Fontos döntést akaró vírus!

Ma már jött egy csaj, hogy valamilyen vírus kerülhetett a számítógépére, mert azt írja ki neki, hogy meg kell hoznia egy fontos döntést... Természetesen a szervizes kolléga se tudta, hogy mitől van ez, úgyhogy miután elmeséltem nekik az egész történetet megnyugodtak, hogy nem egy "vírus" szórakozik velük, hanem csak az EU.

A szervizes kolléga ezután felajánlotta, hogy akkor válasszon a hölgy valamilyen alternatív böngészőt és egyúttal mindjárt javasolta is a Google Chrome vagy a Firefox használatát, mert ő azt kedveli. A csaj tiltakozott, hogy nem kell más, mert már megszokta az Internet Explorer-t és számára tökéletesen megfelel.

Úgyhogy ennyit a "választás szabadságáról", meg arról a remek ötletről, hogy a felhasználókat ilyen hülyeségekkel zaklassák. Gyanítom megszaporodnak majd a szervizbe küldött gépek (és ezáltal az anyázó ügyfelek) száma emiatt a böngészőválasztó képernyő miatt...

Hozzászólások

Ebbol el a szerviz. Az EU -nak hala, megint fontosak lehetnek. :)

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Én nem javasoltam volna más megoldást. Nekem ez a megoldás tetszik. Kivételesen egyetértek a Microsoft javaslatával. Sőt, mielőtt a Microsoft ezt bejelentette volna, már jóval előtte felvetettem a HUP-on valami ilyesmi megoldást. Egy hosszú thread is volt emlékeim szerint, ahol egyesek azt akarták bizonygatni, hogy szerintük miért nem lehetne ezt megcsinálni.

--
trey @ gépház

"hogy a felhasználókat ilyen hülyeségekkel zaklassák"

Tehát összefoglalva:

1) a ballot screen nem az Opera ötlete volt
2) a Microsoft javasolta
3) a Microsoft-nak lehet megköszönni
4) szerintem nem hülyeség és nem zaklatás
5) szerintem a Microsoft most jó döntést hozott
6) személy szerint - több okból is - köszönöm a Microsoft-nak a ballot screen-t

--
trey @ gépház

Tehát összefoglalva:

az Opera/EU miatt kialakult helyzetért a Microsoft a lehető legjobb döntést próbálta hozni -> a ballot screen lett rá a megoldás -> az ügyfelek nem akarnak ilyen ablakokat látni, megrémülnek tőle -> az MS lesz hibáztatva -> szerinted viszont a lehető legjobb döntést hozták -> ettől még az MS lesz hibáztatva a userek által

loop detected

"az ügyfelek nem akarnak ilyen ablakokat látni, megrémülnek tőle"

s/ügyfelek/ügyfeleid

Mi ilyen megrémüléseket nem tapasztaltunk. Azt sem közölték, hogy nem akarnak ilyen ablakokat látni.

Az meg már csak hab a tortán, hogy a szervizes kolléga se tudta miről van szó.

--
trey @ gépház

mondjuk kiváncsi leszek mikor lesznek vicces vírusok akik majd segítenek a választásban (fake browser) ezen a képernyőn :)

No rainbow, no sugar

Lehet béna vagyok, de hogy lehet előhozni XP alatt? Már múlthéten lehúzta a WUpdate-ről, de semmi ikont nem rakott sehova. :(

IE-t használsz? Mert én pl. nem, és én sem látok semmi változást a rendszeren. Valószínűleg csak akkor aktivizálja magát ez a dolog, ha az IE a default böngésző a rendszeren, felajánlja, hogy váltsál, míg ha nem az a default, akkor nem ajánlja fel (még szép, a konkurrensek perelnék is az MS-t emiatt). Én Chrome-ot használok.

en ezt a frissitest nem telepitettem xp-re, viszont az IE-t csak a windows update-hez hasznalom (ha kell hozza), amugy FF.

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Anyám is hívott, hogy újra kell telepítenem a gépét, vírusos, el akarja venni tőle az explorerét :)
Nyilván nem olvasta el rendesen, az ő hibája, mindenesetre megijedt.