Egy láma kérdés

 ( Gyuszk | 2010. november 18., csütörtök - 15:07 )

Sziasztok! Egy csomót görcsölök egy kis játékkal amit a PlayGround SDK és VS2008 segítségével írogatok. A lényeg kb. annyi, hogy 1 db RocketStore példányt hozok létre, ami a konstruktora segítségével generál MAXROCKETS darab másik osztály példányt, amiket belepakol a saját Rockets vektorába.

http://pastebin.com/cjkyyfy5

A gond csak annyi, hogy mindig pontosan kétszer annyi Rockets példány kerül a vektorba, mint kellene. Legalábbis a tünet az, és teljesen függetlenül is viselkednek, mert mondjuk 5 helyett ha 10 van, mind a 10-nek független memberjei és állapotai vannak (konkrétan egérkattintással lehet bizonyos állapotváltozókat átírni bennük, és bármely 10-re függetlenül működik a dolog).
Mit ronthattam el?

szerk.: már meg is van, ki kellett venni a Rockets.resize(MAXROCKETS); -t az elejéről. :)

ps.:
Igen, ez az első C++ programom.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

örülök hogy sikerült megoldani, de legközelebb az "Egy láma kérdés" helyett normális topicot használj, esetleg "Egy láma kérdése" is lehetne, de célszerűbb megnevezni mit szeretnél:)
u.i.: ne vedd személyesnek, csak egy kis szójáték;)

Hát itt a resize a legkisebb probléma...

Minek az az rPoint?
Hol szabadítod fel azokat a Rocket objektumokat, amiket az rPoint-ba pakoltál?

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

szerk.: már meg is van, ki kellett venni a Rockets.resize(MAXROCKETS); -t az elejéről. :)

Pont azt az egy sort kellett volna bennehagyni, az utána lévő 6 sort pedig törölni, és akkor nem lenne memleakes.

Küldtem pastebin-en egy correction-t, nemtudom látod-e(mert én nem :D), úgy elvileg már nem memleakes és nincs benne fölösleges dolog.

Köszi mindenkinek a válaszokat! Legalább nem lesz magas labdája a tanárbának jövő héten (és én is okosabb lettem egy picit. :)

--
"ktorrent utan az utorrent volt [...] beallithatatlan"
...

Mielőtt nagyon optimistán várnád a jövő hetet, azt azért gondold át, hogy a resize+push_back használatot csak simán benézted (gyanítom a reserve-t kerested, de ezen a szinten felesleges), de amit egyébként a mutatókkal és new-kkal művelsz abból az látszik, hogy memóriakezelés, copy konstruktor és hasonló témákban erős hiányosságaid vannak.
Ezeket sürgősen nézd át mielőtt akár egy további kódsort is írnál...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o