Még szerencse, hogy javították!

Komolyan nem értem a mai szoftverfejlesztést. Július 4-én jelentettem a Coinbase supportnak, hogy szar a kerekítés az Android widget-ükben. Nyugtázták a bugreportot, ígéretet tettek a javításra. Ami úgy sikerült, hogy a korábbi 8 tizedesjegy helyett most már - szerencsére - 18-at ír ki! Halleluja!

PS: Ja! És eltűnt a pénznem kijelzése (EUR)!

Hozzászólások

> Ja! És eltűnt a pénznem kijelzése (EUR)!

Gondolom helyet kellett csinálni a további tizedesjegyek számára, és levették ami feleslegesnek tűnt.

tudjuk hogy a 13:37 nem véletlen volt!

Pedig de, emlékszem, hogy a tengerparton ülve a napágyon baszott fel az ideg, hogy ennyire tróger módon teszteletlen szoftvert hogy lehet kiadni. Főleg úgy, hogy ezt el kellett rontani, mert egy frissítés előtt még teljesen jó volt :D Tehát:

jó volt -> frissítés -> rossz lett -> bugreport -> frissítés -> még rosszabb lett

Itt tartunk :D

--
trey @ gépház

Engem tengerparton ülve nem sok mindennel lehetett felbaszni. Pontosabban semmivel.

Olyan szépen elüldögéltem a söröm mellett, hogy bármely keményvonalas életművész elismerően csettintett volna akár a látványtól is. Hát' ha még a fejembe látott volna jeah :D

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Megértem okés, én magam sem voltam két napnál többet a tenger mellett, de ha már ott vagy akkor minek idegeskedni vagy éppen zizegni.

Az aktív pihenésbe nekem "belelóg" a totális semmitevés. Sör -> néz -> szemet becsuk/hátradől -> pár perc múlva sör -> néz szóval ilyen ciklusban. A debreceni szmoghoz képest már a tengeri levegő is pihenés, ha csak a tüsszögések elmaradására gondolok, már az is komoly. Ehh a fasznak kellett szóba hozni, mehetnékem van - csak én jövő nyárig biztosan nem látok ilyesmit. Max valamelyik termálstrandot helyben, ahol ha mákom van az öregek nem sárgítanak tovább a víz színén.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Biztos úgy értették, hogy kevesled azt a 8 tizedes jegyet :D :D

Kövekezőnél már a válasz az lesz, hogy: It's not a bug, it's a feature! Go home Trey, you're drunk!

ennek a widgetnek mi a haszna? sorozes kozben nezed a napozoagyon, "bazzeg esik az arfolyam, banatomban iszok egy sort"/"bazzeg no az arfolyam, ennek oromere iszok egy sort"?

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

"Komolyan nem értem a mai szoftverfejlesztést"
Agile-ról hallottál már? :D Tudod, az a fejlesztési model, ahol mindent 1x modellezünk, csinálunk egy működő PoC-ot, majd azt folyamatosan fejlesztjük / újraírjuk, komplett CI-t építünk köré, meg kismillió tesztet, míg olyan tökéletes nem lesz, hogy csak naná..
Ezzel a modellel akkor szokott csak baj lenni amikor régimódi fejlesztőket is bevonnak a munkafolyamatba, mert ilyenkor a legtöbben megcsinálják a PoC-ot, kicsit csiszolják még, majd nyomban előveszik a régi "It works, don't touch it" kártyát, és jegelik az egészet amíg rá nem lehet aggatni a legacy jelzőt...
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Elméletileg ez egy teljesen jól kitalált munkafolyamat, ami szinte garantálja azt, hogy csak minőségi termékeket adhasson ki 1-1 szoftverfejlesztő cég.. Gyakorlatilag 1 kezemen meg tudom számolni hány helyet láttam ahol ezt tényleg úgy is használták, és nem gondolták úgy, hogy inkább a saját szájuk íze szerint igazítják a szabályokat (aminek általában meg is lett a trehány gyümölcse).
Szóval igen - az ipar csodás, mindenre van megoldás, csak épp szinte senkinek nincs hozzá "kedve", mert az úgy túl sok macera lenne (kb min a security), és a policy mögé bújva kókányolnak szoftver fejlesztés címen inkább
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Komolyan nem értem a mai szoftverfejlesztést.

Ha tudnád hogyan folyik, akkor nem csodálkoznál rajta! ;-)

Sajnos nagyon nem jó irányba ment el a szoftverfejlesztés. Két fő oka van a problémának:
1. Mindent túlbonyolítanak. Ráadásul ez lett az iparági sztenderd és a legjobb szakemberek, vezetők is ezt követelik meg.
2. Hígul a szakma, mert nagyon sok fejlesztőre szükség van. A gyengébb képességű programozók, a túlbonyolítás miatt, könnyen súlyos gubancokat tudnak okozni, amit már a jó képességűek se látnak át. Igaziból már olyan bonyolultan csinálnak (csinálunk) mindent, hogy a jók is komoly problémákat tudnak okozni.

Hozzátenném a platformok és igények viharszerű változását is a problémák közé. Változnak az elvárások, változnak a módszerek, és fejlesztőként vagy lépést tartasz, vagy lemaradsz. Ez főleg a web és mobilfejlesztésre vonatkozik, de erre is van a legnagyobb igény manapság.

Néha irigylem azokat a fejlesztőket, akik egy 10+ éves stabil tudást tud kamatoztatni a mai napig is. Webfejlesztőként ma már nem megyek semmire az alapos jquery ismereteimmel. Na jó, nem semmire, de igény nem erre van. Igény arra van, hogy mindent tudjak arról a keretrendszerről, ami ma még béta, két év múlva viszont már cseréljük le valami újabbra.

Épp azt teszem, méghozzá egy legacy java backendet írok újra természetesen node.js-ben :)

Az újraírás oka az, hogy a java alkalmazás egy ősrégi behemót, ami inkább foltozgatva volt, mint fejlesztve, és már senki se mer hozzányúlni.

A node.js kiválasztásának az oka pedig az, hogy épp most az a divatos, azt ismerő szakembereket könnyű és olcsó szerezni, stb, stb. Csakhogy épp egy olyan világ ez is, ahol nagyon gyorsan változnak a dolgok.