KAMI911 blogja

Cinnamon Kisalkalmazások közel teljes magyar fordítása

Balázs írta:

Az utóbbi 1-2 hétben sikerült a magyar lokalizációs fájllal még nem rendelkező kisalkalmazásoknak fordítást és ezzel együtt lokalizációs fájlt is írni. Ez már be is került a fő Cinnamon Spices projektbe, ami azt jelenti hogy ha frissítitek meglévő kisalkalmazásaitokat vagy újakat töltötök le, akkor már magyar nyelvűek lesznek azok.

Itt szeretnék minden kedves magyar vagy magyarul beszélő felhasználót megkérni hogy amennyiben bármilyen észrevételetek lenne a fordításokkal kapcsolatban (rossz szóhasználat, kontextusában értelmetlen, stb) azt hozzászólásban jelezzétek és igyekszem korrigálni. Erre a címben is akartam utalni, vagyis emiatt még nem tekinthető teljesnek a fordítás.

(innen)

Linux Mint felhasználók, rajongók segítsetek!

Sziasztok,

Megjelent a Linux Mint 18.3 Beta, de nagyon nincs időm foglalkozni a kiadási megjegyzés lefordításával. Valakinek lenne kedve lefordítania? Teljesen elmegy az időm a Cinnamon és MATE fordítás gondozásával, de szeretném ha erről is jelenne meg hír részletesen a linuxmint.hu oldalon, HUP-on és az ITCafé-n is. Kedves emberek kérlek segítsetek. Felajánlásokat, fordításokat a kami911 ittegykukacvan gmail pont címre, vagy a linuxmint.hu oldalon a fórumban tudtok tenni.

Kérelek segítsetek! Köszönöm!

Ma este Linux Mint 18 kiadási rendezvény a BarCraftban

Megjelent a Linux Mint 18!

A 2021-ig támogatott, egyszerűen használható, többfunkciós operációs rendszer az Ubuntu 16.04 verziójára épül.

Ismerd meg a Linux Mint legújabb kiadását ezen a kötetlen közösségi találkozón, illetve a kapcsolodó cikkből:
https://linuxmint.hu/sara-de-jo-hogy-jottel

Megjelent a Linux Mint 17.3 „Rosa” Cinnamon és MATE kiadása

A terveknek megfelelően új verzióval jelentkeztek a legbarátságosabb Linux kiadás – a Linux Mint fejlesztői. A Linux Mint csapata büszkén jelenti be, hogy megjelent a Linux Mint 17.3 verziója – kódnéven: „Rosa” kiadás a Cinnamon és a MATE asztali környezettel. Az Xfce és a KDE változat várhatóan jövő év januárjában jelenik majd meg.

A Linux Mint 17.3 egy hosszútávon támogatott kiadás (Long Term Support – LTS), amely 2019-ig élvez támogatást. A rendszer frissített szoftverekkel érkezik és több finomítást, valamint új lehetőségeket is biztosít, így még könnyebben használható. 2016-ig a fejlesztési csapat nem kezd új alapfejlesztésbe, ezt a fejlesztést tekinti fő iránynak.

Szabad szoftverek, adatok, hardver, tartalom, térkép, avagy minden ami közösség - itthon

Sziasztok,

Egy előadáshoz szeretnék felkészülni és bemutatni a főbb szabad * irányvonalakat. Ti melyikeket mutatnátok be, azokat közül, ahol hazai közösségek is vannak. Melyek ezeknek a közösségeknek az elérhetőségei? Triviális és kevésbé szem előtt lévő projektek és közösségek is jöhetnek ide hozzászólásként.

Köszönöm!

Tipp nekem: http://hup.hu/node/138971

Tanulj, fejlessz, fordíts tavasszal!

Ingyenes lehetőségek a keresztplatformos mobilfejlesztés, a szabad szoftverek világának és a szoftverek fordításának megismerése. Pezsgő tavaszi programok mindenki számára. Április és május folyamán három lehetőség is adódik, hogy ingyenesen képezd magad. Hazai és nemzetközi szakemberektől tanulj, lesd el a legjobb fortélyokat, ismerj meg új dolgokat és fedezd fel a trendeket.

Fejlesztőknek, IT szakembereknek, Fordítóknak, Felhasználóknak ajánljuk a következő budapesti programokat, amelyek reményeink szerint az interneten is követhetők lesznek majd. A rendezvények egytől egyig ingyenesek lesznek, így keresünk nagylelkű támogatókat, akik segítenek a mind teljesebb konferencia-élmény megteremtésében.

Előadókat keresünk

Sziasztok!

Szabad szoftveres konferenciára keresünk BSD, security, hardening vagy egyéb szabad szoftveres témákban, feladatok szabad szoftveres megvalósításában illetve közösségek és disztribuciók bemutatása témákkal.

