Üzemel még magyar BBS?

 ( cannibal | 2010. augusztus 3., kedd - 18:20 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ezen már nincs rajta az Iposz 2, és az Miskolci Egyetem már gopheren van.

Úristen, már megint eltelt öt év?

Váncsa szerint a BBS: Mint Zrínyi berohanunk, összekapkodjuk amit elérünk, aztán mint Zrínyi kirohanunk vele, mert akit online válogat az sokat markol és keveset fog - letölteni.
Eldobni meg ráérünk otthon is, ami mégsem kell.

Nekem volt bbs progim, de az, amelyik C-ben volt megírva és az interpretert kellett elindítani, hogy fusson.

Jah. A gyakorlott szem végigrohan a filelistán, az agy meg a háttérben parseli hogy mit is látott az előbb. Találtam egy telefonvonalat, gondoltam megint lehetne FIDO-zni, hiányzik az ASCII/ANSI art.

ha hianyzik a fidonet, csekk disz

Hmhm... http://grin.hu/funtxt/fido/hu/szamjog.html - megtaláltam magam, de nem emlékszem, hogy írtam volna, de mégicsak én írtam (a megjegyzést a levél végén :)...
--
http://wiki.javaforum.hu/display/FREEBSD

Szervusz !

A "BBS - avagy az elektronikus postaláda" c könyved féltett emlékem a korszakról. 1995 óta van telefonvonalam, munkahelyem számítástechnikai főnökétől kaptam kölcsön egy 2400 bps-es modemet, majd a havi fizetésemért vásároltam egy GVC-14400-ast KÜLSŐ!!! modemet, mely mind a mai napig üzemképes :-)
A Budapest BBS volt az egyik kedvencem, jó társaság volt, egyszer még a Szlovák sörözőben volt egy találkozó is.

1996-ban ismeretségi alapon volt egy közintézményhez betárcsázási lehetőségem (nem éltem vissza ezzel), LYNX, FTP és GOPHER voltak az első programok, melyet az internetezésre használtam.

Az Új Alaplap meghatározó volt életemben, sokat tanultam belőle - Tőletek.

Munkásságotokat köszönve, tisztelettel:

Csizmadia Zoltán

Nana... mondom a megjegyzést a levél végén... :D

Kis Jánost csak idéztem, de a levelet én írtam... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/FREEBSD

fél évig nekem is volt bbs-m, a fidot páran tőlem vitték. aztán meguntam, hogy megy a gép non-stop

Csak fél év volt? (a fidót én máshonnan húztam, de emlékszem rád :)

jahh. Összesen 1-1.5 évet bbs-eztem. Aztán leszoktam róla, mert az olyan volt mint a narkó nekem. Teljesen függő lettem. Akkor kezdtem ismerkedni a pc-vel és egyből modemmel kezdtem. Meg csúnya telefonszámlákkal.
Judy-ra is emlékszel? Path Dani, Dr.Viktor, Vic?

Azért akkor voltak igazi kockák, olyanok akik nem hagyták el az otthonukat.

:DD Igen igen ;) Judy a feledhetetlen..
meg Munchausen ;) Tobbet volt irasmegvonasban mint mindenki mas osszesitve..

Hát igen Judy volt ez egyetlen nő a hazai Fidon.
Nekem -PTi- mutatta meg anno a BBS-t neki meg a bátyja, az itteni gipszjakab (?).

Mar enis csak a vegefele csoppentem bele 96 tajan, hat egy biztos: kozosseg az volt. Nem bantam meg.

Igen, eléggé vége lett a dolognak, amikor kezdett bejönni az internet. 94-95 magasságában már közembernek is elérhető volt (pesti) dialupon (nem beszélve arról aki trükkös módon USA-ból tudott BBS-en keresztül SLIP-elni). Sajnos kénytelen voltam bezárni a warez bbs-t mert elég kevesen tudtak itthon 0-7day warezt produkálni internet nélkül (akiknek meg volt, az már jellemzően oda connect-olt, nem bbs-re :-)

A Fuckneten is volt két csaj.

Hát igen, az a bizonyos monIQe-eset :))

Ismerős nick, valami rémlik is.

Nem úgy volt, hogy DPath volt ez a monIQe is és beindultak rá páran? (halványan dereng, hogy valami szívatás volt)

Nem, valamelyik pszichomókus volt okos.

Milyen eset?

A háromkívánságos Dévényi Tibi bácsi BBS-ére emlékszik valaki? Talán még Hercules monitorom volt akkoriban... De lehet, hogy már CGA... Mindig bontott a vonal a Gremlins játék letöltés vége felé, kezdhettem előlről. Ja és senki nem ért el telefonon. Ebben benne van az is, hogy egyrészt már hozzá lehetett jutni telefonvonalhoz 20 vagy 30 ezer forint "hálózatfejlesztési hozzájárulásért", másrészt nem volt még mobiltelefon. Illetve talán 450 MHz-es több kiló súlyú analóg "mobil" volt már top-menedzsereknek (80-as évek vége, 90-es évek eleje).

Táska motorollát én is kaptam az akkori cégtől úgy 94-ben. :) Aztán jött a 900-as

Toma akkori barátnője - ha jól emlékszem Xtie volt a nickje - is írt, szerintem.

DPath @ hup. Nála volt az első fido accom.

Megmutatta neked az utat, mi? :)

Nem, az a CoV volt. DPath kapcsán a Szeged-Budapest hívások kevéssé költséghatékony mivolta volt a tapasztalat :)

Nem, az a CoV volt.

Ó, a nosztalgia.

A linkelt szám mondjuk elég késői. 1989-ben, amikor az első számot megkaptam, még általános iskolás voltam.

Az összes CoV-kiadvány megvolt, a CoV-okon kívül a különszámok, mindegyik évkönyv, a programozási könyvek, CD Ultrák; mindhárom pólóból is 1-1. Aztán egyszer, miután vége lett a dalnak, felmarkoltam az egész, bekötésre kész papírtornyot, és kivágtam a kukába. Azóta verem a fejem a falba :(

A pólók egyébként megdöbbentően strapabírók voltak, pár évvel ezelőtt még megvolt kettő (fizikai munkához vettem fel általában).

14-15 lehetett amikor mentünk le hárman (DPath, -PTi-, én) Tokaj-ra vagy hova fido találkozóra. Arra emlékszem, hogy Slapic a Fido-n főguru volt a levelekelosztásában és Ő is ott volt. Útközben megálltunk a miskolci banhofban és bevittük Danit, akit ekkor neveztünk el kiskorúnak. :) Állandóan azt kérdeztem tőle: "Lecke kész?"
:) Ez már amolyan köszönés is volt. Volt egy másik srác -Teve- vele is elég sokáig tartottam a kapcsolatot a BBS-ek elmúlása után.

http://get.funky.hu

Anno hamarabb lefoglalta a domaint, de csak jófejségből, hogy más ne nyúlja előlem le, mert tudta, hogy szeretem a műfajt, majd ingyen átadta. Ugyanezt tette a cégem domainjével is. Jófej srác ez.

Hoogyne. :)
Judyéknál szerintem többször is jártam, de már megkoptak az emlékek.

Egyszer-kétszer én is (a kórházban is) és a férje is jó arc volt (Laci?) még olyan zenéket is be tudtam szerezni tőle (DJ volt) amit ezer éve kerestem, majd 3,5 óra alatt lett egyetlen trackből mp3 az akkori gépemen. :)

Hajnali 03-07 0.50 Ft-os percdíjjal - akkor viszonylag gyors volt és nem volt visszataszító telefonszámla.

Nálam az egy hibrid időszak volt. A fidonet (szolnoki betárcsázással) csak épp ismerkedési szinten maradt, mert jött a Drótpostagalamb, meg Compuserve 9600 baud-os száguldással, onnan meg ki tudtam dugni az orromat a netre (netscape 2.04). Aztán 33400-nál freestart, (Compuserve: ahoj popacsek), de még univmiskolc bbs-ről szedtem le a mek-ről az internetkalauzt magyarul. (első találkozás a "nincs olyan, hogy ingyenebéd"-del, és az agybeteg kisfiú hoax-szal).
És lecsekkoltam a bix-en, hogy marad a hajnali forgalmazás mert akkor volt az átlagszint 1/6-a a foglaltsága a netnek.

"fidot páran tőlem vitték" hány vonalad volt modemen?

szerintem a "gép nonstop"-nál a fido körzeten kívüli percdíját jobban meg lehetett unni :)

Akkortájt még NME volt szerintem, bár ilyen régi időkre visszaemlékezni... A Jó örek kermit, de sokat dolgozott :) Persze a Telcomtec BBS is eszembe jut azokból az időkből...

bbs-hez az nc-hez járó term programot használtam (mert alapvetően lusta vagyok).
Kermittel, ppp-vel (nem teszem le a nagyesküt hogy ez volt a neve is a proginak) még grafikus felület nélkül is lehetett nyomulni a DataNet-re lynx-szel egy darabig - Váncsa Pistát ki is akasztottam ezzel (aztán neki is sikerült).

Hmm. Akkor voltam 16 éves, kb. akkor kezdtem netezni a középiskolában. Ez már kimaradt az én életemből :)
---
Slackware 13.1 - KDE 3.5.10 (4.4.5 teszt)

Nekem is. De csak azert mert akkor mar bontogatta a szarnyait a www es mi eleg koran elkezdtunk azzal foglalkozni. Ugyhogy en mar 386sx-en, 2400-as modemmel, otthoni sajat fix IP-vel(!) lynx-eztem.

Találtál otthon egy VICModemet? :D
-------------------------------------------
Dell Vostro 1015 // Ubuntu 10.04 //

PowerBook G3 :)

En most epp a G4 elott ;)

G5 Debian :)
--
http://www.naszta.hu

FIDO rulz.. 2:371/17.2

El meg valahol egyaltalan? Hianyzik nehanapjan a regi tarsasag...

Hmmm. TELIX és a scriptjei :) 1200 baudos modemmel kezdtem anno...egy akkorával, ami nagyobb volt a gépemnél...később lett egy 1200 baudos isa modemkártyám. :) Akkoriban telefonszámlám is volt. :)

nagyobb mint most a geped ;D

ugyan nem BBS, de erről jutott eszembe: havernak kellett gyorsan egy norton disk doctor. akkor jöttek az első olyan modemek, amelyek 2400-al tudtak adatot, de már 9600-al faxot. az megvan, hogy faxként, T.30 protokollal toltam át neki a zippet?

no és ugye, amikor napokig nem volt vonal, lementem az utcai telefonfülkébe, felhívtam magamat, a relé behúzott, és lehetett gyorsan kitárcsázni?

nosztalgia... öregszünk, vazze.

nice :)

edit: nah kitárcsázós sztorim nekem is akad.. Ugye eljött az a pont, amikor anyám megelégelte a tizenezres telefonszámlákat, és egy remek szolgáltatói feature-t használva kóddal záratta le a távolsági hívásokat. A terv ott volt kishibás, hogy a modem és a telefon párhuzamosan volt kötve, így a 14.4k-s modemet voice módba kapcsolva (talán AT#VLS=5) az szépen visszaírta a terminálba a telefonon közben beírt DTMF értékeket, prózaibb nevükön a lenyomott gombokat. Ezután az a helyzet állt elő, hogy a telefonszámlák érkeztekor ártatlanul széttárt kezekkel mondhattam mindig, hogy "neménvótam"...

Úgy látom a népnyúzó matáv sok család életét keserítette meg. :)


suckIT szopás minden nap! Android 2.2: használhatatlan

Pont ellenkezőleg, ez Déltáv, ahol nem volt 22-05 200ft kedvezmény. A Matáv egy elérhetetlen álom volt :))

Ja, a 150 forintos éjszakák, és hétvégék. Emlékszem mekkora tolongás volt péntek 18:00-kor, hogy elsőnek bejussunk. Később már vagy valaki fent volt a lopott accal, vagy már nem volt elég szabad vonala a szolgáltatónak.


suckIT szopás minden nap! Android 2.2: használhatatlan

Régi szép idők, amikor az ember fél órán-órán keresztül próbált betárcsázni, és reménykedett, hogy közben valaki leszakad, és be lehet furakodni a helyére...

Szerencsére munkahelyen volt 64k-s bérelt vonal, amit éjszaka úgysem használtak, úgyhogy elég gyorsan beruháztam plusz egy modemre, innentől kezdve saját callback ISP-m volt ... :)

És ha már nosztalgia...

286-os gép, 1MB RAM, Trident TVGA8900 videókártya, rajta 512kB RAM-mal. Az alaplapra, és a videókártyára is ugyanolyan DIP RAM ment.

Amikor programot fordítottam Borland C 2.0-ban, akkor levettem 256kB-ot a videókártyáról, és rátettem az alaplapra, majd programfuttatásnál vissza...

Ezerszer gyorsabb volt így a fordítás. DPMI16BI.OVL rulez.

Aztán, kaptam egy 8 bites(!) ISA slotba tehető memóriabővítő kártyát, amin volt 64 darab DIP foglalat. Rápakoltam az összes, régóta polcon porosodó 16kB-os DIP RAM-ot, és lőn bódottá.

Én anno PC-s pályafutásomat egy XT-n kezdtem, amikor nagy nehezen lekerült a COCOM listáról. Nagyon kemény Turbo C fordítót használtam rajta.

