Elérhetővé vált a Windows Phone 7 telefonokhoz készült unlock megoldás

 ( trey | 2011. november 7., hétfő - 19:05 )

Tavaly decemberben írtam arról, hogy néhány fejlesztő elkészítette az első unlock eszközt WP7 telefonokhoz. A tool használatával lehetővé vált "homebrew" alkalmazások telepítése a Microsoft mobil OS-ét futtató telefonokra. A Microsoft nem nézte jó szemmel az akciót, de a fejlesztők meggyőzték a redmondi cég képviselőjét arról, hogy ez nem rossz dolog. Brandon Watson - a Microsoft egyik igazgatója - beleegyezett abba, hogy további tárgyalásokat folytassanak az unlocking tool fejlesztőivel arról, hogy hogyan lehetne elősegíteni a homebrew fejlesztést a WP7-en. Azóta majdnem egy év telt el. A fejlesztők együttműködtek a Microsoft-tal és megszületett a ChevronWP7 Labs. A szolgáltatás 9 dollár / telefon fejében igénybe vehető. Az igénybevételéhez Windows Live ID-ra van szükség.

A bejelentésben olvashatók szerint van már néhány homebrew alkalmazás (Screen Capture v3, Webserver (Mango), Folders for Windows Phone Mango, Mango Battery Status), amely telepíthető az unlockolt készülékekre.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

No, ez izgi! Bár ez a beleegyezés nem tetszik nekem, e nélkül izgibb lett volna :)

a szemet ms! :p

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

El tudom képzelni, Steve Jobs-szal milyen lett volna ilyesmiről egyezkedni...

http://villaminterju.blog.hu/2010/01/27/villaminterju_steve_jobs_szal_az_apple_vezerigazgatojaval

csak azt nem vagom, hogy a jailbreak-et itt miert unlock-nak hivjak?

A'rpi

Mert ez csak developer unlock, nativ interop-ot ha jol tudom ezzel meg nem tudsz elerni. Viszont a normal dev. unlock-ert evi 99$ lenne a dij.

És azzal hálózatfüggetlen lesz a telefon?

--
trey @ gépház

Szerintem nem.

Akkor viszont nem értetted, hogy mit akart Árpi mondani. Arra utalt, hogy mobiltelefonos körökben az "unlock" == hálózatfüggetlenítés, jailbreak == homebrew (store-on kívüli) app-ok telepítésének lehetősége.

Magyarul, ha ez nem hálózatfüggetlenítés, akkor nem unlock, hanem jailbreak toolnak kellett volna hívniuk.

--
trey @ gépház

Mostmar leesett, koszi.

Hova jutunk vazze? Pénzért árulsz magadhoz törést?

Volt mar ilyen. Valamelyik jateknal a kiado elszurta az online terjesztest, ugyhogy letoltottek a cracket valami warezoldalrol, es kiadtak hivatalos patch-kent. :)

--
Az emberek azt állítják, hogy múlik az idő, az idő viszont csak mosolyog, mert látja, hogy az emberek múlnak. - tibeti közmondás

[off]
Bezony :)
Ubisoft, Rainbow Six Vegas 2 - Direct2Drive crack hivatalosan is: http://www.rockpapershotgun.com/2008/07/18/ubisoft-having-a-crack/
[/off]

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

Ezzel meg tudod venni az eddig csak fejlesztoknek jaro jogot arra, hogy a telodra ne csak a marketbol telepithess programokat. Evi 99$ helyett egyszeri 9$, es ha jol tudom csak annyi a kulonbseg, hogy marketbe ezzel nem tudsz programot feltolteni.

pontosan. es az a 9 dollar pont arra eleg, hogy aki megveszi, tisztaban van azzal, hogy nem megbizhato programokat is tud igy telepiteni. igy nincs ms felelosseg a nem marketbol jovo programokra, de aki akarja, annak nincs tiltva. a kaposzta is jol lakik es a kecske is megmarad. szerintem nagyon jo lepes az ms reszerol.

html5 youtube 1/4 speed rules :)