A Vodafone is forgalmazza majd az iPhone-t

Címkék

A Vodafone ma bejelentette, hogy az Apple-lel aláírt megegyezésének értelmében az év későbbi szakaszában 10 országban / régióban fogja forgalmazni az almás cég zenemobilját. Ezen országok: Ausztrália, Csehország, Egyiptom, Görögország, Olaszország, India, Portugália, Új-Zéland, Dél-Afrika és Törökország. A bejelentéssel egy időben kiderült, hogy az Apple Olaszországban már szakított az "egy ország egy kizárólagos szolgáltató" elvével és egyszerre több szolgáltatóval - Vodafone és Telecom Italia - is aláírta a forgalmazási szerződést. Elemzők szerint azért kellett az Apple-nek változtatnia az eredeti modelljén, mert Európában koránt sem megy olyan jól az iPhone, mint ahogy azt várták.

Hozzászólások

Még "szerencse", hogy Magyarország szokás szerint ismét kimaradt. :(

mit tennél, ha nem létezne ilyen telefon? éhen halnál-e, vagy valami lelki törés érne-e? :) csak mert ugye ameddig nem volt, addig elvegetáltál valahogy. akkor meg csak kibírod míg behozzák, nem? vagy ne adj isten megoldod másképp :) (elég sok alma rajongót ismerek, aki kibírja, felteszem te is). csak kíváncsiság, nem flame.

--
xterm

Én nem vagyok egy nagy apple fan, de ekkor arc azért kicsit túlzás. Mer' mondjuk ott az autó. Ha nem lenne éhenhalnál? Nem. De mondjuk a szekérnél gyorsabban megy, ami előny. Gondolom, te az első generációs mobilt használod a húsz kilós kisaksival szatyakfüllel. Ha nem akkor nem értelek. Minek neked a kis telefon, amiben mondjuk van telefonkönyv. Tessék megjegyezni a számokat. Az ilyen világi hívságokat ki kell gyomlálni.
Szóval kevesebb arc, több gondolkodás.
Ha van és jobb, akkor kell az embernek. Ez momentán már az őskorban is így volt. Csak ott a cupákra, nőre, kőbaltára fájt a foguk.

fuss neki még egyszer, mert árnyékra vetődtél. tudom mi a különbség az egyik és a másik között. de nehogy azt mondd már, hogy enélkül nem megy semmire. tenger sok féle telefon, alternatíva, stb van. arra kérdeztem rá (hozzá teszem nem tőled), hogy miért "akkora probléma". csak várnia kell és lesz. már úton van. nekem nincs nagy arcom, csak nem fogtad fel mit kérdeztem. nagy arcom akkor lett volna, ha azt mondom, hogy "hülyeség ez a hype, az is csak egy szar teló, 10 másik jobbat tudnék mondani". ezzel ellentétben megkérdeztem mi az, amiért "komoly probléma" egy (!) telefon elérhetőségében az, hogy ne adj isten várnia kell még egy kicsit.

az meg, hogy én biztos hatalmas telefont használok, mert nekem az első generációs is elég... hát ez már csak a hab a butaság tortáján. egyfelől fogalmad sincs mekkora mellét lőttél, másfelől meg hogy jön ide? (csak halkan megjegyzem, hogy van igen igen sok az iphonenál többet tudó telefon, tehát ha a túl sok felesleges funkcióra utaltam volna, -amit nem tettem-, akkor ez valami csodafon kéne legyen.

100 szónak is egy a vége: fuss neki még egyszer (ha már nem neked intéztem a kérdést, legalább próbáld megérteni)

--
xterm

Én az iPhone-t lesz*rom, csak éppen ebből az elvből van már nagyon elegem, hogy pl. a csehek kapnak, mi meg majd egyszer, talán, valamikor. Mennyivel nagyobb Csehországban az iPhone vásárlási kedv, mint Mo.-on?! Na, jó! tudom, hogy elhúztak tőlünk, de azért ne hasonlítsuk már a többi nyugat-európai országhoz őket! Vagy akkor mindket is... :(
De mondok egy másik példát, hogy elhidd, hogy "nem vagyok alma fán". :)
Szlovákoknál az Orange az előfizetések mellé Asus EeePC 701-eseket osztogat hetek óta, mi meg most kezdjük kiverni az első hivatalosan országba érkezett pár száz darabra. :(
Ugye érted miről beszélek?!

