A Valve fellebbentette a fátylat a Steam Machine prototípusának részleteiről

 ( trey | 2013. október 5., szombat - 10:42 )

A Valve nemrég közölte, hogy a Linux-alapú SteamOS-t futtató Steam Machine változatok a jövő év elejétől kaphatók lesznek különböző gyártóktól, de ettől függetlenül ők is elkészítették saját prototípusukat. Ezt a prototípust kapja meg az a szerencsés 300 teszter, akit a vállalat hamarosan kiválaszt a jelentkezők közül.

A játékfejlesztő vállalat elmondta, hogy a különböző gyártóktól érkező Steam Machine változatok akár jelentősen különbözhetnek a Valve prototípusától. De, hogy pontosan mitől is? A cég erre a kérdésre tegnap adott választ.

A Valve első prototípusa teljes egészében a boltok polcairól hozzáférhető PC alkatrészekből áll össze. A cég szerint nagyteljesítményű, csúcsminőségű hardverről van szó. Teljes mértékben bővíthető, azaz a felhasználó kicserélheti benne a GPU-t, a merevlemezt, a CPU-t, vagy ha úgy akarja, akár az alaplapot is. A spéci házat kivéve az összes alkatrész beszerezhető bárki által szinte bárhol, így bárki megépítheti a saját gépét. A cég számít is arra, hogy lesznek olyanok, akik így tesznek. A ház CAD fájljait is közzéteszik, hogy megadják a reprodukálás lehetőségét azoknak, akik élni szeretnének vele.

A Valve a következő alkatrészekből álló prototípust adja át majd a szerencsés 300 tesztelőnek:

  • GPU: some units with NVidia Titan, some GTX780, some GTX760, and some GTX660
  • CPU: some boxes with Intel i7-4770, some i5-4570, and some i3
  • RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB GDDR5 (GPU)
  • Storage: 1TB/8GB Hybrid SSHD
  • Power Supply: Internal 450w 80Plus Gold
  • Dimensions: approx. 12 x 12.4 x 2.9 in high

A részletek elolvashatók itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Végre egy cég, ami nem ba akarja zárni az ügyfeleit, hanem arra bátorítja, hogy fogja a saját megoldását és módosítsa azt úgy, ahogy szeretné. Kicsit olyan Raspberry Pi érzése is van az embernek. Ugyes a Valve, nyitott szemmel jár. Persze ez automatikusan még nem garantálja a sikert, de ez a függetlenedés ha bejön nekik, azzal nagyot szakíthatnak.

Szimpatikus.

--
trey @ gépház

Aztan a kedves ugyfel esetleg legyartatja/osszerakatja mashol, olcsobban, prima profitot termelve ezzel - egy masik cegnek. Az eszeveszett testreszabhatosag meg gyonyoruen behozza a toredezettseget, amivel el is ertunk a PC gaming orok fajdalmahoz, meghozza az olykor 10-100-szoros overhead-hez, ami miatt a "high-end hardware" elonye nagyjabol zerora redukalodik. De legalabb dragabb. Tehat most becsomagoltak a PC-t egy szep Valve feliratu dobozba, meg tettek ra egy Linuxot es ugyanazt a klienst (nemi szemcukorkaval), amit most is elernek PC-n. Tenyleg nem latom mogotte az uzleti modellt, csak Gabe koros MS-gyuloletet. Ezzel a Valve kb. PC OEM-me valt, de mas nem igazan tortent. Mar csak az a kerdes, hogy miert szeretnek egy draga Valve feliratu dobozt, amin kb az 1%-at tudom megtenni annak, amit PC-n teszek, viszont a ra keszult jatekokat ugyanugy elerem PC-n is.

Idézet:
Mar csak az a kerdes, hogy miert szeretnek egy draga Valve feliratu dobozt, amin kb az 1%-at tudom megtenni annak, amit PC-n teszek, viszont a ra keszult jatekokat ugyanugy elerem PC-n is.

Akkor nem te vagy a celcsoport. Tudod, kanape-bajnokok a cimzettek, nem hardcore/old-school PC gamerek.

"Hogy miert szeretnek, en, mint az egyszeri vevo". Mindent ovodas szinten kell elmagyarazni?

