Gyúrás

... immunrendszerre. Reggeli: 1 x 1000 mg C, 1 x 2200 NE D3. 

Hozzászólások

Változott a súlyod a karantén óta?

Ha jól tudom, a D mellé K-t is kell szedni...

?

A c-t nyugodtan duplazd meg, siman elfer egy atlagos szervezetben is napi 2-3g. :)

t. Linus Carl Pauling

Az ortomolekuláris medicina elmélete szerint az emberi szervezetben a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek optimális koncentrációja szükséges ahhoz, hogy testi, szellemi és lelki téren jó közérzettel rendelkezzünk, vagyis, minden baj, betegség, fejlődési rendellenesség okát az ásványi anyagok és a vitaminok hiányában kell keresni.

Pauling tovább ment: ő azt gondolta, hogy a C-vitamin megfelelő mennyiségben megakadályozza a rák kialakulását is. Ő maga naponta kb. 18 gramm C-vitamint juttatott a szervezetébe.

Elég lightosan nyomod, bár valószinű nálam azért kissebb-gyengébb vagy (100-110kg, ~25 év gyurma). Én a mai napig járok edzeni heti 4x, heti 15-25km túra így jó időben, ha tehetem heti 3x 45 perc bicó, és 1x egy 80-100km bicó. Most időm is van rá, meló kb sajna csak az eredeti 10%-a.

Szóval, nálam a multivitamin pakk mellé legurul 4g C vitamin, és 8000 egység D vitamin. De ezt nyugodtan duplázhatnám. Multivitamin pakkban is van, szóval összesen olyan 6g C, és 10e egység D megy be/nap. Ezeket nem lehet túladagolni, sokan ajánlanak napi 10-15g c vitamint, ha nyáron kimész a napra fél órát az valami 20-30e egység D vitamin.

Rendben van, de miért pont ennyit? Mert itt van pl egyik kedvenc futom Nick Symmonds ajánlása (https://youtu.be/TpoJ_lJO2Z8) 500mg! C-vitamint szedett és 2000UI D-t. És kétszeres olimpikon, szóval tud valamit :). Igaz, hogy max 75 kg.

Szerintem meg óvatosan a C vitaminnal. Engem pár éve ütött ki valami vírus (doki első tippje) vagy baktérium, eredetileg nem akart adni a doki antibiotikumot, szedjek C vitamint meg lázcsillapítót. Nem változott semmi a hét végefeléig, de én szedtem rendesen a vitamint, mint a kisangyal, 1000 mg-osat. A doki vér és vizeletvételre küldött, állítólag meg is küldték neki, hogy valami kristályosodás is volt a vizeletben, mondta is nekem, ez nem tetszik neki, Erre mondom neki, emlékezve már régebbről a C-vitaminnal kapcsolatos figyelmeztetésekre, hogy nem-e az 1000 mg. Erre a doki nagy vidáman, ja igen, amikor ő volt még dokijelölt nézegették mikroszkóp alatt az ilyen kristályokat :D . Abban maradtunk, hogy antibiotikum és 1 hónap múlva új labor, C-ből meg elég kevesebb. másnapra már nem volt lázam, csak az antibiotikumtól foltos lett a bőröm :D, de az elszedés után az is megszűnt, és következő labor rendben volt.

Azt sokan nem tudják, hogy lázat nem kell csillapítani, az segíti a szervezetet.

A kristályokat esetleg a túl kevés folyadék bevitel okozhatta vagy a magas vérnyomás, az elhízás, a nem megfelelő étrend és az alacsony magnéziumbevitel. Önmagában a C vitamin nem valószínű.
Érdemes a C vitamint is a lehető legtisztább formában fogyasztani, por formájában (aszkorbinsav), akkor nincsenek egyéb, szükségtelen adalékok.

A D vitamin önmagában szedve nem igazán hasznosul, kell a szervezetben legyen megfelelő mennyiségű A vitamin, K vitamin és magnézium.

A (3000-5000 NE),
C (2-4000 mg),
D(3) (2-5000 NE),
K2 (MK7 trans, 200-300 µg),
Magnézium (kalcium nélkül!!!, Magnézium-citrit, Magnézium-glicinát) (100-300 mg).

Betegség esetén a C és D vitamint lehet duplájára, triplájára emelni.

Ilyen szép napsütésben pedig már többet ér 30 perc a tűző napon a D vitamin helyett.

bezony! (az "a" annyira nem gond, ugysem lesz melle eleg megnezium, viszont azt kenyelmetlenul tul lehet tolni. ;) magneziumbol a diasporal citrat porral jok a tapasztalataink, a glicinatra van aki hasmenessel reagal. a glicinatok marcsak ilyenek. :) viszon edesitonek nem rosszak!)