Tudtad-e, hogy...

Kornyezetvedelem vs demagogia

Az alabbi cikket talaltam az elobb, eleg erdekes.

https://www.bloomberg.com/graphics/2020-global-warming-simulator/?srnd=premium-europe

Ha valakit a hatter nem erdekel, scrollozzon a vegere, amig sok checkboxot nem lat, ott lehet jatszani kulonbozo intezkedesek szimulalasaval. Spoiler alert: a demagogiat kimaxolva (faultetes + megujulo energia + elektromos autok) az eredmeny:

.

.

.

.

.

.

.

.

Semmi. Aminek van haszna, az meg faj.

Az elektronikus kapcsolattartás az ANYK-val jelenleg: működik :-)

Ez egy jó hír.

Korábban nagyon workaroundos megoldás volt csak, ráadásul a openjfx csomag nem volt kompatibilis a 8.0_2x-es Java csomaggal, ezért még jobban kellett workaroundolni: Elkészíteni ANYK felületen, külön letitkosítani, a titkosítást hitelesíteni, majd a "tarhely" szolgáltatással beküldeni.

Nem tudom, mikor javult meg. Legutóbb bíróságnak januárban kellett írnom hivatalosan, akkor nem is kíséreltem meg csak az ANYK felületet használni. Örömmel jelentem be, hogy az előbb

ÁNYK keretprogram verzió v.2.94.0
Java verzió Private Build verzió : 1.8.0_242 (64)
OS Ubuntu 19.10

környezetben. A "Kapcsolat a Cég/Hivatali Kapuval"->"Nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre"->"AVDH" aláírás gomb->"Nyomtatvány közvetlen beküldése" után (valahol megkérdezi az Ügyfélkapus fel. nevet és jelszót) működik a hivatalos levélküldés.

Ez tök jó, úgy működik, ahogy kellene. Kb. 1,5 évig kellett workaroundolni.

A bánat, hogy még a bíróságok felé így lehet kommunikálni hivatalosan, más szervekhez pedig máshogyan. Ha jól tudom, kétféle felület van erre rendszeresítve manapság. Jó lenne, ha egy felületen működne minden.

BlazeArts (forpsi) AKCIOS 300 forintos beugrato szolgaltatas

Meg a nyar vegen kollegakkal beleugrottunk egy akcioba, aminek emlekeink szerint az volt a lenyege, hogy ha akkor megrendeled az alap VPS-t 300 forintert (+áfa), akkor lesz egy 300 forintos VPS-ed.

Emlekeink szerint az akcioban _nem) jeleztek, hogy ez csak az elso 3 honapra vonatkozik, marmint a 300 forint.

A kollega, akinek mar korabbrol volt egy 300 forintos aruba cloud vps-e, arra az egyre allitasa szerint most is 300 forintot fizet havonta, viszont a tovabbi, velunk egyutt rendelt VPS-eket o is lementa, mert azok is csak az elso 3 honapig voltak "olcsók".

Mi a velemenyetek errol?

Missing followup: beperelt volt alkalmazott Amazontol Google Cloudhoz

Volt anno egy sztori, hogy egy cloud fejlesztot beperelt az Amazon, mert atment a Google-hoz es versenytilalmi volt az Amazonos szerzodeseben. Eleg nagy vihart kavart anno a mediaban. Viszont sehol nem talalom, hogy vegul mi lett a sztoribol:

Vegigment a per?
Volt valami itelet? Kellett a munkavallalonak fizetnie?

A Jeff Bezos-os update-ek mediaviharanak kozepette kivancsi lettem a sztori vegere.