Rocky Linux 9.4, Alma Linux 9.4

Május 1-én megjelent a Red Hat Enterprise Linux 9.4, ami alapjául szolgál az Alma Linux 9.4 és Rocky Linux 9.4 kiadásoknak.

Hozzászólások

A kérdés azoknak szól, akik Red6 világban érzik otthon magukat: Alma vagy Rocky? 

Egyébként mi is Oracle vonalat erősítjük, de leginkább az döntötte el a mérleget h. ha éppen kell tényleges _enterprise_ support, akkor itt van. CloudLinux/Alma vonal nekem kkv vonal érzésre, Rocky meg klónozás.

Nyilván nagy eltérések ezekben nincsenek, de igazán nagy cég ezek mögött nincs, így support sem, abban a volumenben. Hamarabb megy át egy auditon az Oracle rendszer, mint az AlmaLinux :)

Mind1. A FIPS a legfontosabb eltérés, már ha szükséged van rá. Írd össze mi a fontos, keress rá hogy melyik oldalon panaszkodnak rá és válaszd a másikat. Részemről egyébként Alma. A CloudLinux háttér és az RHEL húzásai után az 1:1 elengedése (ezáltal reményeim szerint közeledni fog az openela-hoz) ami ide húzott első körben. A Rocky guides viszont nagyon jó. :)

Enterprise Linux... valami szoftvert akarsz futtatni rajta, amit valakitől veszel, ő megmondja mit támogat. Pl. a Google egyértelművé teszi a kérdést: https://docs.apigee.com/release/supported-software

Ha csak úgy magadnak: ¯\_(ツ)_/¯  egyetértek az előttem szólóval, ezerszer gondold meg, hogy RedHat derivative szoftverrel akarsz dolgozni, szerintem extra bizonytalan terület, tehát egyik sem.

Ez igen tanulságos oldal...

Mondjuk furcsa, hogy a Rocky új elemként ott van, miközben látszik, hogy igen csínján bánnak a támogatott technológia verziók behozásával, lásd Java 8+ még sehol, de 7 még oké. TLS csak 1.2, se alatta, se fölötte, pedig egy integrációs eszköztől elvárnám, hogy tudjon 1.3-1.1 közt fordítani, ha kifelé erős az elvárás, de belül még él a múzeum.