Android

A Google a CES-en is folytatja az Apple gúnyolását

Címkék

Előzmények, háttérinfó itt. A Google a világ egyik (ha nem a) legnagyobb szórakoztató-elektronikai kiállításán, a CES-en is folytatja az Apple gúnyolását, mondván, hogy a CES a technikai világ legújabb technológiai vívmányairól és eszközeiről szól, ezért úgy gondolták, hogy adnak az Apple-nek egy kis forráskódot, amivel javítani tudja a "pixeles üzenetezés" problémáját ... A kiírás után pedig szépen le is fut az óriáskijelzőn a forráskód listázása ...

Nem hivatalos, Android 13-alapú custom ROM a 10+ éves Samsung Galaxy SIII-hoz és Note II-höz

Címkék

Alig jött ki az Android 13, máris elérhető az Android 13-ra épülő LineageOS 20 nem hivatalos build-je a 10+ éves Samsung Galaxy SIII-höz (kiadási dátuma: 2012. május 29.) és Samsung Galaxy Note II-höz (kiadási dátuma: 2012. szeptember 26.). Egyelőre alpha kiadás.

Tesztelőket keres a K-9 Mail (majdan Thunderbird for Android)

Címkék

Ahogy azt már tudjuk, a K-9 app átváltozik Thunderbird for Android termékké. Az átváltozás felé vezető úton bétatesztelőket keresnek. A béta kiadások elérhetők itt.

XDA: a legjobb androidos telefonok 2022-es listája (eddig)

Címkék

Az XDA kezein több száz androidos telefon ment keresztül. A felhalmozott tapasztalatok birtokában elkészített egy listát "Ezek a legjobb Android telefonok, amelyeket 2022-ben megvásárolhatsz" címmel:

Spoiler:

"Jön a műholdas kapcsolat támogatása az Androidba"

Címkék

2023 közepe felé az Android 14 elhozza a műholdas kommunikáció natív támogatását az okostelefonokba, ami újabb fontos lépés lesz a kommunikációs módszer adaptációjában.

A T-Mobile és a SpaceX nemrég jelentették be, hogy a következő évben felbocsátott Starlink műholdak képesek lesznek közvetlenül csatlakozni a távközlési szolgáltató mobiljaihoz a meglévő sávokon, így a műholdak segítségével sikerülhet kiküszöbölni az eddig gyengén lefedett területek hiányosságait. Közben az Apple házatájáról arról lehetett hallani, az iPhone 14 képes lesz műholdas kapcsolatra a segélyhívásokhoz, legalábbis néhány modell.

A műholdas kapcsolat felé mutató trendeket látva csak idő kérdése, hogy az androidos mobilgyártók is bekapcsolódjanak, ilyen szempontból most fontos lépést jelentett be Hiroshi Lockheimer, az Android és más Google-szolgáltatások SVP-je, aki megerősítette, hogy a következő Android-kiadás (az Android 14) már natívan támogatni fogja ezt a kommunikációs módot.

[...]

Részletek itt.

Kiadták az Android 13-at a Google Pixel okostelefonokra

Címkék

Az új Android főverziókat a Google referenciatelefonjának, a Pixelnek tulajdonosai kapják meg elsőként. Nincs ez máshogy az Android 13 esetében sem: tegnap a Google kiadta a Tiramisu kódnéven fejlesztett változatot a Pixel készülékekre. Az Android 13 forráskódjait pedig kiadta az Android Open Source Project-en (AOSP) keresztül. Részletek itt.

Magisk v25.2

Címkék

John Wu (@topjohnwu) bejelentette, hogy elérhető az Android eszközök mély szintű piszkálásához ("systemless" rootolás stb.) használható Magisk eszközének legújabb stable kiadása. További részletek a tool GitHub oldalán.