokkal nagyobb problémának tartom, hogy bármelyik mai több százezres okosteló az első leejtés után meghal.

--
robyboy

Aki pedig betette a táskájába, sokkal nagyobb problémának tartja, hogy elhajlott. Az övé a fenti képen az asztalon levő elhajlott iPad:

"This is my iPad, it was in my backpack for a weekend trip with the wife. Not sure how it happened but I’m really careful with my tech. Never would’ve thought it would’ve been an issue. Have @UnboxTherapy show how easy it is to bend"

A másik:

"Mine bent slightly after one 15min trip in my backpack. Considered returning it but realized they all probably have this problem"

És így tovább. Mindez azért, mert valami félbolond arra veri, hogy egyre vékonyabb dolgokat tervez.

Nem így kell utolérni a Samsung félbehajtható kijelzőjét.

--
trey @ gépház

Az, hogy a csavo vigyaz a dolgaira, nem jelenti azt, hogy a felesege is.

Hiaba a kihajthato kijelzo, ha ket kezzel kell tartani, mert egy kezzel tul nehez, es kenyelmetlen fogni...

Én sem tartom szerencsésnek, ha valami túl vékony. Nem mérnöki csoda, hogy így sérülékenyebbek a cuccok. Egyik gyártónak sem érdeke, hogy tartós cuccokat gyártson, mert az egyenlő a gazdasági csőddel.

--
robyboy

a mai műanyag emberekhez pont passzol ez a kacat

Ezt cáfolom :D

A oneplus3T az ingzsebből esett a betonra, a házon látszik a beton ütötte sérüles, valamint az sarkánál az üveg megrepedt de ennyi.

Második (nagyobb) esés: bicajozás közben szintén a felső zsebemből esett le az útra, menet közben (kb 25 el tekertem). Itt is csak a benyomódások látszanak az aluházon, de még a karc se lett a kijelzőn.

Úgyhogy ez inkább karma, vagy olyasmi. Ugyanis 1 telefonom se ment tönkre esés miatt pedig estek rendesen. Sose használtam rajtuk tokot védőfoliát stb. Viszont vannak ismerőseim akiknek kb ha 5 centiről puha szőnyegre esik is, tuti tönkre megy :D

Fedora 28, Thinkpad x220

Akár én írtam volna. ;) Köszi a bejegyzésed.

Nekem térd magasságból (kocsiból kiszálltam, ölben volt a teló) esett murvára egy összeszerelésre igencsak masszív, súlyra is nehéz Xperia SP. Legalább 5 helyen tört be a kijelző pókhálósra, minden egyes kavicson amit ért.

Nexus 4-et kb. 2 méterről hajítottam kanapéra, volt ott egy olló, amire rápattant, gyakorlatilag felrobbant a kijelző.

35 ezres Xiaomi vacakra szó szerint rászakadt egy könyvespolc, apró hajszálkarc lett a felületén (pedig az talán még nem is gorilla/dragon/akármilyen glass).

Nem az említett telefonok minőségére akarok ezzel utalni, hanem hogy mennyire random ez.

Komoly tévhit, hogy a gorilla(like) kevésbé törik. Kevésbé karcolódik. Cserébe pont az, amit te is tapasztaltál: szar irányú, vagy "hegyes" erő hatására fossá mennek.

Na az viszont fasza. A karcok pont nem kritikusak, azok ellen nagyon hatékonyan, gombokból lehet védekezni fóliával, vagy valami gusztusosabb bőr fedeles tokkal (ami tudom, hogy sokak szerint proliság, de szerintem nem, főleg a fólia, ami normál esetben nem is látszik, hogy van rajta). Törés ellen viszont max a bumszli military tokok segíthetnek, amik ténylegesen hozzátehetnek a keret merevséghez, de azok már valóban prolin néznek ki, ráadásul kényelmetlenek, ezek az 5+ colos lapát telók használhatatlanok velük.

Úgy tűnik a mobilos világ e tekintetben is pont fordítva ül a lovon.

Nekem évente kellett cserélni a telefont, mert ügyetlen vagyok, proli vagy nem proli a mostani telóm military tokban + üvegfólia köszöni szépen jól van két éve, a tok megkopott az üvegfólia már többször cserélve, de ha mindezeket lefejtem, ennyi idő után ilyen gyári állapotú telefonom még sosem volt.

egyetertek. en a 4S-t es a SE-t is sokszor (5-10x) ejtettem le, fel-1 meterrol altalaban kore, korbe utott-kopott meg a szelen lepattant az uveg kb 2mm-en, de amugy mindketto jol mukodik. Anyam a 6S-t 2x ejtette le fel meterrol, mind2x ronggya tort a kijelzoje.
nyilvan szamit a telo merete, sulya, hogy milyen magasrol es foleg milyen feluletre esik, es hogy melyik reszen er foldet. tehat random :)

Okosteló?

