Tudtad-e, hogy...

Paypalon megszűnt szolgáltatás, az összegre gyűjtés?

Naszóval, tavaly az egyik alapítványnak készítettem el egy olyan Paypalos pénzadományozási felületet a paypal oldalán, aminél megadtam a gyűjtés célját és az elérendő pénzmennyiséget, amire ha érkezett összeg, akkor már csak azt írta ki, hogy mennyi kell még az eredeti összeg gyűjtésére. Tegnap szerettem volna egy hasonlót létrehozni, vagy legalább azt tudja, hogy csak azt mutatja, hogy mennyi hiányzik még a célhoz, de semmi ilyesmit nem találtam. Béna vagyok, vagy béna vagyok?

A német használt autók harmada visszatekert

Erdekes cikk: mivel nemetorszagban az ora visszatekerese nem tiltott, siman szabad piacrol hozzaferheto ketyerekkel par perc alatt megvan, a kilometerorak harmada tekert:

https://www.ad.nl/auto/kilometertellerfraude-bij-een-op-de-drie-duitse-…

Szinten erdekes, hogy a szakik sem kepesek megallapitani utolag egy tisztessegesen megcsinalt visszatekerest. Javallott a javitasi szamlak es egyebek alapjan donteni.

(a cikk holland, translate javallott - viszont erdekes betekintes a "nyugati" vilagba)

[KV] EU-s oltásigazolás

Mától él az EU-s igazolás, részleges #worksforme tapasztalható: az EESZT-s mobilapp frissült, az látszólag rendben van, a webes EESZT felülettel még vannak gondok.

EESZT

Látszólag két db első oltást kaptam, ami ugye azért érdekes, mert az Astránál nincs különbség. Így viszont nem generál olyan PDF-et, amiben benne van mindkettő. Két db certificate-et tudok nyomtatni, különböző QR kóddal.

Számítógép vásárlás 20% adóvisszatérítéssel

Emlékszünk még a Sulinet Expressz programra? Hasonló indul.

"A lényege röviden: hamarosan vehetsz számítógépet és egyéb kütyüket önsegélyező pénztárból 20% adóvisszatérítés mellett.

A korlátok: egy szülő egy gyerekre maximum évi 161 ezer forintért veheti ezt igénybe (bár több önsegélyezőpénztárral szerintem ez többszörözhető az éves 750 ezer forint limitig, de ez csak az én véleményem) és legalább 180 napig bent kell lennie a pénznek."

Forrás

Kornyezetvedelem vs demagogia

Az alabbi cikket talaltam az elobb, eleg erdekes.

https://www.bloomberg.com/graphics/2020-global-warming-simulator/?srnd=premium-europe

Ha valakit a hatter nem erdekel, scrollozzon a vegere, amig sok checkboxot nem lat, ott lehet jatszani kulonbozo intezkedesek szimulalasaval. Spoiler alert: a demagogiat kimaxolva (faultetes + megujulo energia + elektromos autok) az eredmeny:

.

.

.

.

.

.

.

.

Semmi. Aminek van haszna, az meg faj.

Az elektronikus kapcsolattartás az ANYK-val jelenleg: működik :-)

Ez egy jó hír.

Korábban nagyon workaroundos megoldás volt csak, ráadásul a openjfx csomag nem volt kompatibilis a 8.0_2x-es Java csomaggal, ezért még jobban kellett workaroundolni: Elkészíteni ANYK felületen, külön letitkosítani, a titkosítást hitelesíteni, majd a "tarhely" szolgáltatással beküldeni.

Nem tudom, mikor javult meg. Legutóbb bíróságnak januárban kellett írnom hivatalosan, akkor nem is kíséreltem meg csak az ANYK felületet használni. Örömmel jelentem be, hogy az előbb

ÁNYK keretprogram verzió v.2.94.0
Java verzió Private Build verzió : 1.8.0_242 (64)
OS Ubuntu 19.10

környezetben. A "Kapcsolat a Cég/Hivatali Kapuval"->"Nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre"->"AVDH" aláírás gomb->"Nyomtatvány közvetlen beküldése" után (valahol megkérdezi az Ügyfélkapus fel. nevet és jelszót) működik a hivatalos levélküldés.

Ez tök jó, úgy működik, ahogy kellene. Kb. 1,5 évig kellett workaroundolni.

A bánat, hogy még a bíróságok felé így lehet kommunikálni hivatalosan, más szervekhez pedig máshogyan. Ha jól tudom, kétféle felület van erre rendszeresítve manapság. Jó lenne, ha egy felületen működne minden.

BlazeArts (forpsi) AKCIOS 300 forintos beugrato szolgaltatas

Meg a nyar vegen kollegakkal beleugrottunk egy akcioba, aminek emlekeink szerint az volt a lenyege, hogy ha akkor megrendeled az alap VPS-t 300 forintert (+áfa), akkor lesz egy 300 forintos VPS-ed.

Emlekeink szerint az akcioban _nem) jeleztek, hogy ez csak az elso 3 honapra vonatkozik, marmint a 300 forint.

A kollega, akinek mar korabbrol volt egy 300 forintos aruba cloud vps-e, arra az egyre allitasa szerint most is 300 forintot fizet havonta, viszont a tovabbi, velunk egyutt rendelt VPS-eket o is lementa, mert azok is csak az elso 3 honapig voltak "olcsók".

Mi a velemenyetek errol?