Android

Paranoid Android Sapphire Alpha

Címkék

A Paranoid Android egy olyan egyedi ROM, amely az Android rendszer továbbfejlesztését tűzte ki célul azáltal, hogy annak kinézete javításán dolgozik, ugyanakkor ugyanazokat a tervezési filozófiákat követi, amelyeket a Google az Android nyílt forráskódú projekthez (Android Open Source Project - AOSP) állított fel.

A Paranoid Android projekt (@paranoidaospa) bejelentette az Android 12 alapokra építkező Sapphire Alpha12 kiadása elérhetőségét. Részletek a bejelentésben.

Frissítettem OnePlus One-on LineageOS 17.1 nightly-ról LineageOS 18.1 nightly-ra

Címkék

(A Frissítettem iPhone 5-ről OnePlus One-ra, CM 12.1 Nightly / Stagefright fix, Kalandozások CyanogenMod Nightly földjén #1, Kalandozások CyanogenMod Nightly földjén #2, Frissítettem OnePlus One-on CyanogenMod 14.1 nightly-ról LineageOS 14.1 nightly-ra, Frissítettem OnePlus One-on LineageOS 14.1 nightly-ról LineageOS 15.1 nightly-ra, Frissítettem OnePlus One-on LineageOS 15.1 nightly-ról LineageOS 16.0 nightly-ra, Frissítettem OnePlus One-on LineageOS 16.0 nightly-ról LineageOS 17.1 nightly-ra - avagy a régi, támogatás nélküli telefon nem vén telefon - kaland folytatódik.)

Több mint egy év telt el azóta, hogy az otthoni mindenesként használt, immár több mint 7 éves OnePlus One készülékem megfrissítettem az akkor legújabb, 17.1-es LineageOS kiadásra. A telefon még mindig gyári állapotában van, azaz sosem volt javítva, benne az eredeti, több mint 7 éves akkumulátor található. És köszöni szépen, tök jól érzi magát!

Mivel a rajta futó LineageOS közben major verziót váltott úgy döntöttem, hogy én is meglépem ezt a váltást: irány az Android 11-alapú LineageOS 18.x!

Érkezik a Windows Subsystem for Android™ a W11-be

Címkék

Egyelőre csak a Windows Insider-ek tesztelhetik az Android applikációk futtatását Windows 11-en lehetővé tevő Windows Subsystem for Android™ alrendszert. Részletek itt.

A Xiaomi 11T sorozat lesz az első a gyártótól, ami 3 évnyi operációs rendszer frissítést kap

Címkék

A Samsung és a OnePlus nyomdokain haladva a Xiaomi is bejelentette, hogy 3 évnyi operációs rendszer frissítést + 4 évnyi biztonsági frissítést ad majd a Xiaomi 11T sorozathoz. Részletek a bejelentésben.

Minimum három évnyi Android biztonsági frissítést ígér a OnePlus az OxygenOS és az OPPO ColorOS-ének egybeolvasztásával

Címkék

A OnePlus Inc. arra készül, hogy egybeolvasztja OxygenOS-e kódját az OPPO ColorOS-ének kódjával. Ettől "áramvonalasabb" fejlesztést, a kutatás-fejlesztésre szánt erőforrások hatékonyabb felhasználását stb. várja, amivel végső soron a felhasználó jár majd jól. Az új felállással a vállalat új szoftverkarbantartási útitervet jelentett be okostelefonjaihoz: