Samba + LDAP jogosultságok

Fórumok

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok, mégpedig Sambás LDAP-os témakörben. A sulimban a jelenlegi tartományvezérlő egy netware. Megbeszéltem a rendszergazdával, hogy így OSZTV után már megcsinálhatnánk hogy minden gép tartományban legyen és linux alapon. Ez menne is, de vannak oylan gépek ahol rendszergazdai jog kell a diákoknak, viszont nem lenne jó ha másik teremben is bejelentkezhessenek azzal az accounttal. Két Cisco terem van és egy Tina is. Meg kellene valahogy oldani, hogy csak az adott termek gépeiről lehessen bejelentkezni a "cisco" felhasználónévvel. Ugyanez a helyzet a "tina" -val is. Eddig két oprendszerrel volt megoldva, tehát egy cisco-sal ami nincs tartományban és egy sulissal ami abban van. Meg lehetne valahogy oldani hogy a "cisco" és "tina" felhasználókat bezárjuk a megadott gépekre és máshova ne tudjanak belépni azzal az accal? Jó lenne elvenni tőlük a tartományba léptetés jogát is. Organizational unittokkal meg lehetne oldani? A gépeket olyan felhasználók is használnák akiknek joguk lenne belépni a tartományba pl. mindeninek van tárterülete és ezt el kell érni, vagy érettségihez feltölteni az anyagokat, ilyesmi.
Válaszotokat köszönöm :D

Hozzászólások

userWorkstations LDAP paraméter asszem így fejből.
De a SAMBA HOWTO-ban le van írva h. melyik ldap attrib mire jó.

sambaUserWorkstations: Here you can give a comma-separated list of machines on which the user is allowed to login. You may observe problems when you try to connect to a Samba domain member. Because domain members are not in this list, the domain controllers will reject them. Where this attribute is omitted, the default implies no restrictions.

Köszönöm szépen :)

Még egy kérdésem lenne azért :) Most próbáltam azt megcsinálni, hogy a felhasználók az első bejelentkezésükkor adjanak maguknak jelszót. De valamiért generál nekik egyet a rendszer és az smbldap-passwd -vel tudom emgváltoztatni. A -B kapcsolót használom. Valakinek valami ötlet? És hol tudnám azt beállítani a sambában ha lehet, hogy mindenki home könyvtára max 10 megabájtos lehet?

köszi