AlmaLinux, CentOS, Fedora, Red Hat, Rocky Linux

Egy éve van a CentOS Linux 7 / CentOS Stream 8 felhasználóknak az upgrade-re

Körülbelül egy év múlva véget ér a CentOS Linux 7 / CentOS Stream 8 támogatása, minden érintett kezdjen el tervezni - figyelmeztetett a CentOS projekt:

AlmaLinux 8.8

Megjelent az AlmaLinux (a másik CentOS helyettesítő) 8.8-as kiadása. Elérhető az alábbi architektúrájú gépekre:

Elérhető a Rocky Linux 9.2

Megjelent a Rocky Linux (a másik CentOS alternatíva) 9.2-es kiadása. Elérhető x86-64, aarch64 és s390x architektúrájú gépekre. A bejelentés elolvasható itt.

A Red Hat leépítési hulláma magával ragadta a Fedora Program Manager-t is

Amikor a Red Hat leépítette globális munkaerő létszámának 4%-át, a leépítésbe belekerült a Fedora Program Manager tisztséget betöltő Ben Cotton is. Az ex-Program Manager Cotton blogján ír a távozásáról:

Hogy mi lehet a pozícióm elvesztésének tágabb következménye, nem tudom. Semmi sem utal arra, hogy a szerepkörömet kifejezetten megcélozták volna. A Red Hatben határozottan vannak olyanok, akik továbbra is stratégiailag fontosnak tartják a Fedorát.

Hogy ki veszi át a helyét, mi lesz a Fedora Program Manager pozíció további sorsa, arról a blogbejegyzés nem tartalmaz infókat.

Tesztelhető az AlmaLinux 9.2 bétája

Elérhető tesztelésre az AlmaLinux (a másik CentOS helyettesítő) 9.2 bétája az alábbi platformokra:

Tesztelhető az Alma Linux 8.8 bétája

Tesztelhető az Alma Linux (a másik CentOS helyettesítő) 8.8 (kódnevén "Sapphire Caracal") béta kiadása az alábbi architektúrákon:

Megjelent a Fedora Linux 38!

A Fedora projekt bejelentette a Fedora Linux 38 azonnali elérhetőségét. A kiadás a tervezettnél egy héttel hamarabb érkezett:

Today I’m excited to share the results of the hard work of thousands of Fedora Project contributors: the Fedora Linux 38 release is here! With this release, we’re starting a new on-time streak. In fact, we’re ready a week early!

Részletek a bejelentésben.

Rocky Linux 8.8 beta

Elérhető tesztelésre a másik CentOS helyettesítő, a Rocky Linux 8.8-as kiadásának bétája. A tesztelés részleteiről a Rocky Linux Chat-ről lehet információkat szerezni.

30 éves a Red Hat

Harminc évvel ezelőtt a világ egészen másként nézett ki. Mindenhol a grunge zene volt szólt, a Dallas Cowboys megnyerte a Super Bowlt, a Jurassic Park volt a legtöbb bevételt hozó film, eladták az első Beanie Babies-eket, a napon szárított paradicsom volt a legmenőbb ételtrend és a Red Hat is megalakult. Amikor Bob Young és Marc Ewing összeállt, hogy létrehozzák a Red Hat-et, nem tudták elképzelni, hogy mivé válik a cég, és milyen hatással lesz a vállalati informatikára.

[...]

Bejelentés itt.