Nevetségesen béna álláshirdetések az Expressz.hu-n

Használja vki az Expressz.hu-t álláskeresésre? Lehet ott egyáltalán igazi munkát találni?

Érdemes megnézni, hogy mennyire béna szinte az összes álláshirdetés (de az álláskeresők is azok egyébként). Kezdjük ott, hogy 90%-ban nem adják meg a cégnevet. Aztán a hirdetések nagyobb része csak pár soros, tehát szinte semmit nem lehet megtudni a munkáról. Telefonszám csak elvétve van megadva, legtöbbször egy ingyenes email cím a kapcsolatfelvételi lehetőség (lol).

Hogy miért pont az adott céghez érdemes menni dolgozni, arról soha nincs semmi infó.

Tudom, hogy vannak igényes álláskereső oldalak is (pl. Profession, Workania), de sokan csak az Expresszen hirdetnek meg egy állást, mert az ingyenes!

Arról már nem is beszélek, hogy nagyon sok a többször elküldött hirdetés (hogy ezt mért nem szűri a rendszer, az nem tudom), nagyon sok a rossz kategóriába sorolt hirdetés. Továbbá minden igazi álláshirdetésre jut kb. 5 spam (pl. keress sok pénzt azonnal, keress pénzt SMS fogadással, vásárolj csengőhangot stb.). Moderáció az nincsen.

Ezeket a "profi" hirdetéseket figyeljétek!

Cím: Jó kereskedelmi érzékkel rendelkező, lelkiismeretes, önálló munkavégzésre képes angolul tudó ügyinté

(Igen, még azt sem vette észre, hogy nem fér ki a cím.)

Hirdetés szövege: Jó kereskedelmi érzékkel rendelkező, lelkiismeretes, önálló munkavégzésre képes angolul tudó ügyintézőt keresünk. Fizetés: megegyezés szerint. Önéletrajzot az ... címre kérünk. Tel.: ...

OMG, hogy bír valaki egy ilyet feladni? De vannak jobbak is.

Ez egy átlagos expressz-színvonalú hirdetés:

Tárgy: munka (ezen biztos sokat gondolkozott)

11. kerületi irodánkba keresünk vezetőink mellé munkatársakat.
Irodai tapasztalat előny, de nem feltétel! Pályakezdők jelentkezését is várjuk!

Kereseti lehetőség : 120-140.000 Ft

Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a ...@gmail.com címen.

Persze lehetne mondani, hogy az ingyenes hirdetés miatt ilyen a színvonal, de a kiemelt (tehát fizetős) hirdetések is ugyanilyen szarok.

Ez pl. egy arany fokozatú kiemelt hirdetés:

Talpraesett,önmagára igényes kollégákat keresünk. Amennyibe szereted a pénzt és teszel is érte akkor jelentkezz bátran.

...@citromail.hu

Lol, van ember, aki erre jelentkezik?

Végül jöjjön a number 1, ez is arany kiemelt hirdetés:

Munkát ajánlok az OTP-nél mindenkinek,aki dolgozni szeretne, a kezdőknek 200 000 Ft/hó, a rutinos értékesítőknek 400 000 Ft/hó garantáltat adom!Érdeklődni a ... tel.számon,vagy a ...@chello.hu email címen lehet!

Ezek után ne csodálkozzanak a cégek, ha nem találnak megfelelő munkaerőt! Ilyen béna hirdetésekkel az lenne a csoda, ha megfelelő embert találnának. Pedig már annyi, akár ingyenes infó van arról, hogy kell toborozni, munkatársat felvenni, persze ahhoz el kéne olvasni egy könyvet. De az ilyen nevetségesen béna hirdetések az álláskeresők dolgát is nagyban megnehezítik.

De azért érdekelne, hogy talált már vki jó állást az Expressz.hu-n?

Hozzászólások

>>De azért érdekelne, hogy talált már vki jó állást az Expressz.hu-n?
Én. De másképp: feladtam egy hirdetést, hogy állást keresek. Az elődöm barátnője olvasta a hirdetést, szólt az elődömnek, ő megkeresett és beszervezett. Mindezt azért, mert a srácnak már cégen belül felajánlottak egy másik pozíciót, csak kellett találnia valakit a saját helyére. A barátnője ráadásul jobban érdekelt volt abban, hogy a srác végre átkerüljön az új pozícióba, mert ezzel együtt Bp -re költöztek és a csajnak is lett munkája.

Munkát ajánlok az OTP-nél mindenkinek,aki dolgozni szeretne, a kezdőknek 200 000 Ft/hó, a rutinos értékesítőknek 400 000 Ft/hó garantáltat adom!Érdeklődni a ... tel.számon,vagy a

vs.

Ezek után ne csodálkozzanak a cégek, ha nem találnak megfelelő munkaerőt!

A fenti ajánlat nem munka, se nem OTP. Mindenféle befektetési dolgokat telefonon ajánlgatni, folyamatosan hazudozva teljesítménybérben, az nem munka, hanem valami egész más. Szerintem ezek az álláshirdetések nem bénán vannak megfogalmazva, hanem valami mást takarnak, pl direktmarketing, mlm, stb. És semmiképp sem rendes munkaerőt keresnek ezek a cégek, hanem inkább még ki nem égett, kihasználatlan kapcsolati hálóval rendelkező egyéneket azok helyett, akik két hónap után menekültek el tőlük. Rendes munkához nem azt írnák elő, hogy milyen tapasztalat NEM szükséges, hanem, hogy mi igen.

Az elso hirdeteshez tipp: nincs olyan az Express.hu-n, hogy ha valaki nem tolt ki cimet, akkor az oldal hivatalbol ad egyet? Mint drupalnal a komment cim.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Szerintem Expresszen hirdetni / ott hirdetest bongeszni amiota az eszemet tudom a legalja kategoria.
Egyaltalan minek megy oda az ember?

Az arany fokozatú citromailes hirdetés az valami OVB, vagy hasonló befektetési tanácsadó iroda, innen megmondom. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Azért valljuk meg, időnként a Profession-ös hirdetések is szánalmasak tudnak lenni.