Befolyásol leendő munkahelyed kiválasztásánal a kiszemelt cég (tulajdonosainak) politikai irányultsága, hovatartozása, nézte?

 ( trey | 2019. július 10., szerda - 15:09 )
Igen, nagyon is!
27% (142 szavazat)
Valamelyest.
34% (182 szavazat)
Nem igazán.
14% (73 szavazat)
Egyáltalán nem.
11% (56 szavazat)
Ezen még nem gondolkoztam, de most, hogy mondod...
6% (33 szavazat)
Egyéb, leírom.
1% (7 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
7% (37 szavazat)
Összes szavazat: 530

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Egyáltalán nem... de nem is keresek munkat Magyarorszagon.

Mondjuk nem is az volt a kérdés, hogy Magyarországon-e vagy máshol...

Más: Egy "e" kimaradt a címből.

Külföldön biztosan nincs politika. Ott már olyan jó világ van, hogy anélkül is megvannak.

"Más: Egy "e" kimaradt a címből."

Maximált a cím hossza (Értsd: nem fért ki, ennek hiánya fájt legkevésbé. Nekem.)

--
trey @ gépház

Egyébként pont igen. Ahol általános jólét van, ott tök irreleváns a politika.

Ez igaz amúgy az általános szegénységre is.

Szóval a politika általában véve tök irreleváns.

Keveseknek adatik csak meg az, hogy a politikának köszönhetik a jó vagy épp rossz sorsukat.

Az emberek csak magukra számíthatnak valójában.

--
robyboy

Nem úgy tűnik, hogy Amerikában irreleváns lenne, vagy Nagy-Britanniában (Brexit pártiak, nem Brexit pártiak). Vérre menő csaták mennek. Nem tudom miről beszélsz. Mi a példaországod?

--
trey @ gépház

dánia, finnország, svédország, norvégia, svájc, izland, gondolom ezek.
Egyébként tényleg hiányzik a feltételes mód, így nem tudok nyomni semmit.

--
GPLv3-as hozzászólás.

"Egyébként tényleg hiányzik a feltételes mód,"

Nem nagyon értem. Mi hiányzik?

--
trey @ gépház

"Befolyásol-e...?"

Nem. Az egy kérdőszó. Közben rájöttem, a " feltételes mód" ez lenne:

Befolyásolna ...

De mint írtam, nem fér ki. Ha nem tud szavazni így, hát én ezt el tudom engedni, bár az "Egyéb, leírom" is egy opció.

--
trey @ gépház

Mivel nincs érdemi különbség aközött a kettő között, hogy "befolyásol valami?" vs. "befolyásol-e valami?", ezért teljesen mindegy, hogy ott van-e a kérdőszó.

Ha nem kérdőjel lenne a végén, akkor persze kérdőszó nélkül nem lenne kérdés. De van.

ja igen a svedeknel mar semmi politika nincs, ott attol fuggetlenul toljak a nemsemlegesseget

Nincs is akkora altalanos jolet amerikaban, szoval logikus.

Ne keverd a personal es a household income fogalmakat. Mindjart realisabb szamokat kapsz

Basszus, elkerülte a figyelmem, elnézést!

Semmi baj, megesik :)

Mondjuk az USA-ban 330 million élnek, Skandináviában pedig úgy 20 millióan.
Érdemesebb inkább Európával összevetni, vagy akkor Kolumbiával, Maryland-el vagy New Yersey-vel.

/fő statisztikai adatnál nem mindegy mekkora az ország lakossága?

Olyan adatnal, ami ilyen erosen korrelal a foldrajzi elhelyezkedessel, szerintem nem.

Nem, mert egy kontinensre vonatkozó adatot vetsz össze egy közepes méretű országot kitevő populációval, akik Európa legfejlettebb részén élnek és jelentős ásványanyag bázissal rendelkeznek.
Ez így elég félrevezető.

Szerintem meg pont ez az értelme a /fő statisztikai adatnak. USA messze nem egyenlő az amerikai kontinenssel, sőt Amerika (kontinens) legfejlettebb részén van jelentős ásványanyag bázissal. Nem tudom követni az érvelésed, de ez egyálalán nem biztos, hogy a te (ti) hibátok. Az ország egy geopolitikai egység, a /fő adat pont az eltérő méretek miatt találták ki, hogy legyen hogy mérni egymáshoz az országokat. Egy USA tagállam az meg részegység, szerintem az nem lenne jó összehasonlítás. Mondjuk igazából érdektelen a téma, úgyhogypeace :)

Engem Angliában pl. befolyásolna, ha tudnám, hogy a cég tulajdonosai, vezetői erősen Brexit pártiak. Nem érezném jól magam, ha olyan cégnél dolgoznék, ahol tudom, hogy a főnököm főnöke legszívesebben deportálná az összes Kelet-Európai bevándorlót, köztük engem is.

Szerintem a politika (vagy vallás, szexuális szokások) nem lenne szabad, hogy az üzletben megjelenjen. Úgy gondolom, hogy egy tulajdonos vagy egy főnök kb. ne beszéljen ilyesmiről. Ha Brexit párti, stb. akkor ezt ne verje nagydobra. Miért? Mert a beosztottai kellemetlenül érezhetik ettől magukat.
Az más kérdés, hogy két alkalmazott vitatkozik, vagy a cégtulajdonos a saját barátaival megbeszéli a dolgokat. Csak a fölé/alárendelt viszony esetén érzem ezt gáznak.

azert a Brexit nem csak az europaiak deportalasarol szol, sot, merem azt hinni, hogy foleg nem arrol

A fő hívószó az volt, hogy túl magas a kontrollálhatatlan bevándorlás. A UKIP a K.E. bevándorlókkal riogatott, illetve az EU bevándorlókat hibáztatták minden olyan dologért (pl. az egészségügyi és az oktatási rendszer túlterheltsége), amit valójában főleg a Tory párt megszorító intézkedései okoztak.

Szóval nem, nem csak arról szólt, és persze sokan félreértették, és pl. a szavazás másnapján a négereket azzal zaklatták, hogy na, most majd mehetsz vissza Afrikába, de igen, elsősorban a K.E. bevándorlók leállítása (és a tájékozatlan szavazók szerint hazaküldése) volt az ok.

Az említett "K.E. bevándorlók" valójában EU polgárok és "K.E." esetünkben Közép-Európát jelenti mert mi magyarok Európa szívében lakunk. Mint ahogyan Európa legmagasabb hegye az Elbrusz. Földrajzi értelemben mindenképp. A politika meg ugye ma ilyen, holnap olyan.

-s-

Ne legyunk mar ennyire onerzetesek..ettol az o szempontjukbol meg bevandorlo es jo esellyel az is marad.

Magyarországon Közép-Európának hívjuk azt a helyet, ahol lakunk, Ausztriát is, és Kelet-Európa meg kb. Ukrajna, Fehéroroszország és Oroszország európai része (az Urálig). Földrajzi elhelyezkedés alapján.

Nem tudom, hogy Angliában vagy más Ny-Eu országban mit tanítanak az iskolában, de ahogy látom, itt inkább a XX. század második felében uralkodó politikai osztályozás alapja a közbeszéd:
First World: Ny-Eu, D-Eu, É-Eu. Second World: K-Eu. Minden. Magyarország, Észtország, Balkán. És vannak sokan, akik szerint Európa sokkal nyugatabbra ér véget, mint az Urál hegység vonala. Mondjuk Fekete Tenger, Moszkva, Szentpétervár.