Óvodás szintű butaságokat írsz. Az 1%-os mantrád már unalmas. Százszor leírták már, hogy ennél már most többször magasabb az részesedés.
Xbox One jelenlegi játékaránya 0%!
Az Xbox One ugyanúgy egy PC lesz mint a Steambox, egyedisége ami megkülönbözteti az Xbox One OS. A Steamboxonál ez a SteamOS. A különbség annyi, hogy Xbox One OS nem lesz letölthető, egy gyártótól veheted meg még a Steamboxnál android-szerű nyitottság és szabadság lesz.

Minden hozzászólás amit tőled olvastam 'az én Microsoft apukám úgyis erősebb' szinten állt. Ez már uncsi!

Azért ennél több egy konzol. Mondjuk a legfontosabbat: out_of_the_box. Majd meglátjuk a steamOS ezt mennyire hozza.
Persze nézhetünk mást is: célhardver, optimalizált szoftverek szállítása, folyamatos support a sofware-hez és a hardware-hez, egy helyen. Kapsz egy csendes optimális hűtéssel és táppal rendelkező konzolt. Garancia és javítás, egy helyen.
Ezzel szemben a steamnél azt látom, hogy megadnak egy brutal hardware-t amin minden optimalizálás nélkül el fog futni minden, még akkor is, ha esetleg trükkösen beledobok egy windows virtuális gépet ;-)
Nincs a két műfaj köszönő viszonyban sem egymással, ezt be kell látni.
Az androidhoz megint csak bajos hasonlítani, mert nem egy műfaj a kettő(nagypont)
Szerintem ezzel semmivel sem lesz szabadabb egy gémer.

Az a gamer aki naponta 1,5 órát kénytelen utazni és ezzel akarja elütni az időt vesz egy steambox konfigurációs notebookot és út közben van egy hordozható konzolja. PS4 vagy Xbox-szal ezt nem lehet megcsinálni. Ez szerintem szabadság amit ki is lehet használni.

A Steam is eléggé out_of_the_box. Már Windowson is nagy könnyebbség, hogy drivereket kiegészítőket letölti és telepíti maga. A saját SteamOS még több lehetőséget tartogat amit a Valve ki fog használni. A gyári Steamboxok ugyanazt tudni fogják amiket írtál. Optimális hűtés, csendes, garancia, javítás egy helyen. Lesznek gyári Steamboxok is és magadnak is összeállíthatod.
Úgy értettem az Android hasonlatot, hogy ott is van egy cég aki ad egy OS-t a gyártóknak, hozzá szolgáltatást, és vannak ajánlott referenciák, ott a Nexusok itt a Valve-féle Steambox konfigurációk. De bárki gyárthat magának is Android eszközt és Steamboxot is. Az utóbbi esetben sokkal könnyebb doga van az otthoni buherátoroknak a PC barkácsolós múltja miatt. Androidot is le lehet tölteni CM, MIUI, AOSP még összerakható ARM bigyók is vannak, arm lap, érintőképernyő, többi komponens, össze lehet otthon rakni. De csak nagyon kevesen foglalkoznak ilyesmivel. Gyári kész android mobilra már sokkal többen raknak CM-et, de még ez is csak pár milliós réteg.
A Steambox is csak úgy lehet sikeres ha lesznek ügyes gyártók jó modellekkel amiket sokan megvásárolnak. Az otthoni barkácsolhatóság szabadsága jó dolog de így nem fog elterjedni a Steambox mert csak kevesen hajlandóak foglalkozni ezzel. Annak viszont semmi akadálya, hogy egy notebook gyártó előálljon egy Steambox-notebookkal, ami ugyanolyan out_of_the_box mint a többi konzol de még hordozható is. Most is vannak gamerekre specializált notebook modellek.

Szerintem előre szaladtál. De kíváncsi leszek, (főleg milyen árban) fognak mögé állni a gyártók.

Szia,
Bocsáss meg, de én nem látom ebben a leírásban, hogy a Valve OEM-é akarna válni. Kb. egy certificate-t kínál az OEM-eknek, hogy SteamOS kompatibilis-e a cucc, vagy sem.
Mindössze prototípus vasakat osztogat, mint ahogy annak idején a Google is bemutatta az Android-ot...
Lehet, majd jönnek a Valve-féle Nexus-ok a megfelelő hype-al, de addig is, látszólag egy Android szerű karriert terveznek , ahol a célvasakat a viszont eladók adják...
És mindezt hétköznapi PC alapokon...
Üdv,
LuiseX

Fogjak mas termeket, es egy dobozba becsomagoljak. Pont, mint egy OEM. Kozvetve, vagy kozvetlenul, edesmindegy. A hangsuly nem ezen van, hanem azon, hogy semmivel nem erdekesebb, mintha az ASUS/Dell/xy dobna ki egy uj gepet, valami random brand alatt, es tenne ra a Steam PC klienst.

