HOVD 2013 - Kedvenc desktop környezet

Címkék

aqua
4% (30 szavazat)
blackbox, blackbox klónok
5% (38 szavazat)
cinnamon
6% (50 szavazat)
gnome 2, mate
13% (100 szavazat)
gnome shell
11% (87 szavazat)
ion, dwm, xmonad, awesome, ratpoison (egér nélküli használatra optimalizált wm-ek)
5% (42 szavazat)
kde 3/kde 4
22% (169 szavazat)
lxde, razor-qt
2% (17 szavazat)
unity
16% (122 szavazat)
xfce
15% (116 szavazat)
Összes szavazat: 771

Hozzászólások

Most ezt nem értem. Ami ablakokat kezel, az ablakkezelő, nem? Vagy ha bonyolultabb s az egész számítógépet is vezérelgetni akarja aljas módon a háttérben, mert nem csak az ablakokkal foglalkozik, akkor "DE". Desktop Environment.

Vagy van egy harmadik kategória is ami kezeli az ablakokat de mégsem, s ezért nem ablakkezelő akkor sem ha mégis az, vagy most akkor ez hogy is van? A DWM eszerint ablakkezelő-e? Az tiszta hogy nem "DE", de most meg vagyok ijedve hogy hátha nem is window manager.
-------------
Honlapom: http://parancssor.info Könyvem a VIM-ről
Lenovo ThinkPad T530, Core I7, 16 GB RAM, 500 GB HDD
=== Disztróm: KISS-Linux, saját készítésű, "from scratch"! ===

Neked rendesen megy? Nagy E16-os voltam, de valahogy az E17 nem áll kézre. Szinte lehetetlen két monitoros üzemmódot konfigurálni benne. Néha sikerül és akkor megy szépen. Aztán valamiért összegányolja a konfigját, akkor törlöm / törölnöm kell a konfigját. Akkor megint kezdődik a próbálgatás. :(
Milyen disztribben használod?

+1 Pantheon

---
Bill Gates a sátán, a Microsoft pedig az apokalipszis egyik lovasa...

Lehet layout-okat kialakítani (pl. ha egy munkaterületen mindig ugyanúgy szereted látni az ablakokat, akkor nagyon jó szolgálatot tesz), betölteni.
Az ablakokat nem csak adott munkaterületre lehet dobni szabállyal, de megadott frame-be is (nálam pl. egy Latex-szerkesztés úgy néz ki, hogy bal oldalon van az urxvt egy vim-mel, jobb oldalon a zathura (latex-viewer néven indítva), amiben a lefordított pdf jelenik meg).
Adott frame-en belül is lehet az ablakokat váltogatni anélkül, hogy másik frame-re kerülne a fókusz, illetve lehet rendesen frame-et váltani (i3-ban annyira macerás megoldani, hogy szerintem rendesen nem is lehet, ld. itt és itt).

Jaja, én is így vagyok ezekkel. Sokáig awesome volt, de a 3.5-ös sorozat valami miatt nem egészen jó - másodpercenkénti kirajzolás (proci, net) zavaróan sokat "fogyaszt" (így a venti is sűrűbben kapcsol be, ami zavaró).
Utána lett az i3, ott az elrendezések egymásba ágyazása baromi jó (ami nem volt awesome-ban, viszont kva régen ion3-ban volt, úgyhogy ismertem az elvet), de amiket fentebb leírtam, hiányoztak (ion3/notion. Pár hónapig ment az i3, aztán kb. két hete rászántam az időt a herbstluftwm-re, és úgy látom, megérte.

Második kat. ahol simán ignorálva lett a módosítási javaslatom. Pedig mindkét esetben csak pontosítani szerettem volna. Na mindegy. :(

WindowMaker

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

MATE

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

Továbbra is mondom, hogy nem kéne a kde3 és kde4-et egybe venni... De valahogy ezen mindig átsiklik a dolog.
Egyébként, hányan vannak akik kde3-ra szavaztak? Van még olyan disztró, ahol rendesen elérhető repóból?
--
The Community ENTerprise Operating System