FreeBSD

helloSystem r0.6.0

Címkék

@probono, a helloSystem projekt létrehozója bejelentette, hogy elérhető a helloSystem 0.6.0-s kiadása. A helloSystem egy "A 'kevesebb több' FreeBSD Desktop" terjesztés. Reklámja szerint a helloSystem egy eleganciára, egyszerűségre és használhatóságra fókuszáló, FreeBSD-alapú desktop operációs rendszer.

Változások a 0.6.0-s kiadásban

MidnightBSD 2.1

Címkék
I’m happy to announce the availability of MidnightBSD 2.1 for amd64 and i386. This is an incremental release focusing on bug fixes, improvements to the package manager and a new system compiler.
Kiadási megjegyzések dokumentum itt.

Netflix videó kiszolgálása 400 Gb/s sebességgel FreeBSD-n

Címkék

Egy érdekes, ~ 100 diából álló diasor arról, hogy a Netflix hogyan oldja meg FreeBSD segítségével a streamelést napjainkban. Az előadás az EuroBSDCon 2021 konferenciára készült. Elérhető itt.

FreeBSD 11.4 End of Life

Címkék

Szeptember 30-cal véget ér a FreeBSD 11.4 és a stable/11 ág támogatása. A jelzett naptól kezdve a FreeBSD Security Team nem támogatja őket . Szeptember 30-tól a következő ágak és kiadások támogatottak:

GhostBSD 21.09.06

Címkék

Megjelent a GhostBSD 21.09.06-os kiadása. A telepítő lemezképfájlok már elérhetők. Főbb változásként azt lehet említeni, hogy a fejlesztők visszatértek a FreeBSD-s rc.d-hez. A kiadás jellemzői:

TrueNAS 12.0-U5

Címkék

Megjelent a népszerű, FreeBSD-alapú NAS megoldás, a FreeNAS 12.0-U5-ös kiadása. A háttérben folytatódik a korábban megkezdett FreeNAS -> TrueNAS átállás. Ennek részeként a FreeNAS.org hamarosan átirányításra került a TrueNAS.com-ra.

A rendszerrel újonnan ismerkedők részére elérhető egy telepítést segítő videó:

FreeBSD negyedéves helyzetjelentés - 2021 április-június

Címkék

A FreeBSD projekt közzétette az idei év második negyedévére (április - június) vonatkozó helyzetjelentését. Benne: