FreeBSD

FreeBSD RE Team: Nem hivatalos egy FreeBSD kiadás sem mindaddig, amíg a PGP-aláírt bejelentés ki nem ment róla

Címkék

A FreeBSD kiadásokért felelős mérnöki csapata egy közszolgálati közleményt adott ki, amiben arról tájékoztat, hogy senki se tekintsen egy FreeBSD kiadást sem hivatalosnak (véglegesnek) mindaddig, amíg arról a PGP-aláírt bejelentő elektronikus levelet ki nem küldték. Feltételezhetően ezzel arra akarnak utalni, hogy pl. hiába írja ki magáról egy megfrissített verzió már azt, hogy végleges kiadás, az az utolsó pillanatban is változhat még ...

Twitter követőket keres a FreeBSD kiadásokért felelős csapata

Címkék

Úgy fest, hogy az inkább konzervatív, mintsem haladó nézeteiről ismert FreeBSD projekt is halad a korral és megpróbálja kiaknázni a közösségi médiában rejlő lehetőségeket. A FreeBSD kiadásokért felelős csapat, a FreeBSD Release Engineering Team a Twitteren jelezte, hogy 99 98 Twitter követőt keres a 2048-as, szép, kerek követőszám eléréséhez. FreeBSD felhasználók, hajrá! Irány őket bekövetni! ;)

FreeBSD kernelt érintő távoli kódfuttatás WiFi frame-eken keresztül

Címkék
While a FreeBSD Wi-Fi client is in scanning mode (i.e., not associated with a SSID) a malicious beacon frame may overwrite kernel memory, leading to remote code execution.

Biztonsági figyelmeztető itt.

Új, experimental, FreeBSD 13.1-BETA3 alapokon nyugvó helloSystem Live ISO tesztelhető

Címkék

Emlékeztetőül: Reklámja szerint a helloSystem egy eleganciára, egyszerűségre és használhatóságra fókuszáló, FreeBSD-alapú desktop operációs rendszer. A teszteléshez használható lemezképfájlok itt találhatók.