Apple

Az Apple nem szeretné, ha az iPhone tulajdonosok tudnák, hogy Pegazus (vagy más malware) van a készülékükön

Címkék

Stefan Esser biztonsági szakember arról írt, hogy emlékszik még arra, amikor 2016-ban az Apple kitiltotta az általa fejlesztett, System and Security Info nevű app-ot, ami képes lett volna a Pegazus detektálásra is.

Önkiszolgáló javítási programot jelentett be az Apple

Címkék

Az Apple-t régóta érik kritikák az ügyfeleik és a Rigth to Repair csoportoktól egyaránt, mert szerintük az Apple akadályozza őket abban, hogy saját maguk megjavít(tat)hassák készülékeiket. Az Apple most eredeti alkatrészek, szervizelési útmutatók, szerszámok biztosításával javítana ezen a hiányosságon. Első körben az iPhone 12 és iPhone 13 szerepel a programban, de később kiterjesztenék Mac gépekre is:

iOS 15.1.1

Címkék

Az Apple kiadta az iOS 15.1.1 frissítést. A minor javítás fókuszában az "improves call drop performance on iPhone 12 and iPhone 13 models" áll, jelentsen az bármit is.

Részletek itt.

Apple OS kiadások: macOS 12.0.1, iOS 15.1 ...

Címkék

Egy rakás operációs rendszer frissítést adott ki az Apple pár órával ezelőtt ^^

[Igaz/Hamis] "Fennáll a veszélye annak, hogy az Apple Safari böngészője lesz az új Internet Explorer"

Címkék

Visszafogva ezzel a web fejlődését.

Igaz.
39% (245 szavazat)
Hamis.
33% (212 szavazat)
Nem tudom.
28% (177 szavazat)
Összes szavazat: 634

Az Apple-t is utolérte a chiphiány

Címkék

A hírek szerint a Apple kénytelen 10 millió egységgel csökkenteni a 2021-es év végéig kitűzött gyártási célkitűzéseit, mert egyes beszállítói nehezen tudják teljesíteni a termelési kvótáikat. Az Apple eredetileg akár 90 millió iPhone 13 leszállításával tervezett 2021 végéig.

Az iOS 15 Messages alkalmazásának bugja az elmentett fotók törléséhez vezethet

Címkék
If you save a photo from a Messages thread and then go on to delete that thread, the next time an iCloud Backup is performed, the photo will disappear.

A hiba reprodukálásának lépései:

Az Apple szerint az új iPad Mini "jelly scroll" effektusa normális, nincs itt semmi látnivaló

Címkék

Az iPad Mini hatodik generációjával kapcsolatban merült fel egy ún. "jelly scroll" probléma. A probléma a fenti lassított videón jól látszik. Vannak, akik arra panaszkodnak, hogy ez zavaró. Az Apple szerint a "jelly scroll" az LCD kijelzőknél normális viselkedésnek tekinthetők:

Az Apple biztonsági jutalomprogramjának kritikájaként 3 iOS 0day részleteit publikálta egy szakértő

Címkék

Denis Tokarev IT biztonsági szakértő a sokak által kritizált Apple Bug Bounty Program-mal való tapasztalatairól blogolt és nem éppen pozitív felhanggal. Állítása szerint az általa beküldött 4 sebezhetőségből az Apple mindössze egyet javított, három pedig a nemrég kiadott iOS 15-ben is jelen van. Tokarev azt állítja, hogy a bugokat 2021. március 10. és május 4. közt jelentette az Apple-nek. A szakember azt is sérelmezi, hogy az általa bejelentett és az Apple által javított hibánál az Apple lefelejtette megemlíteni őt, mint bejelentő.

Az Apple elnézést kért a késlekedésért, állította, hogy még mindig vizsgálja ezeket a hibákat és azt, hogy hogyan tudná javítani annak érdekében, hogy megvédhesse ügyfeleit:

Tim Cook az infókat kiszivárogtatókról írt belső, bizalmas levelet. Kiszivárogtatták ...

Címkék

Egy belső feljegyzésben Tim Cook arról írt az Apple munkavállalóinak, hogy a belső információkat kiszivárogtató Apple dolgozók nem tartoznak az Apple-be. Naná, hogy ezt a levelet is kiszivárogtatták ...