SPAM és a Google

Gyütt egy spam:

"Kedves jakubovics!

Önnek köszönhetően az ünnepek folyamán a Google 20 millió amerikai dollárt tud jótékonysági szervezeteknek adományozni világszerte. Ezek a szervezetek így több mint 50 millió ember életszínvonalának javításában segíthetnek. Kattintson ide, ha látni szeretné, hogyan is történik mindez.

Köszönjük, hogy Ön is része mindannak, amit ma a Google jelent. Mindez nem jöhetett volna létre Ön nélkül."

Feladó: google-noreply@google.com
Link ahova irányítana: http://www.google.com/intl/hu/landing/thankyou/2010/

Nem tudom honnan vették a személyes e-mailcímemet én nem adtam meg nekik, nem tudom minek küldték ezt a levelet. Nem vagyok google ügyfél, csak a gmail-t használom, de a levél nem a gmail-es címemre jött, és nincs is megadva alternatív e-mail címként a vállalati postafiókom. Feljelentesem Őket?

Hozzászólások

Azért a levél fejlécet nézd meg, mielőtt rohansz jelenteni.

Hmmm, meghanytam-vetettem a dolgot, es nem akarom helyetted eldonteni, hogy feljelentsd oket vagy sem.

Ha a fejlec alapjan teljesen biztosak vagytok abban, hogy valoban a Google kuldte a levelet (mondjuk ki mas spammelne az o nevukben?), akkor annyi tampontot adnek a dontesedhez, hogy az NMHH nem foglalkozik kulfoldi spammerekkel*, ill. az első alkalommal csak figyelmeztet**.

De ha akarod - es beteszed a pastebin ala az eredeti levelet (az erzekeny adatokat nyugodtan csillagozd ki) - akkor irok egy bejegyzest az incidensrol a magyarspammer blogban. Ha pedig az eletben nem akarsz "noreply-os" Google leveleket tenni, akkor iranyitsd a kukaba a felado cimet.

Ill. mielott nagyon lealaznad a Google-t elso lepeskent lehet, hogy erdemes lenne egy levelet irni a nagy (kereso)testvernek, hogy megis mi alapjan (=honnan vettek az email cimedet) kuldtek neked spamet?

*: A http://www.oldalgazda.hu/wiki/keresok/google/kapcsolatfelvetel-a-google… cimen van ugyan egy par szavas info a Google Szamitastechnikai Szolgaltato Kft-rol (pl. elerhetoseg), de nem tul sok
**: de meg ha meg is birsagolja a Google Magyarorszagot 500k HUF-ra, valoszinuleg nem egy nagy ervagas nekik

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Mekkora gondok vannak ebben az országban...

Azon hosszasan lehetne vitatkozni, hogy aki a gmailt használja levelezésre, az a Google ügyfél, vagy sem.
Másrészt nézd meg, hogy a jelszó-helyreállításhoz adtál-e meg E-mail címet (Beállítások/Fiókok és importálás/Fiókbeállítások módosítása:), és arra érkezett-e az fenti üzenet.

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

Három dolgot kifogásolt:
- Hogyan jutottak az E-mail címéhez?
- Nem ügyfél.
- SPAM-et kapott.

Az elsőre adtam egy lehetséges megoldást. A másodikról, mint már írtam, lehet vitatkozni.

A harmadik dologról nem nyilatkoztam, így erről nem is tudsz velem vitázni.

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

Nekem egy ismerosom Buzz reklamot kapott olyan cimre, aminek annyi volt a kapcsolata a Google-lel, hogy kuldott rola levelet Gmail-es ismerosnek is. Az persze lehet, hogy az illeto valami 'meghivom ismeroseimet' opciora kattintott, vagy bepipalva hagyta, de ha jol ertettem nem szemelyes cimrol jott a nepszerusito mail.
--
Direp