No mindegy, sok beszédnek sok az alja, a lényeg az, hogy amikor magyarokról, lengyelekről, románokról, bolgárokról beszélnek, akkor Angliában kelet-európainak mondják az összeset.

Érdekes összevetni a magyar és az angol Wikipedia szócikk elejét:
Kelet-Európa az európai kontinens földrajzi középpontjától keletre eső részét jelöli.
Mai elfogadott, szűkebb földrajzi értelmében Kelet-Európa a Kárpátoktól, illetve a lengyel síkságtól keletre fekvő területet, összefoglaló nevén a Kelet-európai-síkságot jelöli. Nyugati földrajzi határa 90%-ban az egykori Szovjetunió politikai határvonalával esik egybe, míg keleten az Urál hegység illetve a Kaukázus jelöli végét.

Eastern Europe is the eastern part of the European continent. There is no consistent definition of the precise area it covers, partly because the term has a wide range of geopolitical, geographical, cultural, and socioeconomic connotations. There are "almost as many definitions of Eastern Europe as there are scholars of the region". A related United Nations paper adds that "every assessment of spatial identities is essentially a social and cultural construct". One definition describes Eastern Europe as a cultural entity: the region lying in Europe with the main characteristics consisting of Greek, Byzantine, Eastern Orthodox, Russian, and some Ottoman culture influences. Another definition was created during the Cold War and used more or less synonymously with the term Eastern Bloc. A similar definition names the formerly communist European states outside the Soviet Union as Eastern Europe.

Egyik volt kollegam szerint Calais-tol lefele minden balkan...

Illetve az ,hogy valaki szlovakul csehul oroszul vagy barmilyen szlav nyelven beszel az mindegy (szerinte nekem ertenem kellene ezeket is merthogy csak :D ) es elvileg ez egy "tanult" es egyetemet vegzett manager.

достаточно знать только один язык :)

szarbol nem lehet varat epiteni. az NHS-el meg a legnagyobb baj, hogy letezik.
az hogy a UKIP mit magyaraz, meg hogy ki miert szavazza meg, az ket kulon dolog. Persze tudom, hogy van aki ezt is elhitte, de szerintem a tobbsegnek nem ez a baja.
A nagy szamu K.E. bevandorlo meg a kontroll hianya ket kulonbozo dolog. Utobbi a baj. Meg az, hogy a bevandorlas haromnegyede nem az EU-bol van, de azt vegkepp nem lehet felvetni, hogy a 3. vilagbol irastudatlanok ne jojjenek eloskodni a benefiteken meg a szar NHSen

Nem tudom, ezt hol olvastad, de a bevándorlás háromnegyede nem az EU-n kívülről jött.
2013-2015 időszakban hasonló számú volt a nettó bevándorlás EU-n belülről és EU-n kívülről.
Általánosságban akik a bevándorlást rossz dolognak tartják, nem foglalkoztak a forrással, hanem azt akarták, hogy kevesebb legyen. Ha jól emlékszem, Cameron mondta, hogy majd évi 100 ezer főre leszorítják a bevándorlást, ezzel szemben az évi 200 ezerről kb. 300 ezerre ment fel 2013 után.
A nagy számú K.E. bevándorló és a kontroll hiánya összefügg. Amíg az indiai bevándorlónak engedélyt kell kérnie, és sokat visszautasítanak, ha EU-ból jön valaki, akkor nincs kontroll.
Ha akarták volna, 2014-ben pl. a 194 ezer EU-n kívüli bevándorló egy részét (törvények módosítása után szinte az összeset) meg lehetett volna állítani és visszafordítani a határon. Ugyanabban az évben 174 ezer ember jött az EU-ból. Ezek közül szinte mindenkit be kellett engedniük.

Idézet:
azt vegkepp nem lehet felvetni, hogy a 3. vilagbol irastudatlanok ne jojjenek eloskodni a benefiteken meg a szar NHSen

A 3. világból írástudatlanok szavak nélkül viszont igen. De pont az volt az egyik érv, hogy nincs kontroll, hiába akarják korlátozni a benefit turizmust, a román koldusokat be kell engedni. Persze hülyeség. Simán tudták volna korlátozni az ellátási szabályok változtatásával, csak épp egyszerűbb volt az EU-t okolni és a Brexitet ígérni a probléma megoldására.

Meglepődve látom, hogy már ott is migránsoznak.

--
trey @ gépház

Igen, ott te vagy a migráns.

Ez nagyon gyenge volt. Természetesen nem arra célzok, hogy többet vártam. :D

:)

És persze nem is igaz, mert ha Trey jön, ő turista. Ott én vagyok a migráns.

Ettől persze még simán az ő arcába is üvöltheti valami részeg bunkó a buszon, hogy menjél haza lengyelországba, te buzi bevándorló!

Nem, ott én max. turista vagyok. Azok esetleg, akik oda költöztek életvitelszerűen.

--
trey @ gépház

Ez most vicc akart lenni? Vagy komolyan mondod? Mondtam már korábban, hogy úgy tűnik nem vagyunk egy hullámhosszon, az ilyen rövid bejegyzéseidet rendszeresen nem értem.

Én ugyan nem írtam le a migráns szót, hanem bevándorlót írtam, ami mást jelent, mint Magyarországon a migráns, de természetesen angol nyelven immigrant a bevándorló (és mondjuk illegal immigrant a gazdasági okból érkező vízumtalan és refugee a politikai elnyomás, háború vagy valami humanitárius katasztrófa elől menekülő vízumtalan bevándorolni kívánó ember).

És persze, hogy a bevándorlók gondot okoznak. A 2. vh után boldogan adták mindenkinek az brit állampolgárságot, aki valami gyarmatjukon született, és boldogok voltak, hogy jönnek dolgozni meg az országot újjáépíteni, amikor nem volt elég angol kéz.

Aztán valahogy 70 körül úgy gondolták, elég lesz, és azóta küzdenek a gyarmatokról korábban betelepült és azóta mindenhonnan betelepülni kívánó emberekkel.

https://www.youtube.com/watch?v=qB0ZOu_EZ2M

A volt koronagyarmatokrol hogyan szabalyozzak a bevandorlast?

Nem ismerem az általános szabályozást, de azt hiszem, ugyanúgy EU-n kívüli bevándorlóként vannak kezelve, mint bárki más.

pl. a jamaikaiakat jól megszopatták tavaly: https://en.wikipedia.org/wiki/Windrush_scandal

Volt idő, amikor brit alattvalóknak számítottak, volt idő, amikor szabadon beutazhattak Nagy Britanniába, de úgy tudom, évtizedek óta nem így van.

Arról ugyanakkor fogalmam sincs, hogy minden egyes koronagyarmatra ugyanazok a szabályok vonatkoznak-e.

Téged, illetve a munkatársaidat nem deportálná, ne aggódj. ;)

Mire alapozod ezt a kijelentést?

--
trey @ gépház

Gondolom a főfőnök nem ellensége a saját zsebének, csak erre. Ha annyira zavarná, hogy dolgoznak KE-ből bevándorolt jómunkásemberek a cégnél, akkor fel se hagyta volna venni őket.

Ugye ma nem felvenni egy EU-s állampolgárt az diszkrimináció.

Sokan vannak, akik azt mondják, hogy Brexit mindenáron, az se baj, ha széthullik az ország, emberek elvesztik az állásukat, az se baj, ha ezek az emberek az én családomban vannak (mondjuk valószínű az unokatesó állása nem érdekli, de a sajátját szerintem ezek se szívesen vesztenék el, de bíznak benne, hogy majd mindenki más szív, de én nem). Csak szerezzük vissza az irányítást. Legyen kék útlevél és állítsuk meg a bevándorlást.

Vannak sokan, akik gazdag iparosok, és bőkezűen támogatják a kilépést (kampánypénzekkel, média irányítással), mert tudják, hogy 1) a font veszít az értékéből, tehát ők könnyebben tudnak exportálni 2) az EU-ból kilépve lehet lazítani a környezetvédelmi, munkavédelmi és munkavállalókat védő törvényeken, szóval olcsóbban lehet majd gyártani dolgokat 3) sok cég bezár vagy elmegy, ezrek elvesztik az állásukat, tehát túlkínálat lesz a munkaerőpiacon, tehát lehet majd olcsóért új embereket találni.

Egyáltalán nem ellenségeik a saját zsebüknek.

A Brexit másik bőkezű támogató csoportja az, akik az ország pénzmosási és adóparadicsom iparából húznak hasznot. Sokan pl. 1) nem szeretnék, ha az EU egyre erősebb adóelkerülés elleni politikája ártana a biznisznek, 2) szívesen vennék, ha az adóparadicsomok nem csak Anglia tengeren túli birtokain lehetnének, mint Kajmán szigetek, Bermuda, Virgin islands, Jersey, hanem akár Londonban is. Ez is könnyebb lenne a Brexit után. Szóval szintén, számukra gazdaságilag megéri.

Van egy angol "vicc": A Brexitet kétféle ember támogatja: Milliárdosok és idióták. Ha nem tudod, melyik kategóriába tartozol, nézd meg a bankszámlád egyenlegét!

persze. not net nem felvenni is diszkriminacio, de ha epp o a masodik kollega, nem fogod felvenni akkor sem, nehogy elmenjn szulni. es logikus is

Ez nem ilyen egyszerű. Pontosabban nagyon vigyázniuk kell a munkaadóknak.

Simán vannak olyan perek, hogy XY-t nem vették fel, és ő ezért perre ment, mert úgy gondolja, hogy a bőre színe, neme, vallása, akármi miatt nem kapta meg a munkát.

Ha a cég hülye, és azt mondta neki, hogy nem veszlek fel, mert nő vagy, vagy akár csak megkérdezte, hogy vannak-e gyerekei, akkor jó eséllyel megbüntetik őket.

Ha nem mondtak semmit, nem kérdeztek semmit, csak egyszerűen valahogy mindig pasit választanak a sok jelenkező közül, akkor is egyszerűen statisztikai alapon keményen megkúrhatják őket. Ugyanígy k.európaival.

Ha gyanú van, simán csinálnak a nyomozók olyasmit is (miután valaki panaszkodott, de nincs bizonyíték), hogy odaküldik a cigány nőt, aki elmondja, hogy Romániából jött, de minden papírja megvan a munkához, minden kérdésre tökéletesen válaszol, aztán ha a cég nem veszi fel őt, akkor már megy is az eljárás.

A statisztikai megközelítés miatt az egyedüli járható megközelítés az, hogy pl. ha utálom a magyarokat, akkor csak a megfelelő magyar jelentkezők egy részét veszem fel, (hasamra ütök: 50-80%-ot), hogy ne lehessen azt mondani, hogy 0 magyar? Nagyon gyanús, fizessek!

Arra azért mérget ne vegyél, ha bebaszik egy újabb válság és a főnöknek az bennszülöttek kést szegeznek a torkához (képletesen vagy valóban), akkor nem a gyüttmentek lesznek az elsők, akiktől könnyes búcsút vesznek.

--
trey @ gépház

Merész kijelentés.

Viszont aggódni nem aggódom, főleg, mivel most Belgiumban dolgozom. Ha Angliában nem vállalhatnék legálisan munkát, máshová költöznénk és kész.

"Nagy-Britanniában (Brexit pártiak, nem Brexit pártiak). Vérre menő csaták mennek."

Ehhez azért ne felejtsük el hozzátenni, hogy a jelenlegi vérre menő csatáknak egy olyan egykori népszavazás végeredménye az oka, amelyről utólag derítették csak ki, hogy a derék angol honpolgároknak gyakorlatilag fingjuk nem volta arról a dologról, amire igent vagy nemet mondtak.

Az eredmény is rendkívül közel esett a 50 %-hoz, ami azt jelenti, hogy kb. pénzfeldobással vagy kakasviadal útján is dönthettek volna a kérdésről.

Szóval az lehet, hogy egy csomó embernek "releváns" mindeféle szempontokból a politika, de kb. ugyanúgy releváns nekik, mint a reggelijük, az anyósuk hangulata, vagy bármely fiziológiai szükséglet.

---
Science for fun...

Történetesen a szavazás előtt hetekben voltam Bristolban és Londoban is pár napot. Annyira nem volt politika, hogy számomra megdöbbentő módon, magánlakások ablakaiban volt az utca felé néző kampányüzenet vérmérséklet szerint "Brexit", "No Brexit", így kampányoltak a lakók az utca emberének.

Én ilyet itthon nem láttam.

--
trey @ gépház

Én azért emlékszem arra, hogy kérés szerint a polgári oldal a kokárda viselésével jelezze összetartozását.

Én az ablakos témáról írtam. Arra senki sem hívta fel őket szerintem.

--
trey @ gépház

Mondjuk szerintem van különbség aközött, hogy egy történelmi népszavazás előtt némi felfordulás van egy országban, illetve hogy a szavazópolgárok következmények nélkül felvállalhatják a véleményüket, mint hogy a jóformán lecserélhetetlen politikai réteg (ide veheted a bal oldalt is) folyamatosan tematizálja, megosztja a közvéleményt a felvásárolt médiabirodalmaikon keresztül, retteg vagy hőbörög mindenki.

Lassan már itt, egy IT szakmai fórumon is 0 IQ-s Orbánozás/Gyurcsányozás a téma minden 3. cikk alatt. Ne mondja már nekem senki, hogy ez "egészséges".

Vannak ilyen állandóan rettegők, én is ismerek ilyeneket. Ezzel nem lehet mit csinálni.

"Lassan már itt, egy IT szakmai fórumon is 0 IQ-s Orbánozás/Gyurcsányozás a téma minden 3. cikk alatt. Ne mondja már nekem senki, hogy ez "egészséges"."

Név szerint meg tudom nevezni, hogy kik hozták ezt ide. BTW: volt erről egy szavazás, aminek az eredménye az, hogy ne legyen ez innen száműzve teljesen. Ha neked ez nem tetszik, azt tudtad volna jelezni akkor, vagy most is jelezheted a megfelelő helyen.

--
trey @ gépház

Jeleztem is akkor a szavazásban, illetve szomorúan tudomásul vettem annak az eredményét.
10 éve teljesen más eredmény született volna, pedig - megkockáztatom - nem a felhasználóbázis cserélődött ilyen mértékben. Egyszerűen ilyen magasra sikerült rúgni az ingerküszöböt a politikai elitnek.

Bocs érte egyébként, de van benne azért egy kis irónia, hogy úgy lett több politikai-vetületű téma a HUP-on, hogy alapkutatóként blogoltam egy-egy napomról és a doktori védésemről. :D Furcsa időket élünk.

Ó, nem te kezdted! Nem is rág gondoltam.

--
trey @ gépház

Van benne azért egy kis irónia, hogy a szellemi fölényed ellenére téged is megraktak.

:)

Meg kell kérdeznem már: direkt játszod a hülyét csupán nekem nem jött át eddig az irónia, vagy tényleg így gondolod, amiket írogatsz? Nálad nem tudtam még eldönteni, pont azon a szűk határon van.

Milyen szellemi fölényről beszélsz? Nekem, mint egy kezdő kutatónak aztán biztos kúrva sok beleszólásom volt a kormány tudománypolitikai döntéshozatalába. Még az akadémia közgyűlésének se volt semmi ráhatása. Mégis mi a francot vártál volna az én generációmtól, amivel el lehetett volna kerülni a kialakult helyzetet? A másik topikban még a rendszerváltás minden baját is a nyakamba varrtad, pedig akkoriban néhány éves kisgyerek voltam csupán...

Nem emlékszem, pontosan hogyan fogalmaztam a másik topikban. Sajnálom, ha esetlegesen olyat írtam, ami nem igaz rád, csak az intelligens emberekre. A lényeg továbbra is az, hogy a jó dolgok nem maguktól születnek meg és épülnek fel, és a pórnép arra megy, azt az utat építi, amit a szellemben és/vagy erőben felette állók kijelölnek. Nem kötelező vállalni a "felsőbbrendűséggel" járó felelősséget, de a jelentőségének felismerése mindenképpen szükséges lenne. Már csak azért is, hogy ne sírdogáljanak a kutatók, amikor szétcsapnak közöttük, és az egyszerű paraszt nem áll melléjük (sem). Lehet homokba dugni a fejet, és lehet külföldre menni, csak hát a sírdogálás valahogy tudóshoz nem méltó. Itt tudós alatt nem téged értelek, hanem azokat, akikkel együtt sírsz, és akik elég idősek ahhoz, hogy korábbi restségük, gyávaságuk, nemtörődömségük eredményeképpen a politikusok ma szétbasszák az MTA-t, ahelyett, hogy tudás és szeretet szempontjából Magyarországot Közép-Európa vezető országává tették volna és tennék.

:)

"Sajnálom, ha esetlegesen olyat írtam, ami nem igaz rád, csak az intelligens emberekre."

:D

Tehát az az álláspontod, hogy a lakosság >99,9%-a agyatlan droidokból áll, akiket egy marék felsőbbrendű übermensch irányít közvetlen. Ebben nem értünk egyet. Nem lehet egy egyén döntési felelősségét áthárítani másra. Végső soron mindenki maga hozza meg a döntéseit: "olvassak egy könyvet, vagy nézzem a Maunika sót?", "erre vagy arra szavazzak?". Meg hát nemtom, hogy milyen környezetben élsz, de próbáltál már bárkit is racionális érvekkel meggyőzni politikai kérdésekben? Én az elmúlt időkben próbáltam, de elég vegyes eredménnyel. Rengetegen vannak abban az állapotban, hogy egyszerűen megtagadják a kellemetlen tények figyelembevételét (lásd "fakenews" kifejezés népszerűségét), ott képtelenség érvekkel bármit is elérni. Egy valakinél láttam csak (én szemszögemből) pozitív változást, aki az MTA kapcsán elgondolkodott azon, hogy a kormány esetleg nem csak most hazudott mint a vízfolyás.

Idézet:
Tehát az az álláspontod, hogy a lakosság >99,9%-a agyatlan droidokból áll, akiket egy marék felsőbbrendű übermensch irányít közvetlen.

Feleség: Anyám nem jön többé.
Férj: Meghalt? :)))
Feleség: Nem. Elválok.
Férj: Óh. Gondolom, viszed a házat meg a kocsit is?
Feleség: Természetesen.
Férj: Csak anyádat ne lássam többé. :)

Nekem ez jutott eszembe. Legalább annyira kapcsolódik, mint a te hallucinációd.

Idézet:
próbáltál már bárkit is racionális érvekkel meggyőzni politikai kérdésekben?

Ha az intelligens emberek harminc évig nem okították a butákat, miért gondolja ma egy MTA-s, hogy a buták racionális érvekkel meggyőzhetők?

:)

"Ha az intelligens emberek harminc évig nem okították a butákat (...)"

Egyetemeken oktat és oktatott is egy rakás akadémikus az elmúlt harminc évben is. Talán még középiskolában is akad 1-2, ha elvégezte a tanári modult is az alapszak után. Vagy hogy képzeled el ezt a "buták okítása" dolgot a gyakorlatban?

" Bolonddal vitatkozni, olyan mint egy galambbal sakkozni: ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert. "

És persze senki ne sértődjön meg, csak ez jutott eszembe...

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Boldogan ugrál a galamb, mert nyert?

:)

- Mester, mi lehet a boldogság titka?
– Ne vitatkozz bolondokkal.
– Én nem hiszem, hogy ez lenne a titok.
– Igazad van – mondta a mester…

;-)

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Valami csak nem klappol a tudás lefelé áramlásával, ha Horn, Orbán és Gyurcsány miniszterelnök lehetett...

:)

"Történetesen a szavazás előtt hetekben voltam Bristolban és Londoban..."

És ezzel most mire akartál válaszolni?

Értem, hogy plakátok voltak az ablakokban meg mindenütt? És?!

Tisztában voltak azzal a szavazók, hogy miről is szavaznak? Nem.

Akkor meg nem tökmindegy, mi volt az ablakukban?

---
Science for fun...

Hát, ha ettől ennyire idegállapotba' jössz, akkor semmit :D

--
trey @ gépház

Nincs az én idegállapotommal semmi gond.

Csupán azt a - szerintem teljesen logikus - kérdést tettem fel, hogy ha egy csomó embernek van véleménye egy politikai vagy ilyen jellegű kérdéssel kapcsolatban (legyen az Brexit vagy a munkahely megválasztása), akkor számít-e ez a vélemény annak ismeretében is, hogy nevezetteknek nyivánvalóan fogalmuk sincs, min is alapszik a véleményük.

Csak úgy vélekednek jobbra-balra, mint a focirajongók, vagy lóversenyen a fogadók.

Ha szavaznak, annak a végeredménye 50/50% lesz. Ha munkahelyet választanak, akkor a cég számára szakmailag megfelelők között szintén 50/50% lesz a megfelelő/nem megfelelő politikai vélekedésűek száma.

Persze elismerem, hogy neked esetleg frusztráló lehet ebbe így belegondolni... :-)

---
Science for fun...

Idézet:
Annyira nem volt politika, hogy számomra megdöbbentő módon, magánlakások ablakaiban volt az utca felé néző kampányüzenet vérmérséklet szerint "Brexit", "No Brexit", így kampányoltak a lakók az utca emberének.

Mi volt benne megdöbbentő? Hogy az emberek fel merik vállalni a véleményüket, mert nem kell szégyellni/félni a következményektől? Mert ez lenne a normális. Kötve hiszem hogy Angliában elvesztenéd az állásod a politikai beállítottságod miatt. Pont erről szól a szavazás, hogy egy egészséges társadalomban simán együtt tudna dolgozni jobb és baloldali, míg itthon ez egyre kevésbé van így.

"Kötve hiszem hogy Angliában elvesztenéd az állásod a politikai beállítottságod miatt."

Illetve ez attól is függ, hogy mik a politikai nézeteid. Ma még csak a szélsőjobbosokat közösítik ki (mert az amúgy is sokkal egyszerűbb, mint elmagyarázni neki, hogy mi a baj azzal, amit támogat), holnap meg azt, amit épp előtérbe tol a média.

"Mi volt benne megdöbbentő?"

Az, hogy magánemberek kampányolnak. Értelmetlennek tartom.

"mert nem kell szégyellni/félni a következményektől?"

Semmi köze ehhez. Engem nem befolyásolna az, hogy a szomszédom mi mellett kampányol. A véleményére meg nem vagyok kíváncsi.

"Pont erről szól a szavazás, hogy egy egészséges társadalomban simán együtt tudna dolgozni jobb és baloldali,"

Köszi, hogy az általam megfogalmazott szavazást megmagyarázod.

"míg itthon ez egyre kevésbé van így."

Én ezt nem tapasztalom, sőt, inkább azt, hogy a politika elő sem kerül.

--
trey @ gépház

Idézet:
"Mi volt benne megdöbbentő?"

Az, hogy magánemberek kampányolnak. Értelmetlennek tartom.

Ezek szerint Győrben nem szokás?

Amikor Budapesten laktam, elég sok ember mászkált ilyen-olyan kitűzőkkel.

Volt, aki pártlogót (pl. SZDSZ, Fidesz, MDF, MSZP) viselt a ruhájára tűzve, volt, aki kokárdát viselt március idusán kívül is.

Brazíliában is megdöbbennél. A házakra molinókat tesznek, ablakba matricát az autókra zászlókat és matricákat.

"Ezek szerint Győrben nem szokás?

Amikor Budapesten laktam, elég sok ember mászkált ilyen-olyan kitűzőkkel."

Biztos én járok rossz helyeken, de nem láttam még ilyet.

--
trey @ gépház

Valamennyi engem nem befolyásolna az, hogy kezdetű mondat hamis állításba fullad...

Idézet:
Én ezt nem tapasztalom, sőt, inkább azt, hogy a politika elő sem kerül.

Én azt tapasztalom, hogy ha előkerül a politika, az emberek az összes politikusban és volt politikusban látják a hibát. Persze van egy-két olyan ember is, aki mindig az aktuális garnitúrát szidja. Engem egyik sem zavar, ha nem fajul a dolog verbális tangásbuzi-felvonulássá.

:)

Ezzel az logikával mindenféle nép általi szavazás felesleges, a választás is. Azaz Kínában csinálják jól a dolgokat. Nem bízzák a pórnépre azt amit úgysem értenek.

a bennmaradasra szavazoknak tobb fogalma volt barmirol?

Annyiban igen, hogy az az állapot már többnyire ismert volt, hiszen több évtizede tagja UK az EU-nak. A kilépés azonban semennyire sem volt definiálva, csak az, hogy lépjünk ki. Azóta se tudtak semmiben sem megegyezni. Szvsz ha egy ország az EU-ba történő belépési procedúrát végezné így, az is őrültség lenne, tehát hogy úgy szavaztatunk meg egy ilyen jelentős kérdést, hogy az egyik opcióról senkinek halvány lila fingja sincs, csak ígérgetnek mindent.

Van az a mondás, hogy járt utat járatlanért el ne hagyj!

A legtöbb, akit ismerek és a bentmaradásra szavazott, konkrét dolgokat nem szeretne elveszteni. Pl. a lehetőségét, hogy évi 4-5 hónapot Franciaországban vagy Spanyolországban lakjon. Sokan említették az utazást, az EU-ban dolgozást, az egyetemek együttműködését és a diákok külföldre járását (pl. Erasmus). A közös EU-s projekteket (pl. kutatási projektek, de repülőgép meg űrhajó építés is), stb.

Az nem tiszta, hogy pontosan mi lesz a kilépés hatása, de azért elég sok dologról lehet tudni vagy sejteni, hogy a kilépés a végét jelentené.

> derék angol honpolgároknak gyakorlatilag fingjuk nem volta arról a dologról, amire igent vagy nemet mondtak.

Igazan sajnalom, hogy tolem kell megtudnod, de EZ A DEMOKRACIA definicioja.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez miért lenne demokrácia hogy ész és tudás nélkül dönt valaki fontos dolgokról?
Ez kb olyan mintha a műtétedet egy autószerelő végezné ..

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Pontos statisztika ismerete nelkul ki merem jelenteni, hogy tobb autoszerelo van, mint sebesz.

Igy ha demokratikus keretek kozott barmilyen temarol megkerdeznenk oket, akkor bizony az autoszerelok velemenye lenne tulsulyban.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

pont ezért nem szabad azon kérdéseket megszavaztatni amikről a felelős döntés egy sebész kompetenciáját igénylik.

amúgy meg a demokrácia lényege kurvára nem az hogy mindenki mindenbe belepofázhat.


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

„Ehhez azért ne felejtsük el hozzátenni, hogy a jelenlegi vérre menő csatáknak egy olyan egykori népszavazás végeredménye az oka, amelyről utólag derítették csak ki, hogy a derék angol honpolgároknak gyakorlatilag fingjuk nem volta arról a dologról, amire igent vagy nemet mondtak.”

És ezt hogy is derítették ki?

A Brexit téma főleg bulvárnak számít már. Van annál sokkal durvább is sajnos, amit lenyomnak a torkodon (UK, meg mindenhol), és egyesek szerint az nem is politika, ami még félelmetesebb.

"politikai irányultsága. hovatartozása, nézte?"
->
"politikai irányultsága/hovatartozása/nézete?" ;-)

Attól függ mi a munkája külföldön. Ha gipszkartonozik mint az öntudatos új hazát kereső magyarok nagy része, akkor valóban mindegy. Tulajdonképpen itt megtalálható a szólásszabadság.

Nagyon is szamit az orszag... avagy az ido. Valahogy 10 eve itt sem merult fel ez a kerdes.

A valamelyest jelöltem, mert általában nem érdekel, de vannak kizáró okok...

Szinén.
A politikai nézete nem zavar, de az már más, ha konkrétan abból él a cég.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

+1 Az zavarna, ha a munkálkodásommal közvetlenül támogatnék valami (számomra) disznóságot.

Ha csak magammal politikailag pontosan egyező helyen/megrendelőnek dolgoznék, akkor biztosan nem lenne munkám :-)

Meg tudom-e vajon állapítani milyen tevékenységet végez a cégem?

