NT4 SP6a magyar

Nincs-e esetleg valakinek veletlenul elfekvoben a cimben emlegetett joszag teljes telepitos valtozata? Orak ota turom a netet, es nem talalom.

Kof :]

Hozzászólások

Ez az a lerias hogy mit tud ujat az SP6a, valamit ad egy linket az sp6 -- sp6a frissiteshez, tovabba leirja, hogy ez a package csak nehany nyelven keszult (angol, nemet, kinai stb, magyar NEM), es ha nem ilyen nyelvu a rendszer, akkor a teljes sp6a telepiteset kell vegrehajtani.

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

Nekem asszem vhol megvan, du. tudom pontosan megnézni (5-ös biztosan van, még azzal vettem anno). Ha igen, hogyan tovább?

> BERUS
Motor: Debian/GNU Linux- Lenny

Az a baj ez telepites utan sima sp6nak mondja magat, es nem sp6a -nak. erdekes. ez nekem is megvan, de ez elvileg a sima. sp6ai386.exe lenne az sp6a. es csak angolban lelem meg, de abbol majd minden bokorban hozzam akarnak vagni egy raklappal

szerk: de csinalok 1 clean installt, aztan megnezem

szer2: ez sp6a ! koszi!! :)

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

ha eleg het vege fele, akkor megnezem otthon

---
Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering

Nekem is ugyanez lenne a kérdésem :)

Nem lehet, hogy csak az amerikaihoz volt SP6a? Volt valami mókolás a titkosítással, nem csak a nyelv volt a különbség az amcsi meg a többi NT4 között.

Amúgy mihez kell? VMWare Player-en futtatásához?

Fu, mar en se emlekszek, hogy mit akartam ezzel 2009-ben :D De gyanitom, hogy a terepasztalt vezerlo notebookhoz volt koze, ami abban az idoben egy P120-as IBM Thinkpad 560 volt. Azota upgradeltem! 2011 korul talaltam egy Athlon XP-s notebookot kidobva, ugyhogy az koltozott oda Windows XP-t futtatva.

Én átültetném virtuális gépre, helyedben. Soros porton  kommunikáló, párhuzamos portos hw kulcsot használó, NT4-en futó ipari vezérlőt sikerült VMWare Player alatt működésre bírni. (ahhoz kellett nekem SP6, ráadásul amcsi)

Igaz, az NT4 azt se vette zokon, ha új fizikai gépre, IDE módú SATA winyóra került, Core2 Celeronnal megtámogatva. Mindenesetre megnyugtató volt, hogy nem kell guberálni P2 lapot hozzá, mert a régi megmakkant. Lett volna lehetőség, hogy ipari panelPC-n is elfusson, Win10 alatt, de oda már nem jutott ilyesmi, csak a cerka.

Igen, könnyen lehet, mert ez a kérdés kb. 15 éve is rendszeresen előjött fórumokon, hogy emberek keresték a magyar SP-ket NT4-hez,, nem csak itt a HUP-on, és megoldás sose született. Ez van, egy 17 éve megszüntetett OS, meg amit szoktam írni, hogy magyarul semmit nem éri meg használni. Aki annyira egy bites felhasználó, hogy gondot okoz neki az angol, annak úgyse való az NT4.

Egyébként nekem Windowsban az NT4 volt a kedvencem. Kicsi, gyors, stabil, nem volt még telehányva bloattal, Win95-höz hasonló OS volt az XP stabilitásával. Csak hát halálra ítélték, hogy se rendes DirectX, se USB, se rendes driverválaszték nem volt hozzá, így csak cégek használták, sose lett olyan népszerű, mint az XP. Multimédiás progikban és játékokban sem volt rá nagy kínálat, így retrósok se foglalkoznak vele.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

kár, hogy nemtünt fel előbb ez a téma.

ha valaki esetleg még keresi, a Chip magazin 66-os sorszámú cdjén ami -- ha nem toltam el a felmasolasnal az elnevezést, akkor -- a 2000 februári szám melléklete, rajtavan.

HUP te Zsiga !

És erre te ilyen tisztán emlékszel, hogy 21 évvel ezelőtti újság CD melléklete? Biztos, hogy magyar verzió, és nem az emlékek visznek félre? Félre ne érts, nem vitatkozni akarok, mert tényleg nem kizárt, hogy jól emlékszel, és ott van a magyar SP hozzá, csak kicsit furcsa, hogy ennyi év távlatából ilyen biztos vagy benne.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)