Szia,
Szerintem ők nem akarják forgalmazni. Ebben erőteljesen eltérnek egy OEM-től....
Ezenkívül a hír arról szól, hogy bétatesztre adnak ki néhány vasat. Nem eladnak, hanem kiadnak.
Így még kevésbé értem, hogy válnának OEM-é... Főleg, hogy az egész üzletpolitika látszólag a Google féle Android bevezetésre hasonlít...
De a logikádat követve alapvetően a telefongyártók is csak OEM-ek, mivel brand vasakat 'csomagolnak újra', csak kicsit Apple-s stílusba... Bár, így belegondolva, az Apple is csak OEM :) - Bocsi, belelovagoltam magam az általad felvetett dologba :)
De visszakanyarodva, szerintem a Valve most az OS-t akarja forgalmazni, ha nem is pénzért, és ez az egész kampány arról szól, hogy egyes OEM-ek kaphatnak majd cert-et a SteamOS kompatibilitásukról... És, pár prototípust közben bemutatnak, hogy milyennek is kellene lennie. Pont, mint a Google és az "általuk kiadott" Nexus...
Üdv,
LuiseX

+1
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Nekem nem Raspberry Pi érzésem van, hanem Microsoft. Rakj össze bármit, csak az ő rendszerüket futtasd rajta, tőlük vedd a játékokat.

:)

Az alma nem esik messze a fájától...

Csodálkozom, hogy az AMD még GPU szinten sem került be, pedig az lenne a lényege a tesztelésnek, hogy mindenféle konfiguráció tesztelve legyen...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

gondolom az nv most keményen nyal a valvenak, azt majd később kerül képbe amd, hiába van gcn meg mantle stb.

A Mantle API nélkül is jobban jártak volna az AMD-vel, ha minél több konzolos címet akarnak megnyerni, ami valljuk be nem volna hülyeség. Így viszont max a PC-re amúgy is megjelenő címek lesznek itt is...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Első blikkre stratégiai hiba AMD mantle kompatibilis vas helyett jóval drágább Nvidia+Inelt-t választani. Szerintem nem volt más választásuk. Ha nincs Kaveri akkor nem rakhatnak csak sokkal lassabb előző generációs AMD APU-t a Steamboxba. Akkor azzal lennének tele a gamer újságok karácsonykor, hogy az új Crysis mennyire hasít PS4-en és csak döcög Steamboxon. Ez a gamervilágban sokkal nagyobb baki mint a magas ár.
A Xi3 Piston még meg sem jelent már lehordták mindennek, gyorsan el is határolódott tőle a Valve.
A Playstation és Xbox gyártói konzolok szokás szerint rajtnál hatalmas mennyiséget dobnak be a piacra, majd lecseng a vásárlási láz és beáll egy szintre. A Valve szerintem kényszerből drága Steamboxszal indít amiből keveset fognak eladni az elején de idővel jönnek majd az olcsóbb modellek, azzal fokozatosan növekedni fognak az eladások.
Ha elérhető lesz a PC piacon az AMD Kaveri nagyon valószínű, hogy erre épülni fog egy Steambox. Ha addig halasztaná a Valve a Steamboxot az nagyobb hátrányt jelentene, jobb most bedobni egy brutális erejű drága modellt.

Hasonló folyamat volt az Androidnál és iPhone-nál. Az iPhone láz már az első generációnál beindult és a 3G-nél már dübörgött. Az Android kezdetben lassan növekedett de folyamatosan növeli az eladásait és részesedését is.
Mivel a Steambox nem jelent egy olyan teljes resetelést mint az új konzolgeneráció nem jelent nagy kockázatot, hogy kezdetben csak drága Steambox lesz, mert a meglevő Steam gamerek addig is használhatják a meglevő PC-jüket Steammel még megjelenik egy gazdaságosabb Steambox modell. Sony - Microsoft esetében ha egy Xbox 360 gamer megveszi a PS4-et akkor már sokkal kisebb eséllyel fog Xbox One-t venni, ezért náluk a kezdeti eladási szám vérre megy. A HC gamerek úgyis minden konzolból vásárolnak, de ők sokkal kevesebben vannak mint az alkalmai gamerek.

Na, erre sem kellett sokat várni:
Valve Confirms Official AMD-Powered Steam Machines For 2014

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

érdekes ára lesz kifullozva, csak a Titan vagy 300k :D


No rainbow, no sugar

De ez így, sehogy nem fér be a "hagyományos" konzolképbe. Vagy lesz rajta steam ártámogatás, vagy nagyker áron kapsz egy PC-t, meg egy szabadon letölthető SteamOS-t?
Bevallom, nem erre számítottam. Azt gondoltam, egy optimális konfigurációval fognak előrukkolni, amire ők optimalizálva fognak kihozni mindent, ehelyett, kaptunk(milyen áron majd meglátjuk) egy bivaly erős PC-t amin amúgy is elfutna minden amivel a Vavle eddig előhozakodott.
Szerk.: Sőt, igazából az-az érzésem, hogy kiadtak egy PC konfigot, amivel javasolt a SteamOS(arról meg majd kiderül, hogy egy átszabott ubuntu LTS, steam repokból frissítve) futtatása és rajta a Valve játékok.

kis trollkodás (de jogos): ha ubuntu alapú lesz a steamos akkor hatalmas bukó lesz :(

Az eddigi steam innováció kimerült az új kontrollerben, amit még ugye senki nem fogott kézbe, hogy ez mennyire lesz használható. :\

Miért is? Alapú lesz, nem pedig egy komplett ubuntu-t kapsz...

Nagy valószínűséggel pedig az lesz, hisz a Steam letöltésénél is az Ubuntut reklámozzák.

he? szerintem ennek sosem ez volt a lenyege, vagy ugy gondoltad hogy ezentul a valve minden pcre megjeleno jatekhoz amit kiad steamen majd elkeri a forraskodot is es majd o kioptimalizalja az adott hardverre? mert hogy a jatek gyartok biztos hogy a hatuk kozepere kivanjak megegy uj platformot amire optimalizalni kell az biztos tehat ok nem fogjak megcsinalni.

Nekem nagyon ugy tunik, hogy hosszas vita utan a Steam emberei sem tudtak eldonteni, hogy mi legyen a konfig, ezert ez meg a felmeres resze lesz, szerintem.

Kár, hogy nem AMD. :-(

Hála a jó égnek :)

Eddig szinte mindenünk elpusztult, ami AMD alapú volt: 2 notebook (egy HP és egy MSI), az összes legalább két magos desktop proci. Mindegyiknél valamiféle melegedési és/vagy áramellátási probléma volt.

A driverekeről pedig nem is mondanék semmit....
Mind linux, mind win alatt.

Az intel-esekkel semmi baj sem volt. (Az i3-as HTPC-m nVidia kártyval a 19W-t vesz fel HD videó nézés közben, a konnektornál mérve - ugyanez mindenféle AMD-vel próbálva megközelíthetetlen volt..)

Egy konzolnak azért szvsz. el kellene tartania pár évig.

---
Repeat after me: I Will Use Google Before Asking Stupid Questions...

hasonló tapasztalatok, amd driverek meg valóban még win alatt is a bohóc kategória.

Ezt a konfigot is probaltad?

Akkor beszéljünk arról, hogy mi a különbség egy PC és egy konzol között, mert kezd érdekelni. :)

szerintem annyi, hogy ez a hardver összeállítás lesz becélozva a fejlesztéshez. akinek ilyen van az számíthat stabilitásra és probléma mentességre. (amúgy ilyesmi lenne az értelme az LTSnek is ubuntuból, ha az LTS-t kínálnák elsősorban letöltésre, ha mindig azon lenne a userbase nagyrésze)

mostanaban mar (xbox one, ps4) a vilagon semmi, azok is pc-k

Akkor mostantól nem igazán lesz különbség egy konzol és egy pc közt, de aki igazán jót akar az steam machine-t fog venni és nem PS-t meg Xboxot.

Miért venném meg, ha már úgyis van egy PC-m? Mivel fog többet tudni? Azt ugye tudjuk, hogy egy PS3/Xbox360 miért jobb optimálisabb játékra, mint egy PC, de a Steambox az most éppen egy egyszerű PC-nek néz ki -- miért vegyek még egyet, ha már van egy?

miért, ki mondta hogy pont te vegyél?

Miért, neked nincs laptopod/PC-d/stb.? Ha igen, akkor még mindig ott tartunk, hogy
a) miért vegyél *te* bármit is, hiszena Steam a PC-den is fut
b) ha a PC-d nem elég erős, miért pont Steamboxot?

vajon miért van az, hogy minden termékbejelentéskor jön valaki aki úgy tesz, mintha tegnap született volna?

Mert sajnos nincs arra időm, hogy minden cikket elolvassak az interneten. Viszont az előző két mondatod helyett akár elmondhattad volna egy mondatban a választ a kérdésemre, és akkor sokkal kevesebb időt kellett volna a témára fordítanod. :)

,,a) miért vegyél *te* bármit is, hiszena Steam a PC-den is fut
b) ha a PC-d nem elég erős, miért pont Steamboxot?"

a): mert elromlik a hűtőm.
b): úgy hívják, hogy piac.

,, és akkor sokkal kevesebb időt kellett volna a témára fordítanod. :)"

nem igaz. Nem fogok neked esszét írni arról, hogy hogy működik a világ. Ha úgy csinálsz, mintha nem értenéd, max nem válaszolok. És én tudom, hogy hogyan és mit kell csinálnom, hogy kevés energiát fektessek bele, nincs szükségem a tanácsaidra. Köfönöm.

> Nem fogok neked esszét írni arról, hogy hogy működik a világ.
Pedig erősen ebbe az irányba halad a dolog. ;)

> Ha úgy csinálsz, mintha nem értenéd, max nem válaszolok.
Oksa, azon sem sértődnék meg.

> Köfönöm.
Örülök, hogy segíthettem. :)

Ha van, akkor ne vegyél. Ez azoknak való, akik gép fejlesztés helyett vesznek egy ipad-et, meg egy konzolt, mert amit a legtöbb ember otthon csinál,
arra ez a kettő pontosan elég. Igy felszabadul egy nagy asztalnyi hely, ráadásul a konzolos játékokon lehet egyszerre többen is játszani (egy gépnél, nem hálóban), amit a
lego sorozat kívül más PC-s játéknál nem láttam.

konzolos játékokon lehet egyszerre többen is játszani (egy gépnél, nem hálóban), amit a lego sorozat kívül más PC-s játéknál nem láttam
Szerintem a Lotus, Mortal Kombat 9, Star Trek azok PC-s játékok, és simán bennük van az osztott képernyő. A SteamBox nem az osztott képernyő miatt fogja megérni hanem a szoros Steam integráció miatt. Valamint a windows only játékok futtatásához továbbra is kell egy windows-os gép, amirő streamelheted a cuccot.

Én egyelőre kivárok, nekem a PC tök jól megfelel. Azt is tudom HDMI-re kötni, és elindítva a Big Picture-t a kanapémon ülve játszhatok. A konzol azért jó, mert relatíve olcsón egy játékra kihegyezett célhardvert kapsz. Megmondom őszintén, én a SteamBox-szal kapcsolatban egyelőre kicsit szkeptikus vagyok, de meglátjuk. Ha az XBox-szal egy árban lenne, simán inkább ezt venném meg, a masszív Steam játék gyüjteményem miatt, még jó! (Persze ehhez az is kéne, hogy ne csak 1 játék legyen a könyvtáramban, ami natívan fut linux alatt - a PC-s streamelés vicces, de vannak idegesítő limitációk)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

Ezért! ;)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

Can I use a controller if I don’t have a Steam machine?
Yes. It’ll work very well with any version of Steam.

És szerinted itt azokat célozzák meg akiknek már van PC és konzoljuk?

Szövegértés.

Van egy PC-m. A Steambox konzol tulajdonképpen egy PC. A PC és a klasszikus értelemben vett játékkonzol között óriási különbségek vannak. A PC és a Steambox között ugyan lehetnek különbségek, de nem tűnik mérvadónak.

Ki beszélt itt arról, hogy nekem van konzolom? Sosem volt.

