Apple

Az Apple megerősítette: a Progressive Web App-ok nem fognak működni az iOS-en a Home Screen-en az EU-ban

Címkék
The latest iOS 17.4 beta 2 has disabled PWAs entirely in the EU. This video shows how PWA behaves on iOS 17.3 and 17.4 beta 2 side by side. iOS 17.3 opens the PWA full-screen and the app feels as an iOS app. On the other hand, iOS 17.4 beta 2 opens the PWA as a normal browser session. Because iOS 17.4 beta 2 does not support PWA, the PWA opens as a normal browser window with the search bar visible. Users outside the EU are not affected. It is unclear whether Apple will remove PWA support in the final release of iOS 17.4 for EU users.

UPDATE 2/15/2024: Apple just confirmed that PWAs won't work in the EU.

"EU users will be able to continue accessing websites directly from their Home Screen through a bookmark with minimal impact to their functionality. We expect this change to affect a small number of users. Still, we regret any impact this change — that was made as part of the work to comply with the DMA — may have on developers of Home Screen web apps and our users." https://developer.apple.com/support/dma-and-apps-in-the-eu/

Természetesen az érintettek felháborodtak:

Új világ köszönt ránk az Apple Vision Pro-val - meg kell szoknunk a békaemberek látványát magunk körül

Címkék

Vicceltem azzal, hogy az utcán is hordani fogják, de nem biztos, hogy nagyon mellélőttem vele ... Nézzük az első válogatást!

 

Megérkezett az első frissítés a kiskereskedelmi forgalomban még nem kapható Apple Vision Pro-hoz

Címkék

Ugyan még a fasorban sincs az Apple Vision Pro, de már érkezett az operációs rendszeréhez frissítés. Feltehetően a február 2-án esedékes előrendelések kiszállításának megkezdését készíti elő az Apple a frissítéssel.

A kínai kormányzat szerint megtörték az Apple AirDrop-ot, ami azért nagy baj ...

Címkék

... mert az AirDrop-ot széles körben használják a kormányellenes aktivisták. Az AirDrop névtelensége volt az egyik oka annak, hogy az aktivisták gyakran használták a tiltakozásokkal kapcsolatos információk és a kormány által cenzúrázott egyéb információk megosztására.

Az Apple megkezdte a kártérítések kifizetését a #batterygate zsiványkodása miatt

Címkék
Végre megkezdődtek az iPhone-felhasználóknak járó kifizetések az Apple 500 millió dolláros egyezségének részeként a "batterygate" throttling vitában. Az iPhone-felhasználók, akik az ügy részeként keresetet nyújtottak be, körülbelül 92,17 USD összegű kifizetést kapnak minden egyes követelésükért.

Részletek itt.

Egy, az iPhone-okban levő titkos hardveres funkció segíthette a támadókat az Operation Triangulation támadásban

Címkék

Júniusban a Kaspersky bejelentette, hogy közép- és felső vezetésének iPhone-jait egy 0day sérülékenységet kihasználva megtörték. A felhasználói interakciót nem igénylő iMessage támadást Operation Triangulation-nek nevezték el. Sajnos a támadók rosszal kezdtek, a biztonságtechnikai cég nekiállt és ízekre szedte a támadást. A vizsgálódás során a Kaspersky Global Research and Analysis Team (GReAT) egy korábban ismeretlen hardverfunkciót talált az Apple iPhone készülékekben, amely kulcsfontosságú szerepet játszott az Operation Triangulation kampányban.

A Kaspersky GReAT csapata egy sebezhetőséget fedezett fel az Apple SoC-ban, amely kritikus szerepet játszott a közelmúltbeli iPhone-támadásokban, amely az Operation Triangulation néven ismert, és ami lehetővé tette a támadók számára, hogy megkerüljék a hardver alapú memóriavédelmet az iOS-verziókat futtató iPhone-okon.

Egyelőre felfüggesztették az Apple Watch amerikai importtilalmát

Címkék

Nem sokat élt az Apple Watch elleni amerikai importtilalom, az Apple-nek alig 2 nappal a tilalom érvényre jutása után sikerült ideiglenes felfüggesztést elérni az ITC intézkedése ellen.

In short, this means Apple has secured a temporary halt on the import and sales ban, and it will be in place until the Appeals Courts make a full ruling on the infringement case. As such a ruling could take weeks or months to be determined, this does buy Apple time to make more holiday season sales.

While the win is positive to Apple, it won't be an immediate change. U.S. Customs will have to process the court's order and re-allow imports into the country.

Részletek itt.

Az AliveCor üdvözölte az Apple Watch betiltását az Apple-lel folytatott saját EÜ-szabadalmi vitája közepette

Címkék

Az AliveCor a Masimohoz hasonlóan azzal vádolja az Apple-t, hogy megsértette egyes, egészségügyi technológiával kapcsolatos szabadalmait. Míg a Masimo harca az Apple Watch véroxigén-érzékelő képességére összpontosít, az AliveCor azt állítja, hogy az Apple megsértette az EKG-technológiájával kapcsolatos szabadalmait.

Az AliveCor 2015-ben egy beépített EKG-érzékelővel ellátott Apple Watch-szerű prototípust mutatott be az Apple-nek. Az Apple ezt követően 2018-ban kihozta saját beépített EKG-technológiáját az Apple Watch Series 4-gyel, ami miatt az AliveCor azzal vádolta a tech óriást, hogy az ellopta technológiáját és arra kérte az ITC-t, hogy tiltsa be az Apple Watch értékesítését az Egyesült Államokban.

Az AliveCor egy, a Masimot támogató állásfoglalást juttatott el a MacRumors-hoz: