Bendgate Pro

Címkék

Részletek itt.

Hozzászólások

Úgy tört ketté mint egy kibaszott száraz kétszersült.

--
trey @ gépház

Aki pedig betette a táskájába, sokkal nagyobb problémának tartja, hogy elhajlott. Az övé a fenti képen az asztalon levő elhajlott iPad:

"This is my iPad, it was in my backpack for a weekend trip with the wife. Not sure how it happened but I’m really careful with my tech. Never would’ve thought it would’ve been an issue. Have @UnboxTherapy show how easy it is to bend"

A másik:

"Mine bent slightly after one 15min trip in my backpack. Considered returning it but realized they all probably have this problem"

És így tovább. Mindez azért, mert valami félbolond arra veri, hogy egyre vékonyabb dolgokat tervez.

Nem így kell utolérni a Samsung félbehajtható kijelzőjét.

--
trey @ gépház

Ezt cáfolom :D

A oneplus3T az ingzsebből esett a betonra, a házon látszik a beton ütötte sérüles, valamint az sarkánál az üveg megrepedt de ennyi.

Második (nagyobb) esés: bicajozás közben szintén a felső zsebemből esett le az útra, menet közben (kb 25 el tekertem). Itt is csak a benyomódások látszanak az aluházon, de még a karc se lett a kijelzőn.

Úgyhogy ez inkább karma, vagy olyasmi. Ugyanis 1 telefonom se ment tönkre esés miatt pedig estek rendesen. Sose használtam rajtuk tokot védőfoliát stb. Viszont vannak ismerőseim akiknek kb ha 5 centiről puha szőnyegre esik is, tuti tönkre megy :D

Fedora 28, Thinkpad x220

Nekem térd magasságból (kocsiból kiszálltam, ölben volt a teló) esett murvára egy összeszerelésre igencsak masszív, súlyra is nehéz Xperia SP. Legalább 5 helyen tört be a kijelző pókhálósra, minden egyes kavicson amit ért.

Nexus 4-et kb. 2 méterről hajítottam kanapéra, volt ott egy olló, amire rápattant, gyakorlatilag felrobbant a kijelző.

35 ezres Xiaomi vacakra szó szerint rászakadt egy könyvespolc, apró hajszálkarc lett a felületén (pedig az talán még nem is gorilla/dragon/akármilyen glass).

Nem az említett telefonok minőségére akarok ezzel utalni, hanem hogy mennyire random ez.

Na az viszont fasza. A karcok pont nem kritikusak, azok ellen nagyon hatékonyan, gombokból lehet védekezni fóliával, vagy valami gusztusosabb bőr fedeles tokkal (ami tudom, hogy sokak szerint proliság, de szerintem nem, főleg a fólia, ami normál esetben nem is látszik, hogy van rajta). Törés ellen viszont max a bumszli military tokok segíthetnek, amik ténylegesen hozzátehetnek a keret merevséghez, de azok már valóban prolin néznek ki, ráadásul kényelmetlenek, ezek az 5+ colos lapát telók használhatatlanok velük.

Úgy tűnik a mobilos világ e tekintetben is pont fordítva ül a lovon.

Nekem évente kellett cserélni a telefont, mert ügyetlen vagyok, proli vagy nem proli a mostani telóm military tokban + üvegfólia köszöni szépen jól van két éve, a tok megkopott az üvegfólia már többször cserélve, de ha mindezeket lefejtem, ennyi idő után ilyen gyári állapotú telefonom még sosem volt.

egyetertek. en a 4S-t es a SE-t is sokszor (5-10x) ejtettem le, fel-1 meterrol altalaban kore, korbe utott-kopott meg a szelen lepattant az uveg kb 2mm-en, de amugy mindketto jol mukodik. Anyam a 6S-t 2x ejtette le fel meterrol, mind2x ronggya tort a kijelzoje.
nyilvan szamit a telo merete, sulya, hogy milyen magasrol es foleg milyen feluletre esik, es hogy melyik reszen er foldet. tehat random :)

Okosteló?

Épp pénteken fedeztünk fel egy érdekes esetet egyik Latitude E5450-esünkkel.
Valami minimális ütésnyom van rajta (az sem a képernyőn), de nem volt elég ahoz hogy repedjen vagy durvábban deformálódjon a ház.

De mikor kézbevettem kicsit furának tűnt hogy mikor a képernyőt hajtogatom kinyílik ketté a zsanér mellett. Na mondom, mi a csoda, beszorult az egyik oldalon?!

Kolléga szétpattintja, nem látni semmi furát, ugyanúgy mozog mindkét oldal. 2-3 perc nézelődés után felfedezi hogy egyik a oldalt elengedett a ragasztó!!!. Nem is tudom hogy képzeltek így és akkora felületen rögzíteni egy fémlapot plasztikra, pont olyan helyen ahol a legnagyobb a mechanikai stressz. Kb 3x3cm lehet az egész, lazán (olyan 10%-a a felületnek talán) megszórva ragasztóval.

