Fedora 20 Beta

Dennis Gilmore bejelentette, hogy elérhető tesztelésre a Fedora 20 (kódnevén "Heisenbug") béta kiadása. A végleges kiadás december elejére várható (jelenleg december 10. a cél).

Hozzászólások

Inkább érdeklődés, régebben is ment az a fajta fejlesztési menetrend, mint most? Gondolok arra, hogy van F20 Alpha TC, béta, RC, majd F20 "végleges" Alpha, utána a F20 Bétának is van TC-je, bétája, RC-je, majd F20 "végleges" Béta és végül gondolom ugyanez a véglegesre (esetleg "végleges" béta = kiadás). Nem zavar, simán átugrom ami nem érdekel, csak kicsit túlkomplikáltnak tűnik nekem.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Ahhoz képest, hogy kezdetektől fogva Fedorát használok - előtte Red Hat-et -, nem tudom. Pontosabban szólva alfa, béta és végleges telepítő image-eket szoktak a tükörszerverekre felrakni, ha meg bármikor, közben akarsz upgrade-elni, arra ott a yum parancs. Innentől kezdve számomra elég nehezen értelmezhető az RC meg a TC. Az, hogy néhány fejlesztő csinál magának image-et, hogy kipróbálja, mielőtt a tükrökre tenné, nem hiszem, hogy érdekes. Te is csinálhatsz magadnak image-et, annak adhatsz egy újabb két betűs rövidítést.

Én yum-mal upgrade-eltem vasárnap este. Akkor ez milyen verzió? Mert a béta még nem volt kinn, az alfához képest rengeteg javuláson esett át, a bétához vezető go/no-go megbeszélésen túlvoltak, így a csomagok azok voltak, vagy akár újabbak, mint ami a béta image-be került.

Szerintem nincs értelme arról beszélni, hogy ez bonyolult, hiszen senki sem mondta, hogy kész image-ből kell telepíteni. De ha mégis, úgyis frissítesz, szóval semmi jelentősége.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem ha csinálok magamnak egy image-et, akkor az nem kerül fel a fedoraproject.org oldalra, valamint nem jelentik be hivatalosan a fedora listán, de legkevésbé vannak go/no-go megbeszélések róla. Ha tévednék, javíts légy szíves. Viszont ezek a TC, RC, stb. verziók megjelennek a listán és fent vannak fedora szervereken. Tehát a válasz jó, köszönöm, de nem válasz a kérdésemre sajnos. Tudom, hogy máshol is létezik napi, heti és talán havi aktuális image, de azokat pölö nem jelentik be, ha tudod hol van, követni akarod, leszeded, ha nem érdekel, ugrod.

"... hiszen senki sem mondta, hogy kész image-ből kell telepíteni."
Ha nulláról telepítesz rendszert, akkor miről telepítesz? Szerintem kész image-ről. Szerinted?

Abban egyetértünk, hogy bizonyos szinten semmi jelentősége, egyszerűen érdekel miért bontják ennyire le. Ha nem kapok választ rá, totál nyugodtan fogok aludni, ezt igérem. :-)

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Nulláról telepítés persze, kész image-dzsel történik, viszont azon némi túlzással szinte mindegy, milyen verziójú csomagok vannak. Annyira mindegy, hogy melyik kernel járul hozzá, hogy a mirrorról lehozza az aktuális, legfrissebb csomagokat. Friss telepítésnél netinstallt használok.

A különféle TC-k, RC-k pedig szerintem nem kerültek ki a tükrökre, így emiatt nem is fájt sohasem a fejem, de ha kikerülne sem hozna lázba.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Ha nulláról telepítesz rendszert, akkor miről telepítesz? Szerintem kész image-ről. Szerinted?"

Lehet így is:
http://boot.fedoraproject.org/

(Ha magyarítás minőségétől eltekintünk, akkor nagyjából érthető hogy) ez egy pxeboot image, ami közvetlenül a tárolókból szedi a csomagokat, így nincs szükség sem kész image-re sem telepítés utáni frissítésre.

Viszont ez nem "hivatalos" telepítési mód, nekem már volt problémám és sikerélményem is vele.

Illetve az előző telepítő tudott olyat is, hogy a telepítő image-ről indul, de lehetett választani hálózati telepítést is, ekkor is a friss csomagokat telepíti.
Az újraírt telepítő nem tudom, hogy mit tud, mert pár kiadás óta frissítek, nem telepítek.
--
http://csuhai.hu

De az a rengeteg verzió meg is van hirdetve? Vagy csak aki szemfüles az megtalálja?
Szerintem csak azt adják közre széleskörű tesztelésre ami itt van: https://fedoraproject.org/wiki/Releases/20/Schedule
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Én a Schedule táblázatnál mélyebbre nem megyek. Még a bétát vagy a kiadás RC-t is ritkán teszem fel, mert nem nagyon van időm és energiám tesztelni. Szerencsére vannak lelkesebbek nálam.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Apróságoktól eltekintve jól működik, mindennapi használatra alkalmas.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE