Játék

Még mindig fejlesztés alatt van a Metro Exodus Linuxra és macOS-re

Címkék

A 4A Games a Metro 2033 10 éves ünnepi posztjában megemlítette, hogy nincsenek elfelejtve a linuxos és Mac-es játékosok. Ugyan lassan két év telt el a Metro Exodus kiadása (Windows, Xbox One, Playstation 4: 2019 február 15.) óta, de nem tettek le arról, hogy ezeket a platformokat is támogassák:

20 éves a Counter-Strike!

Címkék

A Valve által fejlesztett és publikált, egyszerűen csak "the world's number 1 online action game"-ként aposztrofált Counter-Strike - szinte hihetetlen, de - 20 éves lett. HB!

10 éves születésnapján nyílt forrásúvá vált az Amnesia: The Dark Descent és folytatása

Címkék

A Frictional Games bejelentette, hogy népszerű horror-kaland játékát - Amnesia: The Dark Descent és A Machine For Pigs - GPLv3 szabad szoftveres licenc alatt nyílt forrásúvá tette.

Új, izgalmas funkcióval gyarapodott az RPCS3 nevű PlayStation 3 emulátor

Címkék

Az RPCS3 nevű PlayStation 3 emulátor fejlesztői egy videót tettek nemrég közzé, amelyben arról számolnak be, hogy az elmúlt évben végzett munkájuknak köszönhetően előállt egy privát PSN szerver helyettesítő, amelyet ők RPCN-nek hívnak. Ahogy a fő projektjük, ez is szabad és nyílt forrású és ezt is Rust-ban írták.

Egyelőre csak azok a játékok működnek az RPCN-en, amelyek P2P kapcsolatot igényelnek, szóval azok a játékok, amelyek dedikált szerver igényelnek, még nem játszhatók online. Egyelőre csak a Demon's Souls és a Bomberman ULTRA játékok működnek vele, de a fejlesztők azon dolgoznak, hogy még több játék legyen játszható. Részletek a videóban és a GitHub-on.

Elérhető Linuxra is a Half-Life: Alyx!

Címkék

Néhány órával ezelőtt a Valve bejelentette: elérhető natívan Linuxra is a legújabb játéka, a Half-Life: Alyx!

Linux and Vulkan

The Half Life: Alyx Workshop update adds a native Linux version of the game using the Vulkan rendering API, as well as optional support for using Vulkan on Windows.

Depending on your system, you may experience better performance using Vulkan, especially if your system is closer to minimum spec. To try Vulkan on Windows, open the Half-Life: Alyx main menu and choose Options > Performance > Advanced (Gear icon) > Rendering API. (You must restart the game for the Rendering API choice to take effect.)

Részletek a bejelentésben.