HUP

A Flutter helye a modern alkalmazásfejlesztésben

Címkék

Körbejárjuk a Google új keretrendszerét, a Fluttert, mellyel könnyedén lehet multiplatform alkalmazásokat készíteni. Pásztor Dániel, az AutSoft Flutter fejlesztőjének a HWSW free! meetup-sorozat 2020. július 21-i Flutteres állomásán rögzített előadásában röviden megismerjük a keretrendszer történetét, a Flutterhez szorosan kapcsolódó Dart programozási nyelvet, illetve az architektúra felépítését, végül kitekintést adunk a Flutter várható jövőjére.

Az érdeklődők a Flutterrel a HWSW 2020. szeptember 14-én kezdődő, 8 alkalmas, 24 órás, Flutter alapú mobilfejlesztés című gyakorlatorientált, online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek, ugyancsak Pásztor Dániel, illetve Juhos István vezetésével  - akivel a fenti meetup előadói között szintén találkozhattunk.

[Videó] 10k deploy naponta!

Címkék
Nézzük meg a continous deployment lehetőségeit és buktatóit - mélyvízben.

"You build it, you run it!". Betekintés egy Continous Deployment pipeline-ba illetve egyéb developer enablement eszközökbe, ahol nem más a cél, mint a napi 10 000 deployment. Kapéter Máté, a Skyscanner szoftvermérnökének 2018-as HWSW mobile! konferencián elhangzott előadásában megnézzük, honnan indultak, milyen buktatókba futottak bele és merre tartanak a cég Developer Enablement csapatai!

Ha érdekel a DevOps, a konténerizáció, a konténer menedzsment, akkor ajánljuk szeptember 15-én induló 24 órás, online Kubernetes alapjai című képzésünket.

SysAdminDay 2020 - beszámoló

Címkék

Egy ideig kérdéses volt, hogy idén lesz-e egyáltalán SysAdminDay, vagy parasztosan "rendszergazda majális". Utólag jelenthetem: lett, vagy ha úgy tetszik: volt. Ráadásul, olyannyira jól sikerült számunkra, hogy a végén leszakadó zivatar sem tudta elrontani.

Tegnap, ebéd után negyedmagammal autóba pattantunk és elindultunk Győrből a fővárosba. Nem siettem, tettünk egy kis kitérőt, majd fél három felé megérkeztünk a rendezvénytől körülbelül 200 méterre levő parkolóba. Idén nem Pesten, az Ankertben, hanem Budán, a Budapest Gardenben került megrendezésre az esemény.

Tudtuk, hogy számítani lehet majd esőre. Így is lett, 3 óra körül már csepergett. Bejelentkeztünk a regisztrációs sátorba, megkaptuk a kék VIP szalagokat,  a két sörjegyet, az ételjegyet, majd elindultunk befelé. Az első sörmérés előtt aztán összefutottunk Zahyval, Guskával, PestiSráccal, akik már szemmel láthatóan benne voltak a hangulatban.

Kikértünk némi italt, majd célba vettük a rendezvény idei fő támogatójának, az ESET-nek sátrát.