Daily Curious Perversion of Programming #5

Próbált már valaki olyan Java kódot írni (a Hello World!-nél bonyolultabbat, mondjuk legyen benne kicsi TCP/IP kommunikáció. Meg mondjuk SSL, hogy szép legyen.), amelyiknek J2ME-n és J2SE-n is le kell fordulni és futni? És sikerült? :)

Hozzászólások

Hol vannak a killer java appok.

No rainbow, no sugar

Van erre egyáltalán (elméleti) lehetőség?

Hat kb. olyat lehet, hogy:

1., csak a java.io.* azon reszeit hasznalod, ami megvan J2ME-n es J2SE-n is.
2., a maradekra csinalsz egy interface-t vagy absztrakt osztalyt, amit J2SE-n es J2ME-n is specifikusan leimplementalsz.
3., a megfelelo allomanyokat adod a megfelelo J2SE es J2ME projekthez. Ekkor legalabb reszben kozos kodbazis lesz. Vagyis elo lehet idezni, hogy a funkcionalis resz azonos kodbazisbol forduljon, es azonos legyen a kodstruktura is. Pl. ha egy szimmetrikus halozati protokolt implementalsz, akkor ez elegge elonyos.

Kb. ilyeneket lehet... A legcsunyabb hekk amit ezzel kapcsolatban elo kellett ideznem, hogy pl. megvan egy class vagy interface J2SE-n es J2ME-n is, csak J2ME-n a javax.microedition.* alatt, J2SE-n meg a java.* alatt, de 99%-ban ugyanaz az API... Es akkor ezt is wrappelheted ket forrasba, kozos interfesszel, mert nem tudsz olyat csinalni, hogy:


#ifdef __J2SE__
import java.barmi.*
#else
import javax.microedition.barmi.*
#endif

Szoval yuck. Meg yikes is. De ha valaki tud jobb megoldast, akkor szeretettel varom persze.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-