iPhone függetlenítés

Most már egészen biztos vagyok abban, hogy nem veszek újabb iPhone-t. Engem nem győzött meg az iPhone 5. Mivel így döntöttem, semmi okom, hogy a T-Mobile-nál maradjak. Ezért ma meglátogattam az egyik üzletüket és kértem, hogy hivatalosan függetlenítsék az iPhone 4-em. Azonosítás után kitöltöttem egy kérelmet, kifizettem 15 ropit. Most várok, hogy elvégezzék amit el kell végezniük. Kíváncsi vagyok, hogy mennyi időbe kerül ez a mutatvány az Apple-nek.

Valahol egy hetet, valahol kettőt írnak. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a pontos menete a dolognak. A T-s alkalmazott elég nagy bajban volt, mert ilyet még - saját bevallása szerint - sosem csinált. Hogy értesítenek-e majd, vagy mi lesz, arról sem nekem, de ami nagyobb baj, neki sem volt semmi fogalma. Reméljük a legjobbakat...

Update: a hivatalos eljárás itt.

Hozzászólások

"kifizettem 15 ropit"
Látatlanban valamiért azt hittem többet gombolnak le egy ilyenért.
Positive disappointment....
--------------
“If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

Csak akkor csinálják meg ennyiért, ha semmivel sem tartozol. Azaz nincs hűségidőd. Ha van, akkor előbb a kötbért ki kell fizetni stb.

Minden papírt alaposan leellenőriznek. A számlának vagy a gar. jegynek ott kell lennie (vagy ha ott vetted, akkor a gépből kikereshetőnek kell lennie). Ellenőriztek mindent, még a telefon IMEI számát is megnézték.

Egyébként ez korábban csak 10 ezer volt. Mostanában ment fel.

--
trey @ gépház

A blogbejegyzésem alján be van linkelve az Apple honlapján a hivatalos eljárás.

"To unlock your iPhone, check with your carrier to ensure that they offer unlocking and that you meet the requirements to obtain an unlock. If both those requirements are met, ask your carrier to unlock your iPhone, then follow these instructions:"

Ha külföldi a telefonod, akkor a külföldi szolgáltatónál kell kérned a függetlenítést. Előbb azonban meg kell nézned a táblázatban, hogy az a szolgáltató egyáltalán kínál-e ilyen lehetőséget. Nem mindegyiknél érhető el. A szolgáltató pedig vagy kéri a számlát, vagy nem. Itthon kérik vagy a számlát, vagy a gar. jegyet. Random Apple boltba szerintem hiába mész be, semmit sem fognak vele csinálni.

--
trey @ gépház