Épp pénteken fedeztünk fel egy érdekes esetet egyik Latitude E5450-esünkkel.
Valami minimális ütésnyom van rajta (az sem a képernyőn), de nem volt elég ahoz hogy repedjen vagy durvábban deformálódjon a ház.

De mikor kézbevettem kicsit furának tűnt hogy mikor a képernyőt hajtogatom kinyílik ketté a zsanér mellett. Na mondom, mi a csoda, beszorult az egyik oldalon?!

Kolléga szétpattintja, nem látni semmi furát, ugyanúgy mozog mindkét oldal. 2-3 perc nézelődés után felfedezi hogy egyik a oldalt elengedett a ragasztó!!!. Nem is tudom hogy képzeltek így és akkora felületen rögzíteni egy fémlapot plasztikra, pont olyan helyen ahol a legnagyobb a mechanikai stressz. Kb 3x3cm lehet az egész, lazán (olyan 10%-a a felületnek talán) megszórva ragasztóval.

Baloldalt, lent.
https://i.ebayimg.com/images/g/gtQAAOSwyDxXhX-9/s-l1600.jpg

Lehet nem ugyanazt a videót néztük. Jól láthatóan csak meghajlította, de nem fejtett ki nagy erőt. Ilyen hajlítástesztet simán csinál bármelyik tech tesztelő, akár laptop, akár táblagép, akár telefon a tesztalany. Látszik, hogy olyan könnyedén tört, mint a tészta, pedig kisebb terhelést kapott, mintha véletlenül valaki ráül.

Ez az ára a túlzott vékonyításnak, meg könnyűségre törekvésnek, nem fér bele rendes merevítés. Ehhez jön hozzá, hogy csavarozva sincs, minden ragasztott ezekben, ultrabookokban is.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Ezzel egyetértek. Nem mondom, hogy nem szar, de az is biztos, hogy még így is tud műkődni, ha van megfelelő tok hozzá, illetve odafigyelés használat közben.
Ettől még persze szar.

--
robyboy

Az a baj, hogy nem érted. Nem tokot kéne rá venni, hanem az alkatrészek köré normális házat gyártani. Ugyanis régen a készülékek házának szerepe nem a divat, hanem az alkatrészek védelme és egyben tartása volt.

--
trey @ gépház

Na jó, de az Apple – a jogdíjak miatt – nem biztos hogy árusítaná Hannah Montana, vagy Doktor Szöszi házban. Ugye hogy jobb a 3rd party tok!

+1

A legdurvább ebben az, hogy az egyetlen alkatrész a ház amihez leginkább közük van.

Azon túl hogy vékonyították is, még két dolog: pont a lehető (mechanikailag) legeslegeslegrosszabb helyre tették a mikrofon furatát, így az amúgy is harmatos keretet tovább gyengítette, illetve nagyjából semmi egyéb... ja nem, azt írtad is.

Szóval ja, lehet okolni hogy azért mert vékony, azért mert könnyű, azért mert csak, ez mind igaz is. De az a furat akkor is iszonyat láma módon van elhelyezve.

Ahogy elnézem, nem csak a furat. A korábbi iPad gépek házkialakítása tulajdonképpen egy alumínium (vagy fene tudja, milyen anyag) teknő, maga a kialakítás ad némi merevséget, bár nyilván lapjával azt is meg lehet hajtani, el lehet törni. Itt viszont ha jól látom, egy lap, és arra megy a lekerekített oldalfal, így magának a lapnak az anyag merevségén kívül más tartása nincs.

Kb. annyi hatóerő kellett ehhez is...

Akik King-Kongnak erzik magukat, azok majd tesznek ra kevlar tokot. Azert ne kelljen mar mindent 10x olyan ellenallora csinalni feleslegesen, mert vannak olyanok, akik nem tudnak vigyazni a cuccaikra...

Ez egy hordozható eszköz - elvárható, hogy a mindennapi használatot bírja és a twitteren úgy láttam másoknál is hajlik, gyenge. Szóval lehet tényleg van gyenge pontja, nyilván a videó túlzás, de ezt a pontot kereste.

