NVIDIA kártya - Debian GNU/Linux Squeeze; Debian GNU/kFreeBSD Squeeze

 ( termih | 2011. január 11., kedd - 19:43 )

Mivel nagyon szeretem a Debianos rendszereket asztali környezetben, ezért gondoltam felteszem most már eredeti telepítővel is a munkahelyemen. Itthon lennyről "upgrade"-elt van fent. A munkahelyen persze régi katódsugárcsöves monitor mellett az alaplapban egy NVIDIA kártya van. A működő Lenny rendszer mellé feltettem Squeeze-t, gondoltam most már lesz ext4-em is. 3 napos telepítgetés (közben Google) után mindig ugyanazt kapom: Újraindítás után fekete képernyő. Egy kis téglalapban a monitoron pedig a "Hz" felirat vándorol. Próbáltam kernelparaméterként (több) más felbontást megadni, de ez sem segített.

Felbosszantva magam ezen gondoltam Linux után legyen kFreeBSD. Debian GNU/kFreeBSD telepítő leszed. Szépen felmegy, újraindítás után szépen elindul. Minden jó. AcrobatRedert viszont nem gyárt rá az Adobe. Megint egy bosszantó dolog. A Debian GNU/Linuxos csomag pedig kézi kicsomagolás után sem fut. Persze nem néztem utána, a FreeBSD-én ELF bináris fut vajon?! Tudom van sok nyílt PDF nézegető. Igen, de azokból nem megy a nyomtatás CUPS rendszerre. A CUPS egy Windowsos megosztásra nyomtatott nekem mindig. De nyílt PDF olvasók nyomtatósorig sem jutnak el. De biztos az én hibám. Szomorú.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A squeeze alapból a Nouveau diver-t használja. esetleg próbáld meg a vga=771 kernelparamétert. Hirtelen más ötletem nincs.

Sajnos nem segített a vga=771.

Ellenben kértem a munkahelyen egy másik nVidia videókártyát és ezzel megy a Debain Squeeze. Tehát probléma megoldva.

Szép napot!

Nem rég, fentebb panaszkodtam, a nyílt forrású PDF olvasók nem tudnak nyomtatni. Azért sosem adom fel.
Jó hír, hogy az Evince gond nélkül (Új telepítésű rendszer, a CUPS-t beállítottam, de azon kívül nem kellett semmit állítani) nyomtatja a megnyitott PDF-et CUPS-on keresztül, Debian GNU/Linux Sqeeze rendszeren. Lehet repül az AcrobatReader. :D