Megkezdte az átállást Linux-ra a London Stock Exchange

 ( trey | 2010. január 22., péntek - 15:16 )

Tavaly érkeztek a hírek arról, hogy a London Stock Exchange (LSE) kidobja a .NET alapú kereskedési platformját és Linux/Solaris megoldásra vált. A ComputerWorld most arról számol be, hogy az LSE megkezdte a 12 hónapot igénybe vevő migrációt a Linux-alapú rendszerre.

Ahogy arról korábban már szó volt, az LSE 18 millió angol fontért vásárolt meg egy Sri Lanka-i vállalatot. Ez a vállalat a szállítója a Linux-alapú MillenniumIT kereskedési rendszernek. A MillenniumIT azt a Microsoft .NET alapú TradElect rendszert fogja leváltani, amelyet az Accenture alig két évvel ezelőtt 40 millió angol fontért upgrade-elt meg.

A cikk szerint a TradElect múltja nem volt problémamentes. Több komolyabb leállást éltek meg, amelyek komolyabb zavarokat okoztak a tőzsde éltében. Emellett a rendszer jóval lassabb volt, mint a konkurens termékek.

A cikk itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"az Accenture alig két évvel ezelőtt 40 millió angol fontért upgrade-elt meg" :D :D :D


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Nekem volt auto correcture, de tényleg jó :P
_______________________
Ubuntu

Csak nekem van benne egy kis áthallás is az átról az elre. :)


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Ha ez magyarhonban történik fel sem kapom a fejem. 2 évente röpködnek a több 10 vagy 100 milliók. De még így is sejtek egy kis pénzlenyúlást a dologban. Azért egy pár leállásért nem szoktak kidobni 40 millát az ablakon, fontban persze. És ez csak az upgrade, valszeg az alaprendszer sem lehetett kevesebb.

a BET forgalma egy jobb napon olyan 20 milliard forint korul van.
szerinted mennyit bukott a londoni azokon a leallasokon?
egyebkent jol csinaltak, megvettek a rendszert fejleszto ceget,
bevezetik es utana mar arulhatja a ceg mas tozsdeknek is.
eleg jo referencia lesz:D

OpenBSD 4.6/i386 theo for the prezident:D

hat azert az a 20 mrd boven az atlag alatt van, mondjuk legyen egy erosebb nap 40. es most az osszeomlas utanrol beszelunk, 2008 osze elott 100 mrd/nap is volt boven.
es ha igazan jo a szoftver, nem fogjak eladni senkinek. ok sokkal tobb penzt tudnak keresni vele, mint amennyit kapnanak erte.

valahogy az az érzésem, hogy Frankfurt lesz a következő. :)

_____________
烏邦土 - 乾屎橛

kovetkezo mi?

ami vált. vagy már váltott? ennyire egyben van a LSE-vel?
_____________
烏邦土 - 乾屎橛

hat van nehany exchange frankfurtban, amelyek kozul az egyiket valoban frankfurti tozsdenek hivjak, de van annal ket joval nagyobb es jelentosebb is a varosban. a frankfurti tozsde (fwb) XETRAt hasznal, es nem valtanak csak XETRA 10rol 11re. es semmi kozuk az LSEhez. amugy a ket nagyobb exchange sajat szoftvereket hasznal.

őőőőőőő, Frankfurtban a Frankfurti Tőzsdénél jelentősebb részvénytőzsde? hol, melyik?

_____________
烏邦土 - 乾屎橛

EUREX, ami a maga szereny valojaban a vilag legnagyobb exchange-e a letezo legjobb szoftverrel, illetve CHI-X europe. a EUREX derivativ termekekkel foglalkozo igazi exchange, a CHI-X mindennel foglalkozo prop. trading platform.

ok, bár az egész egy konglomerátum Deutsche Börse címen. :) és nagyobb, mint a CME? :o

_____________
烏邦土 - 乾屎橛

osszessegeben nagyobb, csak commodityben viszont a CME a legnagyobb.

"szar", "használhatatlan", "hobbirendser"

Latszik hogy sejtesed sincs mit is fejlesztettek annal a cegnel es ez vajon miert teszi majdnem tokmindeggye min fut a cucc... De ajnarozd nyugodtan :-)

en is folottebb viccesnek tartom, amikor ekkora meretu projektek eseten a core technologiaval magyarazzak a bukas okat :)

Valszeg nem csak ezzel volt a gond, de ha van egy szoftvered, ami azért van, hogy támogassa az üzleti folyamataidat és nem bízhatsz benne, akkor mit csinálsz? Megkeresed a hibák forrását és változtatsz, nem? Ha van választási lehetőséged, hogy ugyanazt a szintet elérd egy - egy szoftverrel, de az egyik fele annyiba (mondtam valamit) kerül, mint a másik, akkor mit teszel?

Nem ismerjük az LSE IT stratégiáját. Nem ismerjük az LSE terveit. Véleményem szerint amíg ezeket nem tudjuk, addig boldogság, hogy terjed az ópenszósz és kutatunk infók után.


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

szerintem barmilyen technologiaval el lehet barmolni projekteket. gyonyoru linux/c-s projektet is lattam mar bedolni, es mi is fejlesztunk es hasznalunk is sajat szoftvereket .net-ben teljes megelegedessel.

</sarcasm>

London Sock Exchange

"A cikk szerint a TradElect múltja nem volt problémamentes. Több komolyabb leállást éltek meg, amelyek komolyabb zavarokat okoztak a tőzsde éltében. Emellett a rendszer jóval lassabb volt, mint a konkurens termékek."

Ennek fényében vicces a London Stock Exchange honlapján olvasható PR:

"TradElect is the Exchange’s world-beating trading system. It brings unprecedented levels of performance, enhanced functionality and new services to our markets.

TradElect allows our customers to trade on one of the fastest, most reliable and technologically advanced equity markets in the world."

:)))

azóta már "It brings precedented levels of performance"
"allows our customers to trade on the second one of the fastest..." :)

_____________
烏邦土 - 乾屎橛

Ha egyelőre még azzal dolgoznak, üzleti öngyilkosság lenne, ha mást állítanának. Például ha valami olyasmi lenne, hogy annyira a szar a rendszerünk, hogy alig várjuk, hogy lecseréljük. :)

--
trey @ gépház