Linux

Könnyen telepíthetővé vált az Ubuntu Touch a OnePlus 2 készülékekre

Címkék

Vincent Franchomme munkájának köszönhetően még egyszerűbbé és kényelmesebbé vált az Ubuntu Touch telepítése UbportsInstaller segítésével a OnePlus 2 készülékekre.

Kubernetes opciók

Címkék

Milyen kubernetes megoldást használtok production/dev/staging szinten?

Nem arra vagyok kíváncsi, hogy ki mit próbált ki pár napos telepítések alatt, hanem mi jutott el legalább addig a szintig, hogy stabilan futott pár hétig, hónapig és futottak benne saját telepítésű app-ok.

A leírásban megírhatod, hogy hol fut (on/off premises), hogy telepítetted és hogy frissíted.

Választások

Visszatér(t) a Linux Journal!

Címkék

Minden bizonnyal szomorúsággal töltött el a tény, hogy az ikonikus Linux Journal 2019-ben lehúzta a rolót. Úgy tűnik, hogy most feltámad a lap. A Linux Journal weboldalán bejelentette, hogy a Slashdot Media berkein belül képesek újraindítani működésüket. A lehető leghamarabb el akarják kezdeni a digitális tartalomterjesztést. A régi közreműködőket arra kérik, hogy ha szeretnének együttműködni, vegyék fel a kapcsolatot a velük. Jelenleg nem tervezik a régi előfizetős/kiadványos modell visszaállítását, a publikálás kizárólag a LinuxJournal.com oldal fog történni, ingyenesen.

Részletek a bejelentésben.

Októberben már tesztelhető lesz a Microsoft Edge böngésző Linuxon

Címkék

A Microsoft Edge böngésző fejlesztői csapata bejelentette, hogy októberben elérhetővé válik Edge böngészőjük "Dev channel preview" build-je Linuxra.

A Microsoft kernelpatcheket küldött be az LKML-re "teljes virtualizációs stack" Linuxszal és Hyper-V-vel témában

Címkék

Ugyan egyelőre csak RFC (véleményezésre) és minimális funkciót demóz a patchkészlet, úgy tűnik, hogy a Microsoft célja az, hogy megszüntesse - részben vagy egészben - a Hyper-V technológia Windows függőségét. Hol lenne ennek komoly hatása? Az Azure-ben:

Az IBM a Linux két évtizedes jelenlétét üdvözli az IBM Z-n

Címkék

Megjelent a Manjaro 20.1 "Mikah"

Címkék

Megjelent a Manjaro (Arch-ra épülő, gyors, desktop orientált, felhasználóbarát disztribúció) Linux 20.1, kódnevén "Mikah". Letölthető innen.