Előkerült belső dokumentumok szerint az Apple tudott a "Bendgate" problémáról

Címkék

A "Bendgate" újra visszakerült a köztudatba. Annak idején, az iPhone 6 / iPhone 6 Plus készülékekkel kapcsolatban felmerült elhajlási probléma kapcsán az Apple azt nyilatkozta, hogy nincs a készülékekkel tervezési probléma. Most úgy tűnik, hogy a vállalat nem mondott igazat, mert olyan belsős dokumentumok kerültek elő, amik szerint a igenis tudott a problémáról. A dokumentumok a cég ellen jelenleg is folyó class-action bírósági per során kerültek napvilágra:

The information is contained in internal Apple documents filed under seal in a class-action lawsuit that alleges Apple misled customers about touch disease. The documents remain under seal, but US District Court judge Lucy Koh made some of the information from them public in a recent opinion in the case. [...] Despite these findings, Apple publicly maintained that there were no engineering issues with the iPhone 6 and iPhone 6 Plus, but an internal review showed that engineering changes were necessary to prevent touch disease, according to court filings.

Részletek itt.

Hozzászólások

Ez az akku probléma... Ez a reklám... Pont azok vannak benne, amik a Samsung készülékeket is hasonló módon érinti. Értsd, másképp, de jelen van. Készenléti idő hosszának megbízhatatlansága (néha 2 óra, néha 5+ óra s.o.t. hasonló használat mellett), cserébe az akkut sem triviális cserélni, és ezért drágább is az akku csere, mint az Apple esetében. És akkor a telefon értékével egyenlő kijelző cserét nem is számoltam bele, ha baleset történik. (=upgrade?) Pasz. Igaz, tapasztalatom csak S szériaval van, habár ebben a kontextusban másnak nincs amúgy sem értelme.

Bezzeg a reklám nem említi meg, hogy az iPhone kijelzője nem egy csúcs termék, mondjuk bármelyik 3 évnél fiatalabb S szériához képest. Vagy, hogy a gombok nem igazán bírnak ki 2 évet. Vagy, hogy jack dugó, SD kártya, always on display nincs. Tudom is én, bármi. Nekem furcsa.

Ez az Apple vs Samsung ítélet meg azért eléggé vicces, habár a hátterét nem ismerem annyira. Viszont akkor most minden gyártót perelhet az Apple? Ahogy emlékszem, minden telefon sarka kerek szinte, és nem is emlékszem nem négyzetrácsos elrendezésű telefonra az egész életemet tekintve.(talán a 3310 kivétel, de na) Vagy valamit én értek félre.

Hogy ontopic is legyek: apple termékem nem volt még, de minden telefonom a farzsebemben hordom, néha kettőt szendvicsben, egymás mögé rakva. És így sétálok, ülök le/rá. Amíg a bendgateről nem hallottam, eszembe sem jutott, hogy gond lehetne. Utána se foglalkoztam vele, works4me. Azért beismerhették volna, hogy fos, mint ahogy pár Mac modellnél is kellett volna,de legalább lehetett volna egy official megemlékezés, hogy erre figyeljen a user.

Amugy lett mar barmikor is barmilyen Apple elleni Class Action pernek barmi kovetkezmenye azon kivul, hogy az ugyvedek leleptek dollarmilliokkal?

Nem nagyon, mert mikor kiderült, hogy valami szar és az ügyfelek mennek a bíróságra, akkor hirtelen mindjárt lett akkucsere program, epoxy az elhajló kijelző alá, módosított "de nem azért, mert az előző szar volt" ház, bumber "de nem azért, mert "antennagate" ingyenprogram stb.

Vagyis lett, csak nem a közvetlenül, hanem közvetetten.

--
trey @ gépház