Miért is használok FlashBlockot?

Miért is használok FlashBlockot?
Mert sokat fogyasztanak a flashek

Hozzászólások

Én csak NoScript-et, az is blokkolja a beépülőket (Flash, Java, Silverlight).

igen, legalábbis elég sokan félnek hogy ha két óra helyett 1 óra alatt merül le az aksijuk "epilepsziát" okozó idétlen hirdetések miatt ami azt az 1 órát is max 50 percre rövidíti figyelemelterelés miatt nem fogják tudni befejezni a mond

Nekem akkor lett elegem a Flashekből, amikor arra lettem figyelmes, hogy nagyon lassú a gépem. Megnéztem, a FireFox evett 40-50% cpu-t. Becsuktam, újra megnyitottam, majd újra ennyit evett. Elkezdtem becsukni a füleit és megtaláltam azt az oldalt ami sokat evett. Tele volt flash-el.
Mivel hazafelé és vissza használom a gépet vonaton, és nincs kedvem még töltőt is cipelni 50km-en keresztül, így számít, hogy mennyi idő alatt merül le a gépem. :)

1. Ritkán telepítek új alkalmazásokat.
2. Javascript kevés olyan weboldalon létfontosságú amit nem látogatok rendszeresen, ahol szükség van rá ott ideiglenes engedélyezem.

Összeségében időt takarítok meg, NoScript-el gyorsabban tölti be az oldalakat a böngésző és kisebb a processzorterhelés. A tűzfalnak és a Defense+-nak köszönhetően a Windows XP sokáig stabil és gyors marad.

félreértettél, "üti", azaz logikailag ellentmond, nem pedig még annál is erősebb :)

tehát pont azt modom amit te, speciel án használom de csak ésszel, a noscriptet használók több mint 90% szerintem teljesítményben veszít, nem olyan egyszerű az, pl frissíteni sem szabad :)

mer a flash sz*r és sebezhetőségekkel lehet teli

--
irj egy e-mailt, ha itt barmi hibat talalsz. ^ ^

Én desktop juzer vagyok, lesi a halál a sebezhetőségek listáját.
Amennyiben meg _lesni kell_, akkor átmegyek Windowsra, ott legalább értelme van a lesegetésnek.

Használható a program vagy sem? Jah, hogy _Linuksz_ alatt nem nagyon, mert flash player lezabálja a RAM-ot és terheli a CPU-t? _Akkor_ flashblockot neki.
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/

Ez a felháborítóan kalap szar használható, és pontosan ezért terjedt el.

Ezen jól lenne elgondolkodni, mert senki nem fog használni egy másik kalap szart, ami mellesleg egyelőre nincs is, utánzata meg használhatatlan, csak azért mert olyan jó egyes vörös szeműek szerint a licence vagy valami faszEnt emberük azt mondja.
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/

Nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy sok esetben olyan helyeken használják, ahol nem kéne.

Nem kell flash reklám felülre, másik reklám jobbra, egy középre és egy másik kód, ami az ember arcába ugrik rögtön az első oldalon... egyfelől az ilyen agresszív vackok idegesítőek, másfelől eszik a gépet, végsősoron az egész villamos hálózatot fölöslegesen...
...felőlem reklámozhatnak, de amennyire túlzásba viszik nem egyszer, az már sok...

Hihetetlenül hasznos, mehet a "használj sötét színsémát laptopon" milliókat érő energiaspórolási tipp mellé... omfg -_-

Hmm nemtom. En is fogyasztomero, szamitasok meg jopar video lattan gondolkodtam a dologrol. Nezz korbe, en is meglepodtem az eredmenyen. (Onnan indult az egesz hogy erdekelt Blackle. Hogy miert nem a fekete a default. S megmertek joparan, LCD / TFT-n tobbet evett mint az alap Google.)

teszteredmény vagy elméleti levezetés?

én próbáltam, igaz hálózatin, de noscript nélkül jött az áramszünet, noscripttel meg még nem volt, szal mag vagyok győzve hogy még az erőmű se bírja a flasht :)

na ettől te még komolytalanabb vagy, és még csak nem is vicces :P

A flash CPU-terhelése normál esetben felér a rendszeridő-kijelzővel vagy a wifi jelerősség applettel (ha nem direkt youtube-t nézel vagy flash játékot játszol, akkor meg aktívan használod és nem sírsz hogy fogyaszt - gondolom én)
Aki annyira sz.rrágó hogy ez a minimális fogyasztás is fáj neki, az miért használ egyátalán X-et, hiszen már a grafikus megjelenítés is hatalmas mennyiségű energiát elpazarol. lynxben meg úgysincs flash. (bár szerintem az ilyen már azt az energiát is sajnálja amit a VGA textmód megjelenítése elvisz)

Ami azt illeti, elég sokszor előfordult már, hogy zavart a notebookom
- hőmérséklete
- procihűtő felesleges suhogása
- elhasznált teljesítmény (akksis üzemnél)
- proci 100% körüli üzeme

és amint becsuktam a böngészőt, minden visszaállt nyugalmi állapotba.

Amint újra elindítottam, proci venti felpörög, újra az egész... amíg meg nem találtam a flash-sel teli oldalt, ami megzabálta a gépemet.

Nálam ugyan nincs fent flashblock, de talán egy órával is tovább megy a gépem akksiról, ha nem kell maximumon túráztatni a procit.
Márpedig a flash jellemzően ezt teszi, különösen, ha egy oldalon többször is előfordul...
...és ezért utálom a flash-t túlzóan használó oldalakat (pl. reklám célra).

Szerintem egyáltalán nem hülyeség a gondolat, de legalábbis kifejezetten erős alapja van.

Próbálj meg akár egy 500Mhz-es gépen netezni manapság, teljesen más mint évekkel ezelőtt... igaz, nem csak a flash miatt.

9-es verzió előtt illetve gányolt (nspluginwrapper) környezetben tapasztaltam csak amit írsz.

A sok JS szintén terheli a procit, és igen, régi gépen már az ilyen idegesítően lassú tud lenni... De JS-t, flasht letiltva meg már alig-alig működik valami, már a text browserekbe is begyűrűzött, mert nem lehet kikerülni.

500 MHz-es gépen netezni amúgy sztem ugyanolyan mint annak idején... csak most nem a telefonvonal a szűk keresztmetszet ;)

Most a 10-es x64-es alfa változatát használom, valóban ritkábban fordul elő a dolog, de épp' pár napja vadásztam, mi terhel annyira és csak összejött neki...

500 Mhz: ...de az akadozó, izgő-mozgó, aggresszív reklámok miatt még talán kivárnám az oldal letöltését 56kbit/s-on, ha cserébe rendesen lehetne görgetni a kész oldalt... /bár ezek méretei miatt lehet, így is a hajamat tépném?/

En azert hasznalok, mert a bongeszo mindig fut es a World of Warcraft FPS-e lecsokken a flahektol 20-30-al is akar!