Origo: "Az élelmiszerek árának rohamos emelkedése miatt éhséglázadások törtek ki több országban is, köztük Egyiptomban, Etiópiában, a Fülöp-szigeteken és Indonéziában."

Lánchíd rádió: "Egyiptomban a lakosság 44 százaléka él napi legfeljebb két dollárból (325 forintból)."

Emellett persze van egy elit is, aki viszont inkább gyémántokkal kirakott mobilt vesz, és kidobja, ha lemerült az aksi.

Megtörtént ez már a csokoládéval a teával a selyemmel és rengeteg dologgal is a múltban. Szegények magas aránya nem zárja ki a megfelelő fizetőképes kereslet meglétét egy országban. Elméletileg mi is a világ gazdagabb országai közé tartozunk. Erre meg jöhet Einstein.

"Én az iPhone-t lesz*rom, csak éppen ebből az elvből van már nagyon elegem, hogy pl. a csehek kapnak, mi meg majd egyszer, talán, valamikor. Mennyivel nagyobb Csehországban az iPhone vásárlási kedv, mint Mo.-on?!"

Nagyobb és másabb a morál, nem kicsit, nagyon!
Pontosan az ilyen lépésekből lehet leszűrni, hogy a Magyar gazdaság nem, hogy fejlődne hanem az összeomlás felé száguld. Ne aggódj, lesz még sz@rabb is.

----- www.blackpanther.hu -----

Pontosan az ilyen lépésekből lehet leszűrni, hogy a Magyar gazdaság nem, hogy fejlődne hanem az összeomlás felé száguld.

Ez marhaság. Ebből a magyar gazdaság állapotára következtetést levonni nem lehet. Ennek kulturális okai vannak. Ha nyugaton valakinek azt mondod: Prága, nagyjából tudja, hogy Csehország, ha azt mondod Budapest, a legjobb esetben Bukaresttel keveri. Ez így volt már tíz-tizenöt évvel ezelőtt is. Egyszerűen csak nem tudjuk magunkat jól eladni, 20 éve sem tudtuk.

init();

Sajnos közölnöm kell, hogy elég nagy ökörséget beszélsz... Pont, hogy gazdasági okokra vezethető vissza mit ,melyik országba és mikor vezetnek be. Gondolod, hogy egy multi vezetői az alapján döntenek egy termék bevezetéséről, hogy melyik országról, városról hallottak többet? Jajjj... Egy ilyen döntésnek szigorúan gazdasági, közgazdasági indokai vannak. És amióta haldoklik a magyar gazdaság egyre több ilyen van, mi is sok ilyenbe futunk bele sajnos. Amiről te beszélsz (kultúrális ok)az akkor látszik amikor kimész és tolvaj csürhének néznek, vagy stricinek ,mert Mo.-ról jöttél.

Pont, hogy gazdasági okokra vezethető vissza mit ,melyik országba és mikor vezetnek be.

Gazdasági okokra _is_ és kulturális okokra _is_. Oké, valóban nem kizárólag kulturális okai vannak. De a gazdasági ok nem az, hogy _most_ szar a magyar gazdaság, hanem mert nem vagyunk nekik elég komoly piac (tíz éve sem voltunk azok). Pl. 2000-ben jó volt a gazdaság, az akkori Informix Dynamic Serverbe mégsem került be a magyar locale kezelése, csak a cseh, meg a lengyel. 2000-ben sem volt hivatalos magyar locale a Mac-en és ma sincs, cseh (azt hiszem) van. Lehetne a példákat sorolni a végtelenségig. Pedig a cseh sem volt nagyobb piac mint a magyar. És a cseh gazdaság akkoriban nem sokban különbözött a magyartól (sőt a magyar jobb volt, több tőke jött ide, mint bármelyik másik posztszoci országba). Mivel magyarázható akkor, hogy több cseh nyelvre lokalizált szoftver van, mint magyarra?

init();

Már mindent eladtunk. Magunkat is. Ilyen embereknek miért próbáljanak eladni olyasmit, amibe sok pénzt fektettek? Amibe sok pénzt fektettek, arról ők azt tartják, értékes. Egyszerűen úgy látják, hogy a magyarok hülye senkik. Vagy talán nem is látják, mert akkora senkik vagyunk, hogy észre sem vesznek. Szerintem nem a pénzről és a kultúráról van itt szó, hanem arról, ahogy a magyar emberek gondolkodnak magukról és a világról.

