Elérhetővé vált a Windows Phone 7 telefonokhoz készült unlock megoldás

Tavaly decemberben írtam arról, hogy néhány fejlesztő elkészítette az első unlock eszközt WP7 telefonokhoz. A tool használatával lehetővé vált "homebrew" alkalmazások telepítése a Microsoft mobil OS-ét futtató telefonokra. A Microsoft nem nézte jó szemmel az akciót, de a fejlesztők meggyőzték a redmondi cég képviselőjét arról, hogy ez nem rossz dolog. Brandon Watson - a Microsoft egyik igazgatója - beleegyezett abba, hogy további tárgyalásokat folytassanak az unlocking tool fejlesztőivel arról, hogy hogyan lehetne elősegíteni a homebrew fejlesztést a WP7-en. Azóta majdnem egy év telt el. A fejlesztők együttműködtek a Microsoft-tal és megszületett a ChevronWP7 Labs. A szolgáltatás 9 dollár / telefon fejében igénybe vehető. Az igénybevételéhez Windows Live ID-ra van szükség.

A bejelentésben olvashatók szerint van már néhány homebrew alkalmazás (Screen Capture v3, Webserver (Mango), Folders for Windows Phone Mango, Mango Battery Status), amely telepíthető az unlockolt készülékekre.

Hozzászólások

No, ez izgi! Bár ez a beleegyezés nem tetszik nekem, e nélkül izgibb lett volna :)

csak azt nem vagom, hogy a jailbreak-et itt miert unlock-nak hivjak?

A'rpi

Akkor viszont nem értetted, hogy mit akart Árpi mondani. Arra utalt, hogy mobiltelefonos körökben az "unlock" == hálózatfüggetlenítés, jailbreak == homebrew (store-on kívüli) app-ok telepítésének lehetősége.

Magyarul, ha ez nem hálózatfüggetlenítés, akkor nem unlock, hanem jailbreak toolnak kellett volna hívniuk.

--
trey @ gépház

Hova jutunk vazze? Pénzért árulsz magadhoz törést?

Volt mar ilyen. Valamelyik jateknal a kiado elszurta az online terjesztest, ugyhogy letoltottek a cracket valami warezoldalrol, es kiadtak hivatalos patch-kent. :)

--
Az emberek azt állítják, hogy múlik az idő, az idő viszont csak mosolyog, mert látja, hogy az emberek múlnak. - tibeti közmondás

pontosan. es az a 9 dollar pont arra eleg, hogy aki megveszi, tisztaban van azzal, hogy nem megbizhato programokat is tud igy telepiteni. igy nincs ms felelosseg a nem marketbol jovo programokra, de aki akarja, annak nincs tiltva. a kaposzta is jol lakik es a kecske is megmarad. szerintem nagyon jo lepes az ms reszerol.