Microsoft DC és Debian samba

Fórumok

Sziasztok!
Ismerkedek még csak a debiannal, de mielőtt bármit is tennék, szeretnék egy picit tájékozódni.
Jelenleg a cégnél csak microsoft szerverek vannak. Ez mellé szeretnék egy samba szervert létrehozni, mint file szerver, proxy, nyomtató szerver a régi file szervert kiváltva.
A DC microsoft, ez mellé lehet úgy építeni samba szervert hogy a DC-én beállított jogosúltságokat átvegye a file server? Csak mert ott már ki vannak osztva a jogosúltságok és a csoportok is létre vannak hozva. Így egyszerűbb lenne kiadni szerintem a könyvtárakra a jogosúltságokat.
Valamint ha ez működik, és a DC-én létrehoznak egy új usert, akkor az automatikussan megjelenne utána a debianon is?
Köszönöm előre is a türelmeteket, és sorry ha láma vagyok még.
Peti

Hozzászólások

Bontsuk két részre a feladatot:
1."A DCn létrehozott userek és csoportok jelenjenek meg a debianon"
A Debianon beállított samba a DC LDAP adatbázisához kapcsolódjon, valamint a libpam-ldap és libnss-ldap is a DChez forduljon. Info: http://wiki.hup.hu/index.php/Samba_PDC%2BLDAP%2BPAM/NSS_Debian_Lennyn

2."A DC-én beállított jogosultságokat átvegye a file server"
Szerintem, ha a DC Windowsról másolod át a fájlokat az előre beállított Debianra, akkor ez menni fog, minden beavatkozás nélkül.

Üdv

Sempi
PHPAdmin - Ha a táblázatkezelő már nem elég...

Milyen file szerver van most, amelyet ki szeretnél váltani?

Na akkor a válaszok,
Jelenleg virtuális környezetben fut a régi vasról lementet 2003-as file server.
Sempi:
Köszi a választ, akkor nekiállok először virtuális környezetben tesztelni a dolgokat. Bár szerintem lesz még kérdésem. De köszi az irányadást!
Peti

Szia, sajnos a bajom az hogy a régi szerverpark 3 vason futott, ezekhet volt hivatalosan meg a win2003srv, a 2 új vason már 2db 2008 fut vmware alatt illetve a másikon ezek tükre. Illetve nem hivatalossan még ott portyázik a win2003 is. A tape labrary-t meg nem tudjuk használni mert nem adtak hozzá szoftvert a hülye *nemzetiségű meg nem engedi megvenni mert hogy drága. Ezért kell egy olcsó megoldás hogy linuxon fusson a file server, és ahhoz van remélem ingyenes szoftver hogy menthessük az adatokat a tape library-ra.
Szóval mostanság ezen töröm magam, és egy kis virtualizációval szeretném ezt kipróbálni mielőtt bármit is tennénk élesben.

Szia,
Szóval akkor az is egy járható út lenne hogy a debianon futna mondjuk a proxy és a nyomtató "szerver", és a mentés kezelő? Mert akkor mondjuk csinálhatnám azt hogy a file szervernek meg használnám az egyik 2008as szervert.
Egy kérdésem van még. Tudtok olyan biztonsági mentőt ajánlani ami azon fájlokat is képes menteni amik épp nyitva vannak? + ami mentené az sql-t is.
Előre is köszönöm

Üdv!

Ha van 2 w2k8, amik 2 külön fizikai szerveren futnak, akkor csinálj mindkettőből DC-t, a megosztásokat tedd fel DFS-re, a nyomtatókat integráld AD-ba, és a mentésre keress olyan toolt, ami megoldja a szalagra írást, vagy azt csináld linux-al (biztos van rá free tool).
Ha szükséged van segítségre a megvalósításhoz, keress meg.

Most egy láma kérdés még, mert most elakadtam.
Megadtam a tartományt neki + fix ip, de mégse látom a tartományban. Szerintem én nem csináltam valami jót. Kell még valamit állítani? Windowsnál kéri a tartományba léptetésnél a felhasználónevet + jelszót.
Köszi a backup lehetőséget!