:)

Az ájfón ebben a kivitelben eléggé gagyi. Az OS, és a képernyő az ami előre mutató, de a többi szempontból lanyha közép kategória, sőt akad olyan tulajdonsága is, amely már a noname szegmensben is szégyen. (pl: cserélhetetlen akksi).
Majd az ájfón dvá (2 :) lesz az amelyik már jó vételnek lesz tekinthető (persze erősen függ ez a leendő ártól), ami még jobb vétel lesz ha nem a vodától veszed (hűséggel) bugyiszínű menüvel, hanem szürke importból, függetlenül, eredeti menüvel, kb: 2/3 áron. (vagy kevesebb)
Ez az egész ájfón mizéria kezd lefutni, és eddig sem azok kattantak rá akik mérlegelik a kütyük ár/érték arányát, hanem azok, akiket szemét mindennel ki tudod szúrni, ami fehérre van meszelve, és rá van ütve egy alma embléma :)
Magyarán majd megjön az új iphone, alapiosan mérleges az ember (tesztek, leírások, stb.. elolvas) aztán megnézi hol kap olcsóbban, és ott vesz. (mint minden más, (értsd: nem ájfón) kütyü esetében tenné)

--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

nekem HTC universal van már egy ideje. mint mondtam mobilinternetes pdanak jó, telefonnak számomra nem megfelelő. arra más elvárásaim vannak, és a két funkció nem fér össze nálam. nem szeretek gördeszkával telefonálni, illetve össze vissza scrollozni egy parányi képernyőn. a korábbi Sharp Zaurusom jobban kedveltem. imho a linux használhatóbb mint a win mobile. sajnos viszont esély sem volt arra, hogy 3g/hsdpa képes zaurus megjelenjen a jövőben, és navigátor programot is csak igen nehezen lehetne hackelni egy linuxos pdara. ezért lett htc. összességében nincs vele bajom. elvégzi amit elvárok tőle. az iphone nem tud annyit, hogy lecseréljem rá. még egy normális keyboard sincs hozzá, a virtual keyst sosem bírtam.

Nem tudom mennyire volt hivatalos, de mar lattam itthon (asszem Vodkafon boltban) iFon-t.
Mondjuk mire ideer hivatalosan, addigra elkeszul a Moko, es nem lesz semmi ertelme.

----
Sooner or later you had to talk, even if it was only because you'd run out of things to throw. - Pratchett
honlap készítés

Nos, most kicsit osszezavartal. Egyelore inkabb hiszek a sajat szememnek, mint neked.
1-2 nappal a legutobbi iFon-os hir utan (amiben az volt, hogy jon a kov. valtozat, de a nemetek a mostani keszletet se birjak eladni, tulertekeltek a hype-ot) a Westendben jartam. Jobb kez fele asszem a kozepso szinten van valami mobilos bolt, annak a kirakataban lattam (asszem 130k-ert). Meg mondtam is a bnomnek, hogy mar jon a kovetkezo valtozat, es hogy mennyiert akarjak rasozni kint a vasarlokra, hogy ne maradjon rajtuk.

----
Sooner or later you had to talk, even if it was only because you'd run out of things to throw. - Pratchett
honlap készítés

Biztos, hogy vodafone boltban láttad? Mert a westendben egy sarki kis noname telefonboltban tényleg volt, de az biztos, hogy külföldről behozott példány.
Trey azt tartotta elképzelhetetlennek, hogy a vodafon itthon hivatalosan forgalmazná. A kettő nem ugyanaz.