Tegyük fel befektetési alapokat kezel az ún. "pénzpiacon" ami már önmagában egy lehetetlen állapot, mert a pénz értékmérő, úriember nem kereskedik vele, viszont aki igen az jól megél belőle mások hátán. Szóval van egy ilyen cég aki lassan de hatékonyan húzza ki az emberek zsebéből a pénzt világszinten anélkül, hogy bármilyen értéket állítana elő a saját mérhetetlen fogyasztási potenciálján kívül.

Nos, ekkor mi a teendő? Látszólag a cég nem csinál semmi rosszat.

-s-

Befolyásol. Ha nem értek egyet az elveikkel, ott nem dolgoznék.
Jó munkahelyen semmi keresnivalója nem kellene legyen a politikának. Elvileg. De a valóságban ez nem így van, beszivárog így vagy úgy.
Nem jók az ilyen feszültségek senkinek sem, mindenki jobban jár ha a neki megfelelő hajóban evez.

Rég rossz, ha tudom vagy a cég életében számít.

+1

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

A következő nem a közigazgatás lesz, úgyhogy nem. (az ottani állapotokat szerintem a versenyszféra nem tudja überelni :D)

Az, hogy ilyen vagy olyan diversity bullshit megy valahol igazából hidegen hagy, viszont ha valamit a "mindenkori" politika irányít olyan szinten, hogy nap mint nap trónok harca van (ki kivel van, ki kit mikor fog hátbaszúrni) mégegyszer nem . :)

A fizetes jobb lesz , az allapotok (itt: racionalitas) kozel sem biztos. :D

Én néha tényleg elgondolkodok rajta, hogy az IT (versenyszféra) a mai formájában hogyan képes ekkora jövedelmet teremteni.

Ezt oszinten nem tudom, de amig tart, addig elvezzuk. :)

Amugy viccen kivul sok szempontbol a legjobb melom volt az a harom honap a kozigazgatasban/rendvedelemben, kar, hogy a semennyire sem rugalmas idobeosztas + semmi home-office nem mukodott csaladi okokbol. A fizu nyilvan olyan, amilyen (bar a mi teamunkben — infosec, NIS, stb. — egesz ertekelheto volt) viszont ennek ellenere olyan brigadot sikerult osszeszedni, amin nagyon meglepodtem, a szakertelmuket es az csapatdinamikat tekintve is.

Frissdiplomaskent rohadt jo moka lett volna, akkor valszeg maradtam volna tovabb is, raadasul az a fizu juniorkent boven megfelelo lenne. Imho meg irracionalis hulyesegekbol is kevesebb volt ott, mint nehany multinal, ahol eddig megfordultam.

Attól függ...
Ha egyébként azt gondolok amit akarok, és tisztán a munkám a munkám alapján értékelnek, akkor nem érdekel a cég politikai hovatartozása.

Ha elvárják azt a politikai nézetet amit képviselnek, esetleg utalnak rá, hogy bónusznál/jutalomnál/pulykapénznél szempont lehet, akkor nem dolgoznék ott semmiképp.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

+1

ld. még párttagság a kommunizmusban.
Láthatod, milyen "messzire" jutottunk.

--
robyboy

+1
---
- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Alapjaban veve nem erdekel, pl ha ceg azt vallja hogy xy part a kedvence, vagy tamogatoja stb. szive dolga, ugyanakkor ha mar elvarna tolem is hogy teszem azt jelenlek meg a part rendezvenyen, olyan polot kelljen hordani amin szerepel a part jelkepe vagy akar ne mondhassam el partfuggetlenul a velemenyem es tarsai elvarasok lennenek akkor mar zavarna.
Ahogy peldaul az se kulonosen zavarna ha allami megbizasokbol el a ceg (es meg abbol egy keveset "vissza is fizet" a megbizoknak), ellenben az mar zavarna ha ez ugy nezne ki hogy csitrilliardos megrendelesbol korrupcio miatt nem tellik arra, hogy rendesen csinaljak meg.

Dolgoztam egy helyen, ahol a főnök ész nélkül küldözgette az ajándékokat mindenfelé (mert xy annyi jót tett már a cégnek), én meg ha magamnak rendeltem volna valamit a nagykerből, akkor arra rá kellett számolnom a normál árrésünk 1/3-át. Engem zavart.

Sikerült értelmeznek a választási lehetőségeket, de nem tetszenek.

Számomra a nem igazán az kb. ugyanazt jelenti, mint az egyáltalán nem.
Az igen, nagyon is és a valamelyest közé viszont még beférne egy szint.

Én más szavakat használtam volna, pl. igen, nagyon is; igen, kicsit; nem

En pont a "nem igazan"-ra szavaztam.

En toleralom a fonok (inkabb megrendelo) enyemmel nem egyezo nezeteit siman, ha ugy van. De azert Mrs Clinton kedvere formalni szavazogepet mar nem lennek hajlando pl. Igy az "egyaltalan nem" mar tul eros.

A politikai irányultság, mint vélemény, semmiképp sem zavar. De ha a cég anyagilag, vagy más módon (in-kind) támogat az enyémekkel ellentétes politikai eszméket, akkor az már igen, és kizáró ok lenne. Ha dolgozok egy cégnek akkor értéket termelek neki, és ha ez számomra ellenszenves politikai célok támogatására fordítódik, az pont olyan mint ha én személyesen támogatnám ezeket a célokat.

Kb +1

+1

Nem érdekel a vezetőség nézete. Nem is tudom elképzelni (ezidáig) hogy miként lehet ebből probléma? Nem kapok bónuszt vagy céges autót? Akkor az egy vicc...
Ami viszont taszító (mert abban van tapasztalat, 2 hónppal korábban jöttem el egy cégtől, mint hogy...) az az ha a vallást "mérik", osztják. Mert ott gyakrabban merül fel, hogy munka után el kellene menni az összejövetelre és ott meghallgatni az xy-t. Gondolom békemenetre kevésbé tudják elmozgatni az embereket. A vallás erőltetése ezért veri ki a biztit. Pedig hagyományos valláspárti vagyok.

En ott latom problemasnak, hogy a munkaddal olyan embereknek termelsz hasznot, akik abbol a te nezeteiddel ellentetes nezeteket vallo, vagy ellentetes iranyba kormanyzo partot tamogatjak.

"Nem is tudom elképzelni (ezidáig) hogy miként lehet ebből probléma"

Fejétől bűzlik a hal. A szar meg olyan, hogy csak-csak csorog belőle lefelé is. Függetlenül attól, hogy politikai eredetű aromák adják a zamatát vagy más felhangok dúsítják.

"Befolyásol leendő munkahelyed kiválasztásánal a kiszemelt cég (tulajdonosainak) politikai irányultsága. hovatartozása, nézete?"

Engem elso korben az erdekelne, honnan lenne tudomasom egy ceg vagy tulajdonosai politikai iranyultsagarol? Foleg akkor ha (még) nem is dolgozom ott.

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Profession.hu-ön van kint 4ig állásajánlat. Ha épp váltani készülsz, profilodba vág, jelentkeznél?
--

augusztus? vagy delutan? Igy nehez behatarolni....

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

4iG egy cég, a legújabb piroshetes Le Rinc-től.

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Pl. mert ismert, hogy ki a tulajdonos, és a tulajdonos rendszeresen nyilatkozik újságoknak, esetleg megírták, hogy ennyi meg annyi pénzzel támogatta valamelyik párt valamelyik kampányát.

Én ilyesmire gondoltam.

