2016. március 1-i security patch level-re váltott CM13 nightly

 ( trey | 2016. március 9., szerda - 14:29 )

A CyanogenMod nightly buildek követésének egyik pozitív hozadéka, hogy a Google által kiadott rendszeres, havi biztonsági közlönyökben pubklikált biztonsági hibák javítása akár 48 órán belül a végfelhasználónál lehet. Így történt ez most is. A Google kiadta március 7-én a Nexus Security Bulletin - March 2016-ot, a ma éjszaka lefordított CM 13.0 nightly build-ben (13.0-20160309-NIGHTLY) pedig már meg is jelentek a javítások. Erre utal az Android security patch level alatt látható "Marc 1, 2016" bejegyzés:

Idézet:
1. How do I determine if my device is updated to address these issues?

Builds LMY49H or later and Android 6.0 with Security Patch Level of March 1, 2016 or later address these issues. Refer to the Nexus documentation for instructions on how to check the security patch level. Device manufacturers that include these updates should set the patch string level to: [ro.build.version.security_patch]:[2016-03-01]

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Oneplus One-on nekem a 20160310-es nightly elcseszte a "ne zavarj" beállításokat. "Ne zavarj" üzemmódban volt a teló, rátoltam a frissítést, wipe cache, most nem tudom kivenni ebből az üzemmódból.

Nálam is a mai fut. Beletettem Ne zavarj módba, de simán kijött belőle. BTW: én nem szoktam Wipe cache-t nyomni. Szerintem a TWRP a flashelés végén megcsinálja magától.

Te milyen recovery-t használsz?

--
trey @ gépház

TWRP 2.8.6.0. Szerintem az volt a baja, hogy "Ne zavarjanak - Teljes némítás" módban csináltam meg a frissítést. Újraindulás után már nem volt több opció, csak ez az egy látszott, kikapcsolni nem lehetett, nem volt aktív a csúszka. Kellett volna csinálnom egy képernyőképet. Na mind1, újrahúztam, mert persze mentést nem csináltam előtte :D
Wipe-ot azért csináltam, mert sideload-al toltam fel a frissítést, az nem csinált (lehet ki volt kapcsolva az opció).

Megnéztem a 13-as nightly-t és a 12-es stabilt (vagy milestone -t vagy snapshotot vagy mit) Nexus 5-ön, sírva rohantam a gyári buildhez vissza. Mit nyújt mostanában a CM, ami miatt használjátok? (azon kívül hogy a OnePlus azt szállítja - vagy már nem?)
A sírva rohanás oka az volt hogy nevetségesen akadozós és lassú volt.

--
arch,debian,osmc,android,windows

"A sírva rohanás oka az volt hogy nevetségesen akadozós és lassú volt."

Nem tudom milyen készüléked van és az mennyire támogatott CM által, de ott valami komoly gondnak kellett lennie, ha akadozott.

--
trey @ gépház

Nexus 5, és a CM hivatalosan támogatja (tehát nem valami random xda-s emberke buildelte, hanem hivatalos cucc).

--
arch,debian,osmc,android,windows

A Oneplus nem CM-el szállítja a készülékeit, hanem az "otthon" főzött, saját CyanogenOS-el (vagy OxygenOS, már én sem tudom követni). A specifikációkat elnézve, elég hasonló a két vas, szóval nem tudom, hogy neked miért volt akadozós.