Baloldalt, lent.
https://i.ebayimg.com/images/g/gtQAAOSwyDxXhX-9/s-l1600.jpg

Lehet nem ugyanazt a videót néztük. Jól láthatóan csak meghajlította, de nem fejtett ki nagy erőt. Ilyen hajlítástesztet simán csinál bármelyik tech tesztelő, akár laptop, akár táblagép, akár telefon a tesztalany. Látszik, hogy olyan könnyedén tört, mint a tészta, pedig kisebb terhelést kapott, mintha véletlenül valaki ráül.

Ez az ára a túlzott vékonyításnak, meg könnyűségre törekvésnek, nem fér bele rendes merevítés. Ehhez jön hozzá, hogy csavarozva sincs, minden ragasztott ezekben, ultrabookokban is.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Azon túl hogy vékonyították is, még két dolog: pont a lehető (mechanikailag) legeslegeslegrosszabb helyre tették a mikrofon furatát, így az amúgy is harmatos keretet tovább gyengítette, illetve nagyjából semmi egyéb... ja nem, azt írtad is.

Szóval ja, lehet okolni hogy azért mert vékony, azért mert könnyű, azért mert csak, ez mind igaz is. De az a furat akkor is iszonyat láma módon van elhelyezve.

Ahogy elnézem, nem csak a furat. A korábbi iPad gépek házkialakítása tulajdonképpen egy alumínium (vagy fene tudja, milyen anyag) teknő, maga a kialakítás ad némi merevséget, bár nyilván lapjával azt is meg lehet hajtani, el lehet törni. Itt viszont ha jól látom, egy lap, és arra megy a lekerekített oldalfal, így magának a lapnak az anyag merevségén kívül más tartása nincs.

Hm, hozhatok ide egy kivételesen nem autós példát..

Szemüveg. Mert hát az is hordozható eszköz. De lehetne ide hozni IT példát is. Laptop... Mennyiből tartana "letörni / kettétörni / eltörni" az LCD kijelzőt kihajtott állapotba ? Kb ennyibe.

Nézmá a saját szemüvegemet is kb kevesebb ráhatással tudnám kettétörni. Mégsem teszem...

Bár járhatnék heggesztőszemüvegbe is, csak az hülyén nézne ki + nem töltené be a funkcióját :))

És akkor itt jön hogy nem csinálták hülyebiztosra a terméket...

Jó, de ha a laptopot zárva beteszem a táskámba, nem számítok arra, hogy törötten vagy hajlottan kerül elő.

Ugyanígy a tabletemnél se számítok arra, hogy a táskában hordozástól elhajlik majd.

A videó maga szerintem is értelmetlen, mert ha van egy szép nagy eszközöm, akkor azon jó nagy erőkarral nagy erőt ki lehet fejteni. Ahogy írod is, direkt a laptop képernyőt is biztos le tudnám törni.

De nem próbálom ki. Ahogy a tabletemet se próbálom széttörni.

Viszont a hátizsákba betevés szerintem a normális felhasználás része.

Pontosan. A normál használatot bírnia kellene, a szándékos rongálást már tényleg nem, az legyen a military class eszközök privilégiuma. Lehetne igazán csepp, por és 1,5m-ig (leesésnél, nem direkt földhöz csapásnál) ütésálló minden olyan eszköz, amit utcán is használunk.

"ennyi pénzért ez nagyon nincs rendben"

Ennyi pénzért egy alig 6 mm vékony cucc sehogy nem lesz rendben, kivéve ha tömör acél lemezt tesznek bele az akksi és az elektronika helyett. De még ha olcsóbb, akkor sem lesz rendben, mert a szilárdságtant hidegen hagyja, hogy ki mennyit fizetett érte.

Legyen vastagabb 3 mm -el, és akkor hihető, hogy kibírja a mindennapi strapát, mert van benne egy hármas acéllemez, remélhetőleg edzett és nem pedig lágyvas.
(Plusz fittness funkció mert azt ugye cipelni is kell, haha.)

Megnéztem pár különböző elfogultságú híroldalt ezzel a témával, igazából az a szomorú, hogy pont azok szidják legjobban például a JerryRig csatornát, és Zack-et benne, akik tényleg vásárolnak is Apple terméket, miközben pont ők fognak azzal jól járni később, hogy még ha nem is ezekre a reakciókra válaszolva, de erősítve lesz az eszköz, és többet kapnak majd ezáltal a (nem kevés) pénzükért.

Kellene hozzá bizonyos fokú intelligencia, de nincs. Autós hasonlat következik:

Elkezdjük szidni a törésteszteket készítő laborokat, mert kiderül, hogy kedvenc autómárkánk bizonyos típusa nem végzett túl jól a törésteszten. Pedig azok a mi érdekünkben végzik a tevékenységüket.

--
trey @ gépház

Sosem értettem, hogy a törésteszteknél miért nem ülnek bele a tervezők!

Amíg nem mernek beülni egy sima 60-as sebességgel belerohanunk a betonba típusú tesztre az általuk tervezett kaszniban, addig szerintem nem tisztességes az ártatlanokat kitenni ennek a veszélynek.

