Egy hét csúszás a Fedora 18 kiadási ütemtervében

 ( trey | 2012. augusztus 23., csütörtök - 5:18 )

A Red Hat alkalmazásában álló Jaroslav Reznik tegnap bejelentette a test-announce@ levlisán, hogy a Go/No-Go meetingen úgy döntöttek, hogy egy héttel eltolják a Fedora 18 Alpha kiadásának dátumát. Az ok: számos megoldatlan bug, elégtelen teszteredmények. Az Alpha csúsztatása egyben azt is jelenti, hogy a Fedora 18 kiadási ütemtervének főbb mérföldkövei - beleértve a végleges kiadás tervezett dátumát is - szintén egy héttel eltolódnak. Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Milyen meglepő :-O

Core 5 volt az első fedora, amit felraktam. Azóta figyelem az új kiadásokat.

Olyanra, hogy nincs csúszás én nem emlékszem. :)

>>: sys-admin.hu :<<

Ès mindemellett egyre jobb a distro.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Így van. Én simán kibírnám, ha már alap esetben ráraknának 1 hónapot a kiadásra, s ugyanúgy kifaragják. S még jobban is jönne ki, mert az ember elfogadná, hogy azért tart sokáig, mert jót akarnak kiadni.

Én eleve hozzáadok 3 hetet. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Gyakorlottabb fedorások a kiadás után egy kb. hónapot kivárnak. Minden embernek ezt javasoljuk, mert a nagyobb hibák ilyenkor buknak ki. Ha bátrabb vagy, vagy épp segítenél utólag polírozni, bátran tedd fel az első naptól. De szerintünk nem lehet úgy fejleszteni, hogy csak fejlesztógárda magja látja a rendszert, időközönként kiad egy köztes alfa, béta rendszert, majd végül na - ez a finálé. Ez igaz, de mi megfejeljük egy aprósággal. Van egy köztes egy hónap, másfél, amíg az átállások mennek - rengeteg javítás kerül bele, főleg a tömeges visszajelzés alapján. Ez az amit sokan nem tudnak.
Hogy megállna a Fedora fejlesztéssel? Nem. Fedora nem áll meg a fejlesztéssel, mert amint a ciklus vége új ütemterv nyílik azonnal, és már toljuk bele a következőbe. S emiatt az ütemterv miatt 6 hónap, az 6 hónapnak KELL lennie.

A másik, hogy részt veszünk a tesztnapokon, hogy minnél kevesebb szidás érje a ház elejét. Fordítástól az asztalig vannak QA napok. Kérdezzetek, segítünk. Lehet nekem, nekünk is reportolni, beírjuk, lejelentjük, és ha kell adunk visszajelzést is.

Zoltanh721
hu.fedoracommunity.org

Tudom, én mindig felrakom az első napon, sőt, gyakran már a beta release-t is. Türelmetlen vagyok. Mivel Red Hat 7.3 óta, s így Fedora Core 1 óta használom ezt az irányt, így ismerem annyira, hogy afféle apróságokon nem szoktam fennakadni, hogy például nem boot-ol a gép upgrade, vagy telepítés után. :) Eddig mindig megoldottam. Igaz, ilyen goromba hiba azért nem túl gyakori.

Szoktam bugot is reportolni, általában van rá reakció, megoldják a problémát, ritkább esetben magasról tesznek rá a fejlesztők, de ilyen is van. Nyilván nem minden hibának azonos a prioritása.

A tesztnapokat viszont ki szoktam hagyni, annál lustább vagyok. Majd, ha a végleges, illetve a beta kiadással lesz bajom, úgyis nyafogok. ;)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az én gépemre általában kiadást követő 1 héten fent az új, csaádi laptopon ez 1-3 hónap elteltével szokott megtörténni. Bugreportok mennek, sok esetben 1 hét alatt jön a javítás (persze ha triviális a gond). Mondjuk most a Rawtherapee reportjaimat még nem szignálta a felelőse, de gondolom nyaral. Nyáron lassabban mennek a dolgok :)

Már 3 hét, s még az alpha release-t sem értük el. Mondjuk amennyi újdonságot belelapátolnak, valahogy nem lepődöm meg.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE