mn3monic's blog

[Mac] Activity Tracker is 3 4 huppers

Activity Tracker is free for huppers :)

Mivel annyira el vagyok havazva munkával, hogy a hobbi projektjeimre (egyelőre) nincs időm, és mert úgy ébredtem, gondoltam megosztom, csak nektek, csak most :)

OSX Lion vagy Mountain Lion kell neki. Letölthető innen: http://sourceforge.net/projects/activity-track

Menubar alkalmazás, annyit csinál, hogy logolja mit művelsz. Azért jött létre, mert így pontos időtartamot tudok mondani arra, hogy melyik projekten mennyit dolgoztam. Ezt úgy lehet megtenni, hogy lehet szűrni a logokat (akár regexp-el is). Mindegy, tök könnyű használni. Akinek kell, vigye.

Waiting for Linux to work

Acer Aspire TimelineX 4830T

Archlinux, testing kernellel (3.1):

  • CPU ventit nem ismeri, nem lehet kikapcsolni, folyamatosan megy (nem hangos, de akkor se menjen), sensors nem látja, addig meg reménytelen
  • aksit nem látja
  • beépített mikrofon nem megy
  • fulhallgató jack dugót nem érzékeli

Kijelzó háttérvilágítást is csak kernel paraméterrel lehetett működésre bírni, persze nem jegyzi meg mikor mi volt beállítva. Amit még nem néztem megy-e (de tudnék nélküle élni) az a bluetooth, usb3, hdmi, kártyaolvasó. Ahoz hogy ha lecsukom elmenjen sleep-be, és lock-olja a desktop-ot, szerkesztgetni kellett az acpi action scripteket.

HUPbeszólás [UPDATE 7]

Ma ismét belebotlottam, hogy egy bizonyos topicban volt új hozzászólás, viszont a hozzászólások száma több volt mint 300, így sose tudom meg mi volt az. Gondolom sokaknak ismerős a helyzet.

Ezért, gondoltam frissítek egyet a HUPbeszolas Firefox Add-on -on és belerakom azt a feature-t is, hogy minden link mögé odateszi a &comments_per_page=9999 paramétert.

Ráadásként kapott egy icon-t, és mostantól automatikusan frissül is, ha van új verzió.

update:
* Elrejti azokat a hozzászó^Wbeszólásokat, amik csak egy pontot, vagy kötőjelet tartalmaznak, ezzel jelezve, hogy dupla poszt lett, vagy esetleg meggondolta magát az illető.

gentoo gnome-settings-daemon 2.24 fix

Ha valaki szintén belefutott volna. 2.24-es gnome-ot használok. Amint frissült a gnome-settings-daemon 2.24-re, nem nagyon szeretne elindulni bejelentkezésnél, így nem töltődnek be a beállítások, mint a gtk2 téma, stb. Ez azért van, mert a gnome-session-2.22 régi dbus-glib-et használ (vagy nem is használja?). Amég a nagyok nem csinálnak ebuild-et, addig itt az enyém: http://hup.pastebin.com/f12bf4954

Hogy ne zúzzuk szét a portage tree-t, csináljunk pl egy custom overlay-t (na ezt már nem írom le hogy kell), és abban egy gnome-base/gnome-session könyvtárat, és másoljuk ide a gnome-session-2.24.1.ebuild -et. Benne hozzunk létre egy files könyvtárat, és tegyuk bele a gnome-session-2.17.90.1-gentoo-branding.patch -t az eredeti portage fából (ahol van egy másik patch is, az nem kell). Ha megvan, adjuk ki a fájlra az ebuild gnome-session-2.24.1.ebuild digest parancsot. Ez letölti a forrást, és megírja a Manifest fájlt. Neki >=dev-libs/dbus-glib-0.76 kell, lehet hogy ezt ~arch-ba kell tennünk, ha még nem lenne. Ezután frissítsünk emerge -vpDNu @world , majd jelentkezzünk be újra.

mn3monic vs alien

mn3monic vs alien: packetstorm

Meleg nyári délután. Dolgozni nincs kedvem, gondoltam előveszem a gimpet egy kicsit.
Tegnap vettem meg a két alien vs predator részt dvd-n, azok még hiányoztak.
Megnéztem, aztán gimpeltem ;-) Ez lett belőle:

Akkountűrhajón jártam, gonosz alient láttam,
Packetszóró a zsebembe, ledoszoltamacibe!

gnome 2.22 gnome-system-tools

Első blog bejegyzésem, mert egyelőre nincs hova feljegyeznem. Szórakoztam a gnome 2.22 -vel, és igaz hogy még sose használtam, de ki akartam próbálni a gnome-system-tools -t. Ez a válasz fogadott, ha pl. a "System -> Administration -> Users and Groups" -t akartam indítani:

The configuration could not be loaded,
You are not allowed to access the System Configuration

A megoldás az, hogy telepíteni kell a dev-perl/XML-Dumper csomagot, ezután /etc/init.d/dbus restart , és már működik is. Ne kérdezzétek hogyan jöttem rá :)

P.S.: Ja, és holnap reggel fogorvos.