openSUSE 11.4 Milestone 3

Az openSUSE fejlesztői nemrég bejelentették az openSUSE 11.4 fejlesztésének harmadik mérföldkövét jelentő 11.4 Milestone 3 elérhetőségét. A kiadás a tervezetthez képest egy héttel később érkezett. A csúszás oka egy kritikus hiba jelenléte volt, amely akadályozta volna a tesztelést.

A Milestone 3 a harmadik előzetes volt a tervezett hatból. A harmadik mérföldkő kiadás egyik érdekessége, hogy tesztelhetővé vált a systemd. Ennek teszteléséhez a telepítés után újraindítva a rendszert az "init=/bin/systemd" paramétert kell használni. Enélkül a rendszer a meglevő SysV init-et használja. További érdekesség a LibreOffice (3.2.99) megjelenése. Ezek mellett GNOME 2.32, Banshee 1.8, KDE 4.5.3, Arora 0.11, Digikam 1.5.0 található a kiadásban. A következő Milestone kiadás bejelentését november 25-re tervezi a fejlesztőcsapat. A végleges 11.4-es kiadás jövő tavasszal, márciusban érkezik a jelenlegi kiadási ütemterv szerint. A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólások

Esetleg valakinek van információja a KSplice beépítéséről a végleges verzióba (11.4)?

Sajnos az Intel Matrix Storage raidemmel megint vacakol, most ugyan ki nem fagy, de telepíteni sem tudtam rá, pedig a milestone 2 alatt ez ment. Remélem az M4-re ez megint helyreáll.

Jobban örülnék, ha a jelenlegi 11.3-as verziót pofoznák helyre, nem pedig milestone-okra pazarolnák a fejlesztők idejét.

Csak az a 1000 fölötti megoldásra váró hiba a bugzilla-n :) A kde egy katasztrófa, gnome-t nem szeretem. Most először, a több mint 13 év suse használat után, komolyan fontolgatom a váltást más disztibre. Ez eddig a legtrehányabban összerakott kiadás. És nem csak én gondolom így, hanem az opensuse és a susemagyar listán is nagyon sokan panaszkodnak.

Tegnap este raktam föl az M2-re, a hangon kívül minden megy.
Egyre jobb lesz...

VirtualBoxban tökéletesen működik, viszont kiírva újraírhatóra a LiveKDE verzió felülete összeomlik azonnal indulás után, a telepítés pedig el sem indul, mert a yast-ot nem bírja összeszedni, így megkapom a terminálos bejelentkezőt. A netinstall verzióban pedig szintén a tárhelyen található yast csomag hibájával elszáll. Aztán dd-vel áttoltam egyenként pendrive-ra, amit el sem bírt indítani, mert nem találta a kernelt. A VBox-os tapasztalatok alapján egy nagyon jó rendszerről beszéltünk, de nekem egyszerűen élesben el sem indult. :S

androbit.org - Informatikai portál és könyvtár