Hm, hozhatok ide egy kivételesen nem autós példát..

Szemüveg. Mert hát az is hordozható eszköz. De lehetne ide hozni IT példát is. Laptop... Mennyiből tartana "letörni / kettétörni / eltörni" az LCD kijelzőt kihajtott állapotba ? Kb ennyibe.

Nézmá a saját szemüvegemet is kb kevesebb ráhatással tudnám kettétörni. Mégsem teszem...

Bár járhatnék heggesztőszemüvegbe is, csak az hülyén nézne ki + nem töltené be a funkcióját :))

És akkor itt jön hogy nem csinálták hülyebiztosra a terméket...

Jó, de ha a laptopot zárva beteszem a táskámba, nem számítok arra, hogy törötten vagy hajlottan kerül elő.

Ugyanígy a tabletemnél se számítok arra, hogy a táskában hordozástól elhajlik majd.

A videó maga szerintem is értelmetlen, mert ha van egy szép nagy eszközöm, akkor azon jó nagy erőkarral nagy erőt ki lehet fejteni. Ahogy írod is, direkt a laptop képernyőt is biztos le tudnám törni.

De nem próbálom ki. Ahogy a tabletemet se próbálom széttörni.

Viszont a hátizsákba betevés szerintem a normális felhasználás része.

Pontosan. A normál használatot bírnia kellene, a szándékos rongálást már tényleg nem, az legyen a military class eszközök privilégiuma. Lehetne igazán csepp, por és 1,5m-ig (leesésnél, nem direkt földhöz csapásnál) ütésálló minden olyan eszköz, amit utcán is használunk.

"Úgy tört ketté mint egy kibaszott száraz kétszersült."

Igen, mert a baracklekvárt megint lespórolták róla :-)

Evone?

Bekészítettem már a kólát meg a pattogatott kukoricát én is...

most lattam, jókora csalódás. gáz. hívják vissza.

az értelmetlen fikat nem szeretem, viszont ennyi pénzért ez nagyon nincs rendben.

"evone, maga (volt) az utolso remenyunk"!

Na most ezt igy hogy hozzam vissza egymagamban? ;)

Szerk: jahogy Poe's law. Picit megijedtem...

Szegény evone-nak ellopták az accát. :(

rosszul fogják, rosszul használják itt nem játszik esetleg?

ez egy szomorú trend, nem csak apple, hogy a telefonoknak/tableteknek egyre vékonyabbnak kell lenniük, aztán ez a vége.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

"ennyi pénzért ez nagyon nincs rendben"

Ennyi pénzért egy alig 6 mm vékony cucc sehogy nem lesz rendben, kivéve ha tömör acél lemezt tesznek bele az akksi és az elektronika helyett. De még ha olcsóbb, akkor sem lesz rendben, mert a szilárdságtant hidegen hagyja, hogy ki mennyit fizetett érte.

Legyen vastagabb 3 mm -el, és akkor hihető, hogy kibírja a mindennapi strapát, mert van benne egy hármas acéllemez, remélhetőleg edzett és nem pedig lágyvas.
(Plusz fittness funkció mert azt ugye cipelni is kell, haha.)

Ha nem pár lap lenne egymásra sajtolva, hanem lenne benne valami merevítésként funkcionáló valami az egyes akkublokkok közt, már előrébb lennénk.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

dupla

Megnéztem pár különböző elfogultságú híroldalt ezzel a témával, igazából az a szomorú, hogy pont azok szidják legjobban például a JerryRig csatornát, és Zack-et benne, akik tényleg vásárolnak is Apple terméket, miközben pont ők fognak azzal jól járni később, hogy még ha nem is ezekre a reakciókra válaszolva, de erősítve lesz az eszköz, és többet kapnak majd ezáltal a (nem kevés) pénzükért.

Kellene hozzá bizonyos fokú intelligencia, de nincs. Autós hasonlat következik:

Elkezdjük szidni a törésteszteket készítő laborokat, mert kiderül, hogy kedvenc autómárkánk bizonyos típusa nem végzett túl jól a törésteszten. Pedig azok a mi érdekünkben végzik a tevékenységüket.

--
trey @ gépház

+1

Sosem értettem, hogy a törésteszteknél miért nem ülnek bele a tervezők!

Amíg nem mernek beülni egy sima 60-as sebességgel belerohanunk a betonba típusú tesztre az általuk tervezett kaszniban, addig szerintem nem tisztességes az ártatlanokat kitenni ennek a veszélynek.