Nyilvánvalónak tűnik, hogy nem te vagy a célközönség. (én sem, de ebbe ne menjünk bele)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

"A Steambox konzol tulajdonképpen egy PC"

Biztos vagy abban, hogy a végleges termék is az lesz?

Sokan vannak akik csak jatekra vesznek PC-t. Igy kapnak egy jatekra fejlesztett PC-t. ld. hasonlo Asus es Alienware gepek. A kulonbseg csupan annyi, hogy itt garantalt tamogatas is lesz az oprendszerhez. Egyszeruen csinaltak egy hardware markat az oprendszeruk melle, hogy mindig legyen ajanlott konfiguracio. A Google is ezt teszi a Nexus eszkozokkel.

"A kulonbseg csupan annyi, hogy itt garantalt tamogatas is lesz az oprendszerhez."

Azt tudom elképzelni, hogy ez csak a steam machine-re lesz érvényes.
De, hogy minden összetákolt pc-re adjanak (mint a prototipus esetén), az számomra elképzelhetetlen.

Pont a multkor lett kitargyalva, hogy mit valtoztatott az AMD a konzolokba szant dolgain a PC-hez kepest.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Miért is? Elsőre jól hangzik, hogy a felhasználó szabadon manipulálhat a hardverrel és a szoftverrel egyaránt. De ezzel elvágják maguktól a lehetőségét annak hogy a főbb ellenfeleikhez (MS, Sony) hasonlóan veszteséggel árulják a gépet. Ha jól tudom, a PS4 ára nagyjából 400 euróra van belőve. Azért a hardverért ez az ár szerintem már meglepően jó. Ezzel szemben egy gyors keresés lefuttatása után nekem úgy tűnik hogy a fent leírt konfigurációban csak a grafikus kártya kerül nagyjából ennyibe.

Mondjuk én nem vagyok játékos szóval lehet hogy van valami amit nem veszek figyelembe, de jelenleg nem értem hogy valakinek aki eddig boldogan elvolt egy konzollal mégis mi oka lenne Steam Machine-t venni.

Aki alkalmi konzoljátékos annak nem sok oka van Steam Machine-t venni. Aki sok játékkal játszik az már jobban jár a Steam Box-al mert az alapgép drágább árát bőven ellensúlyozzák az olcsóbb steam játékárak. Szinték azokat, akinek sok játéka van zavarja az, hogy PS4 vagy Xbox One-al resetelik a játékgyűjteményét. Hiába lesz Gaikai a PS4-en, az nem ugyanaz és még arra sem adott konkrét választ a Sony, hogy a meglevő PS3 játékok ingyen migrálhatóak-e ide vagy újra meg kell venni PS4-Gaikaion is őket, esetleg havidíjat kell majd fizetni a szolgáltatás után. Xbox One-on még ez a lehetőség sem lesz meg Xbox 360 játékokhoz.

A mostani 60 millió Steam játékos szintén jól jár a Steam Box-al, mert végre kap egy nappaliban is vállalható konzolos kivetelt a Steam-hez. Ha már eddig is összerakott magának egy csendes és szép PC-t, akkor most van egy referenciája a következő nappali Steames PC-jéhez.


Normális HUP-ot használok!

.

Ezzel egy füst alatt a nappali légkeverése és fűtése is megoldódik.

nVidia a gőzgépben?

http://hardware.slashdot.org/story/13/10/05/0021237/nvidia-removed-linux-driver-feature-for-feature-parity-with-windows

https://devtalk.nvidia.com/default/topic/579449/linux/basemosaic-v295-vs-v310-vs-v325-only-up-to-three-screens-/

Miért van olyan érzésem, hogy az nVidia kapott egy talicska pénzt / beejtőernyőztek egy téglát a picipuhától, hogy most jól alátegyen a Valvénak? Nem mintha ez megmentené az Xbox együgyűkét. :)

--
Konspiráció.
Kohnspiráció mindenütt.

Pedig sok jóra nem számíthat a Nvidia a Microsoftéktól. A Surface elbukott a Tegraval, PC-n régóta semmi figyelmet nem kap a gaming a Microsofttól. Ha nem lennének olyan szolgáltatások mint a Steam akkor a konzolok már régen elszippantották volna az összes PC játékost.


Normális HUP-ot használok!