Ha a tulajdonos politikai, vallási, akármi nézeteit nem ismerem, akkor valószínű nem fog zavarni. Ha ez köszön mindenhonnan vissza, és ellentétes azzal, amit gondolok, akkor zavarni fog.

Feltetelezve, hogy elolvasom azokat a cikkeket es emlekszem is, hogy X melyik 2-300 ceg tulajdonosa.

A foberlo vagy az elektromos muvek egyaltalan nem kivancsi arra, hogy ki a tulajdonosa a melohelyednek amig fizeted a szamlakat. Engem nem igazan erdekel, amig utaljak a fizumat.
Inkabb olyankor gondolkoznek el ha valami kiemelkedoen kornyezetszennyezo ceg lenne vagy egy japan balnavadasz hajo.

> Ha ez köszön mindenhonnan vissza, és ellentétes azzal, amit gondolok, akkor zavarni fog.
Miert? Mert teged is azonosita(na)nak a ceg filozofiajaval?

Elkepzelheto, hogy a ceg mindenben passzol hozzad, nagyon jo termeket fejleszt ami sokaknak hasznos, de te nem csatlakozol, mert X fejes Y parthoz vonzodik? Nemtom mennyire izgalmas ilyenkor a tulaj politikai nezete....

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Idézet:
Elkepzelheto, hogy a ceg mindenben passzol hozzad, nagyon jo termeket fejleszt ami sokaknak hasznos, de te nem csatlakozol, mert X fejes Y parthoz vonzodik?

A valamelyest opciót választottam.

Csupán a vezető vonzódása egyáltalán nem zavarna. Inkább a viselkedésen múlik a dolog. Volt olyan munkahelyem, ahol egy nagyhangú srác minden egyes ebédnél a kantinban az éppen aktuális asztaltársaságnak nagy hangon magyarázta, hogy miért jó az X párt vagy politikus, és miért szar ember, aki nem őket szereti. Volt, aki direkt az asztalához ült, és jókat vitatkoztak. A többség kb. nem törődött vele, vagy máshová ült, ha volt még hely, vagy az ő asztalához, és igyekezett csendben megenni a kaját aztán lelépni.
Ez egy kolléga esetén, napi 30-60 percben OK. Ha ugyanez a főnöktől, vagy a főnök főnökétől jön, és napi 8 órában bármikor, akár 1-2 óra hosszon át, az gáz. Ott nem tudsz egyszerűen másik asztalhoz ülni, vagy kivárni az ebédszünet végét.
És akkor az ennél durvább dolgokról, ahol pl. konkrétan a te véleményed és a főnökség véleményének egyezése vagy különbözése a munkát, előmenetelt, kompenzációt befolyásolja, még nem is szóltam.
Ilyen helyekre nem mennék, vagy ha utólag derülne ki, eljönnék.

Napi kb. 8 órát nem szeretnék olyan helyen tölteni, ahol rosszul érzem magam. Ez persze nem csak a főnökség politikai gondolkodására igaz. Nem szeretnék olyan munkát végezni, amit nem szeretek, nem szeretnék olyan emberekkel dolgozni, akik kikészítenek (teljesen mindegy, hogy azért, mert sose fürdik és büdös, folyamatosan hangos (pl. csámcsog, vagy telefonál), buta, mint a föld, rosszindulatú és másokat (engem) baszogat, fúr, stb). Ilyen helyen is felmondanék.

Volt olyan hely, ahol 3 nap próbaidő után azt mondtam, hogy na, ez nekem nem kell. Pedig kedvesek voltak, csak láttam, hogy hülyét kapok, ha ezekkel kell együtt dolgoznom hosszútávon.

> A valamelyest opciót választottam.
En is :)

Hulyek mindenhol vannak, akar munkatarsak akar ugyfelek. Lehet, hogy nem is hulyek, csak nem jossz ki veluk jol, mert nem talaljatok meg a kozos hangot. Ez elol nem igazan lehet "elmenekulni" (hacsak nem otthonrol dolgozol, de akkor meg virtualisan vannak ott). Szoval a "problema" (ha ez az) nem igazan kerulheto meg.

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Én elég nyugodt ember vagyok, egy csomó hülyét egész jól tolerálok.

De azért mindennek van határa. Az olyan helyekről lelépek. Volt az a cég, ahol 3 nap után azt mondtam, köszi nem, volt egy prokekt, ahol egy indián BA-t nem bírtam egy idő után elviselni, és szóltam, hogy másik projektet szeretnék. Azért 20 év alatt 2 alkalom még egész jó.

Ha nem kell felvennem vallast, belepnem partba, egyeb szervezetbe (ez ugye a maganeletemet is befolyasolja), akkor nem erdekel. Egyebkent csak akkor, ha egyezik az elkepzeleseimmel.

Valaki mesélte egy SysAdminDay-en, hogy volt olyan cég, ahol azért mondott fel, mert munkaidő után rendszeresen voltak agymosó összejövetelek, ami részt kellett venni és ott telt be a pohár, amikor neki spermának kellett volna öltözni jelmezben és táncolnia a beosztottjai előtt.

Valami pornós cég volt, de már nem emlékszem pontosan a részletekre, mert sok éve volt (és félig be voltam baszva, amikor mesélték).

--
trey @ gépház

En ilyenben pl. reszt tudnek venni, ennek azert eleg kemeny poenvonzata is van :D Amugy meg nekem, mint rendszermernoknek a masik -allando- titulusa a sperma, ennel fogva csak hoznom kellene a ramaggatott jelzot.

Oke, de ez addig vicces, amig a karriered nem attol fugg, hogy mennyire veszed komolyan a szeminariumot, aholl gecinek kell beoltozni. Credit where it’s due, allitolag par eve mar nem divat, es 2015 (?) kornyeken a menedzsment jo resze is cserelodott. Aztan ha valaki ott dolgozik, fixme.

Ez a fajta pornogyartasbol-vallast annyira abszurd dolog, hogy tetszik. (Nem tetszene valoszinuleg persze, ha aktivan reszt kellene benne vennem.)

Gattyán cégéről olvastam hasonlót...

Ott dívott a szcientológia?

--
trey @ gépház

Az egy masik. :)

A sci-t legalabb eleg konnyu felismerni a kozismert proxy szervezetek miatt, meg amugy is ha eled kerul felvetlinel az OCA teszt, akkor onnantol egyertelmu a helyzet.

A doclernél volt ez évekkel ezelőtt. Még vmi neve is volt ennek a spirituális faszságnak. Ha nem vettél rajta részt, ferde szemmel néztek rád és kb. ki voltálközösítve, elöremenetelt kb. elfelejthetted. 2015-beb luxemburgba helyezte át gattyán a központját az itthoni nav-baszogatások miatt.
--

EOS


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Ott a pont!
--

Ha nyilvánosan vall számomra elfogadhatatlan nézeteket, vagy olyan politikai szerepvállalása van, akkor valszeg nem megyek oda.

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

"valszeg"

Mitől függ? A pénztől? Válságban emlékszem kevésbé voltak finnyásak az emberek.