Elvégre a hidaknál is erős minőségbiztosítást ad az a szokás, hogy a terheléspróbán ott van alatta a tervezőbrigád...

Tényleg, mobiltelefonokhoz/tablethez van törésteszt? Rákerestem most, de csak önjelölt youtube videós tesztelőket találtam, az meg azért odébb van egy bármilyen autós töréstesztet végző szervezettől.

Van, de azon ez az iPad csúfosan megbukna:

https://www.youtube.com/watch?v=rY4CJxbauEU

--
trey @ gépház

ismerősömnek 1 méterről esett a OnePlus 5-e a betonra és ripityára tört a kijelző meg az üveg is. (meglökték) szegény nem sokra ment ezzel a videóval. bezzeg ha lett volna rajta egy tok.

Ez minden mai szarra igaz, ami nem hardened kategória. A kapitalizmus csúcsa az okosteló, már ami az "elévülést" jelenti.

--
robyboy

Próbáljunk meg különbséget tenni a

- gyárban alaposan kitesztelt, de szerencsétlen körülmények közt, szélsőséges esetben tönkremenő

és a

- már a gyárban az alapos teszteket sem bíró

termékek közt.

--
trey @ gépház

meg lehet magyarázni, de amiket a videóban mutogatnak marketing bullshit te pedig benyelted. ugyanúgy törik mint minden más. az ipad pedig nem mobiltelefon, nem ugyanúgy és nem ugyanarra használjuk.

az új ipad esetében több millió user lesz akinek semmilyen gondja nem lesz az eszközzel. rengeteg iphone 6ot használó ismerősöm volt/van akinek nem hajlott el, meg nem tört ketté a készüléke. érdekes, nem?

Ez az összehajtható iPAD fejlesztői változata.

> Sol omnibus lucet.

ugye hogy mar megint a samsung masolja az apple-t! most epp a hajlithato kijelzojevel...

:D
Pont ezt akartam írni, hogy mostmár az applenek is van hajlítható kijelzője. :)
--
"Sose a gép a hülye."

tényleg fel kell támasztaniuk jobs-ot. Van rá pénzük.
Amit timmy meg ive csinál az egy vicc.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Pénzügyileg sikeresebbek most.

Silányabb minőség (szar akkuk, gagyi billentyűzet, házból kispórolt anyag, lebomló kábelszigetelés, évekig nem upgrade-elt termékvonal stb. stb.), magasabb ár = nagyobb profit

--
trey @ gépház

A szoftverük viszont még mindig az egyik -ha nem a- legjobb.

--
robyboy

A funkciószegénység annyit tesz, hogy keveset tud, de azt igen. :)

Akinek ez pont elég, és szerintem a userek 90%-a ilyen, ez nem probléma.

--
robyboy

+sok

Amit az Apple csinál, hát ... lehet, hogy rosszul fejezem ki magam, de vérlázító.... (mármint az árképzés), csak mert megteheti. Ahogy egy komoly Apple fan mondta : tavaly csak a gyógyszer gurult el, idén a doboz is.
Egyszerűen tesztelik a piacot. 460eFt-os Macbook Air sokszázezres ipAd Pro, 500eFt-os iPhone......... egyszerűen beleköp a fanok képébe és röhög, mert megteheti.
Ezt meddig tolerálják a fanok ???

Ui.: Anno iPhone 3gs-t 80eFt-ért vettem a Telekomnál, miközben egy Nokia E9x valami 120eFt-ba került.
Igaz, azóta nincs Nokia.

Örökre. Nekik erre van szükségük. A backdoor az ár és a sznobizmus hogy valami máshoz tartoznak... Ez egy vélemény.

A másik, hogy olyan sys és ui van minden Apple terméken, hogy nem kell oktatni. Megy magától minden és folyamatosan... Ez egy másik vélemény.

Nézd, így működik a piacgazdaság. Nem kötelező megvenni, így nem tudom sajnálni a fanokat. Megjegyzem én is vettem a nejemnek egy iphone se -t, mert az egy jó termék és elfogadható az ára. (Nálam telefonnál 100k már a so-so kategória, de azt akartam hogy legyen egy telefonja amit tényleg szeret). De ha kifut (már igazából ki is futott, csak maradék készletek vannak itt-ott), és nem hozzák le a hasonló árú utódját, akkor viszlát részemről.

Az amit az apple megtehet, szeretné megtenné a világ összes forprofit cége, de nem annyira sikeres a marketingben és a meggyőzésben, mint az apple. Majd ha a fanok elpártolnak, változtatnak. De addig amíg dől a lé, miért változtatnának bármin is?

