Linux

Qubes OS 4.1-rc2

Címkék

Több évnyi munka után elérhető tesztelésre a Qubes OS 4.1-es kiadásának második RC-je. A Qubes OS egy biztonságra fókuszáló, Linux-alapú desktop operációs rendszer, amely a biztonságot izoláción keresztül igyekszik megvalósítani. A virtualizációt Xen végzi. Főbb jellemzői:

Sailfish OS 4.3 "Suomenlinna"

Címkék

Megjelent a Sailfish OS 4.3.0 (kódnevén "Suomenlinna")! A Sailfish OS egy Linux alapokra építkező mobil operációs rendszer, a Jolla okostelefon és tablet operációs rendszere. Részletek a bejelentésben.

Nitrux 1.7.0

Címkék

Megjelent a Debian alapokra építkező, KDE asztali környeztet felvonultató Nitrux Linux disztribúció 1.7.0-s kiadása. Részletek:

Megjelent a Linux idővonal 21.10-es kiadása

Címkék

A FabioLolix/LinuxTimeline projekt a GitHub-on egy rendszeresen frissített Linux idővonalat tart karban. A Linux és az arra épülő disztribúciók létrejöttét, fejlődését, megszűnését ábrázoló idővonal PNG-ben 4,3 MB-ot tesz ki. A mostani kiadás változásai:

Megjelent a Qubes OS 4.1 első RC-je

Címkék

Több évnyi munka után elérhető tesztelésre a Qubes OS 4.1-es kiadásának első RC-je. A Qubes OS egy biztonságra fókuszáló, Linux-alapú desktop operációs rendszer, amely a biztonságot izoláción keresztül igyekszik megvalósítani. A virtualizációt Xen végzi. Főbb jellemzői: