Megkezdte az átállást Linux-ra a London Stock Exchange

Címkék

Tavaly érkeztek a hírek arról, hogy a London Stock Exchange (LSE) kidobja a .NET alapú kereskedési platformját és Linux/Solaris megoldásra vált. A ComputerWorld most arról számol be, hogy az LSE megkezdte a 12 hónapot igénybe vevő migrációt a Linux-alapú rendszerre.

Ahogy arról korábban már szó volt, az LSE 18 millió angol fontért vásárolt meg egy Sri Lanka-i vállalatot. Ez a vállalat a szállítója a Linux-alapú MillenniumIT kereskedési rendszernek. A MillenniumIT azt a Microsoft .NET alapú TradElect rendszert fogja leváltani, amelyet az Accenture alig két évvel ezelőtt 40 millió angol fontért upgrade-elt meg.

A cikk szerint a TradElect múltja nem volt problémamentes. Több komolyabb leállást éltek meg, amelyek komolyabb zavarokat okoztak a tőzsde éltében. Emellett a rendszer jóval lassabb volt, mint a konkurens termékek.

A cikk itt olvasható.

Hozzászólások

"az Accenture alig két évvel ezelőtt 40 millió angol fontért upgrade-elt meg" :D :D :D

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Ha ez magyarhonban történik fel sem kapom a fejem. 2 évente röpködnek a több 10 vagy 100 milliók. De még így is sejtek egy kis pénzlenyúlást a dologban. Azért egy pár leállásért nem szoktak kidobni 40 millát az ablakon, fontban persze. És ez csak az upgrade, valszeg az alaprendszer sem lehetett kevesebb.

a BET forgalma egy jobb napon olyan 20 milliard forint korul van.
szerinted mennyit bukott a londoni azokon a leallasokon?
egyebkent jol csinaltak, megvettek a rendszert fejleszto ceget,
bevezetik es utana mar arulhatja a ceg mas tozsdeknek is.
eleg jo referencia lesz:D

OpenBSD 4.6/i386 theo for the prezident:D

hat azert az a 20 mrd boven az atlag alatt van, mondjuk legyen egy erosebb nap 40. es most az osszeomlas utanrol beszelunk, 2008 osze elott 100 mrd/nap is volt boven.
es ha igazan jo a szoftver, nem fogjak eladni senkinek. ok sokkal tobb penzt tudnak keresni vele, mint amennyit kapnanak erte.

hat van nehany exchange frankfurtban, amelyek kozul az egyiket valoban frankfurti tozsdenek hivjak, de van annal ket joval nagyobb es jelentosebb is a varosban. a frankfurti tozsde (fwb) XETRAt hasznal, es nem valtanak csak XETRA 10rol 11re. es semmi kozuk az LSEhez. amugy a ket nagyobb exchange sajat szoftvereket hasznal.

"szar", "használhatatlan", "hobbirendser"

Valszeg nem csak ezzel volt a gond, de ha van egy szoftvered, ami azért van, hogy támogassa az üzleti folyamataidat és nem bízhatsz benne, akkor mit csinálsz? Megkeresed a hibák forrását és változtatsz, nem? Ha van választási lehetőséged, hogy ugyanazt a szintet elérd egy - egy szoftverrel, de az egyik fele annyiba (mondtam valamit) kerül, mint a másik, akkor mit teszel?

Nem ismerjük az LSE IT stratégiáját. Nem ismerjük az LSE terveit. Véleményem szerint amíg ezeket nem tudjuk, addig boldogság, hogy terjed az ópenszósz és kutatunk infók után.

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

"A cikk szerint a TradElect múltja nem volt problémamentes. Több komolyabb leállást éltek meg, amelyek komolyabb zavarokat okoztak a tőzsde éltében. Emellett a rendszer jóval lassabb volt, mint a konkurens termékek."

Ennek fényében vicces a London Stock Exchange honlapján olvasható PR:

"TradElect is the Exchange’s world-beating trading system. It brings unprecedented levels of performance, enhanced functionality and new services to our markets.

TradElect allows our customers to trade on one of the fastest, most reliable and technologically advanced equity markets in the world."

:)))