Android Wear - érkezik az Android a viselhető eszközökre, fejlesztői előzetes

Címkék

A Google valóban ott akarja látni az Android-ot a viselhető elektronikai eszközökön, például "órákon". Ezért bejelentette az Android Wear-t, a kifejezetten ezekre az eszközökre szánt Android variánst.

Elindult egy fejlesztőknek szánt új szekció az developer.android.com-on. A developer.android.com/wear oldal kifejezetten a viselhető eszközökre fókuszál. Mától kezdve letölthető egy Developer Preview, azaz egy fejlesztői előzetes, így a fejlesztők azonnal elkezdhetik alkalmazásaikat ráfaragni azokra az eszközökre, amelyek majd Android Wear-t futtatnak.

A Google bejelentette, hogy számos céggel - Asus, HTC, LG, Motorola, Samsung, Broadcom, Imagination, Intel, Mediatek, Qualcomm, valamit a Fossil Group - azon dolgozik, hogy még idén Android Wear-t futtató órákkal állhassanak elő.

Részletek itt.

Hozzászólások

Bár Fossil órát sose vennék, de jó látni egy ilyen nevet is az együttműködők listáján. Csodálkozom, hogy semelyik japán óragyár se mozdult rá a dologra. Egy androidos (Casio) G-Shock mindenképp érdekes termék lenne :)

(és igen tudom, hogy van bluetoothos G-shock, de az annyira okosóra mai terminológia szerint mint amennyire okos telefon a symbianos Nokia)

Amíg viszont inkább okoskütyü mint óra, addig én nem vagyok benne a célközösségben.

Na, ezt se a nem is oly' távoli jövőben debütáló több millió honi koldusnak találták ki.

Azért biztos néznének néhányan a bkv-n, amikor az órámmal elkezdek társalogni.