Hardver

Ideiglenes Raspberry Pi üzlet nyílt a londoni Oxford street-en

Címkék

Ma és holnap tart nyitva a londoni Oxford street-en (a Sook-ban) a Raspberry Pi ideiglenes üzlete, ahol a helyiek azonnal beszerezhetik a karácsonyi ajándékaikat stb. Mi kapható?

Itt a 15 dolláros Raspberry Pi Zero 2 W

Címkék

Mint a Raspberry Pi Zero utódja. Ötször gyorsabb, RP3A0 köré épült, a Raspberry Pi projekt első System-in-Package terméke. Jellemzői:

A chiphiányra hivatkozva árat emel a Raspberry Pi (is)

Címkék

A Raspberry Pi atyja, Eben Upton arról volt kénytelen írni, hogy őket is utolérte a chiphiány. Ebből kifolyólag, egyebek mellett ideiglenes áremelésre kényszerültek. Részletek itt.

Új weboldalt indított termékei számára a Raspberry Pi projekt

Címkék

A termékeit - számítógépek stb. - ezentúl a raspberrypi.com-on lehet majd megtalálni. Az ingyenes erőforrások, programozói klubok, oktatási támogatás pedig a raspberrypi.org-on találhatók.

Folytatódik a Linux felhasználók kálváriája a Samsung 860/870 SSD-kel

Címkék
[...] large number of users which is still reporting issues with the Samsung 860 and 870 SSDs combined with Intel, ASmedia or Marvell SATA controllers and all reporters also report these problems going away when disabling queued trims. Note that with AMD SATA controllers users are reporting even worse issues and only completely disabling NCQ helps there [...]
Részletek itt. Blacklist commit itt.

Elsődleges számítógépem egy ...

Címkék

Melyik az a számítógép-eszköz, amelyet elsődleges gépednek tartasz? Milyen kategóriájú gép?

Választások

"PiStorm - Az Amiga életben tartása"

Címkék

Egyesek az Amigákat új hardverek segítségével tartják életben. Ilyen hardverek például az ún. accelerator-ok. A PiStorm nevű accelerator-t Claude Schwarz Amiga rajongó tervezte. Nyílt hardver, Schwarz publlikálta a forráskódot és egyéb fájlokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy bárki legyártathassa az eszközt.