Privátban jelentkezzetek.

Névvel, tervezett témával, téma leírással és az előadóról szóló bemutatkozással.

Köszi!

KAMI

EOEC -> LOEC, azaz LibreOffice Extension Creator

Jó rég nem frissítettük a EuroOffice Extension Creatort, most viszont úgy döntöttem megpróbálom folytatni a munkát. Elég sok munka lesz, hiszen az EOEC nem támogatja az újabb LibreOffice-ok passzív kiterjesztés regisztrációját. Ennek megvalósítása lenne a fő cél, amiért belevágtam az LOEC létrehozásába, egy fork keretén belül. Sajnos az eredeti projekt nem frissül már, és nincs is ráhatásom, de arra gondoltam megpróbálok új lendületet adni a projektnek az LOEC révén.

Mi is ez? Egy kiterjesztés készítő Pythont használó keretrendszer LibreOffice és OpenOffice.org-hoz.

AbevJava Debian tároló csomagkészítőjének forrása

Sziasztok,

Szerettem volna még kipofozni az AbevJava csomagkészítő forrását, de mostanában nemigen jutottam hozzá. Így inkább kiadtam a csomagkészítő forráskódját. Ha van kedvetek adjatok hozzá új funkciókat (más csomagok támogatása), vagy ésszerűsítsétek a kódot. Minden továbbfejlesztésre nyitott vagyok és ha működik, ki is frissítem a csomagtárolón.

Szóval dolgozzunk együtt:
https://github.com/KAMI911/abevjava

Remélem hasznosnak találjátok ;)

Mától elvileg össze van drótozva az AbevJava FB oldallal és a Twitterrel, így ott is megjelenik, ha van új csomag.

Új fejlesztői hardver- és segédeszközök a Firefox OS támogatására

Új referenciatelefon és a tablet fejlesztői program, PhoneGap integráció és új WebAPI-k teszik még könnyebb a fejlesztők és az alkalmazásportolók életét.

A Barcelonában zajló Mobile World Congress (MWC) találkozón a Mozilla számos új bejelentést tett, ezek egyike a fejlesztők támogatásáról szól. A tegnapi bejelentetés szerint az új fejlesztői referenciahardver és fejlesztőeszközök segítségével tovább gyorsul a Firefox OS ökoszisztéma fejlődése, ami olcsóbb, gyorsabb és könnyebb utat biztosít fejlesztők, az üzemeltetők és az OEM-ek számára, annak érdekében, hogy innovatív webalkalmazásokat és testre szabott Firefox OS élményt biztosíthassanak.

Fogd meg a rókát és bulizz velünk!

Fogd meg a rókát és nyerj különleges éjszakai állatkerti látogatást a Budapesti Állatkertbe!

A Firefox OS megérkezett Magyarországra! Ünnepeljük együtt ezt a különleges alkalmat a Budapesti Állatketben ahol a Mozilla közönség örökbe fogadja az állatkert két kis vöröspandáját.

Ennek örömére egy emlékezetes éjszakai állatkert látogatással, állatbemutatókkal és állófogadással egybekötött bulit rendezünk.

MIT KELL TENNED?
Tölts fel olyan fotókat, ahol sikerült utolérni a Firefox rókáját. A következő megoldásokkal már nyerhetsz, de ennél még lehetsz sokkal kreatívabb is:

Frissítést kap a Firefox felhasználói felülete

A Mozilla tavaly vetetette fel a Firefox felületének finomításának ötletét, amely az Australis nevet kapta. Ez a frissített felület már tetten érhető a fejlesztői változatokban.

A Mozilla az User Experience blogjában jelentette be, hogy a Firefox csinosított, lágyabb és komfortosabb felhasználó felülete elérhető a Firefox Nightly fejlesztői változatában. A fejlesztés nem hoz radikális újdonságot, inkább egy következő iterációs lépésnek tekinthető. A kor igényeihez hangolt felhasználói felület látványosabb testreszabási lehetőséget biztosít. Emellett nyugdíjba küldte a Firefox 4-es verziójával bevezetett menüt, amelynek a helyét az eszköztárra helyezett menülap veszi át, amelyre tetszőleges gombot helyezhetünk ki.

A legidézettebb ember az amerikai sajtóban :)

„Ő volt az első, aki letáborozott az Apple irodája elé, amikor az első Iphone-okat elkezdték árulni, ezért megkérdezték. Az első sorban volt több elnöki látogatáson és Super Bowl rangadón, ezért megkérdezték. Az első sorban volt Whitney Houston temetésén, ezért megkérdezték. És így tovább.”

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130904-greg-packer-a-legtobbet-szereplo…