Dirk Meyer távozott az AMD-től, Thomas Seifert az ideiglenes vezérigazgató

Címkék

Az AMD tegnap sajtóközleményben jelentette be, hogy a vállalat igazgatótanácsa a 47 éves Thomas Seifert-et nevezte ki ideiglenes vezérigazgatóul az AMD élére azután, hogy a 49 éves Dirk Meyer azonnali hatállyal távozott elnök-vezérigazgatói pozíciójából. Meyer közös megegyezéssel távozott. Az ideiglenes vezérigazgatói pozíciót betöltő Seifert eddig az AMD rangidős alelnöke és gazdasági igazgatója volt. A vállalat új gondolja, hogy egy új vezetéssel sikeresebben tudja megvalósítani növekedési terveit. Megalakult az új vezérigazgató-jelöltet felkutató bizottság és megkezdődött a keresés. A részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Gondolom ez nem akarták a CES előtt benyögni ahol debütált a Fusion platform (végre).

--
Kodály Zoltán azt mondta: "Legyen a zene mindenkié". Én inkább neki hiszek mint az ASVA-nak.

Micsoda bújtatott álláshírdetés :)

Én az indexen olvastam:

Dirk Meyer 2008 dereka óta irányította az AMD-t, azt megelőzően a cég operatív vezérigazgatója és elnöke volt. A menedzser az egyik legnagyobb sikertermék, az Athlon processzor főkonstruktőreként alapozta meg pozícióját. 1996-ban érkezett a céghez, korábban chiptervező mérnökként dolgozott a Digital Equipment Corporationnél (DEC) és az Intelnél, több fontos processzor fejlesztésében vitt kulcsszerepet.

Ebből az emberből csúcsvezetőt csinálni, kirángatni a szakterületéről, jóvátehetetlen hiba volt. Talán nem vált be processzortervezőnek, azért kellett áthelyezni? Vagy valaki úgy gondolta, hogy a tervezéskor használt szakértelme majd beválik a kereskedelemben is?

In a hierarchy every employee tends to rise to his level of incompetence.

Konkrét személyekről nem tudok nyilatkozni.

A "valódi szakember"-rel egyetértek, csak legyen elsősorban kereskedelmi szakember. Természetesen ismernie kell a portékát, amit el akar adni (enélkül nem tudja elvégezni a munkáját, és senki sem venné komolyan). Ilyen pozícióra olyan kivételes ember való, aki mindkét területen (kereskedelem és processzorok) külön-külön is többet tud, mint a legtöbb szakmabeli bármelyik egyedi területen a kettő közül.

Nem baj, ha a világon összesen húsz ilyen ember van; processzort tervező és gyártó céget sem lehet minden sarkon találni.

>>Ilyen pozícióra olyan kivételes ember való, aki mindkét területen
>>(kereskedelem és processzorok) külön-külön is többet tud, mint a legtöbb
>>szakmabeli bármelyik egyedi területen a kettő közül.
Ezzel már egyet értek bár a sorrendet felcserélném. Elsősorban legyen jó mérnök és utána tanuljon bele a kereskedelembe is. A konkurens Intel egyik legsikeresebb vezetője Gróf András István eredetileg vegyészmérnök. Vezetése alatt kiválóan működött az Intel.