EeePC-t is lehetett kapni már egy hónapja is - angol billentyűzet, szomszédból behozott. De a hivatalos forgalmazás (garanciával, magyar billentyűzet) csak a héten kezdődik meg itthon.

iPhone-t lehet kapni már a sarki fűszeresnél is itthon. 93K az utolsó ár, amiért tudok zsír újat. De nem a Vodafone-nál, nem hivatalosan. Nem gondolod komolyan, hogy a Vodafone, aki hónapokat küzdött az Apple-lel, hogy egyáltalán árusíthasson iPhone-t _majd_, és tegnap jelentette be, hogy egyáltalán valamikor az év későbbi időszakában _majd fog_ árusítani a világ többi részén (itthon egyelőre nem), az fusiban nekiállt itthon _hivatalosan_ eladni... Eddig Európában csak kizárólag az alábbi cégek árusíthatnak _hivatalosan_ iPhone-t:

- O2 (UK)
- T-Mobile (Németország)
- Orange (Franciaország)

Nyugodtan nézz utána mégegyszer, mert szerintem tévedsz.

--
trey @ gépház

hm sajnos ennyire nem rózsás a helyzet.
A kollégám vett egy openmokot (phase1), és hacsak nem tud valaki megcáfolni, hogy a phase2 mennyivel nagyobb fejlődés mint az első, akkor azt kell mondjam az openmokóra még sokat kell várni, hogy tényleg jó is legyen. A phase1-et nyomogattam (neo), és amondó vagyok, hogy ha a free runner pont 2x jobb, akkor is inkább kivárnék a phase3-ra. Az pedig nem holnap lesz :(

--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

Gondolom nekem cimezted.
A GTA01-ben tobb hardware-es hiba is volt. Ezt lehetett tudni, az volt a korai fejlesztoi valtozat (foleg az energiagazdalkodas kornyeken voltak gondok). Most a GTA02v6-nal tartanak, szoval volt par RC valtozat.
Software-ben meg mindig nem lesz tokeletes, de HW szinten varhatoan igen. Kockaknak nem nagy gond, ha nem megy minden poccre, de 1-2 paranccsal javithato. A tobbi meg megvarja a kovetkezo kiadast, ha erdekli.

----
Sooner or later you had to talk, even if it was only because you'd run out of things to throw. - Pratchett
honlap készítés

gondolom te hetente csereled ki az aksit a telefonodban

hol latsz az iphoneon feher szint?

Nem, nem hetente cserélem.
Viszont gondolom kb: 1 év múlva te sem szívesen adnád be a telódat napokra egy apple szerívzbe (amely minősége ráadásul kis hazánkban köztudottan nem túl rózsás) amikor már jól "belaktad".
Engem a gondolatra is kiver a víz, hogy a levelekkel, zenékkel, képekkel, todo list-el, (egyszóval adatokkal telerámolva) napkra vadidegenekre bízzam egy olyan okból kifolyólag, ami max: 2 perc normál esetben. Ugyanis egy alma nélküli telefonon nem tart két percnél tovább egy akksi csere.

--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

hat igen, lementni rola a dolgokat aztan 2 perc alatt visszarakni miutan hazajott a szervizbol nehez dolog :))))

masreszt nekem sok eves nokiam van es semmibaja az akksijanak, nem ertem miert kene 1 ev alatt leadni.

ismerek olyat akinek szinten 3 eves ipodja van pl aztan semmibaja az aksinak, max 1-2 nappal bir kevesebbet de az kit izgat? - amig egy hetet megy... toltes nelkul napi par ora zene hallgatassal -

nektek ez az aksi a maniatok. nem ertem miert kell percenkent cserelgetni az aksit

Nem erről van szó.
Hanem arról, hogy egy közel 100e forintos telót szervízbe vinni ilyesmiért? Na neee.
Mellesleg csak 1 példa volt.
Említhettem volna a 3g hiányát is, amit szintén elvársz egy ilyen drága telótól.

De most azt hiszitek, hogy fikázom ész nélkül. Pedig nem :)
Külsőre kifejezetten tetszik, és a méretei is nagyon impreszsívek. (előszőr nagyn meglepett, hogy milyen vékony egy darab)

--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

az a legviccesebb, hogy az apple nagyobb diktator mint a microsoft. milyen mar, hogy csak olyan progik lesznek az iphone-ra, amit az apple jovahagy? pl. firefox-ot nem szabad - most nem azert mert olyan fontos volna a firefox, csak maga az elv szanalmas. komolyan az apple-hez kepest a microsoft egy josagos nagyapo :)

- Use the Source Luke ! -

Leszamitva, hogy szinte mindenkinek, nekem is tort ifonom van, es barmit rarakhatok, az alapelv nem annyira gaz szerintem. Ok minosegbiztositas celjaval talaltak ezt ki, hogy a sok szar/fos/kamu/gagyi/atveres cucc ne johessen ki ifonra (gondolok az ilyen jamba-fele iranytu-hatterkepekre, tereronovelo-csodaprogramokra stb). Csak olyan progik lesznek ra (hivatalosan) amik atmennek valamifele minosegi szuron, mind technikai (normalisan van megirva, es nem virus/spyware) mind esztetikai (nem gagyi fos) oldalrol. Igy aki fizteni akar ezekert, legalabb tudja mire szamithat a penzeert.
Aki meg ingyen akar warezolni, annak meg tok mind1 mert az ugyis tort telefonra tolti majd installer-el a tort programokat mint eddig...

A'rpi

így van ez windows mobilenál is. nem tudom milyen a hivatlos programkínálat iphoneon, a win mobilenál ez csapnivaló. ezért az első dolog, a feltörése, és még csak nem is warezolok. csak használom azokat a szabadon elérhető appokat, amiket egyébként nem telepíthetnék erre a mobilszerű gördeszkára. a mobil internet a fő értéke, meg a nagy képernyő. imho mobiltelefonálásra egy kis méretű nokia való.

tort iphone: kiraly, akkor nem frissitesz firmware-t, es fu & fa kibejarkal a safari exploitokon. vagy frissitesz es varod az uj torest (jo, valoszinu lesz tores)?
masreszt az, hogy nem lehet interpretert fejleszteni a telefonra, meg browsert, abban mi a minosegbiztositas?

na affelol egy pillanatig nem volt ketsegem, hogy ezt mind az iphone userek majd jol megmagyarazzak - de az szerintem akkor is teny, hogy az apple nagyobb despota mint a microsoft.

- Use the Source Luke ! -

tort iphone: kiraly, akkor nem frissitesz firmware-t, es fu & fa kibejarkal a safari exploitokon.

Lattal te mar ilyen telefont? Elso dolga ezeknek a hekkeknek az osszes ismert res fixalasa. Persze agyatlanul fikazni egyszerubb. :)

vagy frissitesz es varod az uj torest (jo, valoszinu lesz tores)?

Lesz. Kb. harmadnap legkesobb kint van.

masreszt az, hogy nem lehet interpretert fejleszteni a telefonra,

PHP, Perl, Ruby, Python, TCL kezdetnek megteszi?

meg browsert, abban mi a minosegbiztositas?

Azt fejlesztesz amit akarsz. Max. az Apple filteren nem megy at. De igazabol marhara nem vagyom firefoxra, az mar n800-on sem jott be, eszmeletlen lomha.

na affelol egy pillanatig nem volt ketsegem, hogy ezt mind az iphone userek majd jol megmagyarazzak

Magyarazza a kaszas.

de az szerintem akkor is teny, hogy az apple nagyobb despota mint a microsoft

Legalabb pl. nem kell 30 evig magaval huzkodnia mindenfele sallangokat, mint a WinAPI, vagy az X API, hanem kepes radikalis valtozasokat atvinni minden fejlesztonel (lasd m68k -> ppc valtas, carbon api leselejtezese, etc).

---
pontscho / fresh!mindworkz

Hat ez a tores-dolog szerencsere mar reg megoldodott, amiota megtalaltak a ramdisk exploitot. Gyakorlatilag siman frissitheted itunes-al, csak utana be kell rajta bootolni egy speci ramdisket ami atirja az fstab-ot rw-re, meg visszarakja ra az sshd+installer.app es kesz.

A 3.9-es bootloaderrel sincs gond, az nem ellenorzi a baseband (modem firmware) checksumot. A 4.6-os meg mar downgradelheto egy bugjanak koszonhetoen 3.9-re.
Vagy a masik ut az unlock-olasra, a geohot-fele modszer, ami frissites-allo, mert (majdnem) ugyanugy unlockolja ahogy a hivatalosan eladott fuggetlen telefonok vannak, baseband patcheles nelkul.
(a 3. ut az iPwnage nevu szornyuseg, na azt nem ajanlom, mert tuti ugrik vele a garancia, meg ki tudja miket patcheltek bele a bootloaderbe)

A'rpi

És ez az egész hogyan egyeztethető össze a "használni akarom, nem naphosszat matyizni" felfogásotokkal. Volt olyan kijelentés az ex-MPlayer team több tagja szájából is, hogy váltottak OS X-re, mert nem akarnak matyizni? Nekem az ez egész felütött iPhone egy kib. nagy és folyamatos matyizásnak tűnik ahhoz képest, hogy én a telefonomról max annyit tudok (nem is nagyon kell több), hogy hol kell bekapcsolni?

