BSDL-es iconv a FreeBSD alaprendszerhez

Címkék

Kövesdán Gábor (alias Beanie) tegnapelőtt jelentette be a freebsd-curren@ levlistán, hogy a Google támogatásának köszönhetően - amelyet a keresőóriás tavaly nyáron nyújtott a Summer of Code keretén belül számára - elkészült egy BSD licences, POSIX-szabványos karakterkonverziós könyvtár (iconv) implementáció FreeBSD-hez. A "könyvtár a FreeBSD operációs rendszerhez készült a NetBSD által kínált megoldást alapul véve, illetve továbbfejlesztve". Gábor ebben a szakdolgozatban mutatja be az általa végzett munkát. A munka eredménye egy masszív, ~ 40MB-os patch, amely elérhető itt. A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólások

gratula neki, szép munka! :)
<-------
You can't grep on dead trees.

TuXGabor, ennyi feles szabadidod van? :D Egyebkent gratula.

----------------
Lvl86 Troll

hi Gabor!

/translate-et vegul beleraktad?
es mitol ilyen nagy? :)

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

//TRANSLIT-re gondolsz? Ezt már a listán is megválaszolta neked valaki, hogy ez az alap működés, a suffixet meg ignorálja az implementáció, ami NetBSD-ben többé már nem igaz, lásd a vonatkozó commitot a lib/libc/citrus vagy nem tudom már melyik könyvtárban.

A konverziós táblák szövegesen is, de még hashelve is elég sokat foglalnak, ez dobja meg a méretet. Ráadásul a NetBSD-s verzióhoz képest felvettem pár új kódolást, meg a jobb transliteration miatt bekerült még jó pár mapping a meglévő táblákba is.