--
trey @ gépház

Hofi azt mondta: "pénzért bármit; szopok, nyalok gombot varrok"
És persze lehet, hogy van az a helyzet.. de lehet, hogy inkább elmegyek külföldre dolgozni...
Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Mert külföldön nincs politika. Volt itt nemrég egy cikk, amiben egy kiszivárgott videó volt látható, azon pedig az, hogy a Google-ön belül felkészítő tréninget (agymosás) tartottak arról, hogy mit kell (vagy ajánlott) politikailag gondolni.

Meg is van:

https://hup.hu/cikkek/20180913/a_google_vezerkar_reakcioja_a_2016-os_elnokvalasztasra_a_breitbart_kiszivarogtatott_videoj%C3%A1n

Szóval, csak óvatosan!

--
trey @ gépház

"Az elv olyan, mint a fing. Tartja az ember amig tudja."

Igen, ha van bármilyen fogalmam a vezetőség politikai irányultságáról, tudom, hogy nulla szakmai hozzáértés van a cégnél.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

+ "Valamelyest..."

A pártszimpátia, politikai elköteleződés viszonylag közömbös, legalábbis amíg nincs kötelező propaganda, "szabad nép olvasókör", etc...
Ellenben a beszervezős, pszcihobiznisz egyházas munkáltatótól jobban tartok/tartanék, szóval szcientológiás, hitgyülis, jehovás, etc. cégnél nagyon nem szeretnék dolgozni, legfőképp mert az ilyenek úgy sem tudnák megállni a beszervezést (ismerősök tapasztalatai alapján).

---
"Magic Disco Rádió, ami elvarázsol!"
http://live.magicdiscoradio.com:4420/live.mp3

Vannak olyan multik, amelyek ott vannak világszerte 50-60 országban, és asse tudni, ki a vezérigazgató azon a héten. Ezeknél megfigyeltem, hogy tök azonos kulturális, vallási és politikai irányultságú a vezetés. Úgy hívják a vallásukat: profit.

Valamelyest... persze inkább azok nézetei számítanak, akikkel egy légtérben tartózkodok. Mondjuk, sokkal jobb, ha a környezetemben politizálnak, minthogy egész nap arról csevegnek, hogy ki-kivel baszik.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Akkor halkan megjegyzem az önérzetes HUP-osok épülésére, hogy a napokban a PRIDE-on kint volt a 100 legnagyobb multicég góréja, és a 70-es évek május elsejei felvonulását idéző üdvözült mosollyal fényezét saját magukat, hogy ők milyen rohadt modernek és trendik.

Nos ez az a pont, ahol még nem kötelező a beosztottnak is ugyanez, de a szemük sarkából már nézik, hogy kellően modern vagy-e te is...

Ezt már kiveséztük rég:

https://hup.hu/node/164856#comment-2364649

:)

--
trey @ gépház

Van ilyen ismerősöm, akiknél volt céges színekben prájdra vonulás. De nem volt kötelező, vagy erősen ajánlott sem. Ő kiváncsiságból ment ki a saját bevallása szerint. Ott például nem szívesen dolgoznék emiatt, de ha nem lenne más, akkor el tudnám viselni a bűzt. Az ember sokmindent kibír ha kell.

Goolágnál, Facebooknál viszont biztosan nem dogloznék semmi esetre sem, azt már nem tudná bevenni a gyomrom. Nekem kábé itt vannak a korlátaim. Szerencsére még így is van miből válogatni.

Elso korben inkabb a ceg celjai, tervei, a a politikai dolgai meg ezutan. Bar az is valook, ha olyan embert tamogatnak/tamogatnanak akihez en nem adnam a nevem.

Szerencsere most egy koltsegvetesi, de politikailag semleges intezmenynel vagyok, amelynek a celjaival messzemenoleg egyetertek, es jobbat el sem tudnek kepzelni:)

Tulajdonosé önmagában nem, ha viszont beleviszi munkahelyre, az zavarna.

Nem néztem utána... de ha ez nyilvánvaló lenne - pl rendszeresen hallanám hírekben, hogy ide-oda csúsztatják a pénzt - akkor zavarna... :/

Nem nagyon érdekel, hogy milyen agymenésben hisz a tulajdonos - otthon, a privát életében.
Ha hangos zsidózás meg rohatt Demszky meg ilyenek mennek munkaidőben, munkahelyen, mint egy meglehetősen nagyra nőtt magyar cégnél, ahol dolgoztam pár évet, akkor egy idő után eleged lesz és lelépsz - vagy hasonló ajánlatok közül nem ezt választod, amikor arról van szó, hogy visszamenj.

És ha menet közben vált köpönyeget?

Azt mondanám, hogy ha ez leszivárog a mindennapi munkába, illetve látványosan megy a dörgölőzés, amelynek hatására a cég úgy nyer el állami feladatokat, hogy nem igazán alkalmas rá, akkor persze, kurvára zavarna.

Önmagában az nem befolyásol, hogy a tulajdonosoknak mi a politikai irányultsága, főleg, ha nem is tudom, mert ők se hangoztatják.

--
https://iotguru.live

Nem, de egy külfödi parlamentben dolgozom ahol kb elvárás, hogy ne is érdekeljen, de pl hivatalos papirt is alairtam, hogy politikai nezetei miatt senkit sem különböztethetek meg hátrányosan, némelyiket kizárólag a személyisége miatt gyűlöljük

elég nehéz erre ilyen egyszerűen válaszolni.

a valamelyest opciót jelöltem, mert számomra nem "árképző" de vannak red flagek. alapvetően azt gondolom hogy a politikai hovatartozás bár alapvetően magánügy de mivel abszolút személyes választás kérdése ezért valahol egyben árulkodó is hogy az illető mégis milyen ember.

ha választanom kéne hogy egy szürke embernek (értsd jellegtelen) kéne dolgoznom annyiért amennyiből elvagyok és még egy kevés vagy valami vadmagyarnak/neonácinak/őskonzervatív autokrata faszkalapnak kéne kétszer ennyiért akkor nem agyalnék sokat hogy a szürke embertől vegyem fel a fizetésemet.


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Erdekes, hogy a "szurke" emberke mellett csak (szelso)jobboldali/konzervativ/nacionalista munkaltatokat emelted ki...

Ez "valahol egyben árulkodó is hogy az illető mégis milyen ember".

Miért érdekes? Ő ezeket nem szereti, mások a liberálisokat. Nincs itt semmi látnivaló.

megnyugtat hogy van valaki aki elsőre értette...


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

mi ebben az érdekes? nekem ezek a red flagek. másnak lehet más, szerencsére nem vagyunk egyformák.


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Az az erdekes, hogy a masik oldal szelsosegei nem kesztetnek homlokrancolasra...

nagyságrendekkel kevésbé. van az a szint ami késztetne csak az a valóságban már nem igazán jelenik meg. amúgy azt hittem ez egyértelmű és nem kell leírnom, szóval a kérdés még mindig áll: mi ebben az érdekes?


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Igazabol mar nem tudom :)

Valoszinuleg egy masik topic/komment hatasa alatt voltam meg, mikor a fentit megfogalmaztam. Semmi gond a velemennyeddel.

ha lenne a HUP-on upvote akkor most használnám :D


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Fura, pedig sokszor elég jól megy nekik ugyanazok a propagandamdódszerek alkamazása, amit még Goebbels talált ki. :D

...your point?


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Egyik 19, másik egy híján 20. Maximum másik fasságot akarnak.