Azelőtt meg nagyon hosszú ideig c64-et, amit Bécsből kellett még behozni. OMG de béna volt az a gép. A BASIC fos volt, bármi normálisat akart az ember rajta csinálni azt csak gépi kódban lehetett. (Primo sux, Spectrum sux, Amiga sux, plus4 sux. :P)

A 33k-s modemem meg nekem is itt van még a fiókban, tökéletesen bevethető állapotban.

Mihez képest volt béna :)

Te is begépelted a basic programot (már nem tudom melyik német sz.gépes havilapból) amelyik egy jó kis 4k-s monitor programot generált C400-ra.

ass, disass, dump, lépésenkénti futtatás, cpu-regiszterek kiírva(+megállási feltétel)

23 betü megvolt parancsnak, volt hozzá elég jó Hilfe (két A4 lap négy hasábban)

Ennek a procinak szerettem az indirekt címzését, Z80-at ebben felülmúlta, (pedig az volt a kedvencem)

A Primoban meg a Spectrumban legalább normális proci volt :-)

Nekem Atari XT-m volt 640K RAM-mal és egy 40MB-os MFM winchesterrel, amit 28MB-osnak látott. Az első kernelem meg 8 órán keresztül fordult egy 386-os laptopon. Úgy emlékszem 40MHz-es volt.
BBS-re pedig 9600-as kártyát használtam, de nagyon gyorsan drága pénzért vettem egy 14.400-as faxmodemet. Fantasztikus volt a gyorsulás. :)

BTW ha mar retro... Useneten van meg elet? Itthon vajh felnott mar hozza a nep, vagy kikopott a faszba?

na ez a téma minket is mozgat öregemmel (Paunch), van egynéhány szép emlék a társaságról...=))

sub

if(you == understand.this){
          get.a.girlfriend;
}

Bakker, Árpi fia vagy? Hogy van az öreg? :-D
Megy még a BEIG BBS?

Ave, Saabi.

Ebben a sorrendben feküdt el mindkettő :/
egyébként megvan még az öreg, nem veszett el... és ezúton is üzeni minden fidosnak a standard üdv részt...=))

if(you == understand.this){
          get.a.girlfriend;
}

Idézet:
Ebben a sorrendben feküdt el mindkettő :/

No, csak nincs valami gond? Akkor jobbulást kíván volt kollegája!

Ave, Saabi.

1.BEIG 2.BBS :/

szerk: Paunch érdeklődik közben, h sikerült-e lemérni azóta az üres, és a teli floppydisk közti különbséget...xD

if(you == understand.this){
          get.a.girlfriend;
}

WTF is floppy disk? :-D

"egy kicsi műanyag izé, amit a szőke titkárnők előszeretettel bontanak ki ollóval, h hozzáférjenek a benne lapuló mágnes lemezhez"

if(you == understand.this){
          get.a.girlfriend;
}

:D

kép, kép

Tőlem elkunyerálták a 8"-os meghajtót :-(

Hm. A 8"-osokat mainframekben a mikrokód betöltéséhez használták, amikor az első XT-k kint kezdtek a boltokba kerülni. Én ott láttam először. Nagy szám volt, mert régebbi nagyvasakon játszott a mágnesszalag, lyukkártya és lyukszalag is azidőtájt. :)

1986 vagy '87, egy M08X került a suliba - dupla 8"-os meghajtóval... Z80, talán CP/M meg Pascal...

Nekem még megvan! :) Van hozzá bontatlan csomag lemez is.

------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

Hey, én annó Iolotól szerettem volna átvenni Baba Yaga kunyhóját, de aztán sose került sor rá. Facebookon elég sokan egymásra találtunk (Toma, Grin, TRf, Giraffe, Armitage, Tom-A-Hawk, Sam. Joe, CsTom, Iolo...)
Pár hónapja ráhívtam a The Last Chance BBS-re, ki is csengett, össze is fütyült de elfelejtettem - hiába, a kor - a jelszavam. Kacsát meg nem tudtam elérni.
Mr. Petró meg a kollegám. :-)

Ave, Saabi.

Aktuális TLC telefonszámot igazán megoszthatnád, én még emlékszek a jelszavamra...

The last chance (include):

Source (fido)nodelist day 228, Friday, August 15, 2008
Compiled by nl-html: 10 Sep 2008

thx

viszont :(

Hmm, tlc.fido.hu isn't loading right now.

Hmm, fido.hu isn't loading right now.

:)
Baba Yaga's Hut 1-111-3424 21:00-12:00 (H‚tv‚ge:21-9) Iolo 19200 ZyXEL XX.X.XX... 970228

Hey, kíváncsi volnék, van-e Iolonak mentése a gépről (pontosabban gépekről. Volt, hogy a BYH egy háromtagú hálózat volt. Novell server, BBS és Iolo saját használatú gépe)

Ave, Saabi.

