apache2-ssl-certificate

Fórumok

# apache2-ssl-certificate

beírom és asszongya hogy command not found. mindent próbáltam már preforkot workert telepíteni meg minden mahina de nem megy..
Googliztam a hibára hát másnál is fordult elő hogy simán nem megy de megoldást nagyon nem találtam rá...

Jah egyébként ez domainnév nélkül macerás dolog ugye? nekem csak az lenne a lényeg, hogy webes alkalmazásokat távolról titkosított kapcsolaton keresztül lehessen elérni. parancssorba ssh-t használok ami parancssori program az rendben is van. az kellene hogy a weblapok kapcsolata is titkosított legyen.. meg bármilyen géppel kialakított kapcsolat. nem ragoszkodom a https-hez ha nem muszály mert már megutáltam. se fix ip-m se domainnem nem lenne. dyndns amiből az akt ip-t meg lehet tudni és kész.

Hozzászólások

Sikerült kinyirni az apachot. nem akart indulni az istenért se ... újratelepítetem akkor se... mérgembe kitöröltem mindent az /etc/apache2 directoryból aztán ujraraktam de mostmár végleg halott..
feltételezem az apt-get install apache2-vel nem rak fel mindent amit llikvidáltam a könyvtárból :S

amit googliztam leírások fele sz..r volt (ha már csak elrontani tudta a dolgokat) másik része simán nem működött. átnyálaztam az egész debian referenciat, a maintguidot az edu doksit amit a skolesok csináltak.... és szó sincs róla benne egy sor se a https-ről egy olyan oprendszernél amit leginkább webszervernek használnak.. nemtudom honnan lehet tudást szerezni :D

Eléggé kezdő vagyok, én is sz*vtam rendesen a dologgal. A google nekem is adott sok "hasznos" csak éppen nem működő tanácsot, volt openssl, kulcsgenerálás konfigolás meg mindan xar, de ha már minden okénak tűnt, akkor a generált kulcsra mondta, hogy nem oké. Szóval ez apache2 :)
Ami nálam működött:
Ha felrakod az apache2-t (Lenny), akkor az generál egy kulcsot, beállít szinte mindent. (tehát nem kell neki semmi más csomag, openssl se - de FIXME!) A default_ssl -ben meg ott egy kész teszt https virtualhost, ezt csak engedélyezni kell, és kész (aztán saját igény szerint módosítani). A doksik között ott van a leírás is, hogy apache2 esetén ez az egész hogyan működik, (a2enmod ssl és társai)- bocs ezért az általános sallagért, de most nem linux alól írok, és nem emlékszem már pontosan, de ha kellenek részletek, estére megnézem.

Ha nem pont ez volt az eredeti kérdés, azaz ez a változat ment, csak saját magad szerettél volna kulcsot csinálni, akkor nem szóltam. Egyelőre örültem, hogy bejöttek a https oldalak, azóta nem kínlódtam azzal, hogy kézzel generált kulcsot meg tudok-e etetni vele. (Mert kínlódtam előtte eleget :) )

A csomag, amit keresel: openssl. Ezzel tudsz kulcsot generálni, amit szépen be tudsz építeni az apache.conf-ba.
--
http://www.naszta.hu

Hát én elég régóta nyomom a linux ipart de még csak nem is hallottam a fenti parancsról. Mondjuk az apt-file sem talált ilyet. Én világ életemben a CA.pl-t használtam cert előállításra, ha egyáltalán arra való ez a progi.
Ha meg érteni is akarod mit csinálsz, hát ott az "openssl" parancs.

Domain név meg kell, mert ugye a CN-nek egyeznie kell a domain névvel, hogy megfelelő legyen. De erre tök jó a dyndns.