openSUSE, SUSE, SLES

openSUSE projekt - váltsunk nevet vagy ne?

Egy ideje már téma az openSUSE projekten belül a névváltás kérdés. Az igény elsősorban az openSUSE projekt alapítvánnyá történő regisztrációjával kapcsolatban merült fel. Célszerű lenne a változtatást meglépni most, mert akkor az alapítványt már az új név alatt lehetne beregisztráltatni. Emiatt az openSUSE projekt szavazást indított. A szavazás egyszerű:

Do we change the project name?

[ ] Yes
[ ] No

A szavazás október 10-től november 7-ig tart. Az eredményt november 8-án fogják bejelenteni. Részletek itt.

openSUSE Leap 15.1 béta

Bétába fordult az openSUSE Leap 15.1 kiadás fejlesztése. A buildek kikerültek a tükörszerverekre. A bétatesztelés április közepéig tart. Részletek a bejelentésben.

Meghosszabbították az openSUSE Leap 42.3 élettartamát

Az openSUSE Leap minor verziók szokásos élettartama 18 hónap. A Leap 42.3 eredetileg 2019 januárjáig lett volna támogatott, de a SUSE-val egyeztetve az openSUSE úgy döntött, hogy kitolja a támogatást 2019 júniusig. A bejelentés itt olvasható.

A SUSE-t megvásárolja egy svéd magánbefektetői csoport

A SUSE tulajdonosa, a Micro Focus bejelentette, hogy eladja a SUSE üzletágát a Blitz 18-679 GmbH-nak, ami a EQT Partners felügyelete alatt áll. Az üzletkötést 2,535 milliárd dollár értéken ütnék nyélbe. Részletek itt olvashatók.

Az openSUSE hangsúlyozza, hogy biztosították őket, hogy az eladás semmilyen negatív kihatással nem lesz rájuk:

SUSE Linux Enterprise 15

A SUSE Inc. bejelentette, hogy elérhető vállalati termékének, a SUSE Linux Enterprise-nak 15-ös kiadása:

SUSE today launched SUSE Linux Enterprise 15, the latest version of its flagship operating platform that bridges next-generation software-defined infrastructure with traditional infrastructure technologies. The modern, modular operating system helps simplify multimodal IT, makes traditional IT infrastructure more efficient and provides an engaging platform for developers.

Részletek a bejelentésben.