--
trey @ gépház

Hat egyreszt tenyleg 10 perc a tores, utana megy minden.
Masreszt nem tudom, bar sejtem, ki mondta hogy azert valtott OSX-re. En spec. azert valtottam, mert anno vettem egy powermac g5-ot kizarolag a hw miatt (akkoriban azert elegge alazta a PC-ket, es mindezt eleg csendesen (gyari vizhutes stb)). Linuxot akartam amugy rarakni, de nem nagyon jott ossze, egyedul a debian ment szepen rajta (leszmaitva hogy a fele hw-hez akkor meg nem volt driver a kernelben, beleertve audio, hutes szabalyozasa stb), de akkor mar inkabb az OSX. Eleinte nagyon nem tetszett, hogy ennyire be vagyok korlatozva, es nem lehet szarra customizalni mindent, de aztan mexoktam, es idovel rajottem, hogy nem is rossz ez, csak tok mas vilag, mint amit elotte 10 ev alatt a linuxnal mexoktam.
(a legszembetunobb kulonbsge, hogy a programokat nem letolteni es ./configure; make;google;patch;make;hibakereses;patch;make;szopas;make;make install folyamattal lehet telepiteni, hanem fizetes;letoltes;hasznalat vagy warezolas;serialkereses;hasznalat a modszer)

A'rpi

En speciel megemlitettem, hogy a szopas-- miatt maradtam OSX-nel. Tetszett, hogy mig pl. bluetooth dongle linux alatti konfiguralasa ugy kezdodott, hogy 4 configure/make install/beallitas/goto 10 helyett csak bedugtam es ment. A DV kameraval, external DVD iroval es sok mas dologgal kapcsolatban is hasonlo tapasztalataim azt mondattak, hogy szopjon a rosseb a heti kernel forditassal es az allando "mutyizassal". Persze voltak meg mokas elmenyek. Pl. a 400-as G3 Pismom gond nelkul lejatszott barmilyen DVD-t, menuvel, minden istennyilaval, amire pl. az 500-as K6-2 MGA400-al volt csak kepes. Mig abban csak ATI Rage3D/PCI volt. Harmadik meglepetest KeyNote okozta, mikor cegnel feleves beszamolora keszulve abban keszult el prezentacio. Ugyanez a vas gond nelkul vitt minden csilivili szart nagy felbontasban, amig a sok gigaherces csodakon a PowerPoint/OOo eleg botranyos volt. A negyedik az a kulso monitor kezeles volt. Semmi konfiguracio turas, semmi XFree konfig buzeralas, csak radugtam, felismerte, beallogatta magat es kesz. Meg a szin profilt is hozzarendelte. Szerintem valahol itt kezdodik egy felhasznalo barat szamitogep. Hasonlo elmenyt linuxszal eddig csak az n800-on levo maemo tudott produklani, mikor annyi volt mar csak a GPRS beallitas, hogy Connection type -> Hungary -> Pannon Internet. Problemam persze akad vele, eleg vicces latni, ahogy rajzolja a pixeleket, neha lefagy, de ugy, hogy csak egy firmware refresh tudja korrigalni a dolgot, mert valami csak ugy elbaszodik benne es boot utan azonnal rebootol. Legutobb ilyet e-book olvasas kozben muvelt. Fogta magat, ket sor kozott rebootolt, es ennyi. 2008-ban ez mar vicces, de fokepp duhito. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Valóban. Nem mindenki akar minden áron telefont bütykölni, hanem HASZNÁLNI. Lehet, ez furán hangzik, de nem utolsó szempont ez sem.

Ecsikém most vett Vodafone-nál egy új Samsung csodamicsoda nagy érintőképernyős telefont. Nagyon csicsa, csak a használhatatlanság határát súrolja a cuccos. Hiába nagy meg 3G-s meg Windows Mobile, etc. Egyszerű dolgoknál elakad a berendezés.