Elvégre a hidaknál is erős minőségbiztosítást ad az a szokás, hogy a terheléspróbán ott van alatta a tervezőbrigád...

meg lehet magyarázni, de amiket a videóban mutogatnak marketing bullshit te pedig benyelted. ugyanúgy törik mint minden más. az ipad pedig nem mobiltelefon, nem ugyanúgy és nem ugyanarra használjuk.

az új ipad esetében több millió user lesz akinek semmilyen gondja nem lesz az eszközzel. rengeteg iphone 6ot használó ismerősöm volt/van akinek nem hajlott el, meg nem tört ketté a készüléke. érdekes, nem?

Ez az összehajtható iPAD fejlesztői változata.

> Sol omnibus lucet.

ugye hogy mar megint a samsung masolja az apple-t! most epp a hajlithato kijelzojevel...

tényleg fel kell támasztaniuk jobs-ot. Van rá pénzük.
Amit timmy meg ive csinál az egy vicc.

--
GPLv3-as hozzászólás.

+sok

Amit az Apple csinál, hát ... lehet, hogy rosszul fejezem ki magam, de vérlázító.... (mármint az árképzés), csak mert megteheti. Ahogy egy komoly Apple fan mondta : tavaly csak a gyógyszer gurult el, idén a doboz is.
Egyszerűen tesztelik a piacot. 460eFt-os Macbook Air sokszázezres ipAd Pro, 500eFt-os iPhone......... egyszerűen beleköp a fanok képébe és röhög, mert megteheti.
Ezt meddig tolerálják a fanok ???

Ui.: Anno iPhone 3gs-t 80eFt-ért vettem a Telekomnál, miközben egy Nokia E9x valami 120eFt-ba került.
Igaz, azóta nincs Nokia.

Nézd, így működik a piacgazdaság. Nem kötelező megvenni, így nem tudom sajnálni a fanokat. Megjegyzem én is vettem a nejemnek egy iphone se -t, mert az egy jó termék és elfogadható az ára. (Nálam telefonnál 100k már a so-so kategória, de azt akartam hogy legyen egy telefonja amit tényleg szeret). De ha kifut (már igazából ki is futott, csak maradék készletek vannak itt-ott), és nem hozzák le a hasonló árú utódját, akkor viszlát részemről.

Az amit az apple megtehet, szeretné megtenné a világ összes forprofit cége, de nem annyira sikeres a marketingben és a meggyőzésben, mint az apple. Majd ha a fanok elpártolnak, változtatnak. De addig amíg dől a lé, miért változtatnának bármin is?

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Jó paródia.
Amúgy még értelme is lenne a dolognak, ha összevetnék más eszközök hajlíthatóságával és osztályoznák őket (mint a dxomark). De itt nem ez a cél, hanem a minél magasabb reklámbevétel és az emberek hülyítése, egymásnak ugrasztása. Ezek a vloggerek, influencerek, bloggerek, de már néha az újságírók is úgy viselkednek, mint valami emberek felett álló mindent mindenkinél jobban tudó istenek. És az összes agyhalott félnótás lehozza, hogy hajlik az iPad (könyörgöm, egy marhanagy kijelző az egész, régi iPad pro, surface pro ugyanígy viselkedik). Mintha azt hoznák le h a törésteszten összetört az autó. OMG!!! MEG NE VEDD, MERT MEGHALSZ!

Mindeközben a huawei, amely megvette a fél vlogger társadalmat kilóra, kiadott egy selejtes kijelzőjű telefont úgy, hogy az előzetes tesztelők egyikénél sem jelentkezett a hiba... és akkor a kérdés: ők vajon (több ezren) mit teszteltek??? Mert a halandó júzereknél 5 csere után mind az 5 hibás... ennyit ezekről...

Ez melyik Hüvely teló is volt pontosan? Csak hogy tudjuk. Bár gondolom nem is került annyiba, mint egy iPhone vagy iPad. Nyilván az ára, meg a beharangozott prémium minőség miatt az Apple-termékekkel szemben mindenki kritikusabb, mert a vaskos felárért jobban el van várva a minőség, és kevésbé elnézőbbek a hibákkal. Teljesen jogosan.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

hát... a kombináltfogó már nem kellett hozzá :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

OFF

Ezért ne vegyél gagyi forgácslap asztalt!

Becsapja az ablakon az esőt a szél*, és úgy megdagad, hogy hogy még a lapos iPad is legurul róla.

* Szépirodalmi tájleírásnak indult, (bár láthatóan nem vagyok egy Fekete István) de aztán a szél vádirata lett belőle.

ON

Szóval, aki azt hiszi, hogy másfél centi alatt ér ráülni vagy nekitámaszkodni bárminek, az vagy hülye, vagy gazdag, vagy nihilista.

Az ilyen nyűgökkel nyivákoló embertársaimat én speciel ellátom a hashtag "megoldatlan személyes szocproblémája van", a hashtag "még nem mőttem fel", valamint az "alanyi jogon hülye" hash teggel (ragozza a rakoncai nyavaja) és ezen megfontolások mellett sorolom be a feladataim közé a problémájukkal való foglalkozást, úgy is, mint együttérzés velük. Most kapnak egy perc méla (bús) csöndet, aztán béke velük.