Hát, a novell server elég muszáj volt a multinode megoldáshoz egészen addig amíg nem volt használható multitask(?) applikáció DOSra. Windows elég felejtős volt, esetleg OS/2 v DeskView (jól emlékszek?).

DesqView, hát, működgetett, igazából egész jól, kivéve amikor nem :)

Anno OS/2-n raktam össze a BEIG BBS-t, ami talán egész Budapestet ellátta. Naja, a MÁV fizette így a telefonszámlát. :-) Miután leléptem Paunch úgy tudom, elég sokáig üzemeltette ezt a BBS-t. Illetve, igazából nem is volt BBS, csak Fidonet node.

ahogy írtad, úgy történt...=))

if(you == understand.this){
          get.a.girlfriend;
}

Nekem is onnan jött a fido, 10x. :)

Jól összejött a társaság.

TRf, Giraffe, Sam.Joe áhhhhh :)))))

FidoNet-en az első kérdésem az volt, mit jelent hogy lamer?
Dada rögtön válaszolt: pl. te!
:-D Szép idők, amikor nem az anyázás volt sértő, hanem a szófosás, mert azt sokba került átvinni...

Ave, Saabi.

Emlékszem, hogy Slapic BBS-se volt talán anno az egyetlen ami Linuxon ment. Néztünk is rá, mint valami csodabogárra. :)
Én akkoriban hallottam először arról, hogy van valamiféle Linux ami egy finn OS. :)

Eleg sokaig futott nekem is egy BBS, MO. masodik legnagyobb porno gyujtemenyevel :D

TY annak a matavos emberkenek akitol kaptam a free vonalat rendszeresen.

Üdv!

Indítottam egy telnet BBS szervert. Rövid ismertető itt.

Elérhetőség: telnet aurora.homelinux.net 2001

Jó szórakozást! :)

kris *_^O^_*

pcboard nincs? :-)

3-4 próbálkozás után fel is mentem rá, (Gondolom ez a Matávos (T-home) ADSL hibája.) igaz XP-ből, majd openSUSE alatt is megpróbálom. :-) Kép

Üdv!

Az jelenleg ismert BBS-ekről /nemzetközi/ egy listát közzé tettem az Aurora BBS weboldalán.

A kezdeti nehézségek megelőzéséhez készítettem egy letölthető rövid Puskát ;^).

(Néhányan vélelmezhetően tanácstalanná váltak amikor belépés után nem találták a kezelő-felületet :-)

üdv

kris *_^O^_*

nice!

milyen gepen futtatod?

--
Dropbox:
https://www.getdropbox.com/referrals/NTI3NzY1ODQ5

Üdv Gemini!

A rendszer Slackware Linux 12.2.
A vas más szolgáltatásokkal /és persze rendszer upgrade-ekkel/ 2005 eleje óta van 24/7 online, a CPU 2 GHz Intel Pentium (a BBS nem fogja "agyoncsapni" :-)

kris *_^O^_*

Köffinger Béla bácsi :)

Sajnos már nem érhető el :(
--
Tanya Csenöl az új csatorna

2:371/52 Roon's BBS

http://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/MTG-ThreadNecromancer_3198.jpg

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Ezt a kártyát mindig te játszod be, és imádom!

Netikett: ha van ra topic, ne nyiss ujat!

I agree. :D

--
"It all keeps adding up / I think I'm cracking up / Am I just paranoid? / I'm just stoned"
/Green Day - Basket Case/

Fidonet még él? :)
(A cím onnan van, ha jól sejtem)

szerintem nem, korbeneztem a neten, de ha jol latom maximum az usa-ban (zone1) van par elszigetelt hub akik meg hasznaljak, de biztosat nem tudok :)

Vannak mindenfele, telefonon is, IP-n is. Én periodikusan pl. elcseszem a fidonet.hu domaint,
meg most megint szétesett (2 éve…) a lifeforce.hu…

…de úgy IGAZÁBÓL már persze nincs. Pontosabban az emberek, akik ott dumáltak, még gyakran mindig
ezt teszik, azóta is.

… most people don't plan to fail - they fail to plan
---
* Origin: LifeForce WHQ (2:370/15)

that's sux.... na majd a vilaghaboru utan

that's sux.... na majd a vilaghaboru utan

Akkor majd elovesszuk a pokrocot es a tuz folott lobaljuk..

minek tuz? mindeki zolden fog vilagitani mint a hercules monitor