Én karácsony környékén tervezek egy iPhone-t.

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

A legtöbb ember nem akar szerelni. Én csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy egy technikai fórumon ha olyan emberbe akadunk, aki ezt meg szeretné tenni, arra nem hülyén kell nézni. Ha ez egy "hogyan tanítsunk angolt egyszerűen" fórum lenne, akkor megérteném. De nem az.

--
trey @ gépház

A legtobb gsm-zugbolt-szerviz mar most is tudja cserelni, igazabol egy megfelelo celszerszam kell a szetnyitashoz meg egy forrasztopaka es kesz 5 perc alatt. helybe megvarhato. apronet tele ilyen hirdetesekkel.

De en sem ertem miert ezen akad fenn mindenki. En anno az ericsson T10-hez vettem kb 3 ev utan egy uj aksit, mert a gyari akkora kezdett elegge leamortizaoldni, de az uj fel evig sem birta. Azota az iphone mar a 3. telefonom, de egyikkel se volt akku gondom, pedig 2-3 evet hasznaltam mindet (megjegyzem, a nokia 6101 volt az elso es egyetlen olyan telom, ami magatol nem egesz 2 ev utan szethullott, a muanyag haza szetrepedezett majd szilankokra tort, mindezt ugy, hogy sosem ejtettem le). Az iphone is fel eves, de most is eleg 4 naponta tolteni 1x, semmit nem romlott az akku allapota amiota megvan. 1.5 ev mulva meg mar lehet nem akkut vennek bele ugyse hanem ujabb telefont, mert addigra ugyis ujitanak par olyan featuret amiert megeri.

A'rpi

az apple valamit nagyon jól csinál, az biztos. más cégek úgy próbálják az emberekre rátukmálni a terméküket, az apple termékeiért meg majdnem hogy tüntetéseket szerveznek hogy "ugyan már hadd vehessük meg"

Az nagy királyság volna, a céges kártyát legálisan tehetném bele egy iPhone-ba. A HP telefonom már úgyis az asszony használja. :-)

Ave, Saabi.

szerintem már szánalmas ez a rajongás meg rimánkodás hogy na lécci legyen má apple nekünk is. talán részben azért jutott eddig az apple, mert nem tud többet, viszont drágább és nehezen elérhető, az emberi irigység és sznobság pedig nem ismer határokat.
hát nehogymár egy cég/más emberek mondják meg, hogy mi kell nekem. ha nincs magyar apple, kit érdekel? nekik veszteség, nehogy már nekem legyen az. más is mondta feljebb, van más telefon, ami tud annyit, vagy még többet is. nuff said.

--
joco voltam szevasz

nyugodj meg. dragabb. mindig mondjak, hogy nem is dragabb a mac mint mas brand gepek, de en a dell honlapjan amikor osszeraktam ugyanolyat mint pl. az imac, az mindig olcsobb volt par szaz dollarral - nem tudom, talan azert is mert az imacban levo mobil proci, meg mobil videochip dragabb mint a nem mobil?

mondjuk amerikaban tenyleg egesz megfizetheto ara van a mac-eknek, azonban ott a nem mac is olcsobb 10-20%-kal.

- Use the Source Luke ! -

Ez a feleségemet kevéssé zavarja amikor nincsen egy plusz doboz az asztalon/alatt csak egy szép - gusztus kérdése - lapos monitornak tűnő tárgy és egy színben passzoló zsínórnélküli bill/egér combó. Azt viszont aláírom, hogy a hazai core mac userek mindent égből jövő csodának tartanak.

- Húúúú Steve pukizott!
- Hurrá!
- Haaaa még a szaga is más. Jobb.

De a fickó tud valamit az kétségtelen.

Apple gépekhez jár operációs rendszer is, ha jól tudom. Ráadásul az operációs rendszert kevesebb hardverre kell fejleszteniük, mint a PC-knél, ezért kisebb befektetéssel (idő, pénz) nagyobb eredményt (stabilitás, hatásfok) tudnak elérni. A cég is elég jól megy, ami egy kis plusz motiváltságot, hitet és örömöt ad az alkalmazottaknak.

:)