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

https://www.reddit.com/r/ipad/comments/9y2l1t/parody_pad_pro_bends_so_does_every_tablet/?st=JOMVSH43&sh=5ed480cb

-------------------------
Roses are red
Violets are blue
Unexpected '}' on line 32

Jó paródia.
Amúgy még értelme is lenne a dolognak, ha összevetnék más eszközök hajlíthatóságával és osztályoznák őket (mint a dxomark). De itt nem ez a cél, hanem a minél magasabb reklámbevétel és az emberek hülyítése, egymásnak ugrasztása. Ezek a vloggerek, influencerek, bloggerek, de már néha az újságírók is úgy viselkednek, mint valami emberek felett álló mindent mindenkinél jobban tudó istenek. És az összes agyhalott félnótás lehozza, hogy hajlik az iPad (könyörgöm, egy marhanagy kijelző az egész, régi iPad pro, surface pro ugyanígy viselkedik). Mintha azt hoznák le h a törésteszten összetört az autó. OMG!!! MEG NE VEDD, MERT MEGHALSZ!

Mindeközben a huawei, amely megvette a fél vlogger társadalmat kilóra, kiadott egy selejtes kijelzőjű telefont úgy, hogy az előzetes tesztelők egyikénél sem jelentkezett a hiba... és akkor a kérdés: ők vajon (több ezren) mit teszteltek??? Mert a halandó júzereknél 5 csere után mind az 5 hibás... ennyit ezekről...

Ez melyik Hüvely teló is volt pontosan? Csak hogy tudjuk. Bár gondolom nem is került annyiba, mint egy iPhone vagy iPad. Nyilván az ára, meg a beharangozott prémium minőség miatt az Apple-termékekkel szemben mindenki kritikusabb, mert a vaskos felárért jobban el van várva a minőség, és kevésbé elnézőbbek a hibákkal. Teljesen jogosan.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Mate 20 Pro. 330 ezer huf. Szerintem az is prémium ...próbál lenni, azt kiválóan reprezentálja hogy a kijelzőbe épített újjlenyomat olvasó a való életben még demónak is gyenge.

Pedig okostelós topikokban dicsérik az 20 Pro-t, hogy milyen jó vétel. Mondjuk ha tényleg hibás a kijelző, az nem nézhető el már a 80k-s kategóriánál sem, nem hogy a 300+k-snál.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Az olcsó(bb) elektronikai hulladék és a drága(bb) elektronikai hulladék között ma már csak a gyártó haszna a különbség (és nem pedig a minőség a drágábbik javára).
--

Nagyon sajnálom, hogy az Apple ezt csinálja. Szeretem az Apple eszközöket, de sajnos az árazásuk és a minőségük romlása elszomorít.

---
http://www.vultr.com/?ref=6814182

Használj MS terméket.
Arról a gyártó maga állítja, hogy már elérte a mélypontot, lévén a marketing szövegekben mindig csak fejlődésről írnak!

:-)

besírtam :D
koszi

hát... a kombináltfogó már nem kellett hozzá :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

OFF

Ezért ne vegyél gagyi forgácslap asztalt!

Becsapja az ablakon az esőt a szél*, és úgy megdagad, hogy hogy még a lapos iPad is legurul róla.

* Szépirodalmi tájleírásnak indult, (bár láthatóan nem vagyok egy Fekete István) de aztán a szél vádirata lett belőle.

ON

Szóval, aki azt hiszi, hogy másfél centi alatt ér ráülni vagy nekitámaszkodni bárminek, az vagy hülye, vagy gazdag, vagy nihilista.

Az ilyen nyűgökkel nyivákoló embertársaimat én speciel ellátom a hashtag "megoldatlan személyes szocproblémája van", a hashtag "még nem mőttem fel", valamint az "alanyi jogon hülye" hash teggel (ragozza a rakoncai nyavaja) és ezen megfontolások mellett sorolom be a feladataim közé a problémájukkal való foglalkozást, úgy is, mint együttérzés velük. Most kapnak egy perc méla (bús) csöndet, aztán béke velük.

Nincs baj, szerencsére már nem kell az usernek meghajlítani, kockáztatva a sérülést, hanem már eleve profilra görbítve kapja meg: https://arstechnica.com/gadgets/2018/12/some-ipad-pros-ship-a-little-bent-and-apple-says-thats-normal/

Rekurzio: lasd rekurzio.